forum.gif
Aparāts..!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Aparāts..!
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 29.09.06 10:41
 citēt
Gribētu dzirdēt atsauksmes par Olympus E-500.Ko jūs domājat par šo kameru?
Publicēts: 29.09.06 11:14
 citēt
Kurs no siem ir labāks Canon EOS 350D vai Olympus E-500?
sumo.lv...
Itkā jau izskatās vienlīdz labi..,bet gribu dzirdeet juusu domas..!
Publicēts: 29.09.06 11:43
 citēt
links nestraadaa, jo visticamaak parametri ir nodoti ar post

iso solji ir biezjaaki, 2.5'' lcd, canons dargaaks, 350d nav nekads dust protection, olimpam vismaz ir supersonic wave filter, canon continuous shootings ir aatraaks, olimps vieglaks, mazaki gabariti, olimps: fov crop 2.0x (four thirds), canons: 1.6x

katra zinja par to cenu, es domaju ka olimps bus izdevigaks. nezinu ka olimpam ar stikliem - bet domaju, ka ari tur varetu nebut ipashas probleemas
Publicēts: 29.09.06 11:56
 citēt
Kas bija continuous shootings esmu laikam aizmirsis..?!
Publicēts: 29.09.06 12:22
 citēt
Kas bija continuous shootings esmu laikam aizmirsis..?!
Ilgstosha apshaude.
Par Olimpu biezjaak lasaamas zjeelabas par trokshnjiem pie lieliem ISO.
Publicēts: 29.09.06 12:53
 citēt
Kā izpaužās tie trokšņi,skaļāk focē,vai kaa???
Publicēts: 29.09.06 13:00
 citēt
:)

troksnis ir kad bilde graudaina sanak, nesmuka tada, fuj :?
Publicēts: 29.09.06 13:05
 citēt
:)

troksnis ir kad bilde graudaina sanak, nesmuka tada, fuj :?

Patiesībā cik man nācies pašam dzīvē salīdzināt, tad vienīgais, ar ko Canon manās acīs ir izcēlies, t.i. zemais trokšņu līmenis. Pat Nikonam bija jūtams biki vairāk ka Canon...bet olimpusam...nu jā! Troksnītis biki vairāk jūtams!
Publicēts: 29.09.06 13:06
 citēt
ari uz zemiem iso?
Publicēts: 29.09.06 13:08
 citēt
Zemiem iso gan nebija...nu tā pieņamami...tipa kkur pēc 400 laikam! Nu un tas 400 arī tāds so so!
Publicēts: 29.09.06 13:25
 citēt
Tad labāk njemt kanonu??Tā jau peec tehniskajiem datiem tas Olympus ir mazliet labaaks,bet juus saakaat runat par ISO un tas izklausījās traki..:):D
Vaitad ir tik traki olimpusam, vai arī var iztikt?? :roll: :wink:
Publicēts: 29.09.06 13:27
 citēt
Pie kaadām 30 sek Olimps nakts ekspozīcija tādu graudu staisiis :)) vnk nereaalu. Taapeec ir jaaiesleedz noise-reduction iespeeja (iebuuveetaa), tad bildes leenaak glabaajas, bet noiza nav...
Publicēts: 29.09.06 13:38
 citēt
Ja man būtu jāizvēlās starp Canon EOS 350D un Olimpus E - 500, tad es neņemtu ne vienu, ne otru! Ņemtu Nikon D50, vai labākajā gadījumā D70s :)
Publicēts: 29.09.06 13:39
 citēt
Kā fotki.lv rakstīja viens
bish piemet un ņem D70... tā ir cita pasaule...D50 ātri parādīs savas robežas, kurās tev būs savas idejas jāierobežo!
Nu jaa D70 varbūt ir labaaks..!
Pamato savu atbildi kapēc nenjemtu nevienu no abiem??
Publicēts: 29.09.06 14:04
 citēt
Kā fotki.lv rakstīja viens
bish piemet un ņem D70... tā ir cita pasaule...D50 ātri parādīs savas robežas, kurās tev būs savas idejas jāierobežo!
Nu jaa D70 varbūt ir labaaks..!
Pamato savu atbildi kapēc nenjemtu nevienu no abiem??

olimpusu neņemtu, jo viņiem šķiet ka visādiem objektīviem un citiem aksesuāriem nav pietiekama izvēlē tepat Latvija un tā tālāk! canon neņemtu, jo cena ir biki pa augstu, bet pa to pašu cenu var nopirkt Labu Nikonu(es nesaku, ka Canon ir slikts, vnk baigais modes kliedziens)

Un, ja ir iespēja ''nem D70s, nevis parasto D70, jo viņam ir daži uzlabojumi! Principā abi ir pirkšānas vērti!

P.S.
Mož pagaidi līdz Canon EOS 400D? Būs padārgāks, bet ir tā vērts ;)
Publicēts: 29.09.06 14:21
 citēt
Ja man būtu jāizvēlās starp Canon EOS 350D un Olimpus E - 500, tad es neņemtu ne vienu, ne otru! Ņemtu Nikon D50, vai labākajā gadījumā D70s :)

Jau jāsāk domāt par D60 vai D80. :)

P.s. D70 aizmirstiet, vecs modelis, pat jaunākais D70s (ar s burtiņu galā!) jau ir vēsture, kuru aizvieto D80. Tas, protams, ja vēlme ir ieiet veikalā un nopirkt jaunu aparātu.
Publicēts: 29.09.06 14:39
 citēt
Tātad mani secinaajumi: Olympus E-500 nav jēgas pirkt..Laba kamera ir Nikon D80....:D

Esmu dzirdējis kkur,kad canon nav izturīgs vai kko taadu,man liekas vienaa diskusijaa,te bija-vienam fotograafam fotogrāfējot kaazas no businja izkrita 3 x kamera,nekas nenotika,bet vins teica:buutu bijis man Canon 350D tad varētu mest miskatsē(es kaartiigi neatceros,man liekas tas bija par objektiiviem,kkas taads)
Publicēts: 29.09.06 20:05
 citēt
...vienam fotograafam fotogrāfējot kaazas no businja izkrita 3 x kamera,nekas nenotika...

Neko sev attieksme pret tehniku... 3x nomest - manuprāt - simptomi, ka vajadzīgs mediķu viedoklis...
Publicēts: 29.09.06 20:13
 citēt
:D:D par smagu kamera...!
Publicēts: 05.11.06 00:19
 citēt
anglijas journaalaa digital photo septembra nr canon eos350d aiziet garaam abiem nikoniem 50;70 (nikon 50 otraa vieta) kaa arii olimpusam.
shis tests bij kaa budget digital slrs
Publicēts: 05.11.06 02:05
 citēt
Par Olimpu pras Sundew, vai skat autora profilu
Publicēts: 05.11.06 06:01
 citēt
Es par Nikonu

D80 - ja naudiņa ļauj
D50 - ja naudiņas nav

ISO torkšņi manuprāt ir viens no būtiskākajiem kameras parametriem.
Cik kadri sekundē vai kāds kuram ir korpuss nav būtiski, kad nevari fotografēt drauga maļčišņikā, jo pietrūkst jūtības...

Bet tas ir mans neporfesionālais viedoklis, cits, kas var atļauties zipeni pa 300Ls + stiklu pa 400Ls, kā arī uzriktēt ministudiju sev mājās ar mani iespējams nebūs viensprāts...
Publicēts: 05.11.06 18:48
 citēt
Olympus ir labi stikli...
Izņemot trokšņus pie ISO sākot no 400 (bet arī tam ir risinājums, kā bija jau rakstīts) neko citu sliktu nevar teikt
Publicēts: 05.11.06 19:12
 citēt
isteniba ja taa pragmatiski paskatas, tad

iso, kaa zinams, ir gos standarts (visi tur asa, kas vel bija, krieviem), pec kura tika taisita filminju juutiiba, kjiimiskais sastavs kontrolets lai atbilstu shim ciparam.

digitalaja pasaule iso ir zaudejis savu sakotnejo nozimi, jo NAV STANDARTA kas apraksta kads tad ir digitalais iso, cik kam ir jabut, lai varetu teikt, ka visiem tas ir vienads.

na che ja klonju

padomajiet

piemeram olimpus, iso 200, tatad objektivs ar caurlaidibu f 2.8 "neizsmeres" kadru pie 1/500 dalas, piemeram (tikai piemers)

ko izdara, piemeram, nikons.
uztaisa ka pie iso 200 vinam ir 1.8 objektivs!!! bet reali trokshnji ir daudz pavisam citi, jo praktiski tas objektivs var but taspats 2.8 bet iso vienkarshi salidzinot ar olimpu ir 400 vai pat 800 (pa diviem stopiem lielaks) kas rezultatu (neizpluudushu kadru ar 1/500) dos tadu pashu....

varbut es dikti kljuudos, bet vaitad ta nevaretu buut?

isteniba, a kaa parbauda, cik gaismascaurlaidiigs ir objektiivs? to nosaka pats razhotajs? vai ir kads "oficils standarts" kaa to nosaka?

ja nav, tad iso + carulaidiba = trokshnji ir pilnigi neobjektivs, stiepts, relativs jeedziens, kuru puslidz pamato tikai risinajuma cena
Publicēts: 05.11.06 22:12
 citēt
Shadow, par kādu nikonu tu runā? Nu ja, par ziepi, laikam.

runājot par f - nu tur neko sagrozīt tā kā nevarētu, jo tā ir elementāra matemātika, pat slinkums meklēt viņu, bet doma tāda, ka tas visām optikām ir vienāds.

par iso - nu jā, katram ražotājam tas ir savs, to salīdzināt var spogulenēm - uz manuālo režīmu nobildē vienādus kadrus RAW formātā un skatās, kurš sanācis gaišāks, kurš tumšāks...

To, ka Nikon taisa trikus ar f cipariem, gan dzirdu pirmo reizi.
Publicēts: 06.11.06 09:49
 citēt
martink, nikons bija tikai piemers manam pardomam....
Publicēts: 06.11.06 12:48
 citēt
f cipars tak ir atkarigs no fiziskiem objektiva parametriem, ta ka ja ir spelites ar iso, tad mainas shuttera laiki, un tapec ari neizsmerejas.
Publicēts: 06.11.06 12:56
 citēt
f cipars tak ir atkarigs no fiziskiem objektiva parametriem, ta ka ja ir spelites ar iso, tad mainas shuttera laiki, un tapec ari neizsmerejas.

es tik gribeju uzzinat, kursh tad nosaka "fizisko objektiva parametru", un pec kadiem "vispar zinamajiem fizikas likumiem" :)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):