es lietoju nikon D200, ar tamron 28-75mm f/2.8. ir lieti arī citi (nikon aparāti un arī objektīvi), bet šobrīd faktiski tikai šo salikumu, neko vairāk nevajag.
beedarts, neee ..... biju sev nospraudusi plaanu - juulija beigaas .... bet nu taa iedegos, ka grbu tuuliit un uzreiz ;-))) un njemshu arii D300! Bet vot mulstu par nikkor un tamron ....
nu par shauru/platu - tas ir cits .... es vairaak domaaju, kaa ar kavalitaati .. ;-) peechaak jau piepirks taadu un shitaadu .... man galvenais pirmo .... a pechaak kaa Beedarts saka - uz ziemasveetku atlaideem ;-)
dansiga:beedarts, neee ..... biju sev nospraudusi plaanu - juulija beigaas .... bet nu taa iedegos, ka grbu tuuliit un uzreiz ;-))) un njemshu arii D300! Bet vot mulstu par nikkor un tamron ....
runā (piemēram, ox3r), ka nikkora tas tur stikls ir daudz labāks par tamronu (bet arī dārgāks). bet viņš (tamrons) ir desmit reizes labāks par nikon 28-80 f/3.3-4.6, ko kādu laiku iepriekš palietoju.
nu es skatos tikai uz stikliem 2.8 .... citus luudzu nepiedaavaat ;_) tikai nikkor stikls saliidzinot ar tmaron stiklu ir 3x dargaaks .... ja tas tiesham ir to verts - tad ok ;-)
man šķiet, ka tas nav to vērts. bet šeit pat blogā atradīsies kāds ducis tādu, kas uzskata, ka ir gan!
vari mēģināt uzrakstīt attiecīgo jautājumu ilmar7, viņš bildē ar nikoniem (d70, d200, d300) un ar stikliem gan no tamrona, gan no nikkora (gaišajiem, dārgajiem). mož viņš Tev dos absolūto apskaidrību!
tad viņš Tevi laikam nav pārliecinājis... nu labi. varbūt pamēģini no kāda (no manis nē, jo man tikai viens stikls, pašam ar to jādzīvo) aizņemties uz kādiem pāris brīžiem vienu un otru stiklu, pabildē, paskaties, kas Tev patīk labāk un vai nikkors patīk tiešām 3x vairāk, lai par viņu attiecīgi maksātu!
Man ir D200 ar Sigma 30mm F1.4, Sigma 70-200 F2.8 Nikon 24-70 F2.8 Tokina 12-24 F4
Pirms brīža bija arī Tamron 28-70 F2.8 Nav ne vainas, bet kā jau minēja tad telpās ir nedaudz pa šauru un nevar viņu salīdzināt ar Nikon PRO klases skikliem, ja tev nauda ļauj ņem 17-35,17-55(žēl, ka crop)28-70 nenožēlosi noteikti.
Man sākumā bija Canon un uz viņa arī bija 28-75 un priecājos tad pārgāju uz nikon un arī kādu laiku priecājos, bet beigās tomēr palietojot Fixus man viņš piebesīja un gribēju zoom, kas ir vienā līmenī ar Fix stiklu. Tad nu paņēmu 24-70 pa visam nesen
Asums ideālis šeit gan nav 1:1 , bet varu nosūtīt tādu Tev ja gribi.
Ja nauda atļauj iesaku ņemt tiešām manis minētos stiklus un nedirsties tur daudz.
es arī tirgoju ar domu, ka nākotnē vietā vajadzētu iepirkt f/1.4, bet nākotne jau ir pienākusi, un es laikam nepirkšu vairs 50mm. drīzāk mož kaut kādu 85 vai gluži pretēji 28 vai 35. bet par to 50mm f/1.8. es biju par viņu sajūsmā, kad nopirku, bet tiklīdz palietoju kaut ko asāku un krāšņāku (kaut vai to pašu tamron 28-75), sapratu, ka nikkor 50mm f/1.8 vairs nav (un nekad vairs nebūs) vajadzīgs.
Viņš ir labs kamēr nepamēģina ko labāku! Amatierim tas ir labs - ikdienas bildēšanai, bet ja tu gribi gūt baudu no tā ko dari un esi pamēģinājis NIkkor PRO stiklus tad zini, ka tevi negaida īpaši prieki vēlāk skatoties bildes.