nu jā. kā jau reiz atzīmēju, ja "National Geografic" vai "Playboy" meklēs Latvijā fotogrāfu, tad, pat ja darīs to arī fotoblogā.lv, šā kā tā izvēlēsies jau pēc bildēm un kādām sev vien saprotamām pazīmēm, ne pēc sasvstarpējā vērtējuma. cita lieta, ka varbūt principā skatīs tikai 72 vai 434 labākos /par labākajiem atzītos/, jo visus nejaudās.
Annir, nu tu geniāls pūsis - (vis "vienā flakonā") čekists, hakeris, lingvistikas eksperts, tikai žēl, kā fotogras esi... hmmm... nu kā lai mīkstāk pateikt - karoče, kā jau čekistam polagajetsa, esi noslēpis fotogrāfa dotības tā, lai neviens hakeris tos nevarētu atrast un "uzlauzt", a pats pārāk "lingvistisko" paroli esi aizmisis. "izskataas, ka visi radinji slimo ar ortograafijas probleemaam" - pat ļoti izskatās... ārstēt neesi mēginājis...
FotOblog.lv ir nekomerciāls pašmāju projekts ar mērķi pulcināt cilvēkus, kam patīk izpaust savas domas, uzskatus un dzīves skatījumu rakstot un fotografējot! Un arī tiem, kas labprāt vēlētos to iemācīties!
jrj, atzīstos - jā, speciāāli izsaucu "uguni uz sevi", lai parādītu "problēmu" vienādu IP balsojumu (radu balsojumi) un ari piedāvāju priekšlikumu, kā to var atrisināt: "Publicēts: 17.06.08 03:04 Izeja ir, un ļoti vienkkaša - aizliegt vērtēt bildes, jā autora un vērtētāja IP sakrīt. Es ar abām rokām "PAR". Vel būtu neslikti, jā vērtēt atļaut tad, kad fotografa reitings sasniedz... vismaz 6,0 P.S. līdz šim laikam, nevaru saprast kāpēc bilžu skaits ietekmē uz f/reitingu (типа - дадим стране угля - хоть мелкого, но ...). Mans priekšlikums reitingu reikināt pēc 10-20 LABAKO (nevis pēdējo). Citādi talāntigiem jaunienākošiem "blogeriem" nav nekādas izredzes izkonkurēt... Māksla sākas tur, kur ir eksperimēnt (jaunatklājums) - t/t pārādi savus 10-20 labākos darbus un experimentē uz "veselību" un citiem uz prieku. Manuprāt tā būs intersantāk un lietderīgāk."
Tie kas dzīvo zem viena jumta var izteikt klātbūtnē visu ko domā par viens otra bildēm (bez mēlu balsošnas "izcili" blogā), jā tik ne dzīšanas pēc reitinga. Tā-kā REX kundze, nevajag "krāmēt makaronus uz dlogeru ausīm" = REX Publicēts: 17.06.08 03:28
P.S. jrj, tev personīgs sveiciens no maniem draugiem, dizaineriem sofizmi un konecfilma (brāļiem) - "ни что не забыто, ни кто не будет забыт". (es viņus apmācu "lamāties" latviski)
+dabiga. Kāds no tā reitinga ir labums?Naudu par to nemaksā, balvas nedod. Cepas tie, kam cits nekas nav ko darīt. Neviens dēļ bloga reitinga slavens arī nepaliks. Kur ir problēma?
Uz mirkli abstrahēsimies no konkrētās situācijas.... Iedomājieties, ka cilvēks ar balsošanas tiesībām (kuru man diemžēl nav, kā tādam nigēram XIX gadsimtā) ielūkojas fotogalerijā un ierauga kolosālu bildi, Super! viņš nodomā, vienkārši izcili! Un tieši tā saskaņā ar savu sirdsapziņu nobalso, jo neies taču likt sliktāku atzīmi nekā bilde pelnījusi. bet tad, ups, izrādās, ka to bildi viņš pats uztaisījis...
palikt nepaliks, kļūt teorētiski var - tomēr takš promaucība, es šad tad pat pacientiem dodamajos diskos promaucībai pa linkam ierakstu. Pro... - kas???
Vienmēr būs dīvainīši, kuriem gribas nepelnītas atzinības. Vai tas ir draugiem.lv kur tiek saliktas svešas profila bildes un izveidoti albumi ar internetā atrastām bildēm, lai saņemtu komplimetus par savu labo un seksīgo izsktu, vai tas būs fotoblog.lv kur tiek saliktas svešas bildes, vai arī par savām sabalsots ar svešiem nikiem. Kamēr pastāvēs internets, pastāvēs arī šāda problēma. Objektīvas balsošanas nebūs nekad, lai cik diskusiju par šo tēmu nebūtu un lai cik šķēpus par to nelauztu. Ar ko atšķiras balsošana par savu bildi ar svešu niku no balsošanas par sava čoma (drauga, paziņas, kolēģa, dēla, māmiņas utt. utjp.) viduvēju bildi? Pēc princpa: nu kā var nebalsot?! Vai arī vērtēšana pēc principa - tu man ieliki labu atzīmi, es tev pretī arī ielieku labu! Taisnības nebūs ne tad, kad par ļoti labu bildi nebūs labi savērtēts tālab, ka autoru neviens šeit nepazīst, gan tad, kad būs savērtēts tikai tālab, ka autoru šeit labi pazīst. Vai tas ir iemesls, lai bojātu sev nervus? Stāsta, ka nervu šūnas neatjaunojoties!
Ups - tik daudz komentāru, ka visus neizlasīju, tāpēc sākšu ar pirmo. Sasara jautājums: vai nešķiet smieklīgi balsot par savām bildēm? Atbilde skan - smieklīgi gan. Kāpēc par to lai nepasmietos, bet pie reizes parādās citi jautājumi: 1. kā var noskaidrot, ka tas vai cits niks tiešām ir balsojis par savu bildi? Domāju, ka nav reāli. 2. ja ip adreses ir vienādas, bet niki dažādi, vai tad tas uzreiz nozīmē, ka persona ir viena un tā pati? Arī praktiski nereāli pārbaudīt. Kādi varianti? :face-surprise: No pēdējiem man vislabāk patika vagrant rakstītais: "Taisnības nebūs ne tad, kad par ļoti labu bildi nebūs labi savērtēts tālab, ka autoru neviens šeit nepazīst, gan tad, kad būs savērtēts tikai tālab, ka autoru šeit labi pazīst. Vai tas ir iemesls, lai bojātu sev nervus? " Kāds gudrinieks esot teicis: ka uzvar nevis taisna (domāts taisnīga) lieta, bet gan tā, par kuru vairāk cīnās.
piedāvāju tekstu: "Taisnības nebūs ne tad, kad par ļoti labu bildi nebūs labi savērtēts tālab, ka autoru neviens šeit nepazīst, gan tad, kad būs savērtēts tikai tālab, ka autoru šeit labi pazīst." redakcijā "Taisnības nebūs ne tĀdĀ gadījumā, JA par ļoti labu bildi nebūs labi savērtēts tālab, ka autoru neviens šeit nepazīst, NE tĀdĀ gadījumā, JA būs savērtēts tikai tālab, ka autoru šeit labi pazīst."
Kaut kad par autora nozīmību bija diskutēts kādā no forumiem. Tur bija lieliskas atziņas. Žēl, ka nezinu uzreiz pateikt, zem kuras tēmas tas tika apspriests. Bet domas bija apmēram tādas, ka autora atpazīstamības pamatā ir ne tikai autora bildes, bet arī autora aktivitāte. Ja kāda zināma autora, bet tādai viduvējai bildei blakus parādās kāda ļoti laba, bet jauna blogera bilde un tā tiek novērtēta zemāk (skatot kopējo vidējo), tad pazīstamā autora nopelns tomēr ir tas, ka viņš ir darbojies krietnu laiku pirms tam un izveidojis savu, nezinu kā lai to nosauc - blogera tēlu, kas ar savu inerci varbūt velk līdzi vērtējumus. Un tā kā parādās jauni autori un jauni darbi, tad vecajam blogerim gulēt uz lauriem sevišķi ilgi nav lemts. Tāds nu ir tas ērkšķainais attīstības ceļš. Neaizmirstot sasara uzdoto jautājumu vai nav smieklīgi ... - varētu pasmaidīt par to, ka konecfilma un sofizmy ir tas pats kā game over. Kādi būs jaunie falseniki? Ja būs? Sasar paldies par lielisko jautājumu. Atbilde uz to Tev kā neliels gandarījums dzimšanas dienā.
Radās pārdomas par tiem cilvēkeim, kas saka, ka saprastu balsošanu par sevi, ja par reitingiem pienāktos balvas vai par to maksātu.
Lūk, bet es gan to nesaprotu. Tas ir tik ...... lēti .... primitīvi. Un to es nevaru saprast, var tikai teikt, ka ir skumji, ka cilvēki neizprot daudz lielāku un plašāku būtību. Bet par to runāt ir lieki valstī, kur viss notiek ar viltu, meliem, procentiem.
Antuuns:Uz mirkli abstrahēsimies no konkrētās situācijas.... Iedomājieties, ka cilvēks ar balsošanas tiesībām (kuru man diemžēl nav, kā tādam nigēram XIX gadsimtā) ielūkojas fotogalerijā un ierauga kolosālu bildi, Super! viņš nodomā, vienkārši izcili! Un tieši tā saskaņā ar savu sirdsapziņu nobalso, jo neies taču likt sliktāku atzīmi nekā bilde pelnījusi. bet tad, ups, izrādās, ka to bildi viņš pats uztaisījis...
Naf ko darīt- TAISIET ŠEDERVUS!!!!!!!!!!!!!!!!!! Laba bilde ir un būs laba bilde. Pluume ienāca nesen... un reitings bildei ļ-laps ... un vai 5 kloni sliktajai bildei spēj to pietuvināt pie labās - NESPĒJ! Un kāda atšķirība, kurā vietā esi, GALVENAIS IR, LAI PATS ZINĀTU, kas esi.
Haiduks: ... un vai 5 kloni sliktajai bildei spēj to pietuvināt pie labās - NESPĒJ! Un kāda atšķirība, kurā vietā esi, GALVENAIS IR, LAI PATS ZINĀTU, kas esi.
Haiduk - medaļai ir divas puses un otra puse ir: vai pieci kloni spēj pietuvināt (vai nospiest) bildi viduvējām vai švakām bildēm? Te nu man atkal Tev jāpiekrīt - galvenais lai pats zinātu, kas esi. Bet par sliktu nenāktu, ja zina, kas citi ir - klons, klauns, bērns, vīrietis, sieviete vai vēl kas cits.
Naf ļaunuma , bez labuma!!! Blogā diennaktī ieliek tik daudz darbu, ka fiziski naf laika apskatīt- uzmetu acis lapai ar mazajām bildītēm un vienu, kura iekrīt acīs atveru... , labi tā naf, bet ko darīt.
Lasot šito cepienu neparko,radās tikai tādas pārdomas. Blogā tāpāt kā dzīvē,iet visādi.Kādam svarīgi reitingi(un ceļi kā tos paaugstināt ir visdažādākie).Ir kritiķi(vairums kā slikti teātra-paši neko nejēdz bet nolikt ,ui kā māk(pietiek apskatīties pašu kritiķu darbus ,vismazāk ir to kuru kritika ir konstruktīva,uz pareizu domu vedinoša,tāpēc principā vairs nelieku bildes kritikai,labāk sazinos ar tiem kuri kaut ko jēdz no manis interesējošā žanra-dzivās dabas,personīgi. Kādam nepatīk ka fotogrāfu pirmajās vietās ir tieši dzīvās dabas bildētāji.Nu ko tu padarīsi,tai pat laikā ASS(un tas fotogrāfam iesācējam ir pirmais un galvenais kritērijs)portrets ir retums.Tikai pēc tam nāk visādi griezumi,kompenes,un tikai pēc tam-māksla!Lielais vairums nez kāpēc tos pirmos divus izlaiž ,un zvecē uzreiz "mākslu" ! Nobeigumā -mana kundze arī bildē(ar to pašu fotoaparātu,diviem par īsu),attiecīgi no mājas kompja startējam no vienas IP adreses Viens otra bildes gan praktiski nevērtējam,var jau tāpat pateikt!
Man tikko sanāca smiekli! patisībā šī saruna ir tikai sarunas pēc, jo tas jau neko nemaina un nemainīs! Bet idejas labas, domu graudi vēl labāki...un tiem, kas lasa no malas jautri! Turamies!
Haiduks:... ir kas visā labajā saskata ļauno... un ir kas visā ļaunajā saskata labo...
nu, es SHITo tā tehorētiski, bet, kad apzog vōni, priecājos, ka reko nav atraduši un ka reko, idijōti, nav sapratuši, ka vērts nopārkstot. tobiš, praksē jau saskatu labo.
Carlsberg:Jūsu plēšanās izskatās pēc bērnu dārza pirmās klasītes.
Manā bērnudārzā bija grupiņas, klasītes man sākās tikai skolā. Ausgtskolā bija kursi. Un tad sekoja nopietnas dzīves un darba gadi. Un katrā bija sava veida plēšanās. Laikam bez tā nekad nekas nenotiks. Arī šajā virtuālajā pasaulē.
aai tas tak nav reaali peec IP skaitlot viens tas pats vai ne, provaideri seedina zem vienas IP pat vairaak nekaa 500 klientu, nu ir man reaalaa IP tikai dziivojos paarsvaraa ar sho te, un zinu ne mazaak kaa 300 cilveeku kuriem kaa izejoshaa paraadiisies taada pat kaa man.. secinaajumi? balagaans un visss.