Ir tādi grabuļi, latviski laikam - datu krātuves, dažāda tilpuma un ar atšķirīgām iespējām (paguģļo - Image Storage Devices, vai - image tank), daži veci piemēri - Vosonic VP2160 Portable Storage Device - 80GB, JOBO Spectator Portable Storage Device - 80GB, bet šie neesot tie krutākie, kādā krievu fotožurnālā arī bija apdziedāti. Sev tādu meklēju līdz nākošajam ceļojumam, bet atmiņas karšu cenas krītas strauji, varbūt, ka drīz vairs neatmaksāsies ieguldīt lašus, ja lieto tikai 2-3 X gadā.
tie imege tanki tāda padārga un reti pielietojama manta - šķiet visuniversālākais un noteikti stabilakais (man piemeram pavecs 40Gb. "tanks" ar 3,5`cieto iekšā gļuko briesmīgi) varētu būt kāds no lielajiem aples i-podiem - tie, bez visām savām funkcijām, prot arī "izsūkt" paši ārējos datu nesējus
nu lai nu taa buutu. esi lietojis? nu tik lai teiktu, ka baigaa bremze!? vai tikai peec datiem saki ka baigaa bremze? cilveeks jautaaja variantus, nevis cenas! fotoaparaata cenaa arii auto var iegaadaaties, bet vai tas kaut ko izsaka? domaaju, ka muljkjiigi ir saliidzinaat ar to cik, kas maksaa.
var skatīties uz PictBridge devaisu pusi (tehnoloģija līdzīga printeriem, bet izmantoti tiek 2.5" cietņi). un vai nav vieglāk iegādāties papildus CF?? lētāk noteikti.
nu lai nu taa buutu. esi lietojis? nu tik lai teiktu, ka baigaa bremze!? vai tikai peec datiem saki ka baigaa bremze? cilveeks jautaaja variantus, nevis cenas! fotoaparaata cenaa arii auto var iegaadaaties, bet vai tas kaut ko izsaka? domaaju, ka muljkjiigi ir saliidzinaat ar to cik, kas maksaa.
Zin, man jau 3 gadus ir cita ražotāja ar 3MB/s un tikai dēļ tā ka šis tā bremzīgi kopē es šo vairs nelietoju. +1 MB/s neko daudz nedos klāt. Tā kā var teikt JĀ ĒSMU LIETOJIS! Kā teica deabbate - vieglāk iegādāties papildus CF. A ja kautkur brauciens tālāks tad šā vai tā ņemu līdz laptop un kopēju ar 15-35MB/s atkarīgi no kartes ātruma.
Man ir doma paņemt epson www.bhphotovideo.com... Ekrāns esot baudāms, atškirībā no lētajiem ražotājiem, un lielākais PLUS ir, ka var skatīties arī RAW failus.
Par Sendera pieminēto Epsonu dzirdēta slavas dziesma, varētu būt labs, bet man skatīšanās iespēja nav diez ko būtiska, tāpēc atzinu par dārgu. Tikai ceļošanai ar 40 droši vien pietiek, bet par tādu naudu var 5 kartes pa 8 un atlikumu... (pēc vajdzības).
Viss ir atkarīgs no tā cik foršs tas agregāts ir vajadzīgs - ja man būtu vajadzība pēc fotobankas es noteikti paņemu divas kartes pa 4Gb max un vienu fotobanku pa +/-50Ls sakomplektēto. Aizbliez vienu karti - ieliec lai kopējās uz fotobanku un turpini bildēt. Pa to laiku kamēr otra karte ir galā pirmā jau ir tukša! Protams, priekš drošības vēl var kādu 2gb karti iepirkt pa pāris latiem