forum.gif
Konvertēšana no RAW uz TIF un JPG
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Konvertēšana no RAW uz TIF un JPG
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 11.06.08 16:18
 citēt
Parasti bildes kurām prasījās rūpīgāka apstrāde no RAW konvertēju uz TIF un tad darbības iekš PS, konvertācija uz JPG. Kamēr materiāls uz ISO 100, nekādi jautājumi nerodās, Pie lielāka ISO t.i 400/+ pamanīju ka graudainība mazāka ja konvertē uz JPG. vai tā ir tikai mana specefektu ilūzija, vai arī tam ir savs pamatojums. Priekšlaicīgi pateicos ;)
Publicēts: 11.06.08 18:47
 citēt
Ar ko konvertē?
Publicēts: 11.06.08 19:43
 citēt
Interesanti... visu laiku tā daru, bet tādu likumsakarību neesmu novērojis.
Izmantoju Canon Zoombrowser -> RAW -> TIFF un CS3 -> TIFF -> JPG.
Būs speciāli jānoeksperimentē...
Publicēts: 11.06.08 20:50
 citēt
Loģiski! Jo sarežģītāka bildē jo grūtāk JPGam sakodeet to un iespējams blurs tur kur trokšņi. Ar TIFiem tādas problēmas nav tāpēc ka tur katram pixelim ir savi dati failā - ja tie atšķirsies tad tā arī būs . Kā experimentu var palielināt līdz kādiem 500-1000% labus ISO100 JPG un tās pašas bildes TIF lai salīdzināt.
Publicēts: 15.07.08 14:31
 citēt
Roberts gan drukaa TIFu!
Publicēts: 15.07.08 16:20
 citēt
JRJ - katram formātam ir katram pikselim dati. Atšķirība tajā, cik biti apraksta katru pikseli.

Mans domāt, ka pie vainas ir crazy-jpg compression, jo daļa no informācijas tiek vienkārši atmesta. TIFF, savukārt, kompresē bez informācijas zudumiem. Līdz ar to trokšņi saglabājas.

en.wikipedia.org...
Publicēts: 15.07.08 17:34
 citēt
par 99.9% garanteeju, ka pie 100% gan tifam gan jpegam (nu, pie normlaajas kompresijas, 90% un vairaak, un vienaada workflova) detaljas buus vienaadas! :) cita lieta, ka jpegu var seivot tikai 1x, katru reizi saglabaajot kalitaate zuud.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):