forum.gif
Pieredze ar paareju uz M42
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Pieredze ar paareju uz M42
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 16.06.08 22:31 labots
 citēt
1. Varbuut kaads veelas padaliities par knifiem lietojot paareju uz m42?
2. Kas jaaskataas peerkot un vai vispaar jaaskataas?
3. Kaadus objektiivus ussr labaak iepirkt?
Publicēts: 17.06.08 08:45
 citēt
lai ir pēc iespējas plānāka, ja būs biezāka būs, maksimālais fokusēšanās attālums saruks
Publicēts: 17.06.08 10:13
 citēt
musco:lai ir pēc iespējas plānāka, ja būs biezāka būs, maksimālais fokusēšanās attālums saruks

Kā var būt biezāka, plānāka ? :D

Nu ja canon - tad viss normāli, nekādām problēmām nevajadzētu būt.
Nikon - problēmas būs. Vajadzēs lietot korekcijas lēcu starp objektīvu un kameru (?)....
Publicēts: 17.06.08 10:18
 citēt
Nebūs AF. Kad es šito uzzināju es biju vīlies.
Publicēts: 17.06.08 10:51 labots
 citēt
ir 3 veidu parejas uz m42, jazina ko velies.
pirmais - parasts parejas gredzens. minuss ka objektiviem ar lekajosho diafragmu (kur tada adatinja pakaljaa) bez auto/manual sleedzha diafragma bus visu laiku valja, vai ari naksies izdmat ka to adatinju noblokjet - a vairuma gadijumu jamaam ir samera specigas atsperes, kas skochu vienkarshi atplesh valja. esmu izlidzejies ar superlimi, bet ta var ari objekitvu sapist, ja rokas no pakaljas aug. cenas ebay ar piegadi uz Latviju - 3-8 ls
cgi.ebay.co.uk...
otrais - parasts parejas gredzens ar tas adatinjas blokjetaju - atiecigi problemu nav. cena - 4-8ls
cgi.ebay.co.uk... - shitam rakstits ka nav, bet bilde izskatas ka ir gan - butu nobildets no otras puses 100% pateiktu. apraksti lielajiem megaselleriem iet copy paste rezhima, tapec uz shitadiem sikumie gljuki gadas. bet nu negalvoju.
treshais - ar kontaktiem kas liek kamerai domat ka ir uzlikts normals objektivs MF rezhima. attiecigi, kad bus fokusa bus pikstiens un nomirgos punkts. letak par ~piecpadsmit-dvacaaru neesmu redzejis. ari jaskatas vai ir adatinjas blokjetajs.
cgi.ebay.co.uk... - shitam nav.
shaize ar biezumiem - nu kamoon, tas aktuali pashtaisitajam 1cm biezajam parejam :D:D:D bija mums te viens varda neminams varonis ;) protams, ja nikonam, tad liela daja objektiivu u bezgalibu nefokusesies, kaut bija man viens MTO500, kas fokusejas ari uz Nikona, jo shamo vareja pagriezt "garam" bezgalibai - ar visu nikon pareju komplekta ari aizgaja.
ussr objektivi - labak vacieshus vai japanjus. zeiss flektogon 20mm, atsauksmes prasi briedim, no sovjetiem ir tiri labs mir 1B - ja nonjem priekhsstiklu, tad labu labais makro objektivs.
nu, ja helios 85/1.5 vari atrast, tad njem ciet. nepatiks, man pa leeto nopardosi.
Publicēts: 17.06.08 11:08
 citēt
Man bija paštaisīta 2mm pāreja, der visiem stikliem izņemot Zeiss. Ir arī plānā 1mm , bet to nelieku uz MTO-500, jo kameru nevar pie monopoda pieskrūvēt, grips traucē.. tas 1mm daudz ko dod...
Publicēts: 17.06.08 11:14 labots
 citēt
vai shauttra/versatile/briedis nevarētu izkauties un palīdzēt saprast- ir tur starpība 1/2/3 mm vai nava, savādāk es mēģināšu ar desas šķēles palīdzību to stiklu klātan dabūt.
Publicēts: 17.06.08 11:18
 citēt
starpiba noteikti ir. pasham tagad pie rokas ir tikai apmeram tada ka pirmaja linka, uz bzgalibu nofokuseties nav problemu. biezums - aptuveni 1mm, nav mikrometra pie rokas.
Publicēts: 17.06.08 11:23
 citēt
btw. ieskruveju tikko vinja ieksha mir 1B, objektiva pakalja ir vienaa liimeni ar parejas pakalju. tatad, viss ir ka vajag.
Publicēts: 17.06.08 16:34
 citēt
par AF konfirmāciju runājot,uz Pentax tā ir arī ar parastāko pāreju.Kameras fiča,vot.. bet par biezumiem... ja ir gredzens ar apmali,tad ar to pašu Helios 44m nevaru uz bezgalību nofokusēties.
Publicēts: 17.06.08 17:17
 citēt
pentaxam jaa, gredzens tads interesants, vismaz tas ko man Santis radija - iegriezhams pasha bajonetee iekshaa, nevis pa virsu bodijam.
Publicēts: 17.06.08 17:19
 citēt
ar tādu var uz bezgalību nofokusēties.. ar to,kas pa virsu (man tāds ir),nevar.
Publicēts: 17.06.08 17:58
 citēt
nemaz nezināju, ka razo arī pārejas ar nepareizu attālumu
Publicēts: 17.06.08 19:51
 citēt
Maris, nezinashana nav tas ar ko lepoties :D:D:D (1:1)
;)
Publicēts: 17.06.08 22:06
 citēt
jebkurā gadījienā labāk ja tas gredzens i plānāks, vismaz zin ka bezgalībs toč būs, uz makro tapat nejutīs to 1mm..
Publicēts: 18.06.08 00:28
 citēt
nja man nikonam vajag, taatad buus probz.. nu nekas ar rokaam viss kaartiibaa, tad gan jau buus ok! AF truukums domaaju nav svariigs acis tak ir un focheet sportu negrasos, saprotu ka reizeem buus jaapamocaas bet nu ne konveijara darbam tas bet hobijam :face-grin: varbuut zinaams kur riigaa tirgojas?
Publicēts: 18.06.08 01:12
 citēt
Es nopirku MD foto, Sadovņikova-21, bet nevaru slavēt, jo objektīvs sanāk ar cipariem uz leju, fiksācijas caurumiņu nācās pavīlet un meklēt nagu laku pielikšanas vietas marķēšanai.
Publicēts: 18.06.08 01:20
 citēt
versatile:pentaxam jaa, gredzens tads interesants, vismaz tas ko man Santis radija - iegriezhams pasha bajonetee iekshaa, nevis pa virsu bodijam.

Taapat uz bezgaliibu nevar nofokuseeties :face-sad:
Publicēts: 18.06.08 09:37
 citēt
Santis:
versatile:pentaxam jaa, gredzens tads interesants, vismaz tas ko man Santis radija - iegriezhams pasha bajonetee iekshaa, nevis pa virsu bodijam.

Taapat uz bezgaliibu nevar nofokuseeties :face-sad:

nezinu man ir tāda paareja pentaxam, ka visi stikli staav pareizi un ar visiem var nofokuseeties uz bezgaliibu

arii jashica un fujica kameraam man ir paarejas kas darbojas perfekti
Publicēts: 18.06.08 09:38
 citēt
nikonam ir paareja ar papildus leecu kas arii lauj visiem stikliem fokuseeties uz bezgaliibu - kur juus raujat taas kaktu paarejas?
Publicēts: 18.06.08 10:45
 citēt
man Minoltas stiklam ir pāreja uz eos ar papildus lēcu (būtībā divas).. nju nez.. kaukas man tur tomēr nepatīk.. uz pilnīgi vaļēj diafragmu 1.4 ir tōōōtāls ķīselis- soft stikls.. asums ir, bet ar jauk oreolu riņķī... kā aizgriež uz f2, tad praktiski oreols pazūd..
Publicēts: 18.06.08 10:47
 citēt
nu labi izmetiishu shodien liikumu pa riigu tad jau redzees, man jau no googleeshanas bija prieshtats ka vajag ar leecu paareju kaa Maris sacija, taa ka mekleesim taadu ja ne nemsu parasto, ja kur ieraudziishu ar leecu pateikshu kur.
Publicēts: 18.06.08 11:18
 citēt
nikonam ir visatskirigakais darba attalums pret m42 kameraam - attieciigi arii visproblemaatiskaakaa taa paareja - man taada ienaacaas netiisaam peerkot kopaa ar stiklu kas man intereseeja - tadnu kaimins uz sava nikon to drillee

bij taada maza plusa leeca pakaljaa ar visu mc dzidrinaajumu - domaajams, ka gaismu noteikti nerij, bet ganjau izcilaako stiklu sniegumu pabojaa

izskataas shitaa:

www.alibaba.com...
Publicēts: 18.06.08 11:27
 citēt
vot ar to nikona pareju es piesargatos. letajos ebay variantos gan jau ka pudeljstikli ieksha... :(
shitas bija viens no iemesliem kapec nenopirku nikona filminjnieku - jo sakuma vajadzeja lietot ar manualajiem objektiviem...
Publicēts: 18.06.08 11:32
 citēt
man jau Annir kaiminsh atpakalj nedos - pamekle no taas alibabas kur sitos tirgo un aizskaiti siem $ i lieta dariita - peec jaanjiem vareesi jau knjopeet.
Publicēts: 19.06.08 16:13
 citēt
nujaa minimaalais skaits 100gb nav jautri...
Publicēts: 19.06.08 16:22
 citēt
cgi.ebay.ie...

laikam meegjinaasu so te.
Publicēts: 19.06.08 16:25
 citēt
lai kompensētu to attālumu, leca iekšā. 2 liekas virsmas priekš atstarošanās un putekļiem.
Publicēts: 19.06.08 19:59
 citēt
no vienas puses jaaa, bet no otras droshaak var mainiit objektiivus neuztraucoties par putekliem uz matricas :face-wink:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):