ojaa, Glukz tekstus gruti nepamanit: Sesija prtraukta, pamēģiniet "Atcerēties paroli", speciāli epasta tekstu daudz nerediģēju lai doma nepazūd, arī citi teksti, kuros manāma grūtsirdīga pārākuma izpausme - eto naš ģļuk )) <3
Depresīvi bija labošanas procesā, kad nāca privātās ziņas viena pēc otras, bet, mēģinot atvērt, parādījās mīļš izsaukumiņš sarkanā krāsā: "a ziņas ta nav"
sasar:līdzīga problēma.... reizēm tā vien gribas atrast veidu, kā par savām bildēm salikt atzīmes...
Sasar - izrādās, ka tas tomēr ir iespējams. Variants pavisam vienkāršs - palūdz draugam, radam, kaimiņam, savai meitenei uztaisīt kādu foto un kaut vai no tā paša pc ar to pašu ip palīdzi izveidot foršu niku, ieliec bildi un aiziet jūriņā - balso par savējām, palūdzot nobalsot draugam, radam, kaimiņam par savējām. Tu pat vari neteikt, piemiedz ar aci. Pie reizes var aiziet pie kāda cita un nobalsot dzēst. Vai tad rads, draugs, kaimiņš utt. to neizdarīs? Uzreiz pašam reitings būs augstāks un kādam nedraugam to var pie reizes arī samazināt. Ja grib pavisam gudri, tad jāmeklē kāds cits ip, tad tas nebūs uzreiz tik pamanāmi un uzkrītoši.
kaadi priekshlikumi lietoshanas noteikumiem? Piemēram: Aizliegts tiešā vai netiešā veidā veikt darbības, kas saistītas ar netaisnīgu reitingu ietekmēšanu.
Katram noteikumam uzreiz nāk klāt jautājums, kurš to kontrolēs, pārbaudīs, pieņems lēmumu, kas ir taisnīgs vai netaisnīgs reitinga ietekmēšanas veids. Kā arī katriem noteikumiem vienmēr atradīsies kādi varianti, kā tos apiet. Vispirms būtu jānodefinē, kas ir netaisnīga reitingu ietekmēšana. To varētu uzskatīt, ja viens lietotājs izveido vairāk par vienu niku. Viens headniks, bet pārējie - falseniks. Un šie smallniks balso par headnika bildēm un pie reizes dzēš citu niku bildes. Varbūt to varētu uzskatīt par netaisnīgu reitingu ietekmēšanu. Kāds ir kontroles un pierādīšanas mehānisms šem falsenikiem? Man domāt - praktiski nekāds. Jautājums pēc būtības - kā nodrošināt kā vienam lietotājam ir tikai viens niks? Atbilde būtu vienkārša - jābūt kādai identificējošai pazīmei, dokumentam numuram, utt. utml. Tad tas būtu viennozīmīgi - viena persona - viens lietotājs - viens niks. Kādi ir varianti? Personas kods, pase, autovadītāja tiesības? Kurš gribēs, kurš nodrošinās un kurš pārbaudīs to? Vai nebūs pārāk sarežģīti, pārspīlēti? Piesaistīt bloga profilam draugiem.lv profilu? Ne jau visi tur ir, ne jau visi profili tur ir patiesi, bet vismaz tur notiek falšo profilu dzēšana. Variants blogam varbūt šāds. Pirmkārt: varēt būt normāla profila bilde (tā ir daudziem blogeriem); otrkārt: šo profila bildi varētu apstiprināt citi blogeri. Ja to apstiprina vismaz 5-10 blogeri, un nika profilā parādītos, kurš šo blogeri ir apstiprinājis, tad šis niks drīkstētu vērtēt. Un vērtēt drīkstētu, ja nikam pašam ir vairākas bildes galerijā. Katrā ziņā viena headnika metodei un citu smallniku novēršanai jābūt vienkāršai bez īpašu resursu iesaistīšanas. Vai citiem vārdiem - programmātiski realizējamai ar pašreizējo resursu iespējām. Tāda fiksā ideja.
Problēmas risināšanai izmanto t.s. brainstorming - tiek samestas jebkuras idejas, kā atrisināt jauno uzdevumu. Un šādā brainstormigā kritika vai negatīvas piezīmes netiek izteiktas, jo tās grauj ideju radīšanu. Tiek pieņemtas visas iespējamās idejas, kuras pēc ideju vētras tiek sadalītas vismaz divās grupās - iespējamas un neiespējamas. Tad, kad ir atlasītas iespējamas idejas, tad varētu piemēram, trīs labākās praktiski realizējamas idejas izsvērt - plusi un mīnusi. Tad no tām izvēlētos tā sakot labāko. Tad sākas idejas ieviešanas un pārbaudes laiks un prakses laiks. Un ta laikā būs atkal parādījušies jauni apstākļi vai problēmas, kuras atkal jāatrisina. Un rinķa dancis sākas atkal no sākuma ... Tāpēc atbildot uz Tavu jautājumu, Annir, vai būtu jāiepazīstas ar vismaz 4 blogeriem. Kāpec gan ne? Man pret iepazīšanos nav nekādu aizspriedumu. Ja es tā sāktu apdomāt, tad domāju, ka no fotobloga pazīstu vismaz kādus 20-30 cilvēkus (ja ne pat vairāk). Un ja viņiem jautātu - vai mana profila bildē esmu es - domāju, ka bez īpašas šaubīšanas viņi manu face-control apstiprinātu.
Annir - vai mēs esam pazīstami? Man škiet, ka neesmu ticies, vai tik Tavs face arī nav no neta kačāts? Vai brainstorming ir beidzies un sākas ideju izsijāšana? Par Tavu ideju. Loti vienkārša un varētu teikt efektīga metode. Nosūtīts brīdinājums par dzēšanu. Bet daži jautājumi: Pēc cik ilga laika profils tiks dzēsts? Kam jānotiek, lai profils netiktu dzēsts? Kāda ir garantija, ka niks saņems šo brīdinājumu. Varbūt niks uz mēnesi vai trijiem vai vēl vairāk ir komandējumā, ceļojumā vai atvaļinājumā vai slimnīcā. Un tik tikko ir iecācis blogu apmeklēt. Bez tam, kas notiek ar šo niku vai falseniku vērtējumiem? Vai tie ar dzēšās līdz ar nika dzēšanu? Jo varētu uztaisīt pāris falsenikus, fiksi samest labus vērtējumus headnikam un pāris dzēst nedraugiem. Tad lai dzēšās, bet savu darbiņu falseniks būs izdarījis. Tātad - ko ar niku vai falseniku vērtējumiem - vai šie dzēšās līdzi vai nē? Tavs risinājums attiecas vairāk uz seku likvidēšanu, mans priekšlikums attiecas drīzāk uz jaunu niku izveidošanas veidu un tā vērtēšanas iespējām. Es teiktu Tavs prieksļikums ir vairāk pasīvs, mans ir vairāk aktīvs'.
Ja to programmātiski var atrisināt, vēl jo labāk. Bez pastāvīgas cilvēku resursu piesaistes, tikai lēmumu pieņemšanai par aizdomīgiem gadījumiem. Tagad velk uz rezumē. Tātad: falsenikiem tiek bloķēta vērtēšana: ja ir vienādas ip adreses, maz bildes (3-5), nav profila foto ar seju, maza aktiviāte (nav bildes, blogi, reportāžās, skolas un vērtējumi). Priekšlikumi un varianti izteikti, atbildīgās personas var izvērtēt, cik daudz un kas no tā visa ir derīgs. Un vilciens brauc tālāk. Par aktivitāti runājot: piemēram, Vismants. Gandrīz pusgadu klusēja, pēdējās reportāžas 2006. gada beigās. Gandrīz pusotrs gads ir pagājis. Bet tikko E_E pietuvojās - o, uzreiz aktīvāks palika - bildes parādījās, laikam pat kāds blogs. Mhmm - ko gan tas varētu nozīmēt? Bet profila foto Vismantam izcils: ... он может быть любым ... Ar to face-image komentāri ir daudz atbildīgāki, bet tikko ir kādi tumšie stikli (face nav nekāda), tā arī tā braukšana ir agresīvāka (komentāri rupjāki) gluži kā uz ielām. Ja savu face nevari parādīt, tad kāpēc? Kādam ne to pateicis vai ne tā izdarījis?
Eliks izteicās par noteikumu izmaiņām. Pēc tā sekoja mūsu komentāri ar variantiem. Pieņemu, ka tos izlasīs. Sava veida ideju artava ieteikumu sadaļa ir iebērta. Bet vai kaut kas tiks darīts un kas mainīsies, to laiks rādīs.
n_g: Es varētu kontrolēt, ja reiz tāda sāpe, man nudien nav grūti pieņemt lēmumus.
Kontroliera profils nav definēts. Variants šim profilam - pases bilde, augums: 100 80 90, personas kods, telefons, pieraksta adrese, e-pasts, par citu bildēm nebalso, stulbus komentārus neraksta, acu krāsa zilpelēka, utt. utml.
Es saprotu, ka lielai daļai FotoFanu ir vēlēšanās, lai viņu darbs tiek pamanīts un novērtēts. Arī man ir tāda pat sajūta, ka ir ļoti labs darbs sanācis, tas tiek vērtēts pozitīvi un pēkšņi parādās 333 vai sorry kļūda. Pieņemu, ka tā varēja būt kļūda, jo defaultā stāv tie 3=nieki. Bet ne par to ir stāsts. Vajadzētu sarīkot normālu tematisko konkursu, kurā iesniegtu bildes ne mazākas kā 1600×1200 *aptuveni 2 MP. Un bez kvalitātes ierobežojumiem. Šādi tematiskie konkursi varētu notikt katru nedēļu. 50 dažādu tēmu būtu pilnīgi pietiekoši. Un pati svarīgākā ir vērtēšana Katrs iesniedz tikai 1 attēlu, Katram konkursa dalībniekam ir 10 žetoni, ar kuriem viņš atzīmē 6 labākos darbus. 1 vieta ar 3 žetoniem, 2-2.vietas ar 2 žetoniem un 3-3.vietas ar 1 žetonu. Pārējiem, kas nav iesnieguši savus darbus arī ir iespēja izteikt savu viedokli, bet atbilstoši savai kvalifikācijai 1, 2, 3 vai 5 žetoni un attēlam var piešķirt ne vairāk kā vienu balsi.
Varbūt sāksim jau ar Jāņu konkursu, pēc tam jau būs arī Dziesmu svētki utt.
Forša ideja par tematiskiem konkursiem. Temata paziņošana vismaz 2-4 nedēļas iepriekš. Iesniegšana - 1 nedēļa no pirmdienas līdz svētdienas vakaram. Uzvarētājs parādās pirmdienas rrītā un tās pašas nedēļas beigās aicina visus dalībniekus uz ballīti. Vērtēšana varētu būt anonīmi. Pēc temata noslēgšanas parādās uzverētājs ar visiem vērtētāju žetoniem. Pilnīgi jāmaina formāts un stils, citādi pa gabalu visi zinās un pa gabalu turēsies (tobiš žetonus nepiešķirs).
Pareizāk būtu, ja visas iesniegtās bildes arī parādās vienlaicīgi un tad notiek balsošana protams anonīmi. Svētdiena nav tas labākais laiks, kad neigt bilžu pieņemšanu, jo parasti tā ir visaktīvākā fotomirkļu keršanas diena.
Es domāju ka bildes iesniedz līdz 2-dienas pēcpusdienai, bildēm nevajadzētu pieļaut parakstus, rāmjus (ja nav īpaši izsludināts šāds temats) vai arī citi specāli ierobežojumi, piem, sarunātie balsojumi
Balsošana un vērtēšana notiek no 3-dienas līdz 6-dienai.
a man pofig par to balsoshanu .... mani interesee konkreetu cilveeku viedoklis un ja vinji izsaka - es esmu laimiiga;-))) bet konkursinji - laba lieta (noteica slinkaa dansiga) ;-)))
Es nevarētu precīzi pateikt, cik man ir pofig vērtēšana, vienreiz mazāk, citreiz vairāk, bet noteikti jebkuram interesē citu viedoklis, ne tikai vērtējumi. Es arī tagad nevaru precīzi pateikt, cik bieži esmu izteicis savu viedokli (nopietnu vai nenopietnu) pie Tavām bildēm dansiga, bet mana nojauta it kā saka, ka rezultāts man kaut ko atgādina no biljarda. Ja komentāriem ir nepieciešams laiks, tad vērtējumu izteikšanai, kas uzskatāmi par viedokli, it sevišķi, ja pavēro kopējo vidējo rezultātu, tas noteikti salīdzinoši ir daudz mazāks. Par konkursiņiem. Ja konkurss laicīgi zināms, tad bildes gatavo tam iepriekš, tad pievienošanas laiks varbūt īss, piemēram 1- un 2-diena. Savukārt vērtēšanai, piemēram, vismaz 3 nākošās dienas. Ne vienmēr visiem varētu būt brīvais laiks, lai apskatītu un novērtētu. Pirmā skatījums (pirmā vērtēšanas diena) varētu būt noteicošais, taču pārējās dienās - vēlreiz apskatot bildes - vietu sadalījums var mainīties. Jautājums - vai žetoni tiktu piešķirti vienreiz vai tomēr tos var pārvietot? Tad vēl varētu būt jautājums par minimālo foto skaitu. Vismaz cik - 10? Vēl vairāk? Ja tas nav sasniegts, kas notiek? Konkurss pārceļas uz nākošo nedeļu, atceļās vispār, atkārtojas pēc mēneša, kad bildes ir sagatavotas vai vēl kāds cits variants. Jo trīs bildes būtu tā kā par maz, tad kāds ir minimums? Kā šie konkursiņi tiks realizēti - droši vien programmātiski? Bet tas noteikti nav programmējams nedēļas laikā ar visu testēšanu utt. utml. Kādas bildes drīkstētu pievienot - tādas, kas nekur nav publicētas? Tā šādu konkursu aprises var izveidot. Un kādreiz realizēt. Kurš un kādā laikā? Padod man tik tēmu - jautājumus un atbildes vienmēr atradīšu. If - then - else.
spams ir ģēla! (man pelei rullīti var pārslēgt uz ātro rullēšanu) A tas ka savas bildes nevar vērtēt, gan nav ģēla! un vel, lai viss būtu ģēla, vajag lai podziņa labot būtu ne tikai pie sava teksta bet pie visiem!