forum.gif
Attīstītājs un fiksāža
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Attīstītājs un fiksāža
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 12.06.08 23:17
 citēt
kur pērkat, vai iesakat pirkt attīstītāju un fiksāžu sudrabniecēm!
zinu, ka pie Bendika var, bet kur vēl...
Publicēts: 12.06.08 23:19
 citēt
hmm, pirmdien chaposhu meklet uz BFS. kaut ka prata stav, ka man teica tur esot... bet nu jaa, inteese +/- tas pats.
Publicēts: 12.06.08 23:43
 citēt
net

Vācijā dārgāk nekā GB, bet ceļš lētāks un piegāde 10x korektāka un ātrāka

net cilvēks pērk to ko vēlas ne to kas BFS vai Arsenāla ielā ir uz vietas
Publicēts: 12.06.08 23:53
 citēt
vispirms ari jazina ko veleties...
vari ieteikt kaut ko?
Publicēts: 13.06.08 00:02
 citēt
fenidona-hidrohinona attīstītāji bija labie
fenidons=fenilpirazolidons
ar metolu tādi mīkstāki bija
fiksāža - nātrija tiosulfāts, ja kāds nezin...

vislabākās receptes Kundziņa Ķīmija fotoamatiera laboratorijā
Publicēts: 13.06.08 00:04
 citēt
fiksaazja, natrija tiosulfats...hvz, iespeejams kaut kur vel sastopams, kadreiz njemu pa 50 kg:)) reali nenoveco, klat bik ledus etikjskabi, lai nostopeetu un fiksaaza gatava... kad kadu briidi pirku 5l koncentratus jamporta,razjo visi agfa, kodaks, utt, tad...oi, bankrac....ja experimentiem.... attiistiitajs, attiistosjaa viela ir metols,. sava laika krievu laikos bija tabletes, tiirs metols, tad paradiijas 2 komponentu, ku otra maisiinja bija hidrohinona benzotriozola maisiijums, lai pliivuris un stabilitate buutu...bet..tie komplektinji bija amatieriem... oiii, ateceros senos laikos, ka kjiimija tika jaukta pa 20-40l....ka mb taa kraisainaa.... nostalgija uznaaca:)) apskatisjos, vai kaut ku kadi fix koncentrati nemetajas...kjiimija vel kada stuurii nn kg, bet...papiiram ta ka vereetu pieshaut, filmai ne....
Publicēts: 13.06.08 00:06
 citēt
he;)) 2 min apaklaj, viens visu iisi un konkreti jau pateica, kamer romanu rakstiiju;))
Publicēts: 13.06.08 00:12
 citēt
eu uzstasi kaads fotoskolu pa atistitajiem un fiksažam butu baigi labi :)
Publicēts: 13.06.08 00:21
 citēt
ja ir fetišs, tad var arī ķēpāties ar pulveriem utt, manuprāt vienkāršākais variants būtu nopirkt litrīgu koncentrātu, kam nevajadzēt maksāt vairāk par 3 lvl un kādas problēmas???
gadus 2 atpakaļ pirku flērā, bet ir redzēti iarī citviet, vajag tik rekt;)
Publicēts: 13.06.08 00:27
 citēt
>Kāpēc- ko Tu šodien tīstīsi ar Kundziņa receptēm?
divi vietas tak vien ir, var iepriekš pazvanīt
BFS un Bendiks www.fp.lv... tur gan ātrāk par 12:00 zavanīt nav ko.
Publicēts: 13.06.08 07:22
 citēt
es netīstīšu.... cilvēks interesējas, es atcerējos tos vairāk nekā 20 gadus, kurus pavada hidrohinona un fiksāžas smaka
Publicēts: 13.06.08 10:54
 citēt
versatile:vispirms ari jazina ko veleties...
vari ieteikt kaut ko?

vispirms izlasi mb filmu aprakstus - ko katra filma dod - tās neatšķirās tik daudz ar jūtību cik ar savām īpašībām

tad, kad esi izvēlējies kura filma šķiet ņemama apskaties viņai līdzi nākošo ieteicamās ķīmijas tabulu - tur būs atķeksēti visi populārie tīstekļi un kādiem 3-5 gab. būs labi daudz zvaigznītes kas nozīmē, ka šie ritīgi ģeld tevis izvēlētajai filmai - tad izlasi ģeldīgo tīstekļu aprakstus - man patīk piemēram Tetanal tīstekļi kur ļoti pakāpeniski var variēt kontrastu vienkārši ar tīstīšanas laiku

piemēram Ilford delta 125 var variēt no pelēki pūkaina līdz pamatīgam kontrastam neizsvilinot gaismas un saglabājot detaļas ēnās

stopvanna un fiksāža jau ir primitīvi

manuprāt ir stulbi nopirkt /to filmu kas bodē uz vietas/ tad piepirkt tīstekli tādā pašā modē un jāt kopā darbu un materiālu
Publicēts: 13.06.08 10:57
 citēt
tas ir tas pats kā gurķi ieliek zenītā iso 100 filmu un bliež nemērot gaismu - filmas lielā diapazona dēļ domādami, ka /visi kadri sanākuši/, bet īstenībā tā arī neuzzinot ko tā filma pie pareizas rīcības dod ārā
Publicēts: 13.06.08 11:10
 citēt
Maris:

piemēram Ilford delta 125 var variēt no pelēki pūkaina līdz pamatīgam kontrastam neizsvilinot gaismas un saglabājot detaļas ēnās

nu voot, no sudrabenem pagaidam bildeju tikai uz delta 100, un viens no iemesliem kapec gribu tistit pats ir tas ka gribu vairak kontrastu, tieshi kaa teici - neizsvilinot detaljas. buros pa attistitaju aprakstiem, bet ta ari vel neesmu iebraucis lidz galam... :(
saki ka no jiibeja droshi kjiimiju sutit, ar peigadi problemas nerodas musdienu paranoidalajos apstakljos?
Publicēts: 13.06.08 12:42
 citēt
Es uz brieža ielas pirku ilford ķīmiju. Bildēju ar ilford filmām un kopēju uz ilford papīriem.
Publicēts: 14.06.08 11:59
 citēt
ar metolu tādi mīkstāki bija
fiksāža - nātrija tiosulfāts, ja kāds nezin...
vislabākās receptes Kundziņa Ķīmija fotoamatiera laboratorijā

un tonis mazliet citāds. Kundziņa grāmata jau kā bībele.
Publicēts: 21.10.14 10:08
 citēt
bro-tip:ja ir fetišs, tad var arī ķēpāties ar pulveriem utt, manuprāt vienkāršākais variants būtu nopirkt litrīgu koncentrātu, kam nevajadzēt maksāt vairāk par 3 lvl un kādas problēmas???
nopirkt jau var , bet man vajag savu recepti. Starp citu, vai ir iespējams nopirkt hidrohinonu?
Publicēts: 21.10.14 11:33 labots
 citēt
patriotx:
bro-tip:ja ir fetišs, tad var arī ķēpāties ar pulveriem utt, manuprāt vienkāršākais variants būtu nopirkt litrīgu koncentrātu, kam nevajadzēt maksāt vairāk par 3 lvl un kādas problēmas???
nopirkt jau var , bet man vajag savu recepti. Starp citu, vai ir iespējams nopirkt hidrohinonu?

Nolēmi pacelt 7 gadus vecu jautājumu ?:) Jā var nopirkst un Fenidonu arī , tik citos kantoros kas tirgo musdienās ne 9 gadus senā pagātnē:)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):