mēļo, ka ne ar ko nav labāks par d40. ņemot vērā, ka tā ir iesācēja kamera un pēc pusgada tev ar viņu tāpat paliks pa šauru, tad vai nu ņemt lētāko d40 vai bik pieliec un uzreiz paņem d80. Protams viss atkarīgs no tava entuziasma utt, es ar sākumā teicu, ka ar 18-55 jau var visu fočēt un neko vairāk nevajag, pēc tam iepirkās 55-200vr vēl uz rudens tumšajiem vakariem arī sigma 30mm hsm f1.4 un tad sapratu, ka bodijs bez iebūvēta AF nerullē. Man gan izdevās salīdzinoši veiksmīgi pārdot, jo arī komplekts bija labs, bet citiem tā neiet ar to pārdošanu. Tagad paņēmu d80 un viss kulē
man šķiet, ka labāks arguments ir tas, ka nikonam stikli, ko tagad ražo, reti ir bez motora. nav jau jāpērk ebajā 10 gadus veci un vecāki.
kamera salīdzinoši ar kaut vai to pašu pieminēto D80 (vai arī D50, D70), nemaz nerunājot par D300 (vai D200 un arī D100) vai D3 (D2 u.c.) ir pilnīgs sūds. bet salīdzinoši ar sony vai canon (jebkuru modeli) viņa ir - zelts! par to naudu, ko tā maksā, viņa ir tiešām laba (pilns nets ar aprakstiem, iegūglē!).
nu diez vai pirktu jaunu kameru, lai skata pēc paturētu plauktā. tā kā doma tomēr ir pafočēt. parastais variants- mazliet makro dzīve, dažas bildes iz dabas un cilvēki, pasākumi. nekādas īpašās vajadzības nav. vienkārši lai ir labs rezultāts un mazāk vilšanās par nokavētu vai pamatīgi miglainu kadru.
Tiešām grūti teikt, jo gan D60, gan D40, gan D80 būs gana labi, tātad, izvēle tīri gaumes un prieka jautājums. Ja naudiņas ļauj, tad varbūt tomēr D80 - tomēr mazliet lielāks un vairāk podziņu. Jā, tas, kas man nepatīk D40/D60, ka nevar kā lielajiem brāļiem ISO un vēl dažus citus parametrus nomainīt ar pogām. Tas kaitina.