tie, kas domāti videokamerām, mēdz nederēt fotoaparātiem. un vēl līmeņrādis citiem ir, citiem nav, citiem ir tikai skata pēc, jo nekādus objektīvos rādījumus nedod. izturības, svara, ietilpības koeficienti ir nozīmīgi.
Galvenais, kas jāņem vērā ir naudas daudzums, ko grasās iztērēt. Tad arī var izvēlēties statīvu, vadoties no svara, kravnesības, objektīviem, lieluma utt. Nevajag aizmirst arī par galvu. Ar tām ir vēl grūtāk.
Ja runa iet par alumīnija statīviem ar daudz maz OK gavām, tad derēs jebjurš Manfrotto vai Slik ražojums cenā 70-120 Ls
dabiski , ka galva jaaperk atseevishkji (ja neperc statiivu par 12 ls, kur taa naak klaat - bet tas ir tikai nosaukuma peec statiivs - pat klusas dabas fotografeejot uz taada, nedriikst pat elpot). Galvu konstrukcijas ir ljoti dazhaadas - ar skruuveen un rokturiem un dazhaadiem pagreishanas mehaanismiem uttt...... ja veel par statiivu var kaut ko ieteikt, tad jau nu galva jaaizveelas tiiri peec savas patikshanas un eertiibas sajuutas ....
dansiga:dabiski , ka galva jaaperk atseevishkji (ja neperc statiivu par 12 ls, kur taa naak klaat - bet tas ir tikai nosaukuma peec statiivs - pat klusas dabas fotografeejot uz taada, nedriikst pat elpot). Galvu konstrukcijas ir ljoti dazhaadas - ar skruuveen un rokturiem un dazhaadiem pagreishanas mehaanismiem uttt...... ja veel par statiivu var kaut ko ieteikt, tad jau nu galva jaaizveelas tiiri peec savas patikshanas un eertiibas sajuutas ....
Nav tik traki ar tām galvām. Lētajā galā ir divu veidu: 3D un lodes. 3D parasti ir lētākas t.i. par līdzvērtīgu naudu labākas par otrajām. Lodes galvas ir ērtākas, bet kvalitatīvas maksā ne mazāk par alumīnija statīvu. Pārējās ir gana specifisfiskas un parasti maksā vairāk par vidēji cenotajiem (līdz 100 Ls) statīviem.
Labā ziņa ir, ka parasti normāliem statīviem vītnes ir standartizētas, tāpēc tiem var uzskrūvēt gandrīz jebkuru galvu. Daudz lielākas problēmas ir ar kamera stiprināšanas sistēmām (quick release system), ja ir daudz aparātu un objektīvu. Universālu gandrīz nav. Tam pašam Manfrotto ir vairākas nesavietojamas sistēmas, tas pats attiecas uz Slik. Bet 400D tas nav pārāk aktuāli, ja nelietos eksotiskus objektīvus.
Vēl pāris nianses par statīviem, ko atcerējos -- - jāpievērš uzmanība cik zemu to var nolaist. Ideāli, ja var izņemt centrālo stieni - ceļošanai ir ērtāki 4 posmu statīvi. - statīva augstumam ir jābūt vismaz acu augstumā, BEZ centrālās kollonnas pacelšanas - līmeņrādis statīvā pašā ir gana bezjēdzīga lieta. ar kāju regulēšanu to ir grūti nolīmeņot. Līmeņošanai ir 2 risinājumi -- līmeņrādis uz kameras vai statīvs ar līmeņošanas pamatu (vietu, kur montē galvu). Uz kameras līmeņošanu vajag OBLIGĀTI. Statīvam tā ir nepieciešama, ja ir svarīgi saglabāt horizontu līmenī arī griežot kameru, piemēram bildējot panorāmas vai "velkot" līdzi kustībai.
A es pagaišnedēļ redzēju! Manfrotto! Bet nu sver arī! Sančo Pansu fototūrēs jāņem līdzi ēzeļa vietā
Annyy:Kas jāņem vērā pērkot statīvu, protams, garums, bet varbūt vēl kaut kas? Un vai visi statīvi der visiem aparātiem? Man ir Canon 400D.
IZTURĪBA = KVALITĀTE Nopirku pirmo statīvu Bolira Action Line Standart = Eur 35 --> galva neizturēja, skrūves vītnis izjuka + viena kāja visu laiku maucās nost + drebēja pie katra pieskāriena! Bet nu kādu laiku (lasi 6 mēneši) nokalpoja Pirms nedēļas nopirku Cullmann 2800 Universal tripod par Eur 50, kuru var gan priekš macro "izlocīt", gan vidus kāju kā Monopod izmantot! Stabils, kvalitatīvs! P.S. arī lietoju 400D
ak34 : Visss pareiz tik nokļudijies vienā punktā , SLIK un MANFROTO visdrizak marketinga apsverumu pec taisa savadakus stativa GALVU STIPRINAJUMU tas ir SLIK galvas pie kajam stiprinas ar MAZO VITNI bet MANFROTO ar lielo vitni Zinu daudzus kas LABPRAT samainitu savas SLIK galvas pret MANFROTO vai citam bet JALIEK PAREJNIEKS kas atkal mazina stabilitati
Lunis:ak34 : Visss pareiz tik nokļudijies vienā punktā , SLIK un MANFROTO visdrizak marketinga apsverumu pec taisa savadakus stativa GALVU STIPRINAJUMU tas ir SLIK galvas pie kajam stiprinas ar MAZO VITNI bet MANFROTO ar lielo vitni Zinu daudzus kas LABPRAT samainitu savas SLIK galvas pret MANFROTO vai citam bet JALIEK PAREJNIEKS kas atkal mazina stabilitati
Tas gan jau ka no statīva atkarīgs. Slik DX700 bija normālā 3/8 vītne. Varēja likt virsū jebkuru galvu bez pārejām.
Nju un ja prieks 400.D tad cenu vari rekjinat ~70Ls prieksj tada kas nebus PEDEJA KAKA Butiba letakais variants KAJAS ~40Ls + 30Ls galva. Dzeki te pieiet baig praktiski PROFESIONALI tai izvelei. Ja esi maza nervoza iesaceja tad tev nevaig galvu ar nonemamu platformu , ta no pieredzes tad skuķi nereti aizmirst nofikset platformu un nomer kameru uz asfalta Vienkarsjakais variants iestaiga kada foto bode un paskaties ALUMINIJA STAIVU + GALVA tadu kura cena svarastas robezjas ~60-70Ls oanem rokas un padoma vari tu ar tadu kadam iezvelt pa galvu vai vins UZREIZ IZJUKS vai salieksies. Tad laskaties ka vinjam kajas salokas , labi ja kajas var atlocit PILNIBA uz saniem tas ir nolikt UZ GRIDAS jo gadas ka vaig bildet LOTI ZEMU . Latvija jau nemaz nav IZVELES normalos staivos. Isteniba pieejamas tikai divas NORMALAS staivu markas tas ir SLIK un Manfrotto . Slik bix letaks Manfrotto nedaudz labakas kvalitates bet par ~20% dargaks. Tatad tiri sieviskjigs kriterijs AR SJITO VAR IEZVELT KADAM vai nevar tas ari sakuma orentieris
ak34 : A tie ir mazinjie tautas klases , isteniba par sjiem neka nezinu BET man ir lielais Slik SL-67 Prototype Professional tam zem galvas ir mazā vītne un kolegjim lidzigs modelis un tam ar zem galvas maza vitne butiba var likt Focjiku pie kajam bez galvas bet laikam domats ka var Blices / lukturus kam staiva ligzda skruvet pa tasno pie stativa bez galvas
Lunis:ak34 : A tie ir mazinjie tautas klases , isteniba par sjiem neka nezinu BET man ir lielais Slik SL-67 Prototype Professional tam zem galvas ir mazā vītne un kolegjim lidzigs modelis un tam ar zem galvas maza vitne butiba var likt Focjiku pie kajam bez galvas bet laikam domats ka var Blices / lukturus kam staiva ligzda skruvet pa tasno pie stativa bez galvas
700 jau nav nekāds mazais Normāla lieluma statīvs. Tā kā 190 Manfrotto. Bet nu to es jau kādu gadu atpakaļ pārdevu. Tagad esmu aizmigrējis uz vienas citas firmas statīviem. No sākuma paņemu lielo un kad savajadzējās mazāku, tad papētījis Manfrotto un Slik piedāvājumus, izlēmu tomēr tos nepirkt un pieturēties pie ierastā zīmola, lai arī "nedaudz" dārgāka.
man ir vispār ūber kaukāds kinokameras statīvs ar dubulto kāju, izvilkt pillā gaŗumā var kādus 2,5 metri,. tik ar tādu nav īpaš ērti vazāties.. zato izvelkot vidējo trubu ar visu galvu, sanāk ļoti ērts un smags rīks ar ko no suņiem atgaiņāties...
Esmu 2.00 m garsh un iepirku Manfroto statīvu www.manfrotto.com... un galvu www.manfrotto.com... kopaa tolaik samaksaaju ap 100 naudinjaam. Nezinu, man jau nu patīk... turklaat statiivam pasham videejaa kolonna ir novietojama arii horizontaalaa staavoklii... kas ir superpluss bildeejot makro. Pie miinusiem - SVARS!!! Man liekas bik par daudz smags, bet nevaaji stabils... un pat man 2.00 cilveekam nav iipsahi daudz jaavelk videejaa kolonna aaraa - pietiek ar kaadiem 10 - 15 cm.... taakaa nav tik traki... taa ir mana pieredze, ja ir veeleeshanaas var noorganizeet kaadu minipleneeru un patesteet kas un kaa...
es izvelejos manfrotto 190... (kaut kadi burti tur) nu ljoti stabils patikams erts, augshejo var modificet horizontali un vel visadi, tobish prieksh macro utml. izmaksaja vinjsh kaut kur ~70LVL un Briezha iela ir viena leta, bet ljoti laba galva kaut kur ap 25 lvl, tiesa gan "noname" bet nu kalpo godam, perfekta fotoaparata fiksacija, tipa piegriez ar srkuvi un pecak pievelc ar specialu novilceju, respektivi, nav atsevishkjas pamatnes, ko skruve aparata un pectam klikshkjina stativa galvaa... tas manuprat rada papildus nestabilitati un nav ipashi erti ... nu tas es runaju par 25 lvl vertam galvam.. d ragam galam gan jau ka fiksacija pamatnej ir ok. pirmstam lietoju Velbon :face-plain: no 1a.lv. atshkjiriba nenoliedzama un ir investiciju verta.
komunisma_reegs:Esmu 2.00 m garsh un iepirku Manfroto statīvu www.manfrotto.com... un galvu www.manfrotto.com... kopaa tolaik samaksaaju ap 100 naudinjaam. Nezinu, man jau nu patīk... turklaat statiivam pasham videejaa kolonna ir novietojama arii horizontaalaa staavoklii... kas ir superpluss bildeejot makro. Pie miinusiem - SVARS!!! Man liekas bik par daudz smags, bet nevaaji stabils... un pat man 2.00 cilveekam nav iipsahi daudz jaavelk videejaa kolonna aaraa - pietiek ar kaadiem 10 - 15 cm.... taakaa nav tik traki... taa ir mana pieredze, ja ir veeleeshanaas var noorganizeet kaadu minipleneeru un patesteet kas un kaa...
He, man ir tieši tāds pats komplekts, ir ļoti OK, ja nav tālu jānes. Bet par 100 naudiņām tādu vairs nesalasīsi, pērkot i-bodēs sanāks aptuveni 80 Ls par kājām un 40 ls par galvu.
ak34: - statīva augstumam ir jābūt vismaz acu augstumā, BEZ centrālās kollonnas pacelšanas
ar waist level finder - nav obligaati. parsvara ar stativu bildeju vai nu no tada augstuma kaa viduklis, vai ari no pavisam iisinja. protams, atkarigs, ko bildee. lielaks un ar vairak (4) kajam protams, universalaks.