Ko jūs domājat par šito Sigma APO 50-500mm F4-6.3 EX DG HSM ? pasakat kas viņā ir slikts ( izņemot to ka ir baigais putekļu sūcējs) ? un kas labs ( izņemot to ka viņam ir 10x zoom) ???
ā un vēl viens jautājums! Nevaru izdomāt man pēc jāņiem ņemt Nikon D80 vai EOS 400D ??? Un te lūgums kanonistiem un nikonistiem nesākat diskusijas ka viens vai otrs labāks/sliktāks! abas firmas ir labas! Gribu dzirdēt objektīvus vērtējumus no cilvēkiem kas patiešām kaut ko zin! :face-angel:
esmu pamēģinājis, 100-450 robežās ļoti labi, 500mm liekās, ka rodas artefekti, bet RAWu lādējot PS tos viegli noņemt. Īso galu neesu mēģinājis, neredzēju vajadzību. (sliktāks par parastajiem (lētajiem) canon zoomiem naf) Un vēl uz mazo matricu tev būs pārēķinot 80- 800 !!! Aizei uz Elkoru, tur tēlo pircēju- ieliks tavā aparātā un pārdevējs kopā ar apsargu pieies pie durvīm, un varēsi sabildēt cik gribi... un tad lem!!!
Hmm it kā fiksētie ir gaišāki!, bet mazāk praktiski. Nu jā par to pārrēķināšanu zināju!
ok paldies haiduk !
@ mandalay, es te tā skatos ka tu visas sigmas noliec un poularizē canon...... Ir iemesls kapēc tā, vai vienkārši ticība neļauj pirkt neko citu kā canon ??
man nav kanons. Fiks pats par sevi labāks (asāks, AF ātrāks) + māca/liek fotogrāfam vispirms domāt ar galvu par bildi un tikai tad par ērtumu. Katrā ziņā jebkuram cilvēka ir jāzin - `labi un lēti` nepastāv. Ja vien manta nav zagta vai citā veidā `nodempingota`.
Ja gribi `praktiski`, pērc 100-400 (vai nikona 80-400 VR, es nezinu kas tev ir) un esi laimīgākais cilvēks pasaulē.
Nu jā piekrītu! Mandalay, nedusmojies, tapēc jau forums ir forums un es tikai pajautāju pirms pērku! Labi un Lēti pastāv, tikai atsķirībā priekš kādām vajadzībām, un cik biezs maciņš!!
amatierim 1000Ls ir nieks, biznesmeņiem dažreiz pa*istais santīms ir kā skabarga pakaļā.. fakts. A mērķi tu tā arī nepateici - tāpēc arī offtopiks sākās
coop:Bet teiksim ja ar šito stroķi nevis gribu rīgu kadrēt bet normāli ielīst upes vidū un ķert pīles utml ūdens zvērus, jebšu mežā kādu stirnu utt ???