forum.gif
Ielu fotogrāfs
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / [Slēgts] Ielu fotogrāfs
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 17.06.08 00:03 labots
 citēt
...
Publicēts: 17.06.08 01:43 labots
 citēt
taads pie mums bez jautajaumiem ar kaaju pa muti var norauties... un Vasjam no lubanchika buus pofigs ka vinsh kaut kaads magnum fotograafs...
Publicēts: 17.06.08 11:22
 citēt
+andre
no likumības viedokļa uiss ir kārtībā, kamēr neiebilsi publiskā vietā Tevi var bildēt kamēr filma beidzās...
PS a šamējais krāvējus nebildēja ;)
Publicēts: 17.06.08 11:53
 citēt
bildēt jau laikam drīkst, publicēt ne. bet skaidrs, ka tā pa tauri a var norauties.
Publicēts: 17.06.08 14:08
 citēt
haralds: publicēt var, tirgot nevar :(
Publicēts: 17.06.08 14:19
 citēt
Bormans:haralds: publicēt var, tirgot nevar :(
nu, kas ir tirgot, ja avīze izmaksā honi, sanāk, ka notirgoju. bet ja cilvēks kadrā atpazīstams, viņš var prāvoties Parīzē. ir zināms precedents - bilde gan ne uz ielas tapa, bet studijā konkrētai vajadzībai, bet tika izmantota arī citai bez vismaz rakstiskas modeļa atļaujas. modele gan prāvu padirsa, bet iespējams tikai tādēļ, ka viņas adokāts bija duriks.
Publicēts: 17.06.08 14:27
 citēt
haralds: ar to avīž publicēšanu kaučkāds specifisks gadījums bija, tjipa žurnalistikas un preses brīvība, kas publiskā vietā iraid prioritāra... nevarēja tur parakstus likt tikai tādus kurus uzskata var traktēt kā apmelojošus... uispār LV šitais ir riktīgi nearts lauciņš...
Bet Tevis minētajā gadījumā advokāts tok losis, vai arī papīrs tai pirmajai, konkrētajai vajadzībai labs sastādīts bija...
Publicēts: 17.06.08 14:41
 citēt
pie olimpijas čalīts uzlika objektīvu, vienkārši iečekot, pirkt vai nē, uzreiz jau klāt krievvalodīgs narkomāns un "borzī virsū" par to, ka šis tiek bildēts. :D cits gadījums, bolderājā uz mola bildēju saulrietu, garām iet (atkal krievvalodīgi) jaunieši un tas pats. pat nevajag iebāzt objektīvu sejā, kad jau ir neapmierinātība. te nav ņujorka. :)
Publicēts: 17.06.08 15:03
 citēt
nu jā, cilvēki ir dažādi. ir gadījies, ka es kādu bildēju garām ejot, vai pat viņu nebildēju, bet kaut ko garām, un šie (šis) uzreiz sāk pozēt vai pat vēl uzstājīgi prasa "nobildē mani!" :) vienreiz āgenskalnā bildēju ielu, nez no kurienes uzrodas maz krievu puikiņš un izmisīgi sauc "fotkai meņa, fotkai meņa!" :D ko nu es, bildēju arī. :)
Publicēts: 17.06.08 15:06
 citēt
vinsh izskataas taads pamests, nevarigis vecinsh taadam jau neviens nekraus. padomaaas vecajam vecuma marazms uznaacis... a pameegini tu taa savu d200 vai veel krutaaku verku un zipeni ar izstieptu roku. pagadiisies kaads boksersi vai karatists tas jau peec inerces pashaizsardziibas instikts nostraadaas :D
Publicēts: 17.06.08 15:08
 citēt
A neviens jau nevar piespiest izdzeest aara (ja nu fiziski, bet tas tad velk uz huligaanismu), jo fotograafija ir tav autordarbs un tavs ipashums, kaa ari kalpos par pieraadijumu, ja nu kaads veeleesies veersties policijā -> tiesā.
bildēt drīkst līdz tam brīdim, kad konkrētā persona pasaka ka nevajag mani bildēt...
Publicēts: 17.06.08 15:08
 citēt
jānopērk sony ziepīts un ar knaģi jāsavelk āda pie acīm, lai domā, ka ķīnietis. tad var doties ielu foto medībās. :D
Publicēts: 17.06.08 16:11
 citēt
90.gadu pašā sākumā pa Rīgu siroja viens vīrelis ar fotoaparātu un bildēja gājējus, tiesa šitā ģīmī ar objektīvu nelīda, bet mēģināja izkost tos, kuri pēc tam bildi varētu nopirkt, un attiecīgi nobildēt, lai viņš to bildi gribētu. Pēc nofotografēšanas fakta, pacientam iešķieba vizītkarti, kurā bija norādīta adrese Barona ielā, kur jānāk pēc bildes, iespējams, tā bija tā pati fotodarbnīca, kur tagad galerija Istaba, ja patika varēji iegādāties, vai pat pasūtīt papildus tirāžu, ja ne, tad ne.
Nezinu cik ilgi viņš ar to biznesu ņēmās, bet kaut kādam laikam droši vien kāda iztikšana bija.
Publicēts: 17.06.08 17:35
 citēt
vispār ir dzirdēts, ka ļoti daudzi savās darbnīcās ar šādu biznesu nodarbojās, ne tikai tavs pieminētais viens večuks.

khe, bet vislabāk patika pirmās tantiņas pārsteigums viģikā ;)
Publicēts: 17.06.08 22:09
 citēt
Nevaik staigāt pa nakti pa maskačku ta nebūs pa muti :)
Bieži vien izeju cauri rīgas ielām. Cilvēki pa lielam ir diezgan pozitīvi noskaņoti uz noknipsēšanu. Es gan esmu par kautrīgu, lai darbotos kā fotogrāfs ieliktajā sasar jūtubes linkā :) bet kādreiz gribētu tā :)
Bildes gan jancīgas :)
Publicēts: 18.06.08 02:55
 citēt
Es ar labprāt tā pabildētu, diemžēl Īrijā pa seju tik pat ātri dabūtu kā Latvijā...
Publicēts: 18.06.08 06:51
 citēt
Pastāstat k-ko realu :) nu par to mutes dabūšanu ;)
Publicēts: 18.06.08 09:15
 citēt
meitenei varbūt arī nedos pa muti. bet kameru gan var atņemt. :)
Publicēts: 18.06.08 11:01
 citēt
diezgan lomogrāfisks pasaciens :)
Publicēts: 18.06.08 11:02
 citēt
piekam pastāv risks dabūt bietē,šādi fotogrāfējot
Publicēts: 18.06.08 13:36
 citēt
nu man tik 1x ir ar bļa,bļa skriets pakaļ - šis kungs:

www.erfoto.lv...

bet es bildēju ar midiķieģeli no vaļēja auto attiecigi nevajadzēja meklēt kur nolikt kameru un mesties klopēties

kad esu ar kājām neviens nav brucis virsū - kautgan man nepatīk vienveidīgā pārsteiguma izteiksme šitik agresīvi dabūtās bildēs un tik nagla nebildēju - ir bijusi gan purpināšana gan prasības bildēt vēl

domāju vērtīgākas ir slepus bildētas bildes no kaklā esoša kameras ar tālvadību u.t.t. brāķa procents protams drausmīgs
Publicēts: 18.06.08 14:03
 citēt
Nu, piemēram, man augums ir 1.91m, ja es kādus 2 gadus pasēdētu trenežieru zālē uzdzītu kādus 100 - 110 kg... pēc tam vasarā, krekliņā bez rokām bildētu cilvēkus uz ielām, diez vai krievvalodīgie man mēģinātu ko aizrādīt... :face-wink:
Publicēts: 18.06.08 14:08
 citēt
vēl vajag tetovējumu ar zilu kuģi vai enkuru uz pleca (un ūsas)! :D
Publicēts: 18.06.08 14:10
 citēt
vēl jau var utaisīt kādu, piemēram, "falk apsardze" krekliņu...:face-glasses:
Publicēts: 18.06.08 20:03 labots
 citēt
Manuprāt, strītfoto ir visinteresantākais žanrs! Labs links. Runājot par Rīgu - maza jau tā Rīga, bet kadru un kontrastu ir baigi daudz... ja vien būtu no kā pamācīties šī žanra praksi, ietu līdzi :)

Par atraušanos - nu .... vvz, bet re kur drosīgi vīri kadra vārdā upurē savu veselību:

[url=www.alcocolleagues.com... ielikt urli, lai fotobloga foruma endžins to saprot, bet ja godīgi, man ZB
Publicēts: 18.06.08 20:09
 citēt
Bumerangs:piekam pastāv risks dabūt bietē,šādi fotogrāfējot

Vajag kā Lunis - vienā citā topikā stāstīja, ka kāds esot šim gribējis sadot, rezultātā šis esot šo kā burkānu spraudis kaut kur. A ja izej uz ielas ar domu, ka ir risks dabūt bietē, tad vispār tā ir doma, kuru baigi ātri uztver tuvējos kvartālos klīstošie bietē devēji un tas ir gandrīz garantēts, ka dabūsi bietē.
Publicēts: 18.06.08 20:40 labots
 citēt
alvils:pie olimpijas čalīts uzlika objektīvu, vienkārši iečekot, pirkt vai nē, uzreiz jau klāt krievvalodīgs narkomāns un "borzī virsū" par to, ka šis tiek bildēts.
kad pieprovēju Kaleinaru 100 mm/2,8 FE-2 Nikonam, bija analogi. no bankas man reiz iznāca apsargs piesieties, bet kad noziņoju, ka smukumam /saule atspīdēja stiklos/ bildēju, atšuvās. un tamlīdzīgi. viens fotogrāfs 1X norāvās no firmas apsarga uz ielas bildējot māju, kuru ugunsnelaime bija piemeklējusi un kameru a sabonzēja. kad nu nejauši izrādījās, ka tas liela policijas čiekura dēls, klanīdamies un atvainodamies atnesa gluži jaunu tādu pašu kameru vietā. /mans tēvs bija ķīmiķis un diemžēl jau apglabāts svētītā zemē/.
Publicēts: 18.06.08 21:58
 citēt
harald, tāpat būtu noticējuši;)
Publicēts: 19.06.08 07:41 labots
 citēt
sasar:Gribētu redzēt kādu līdzīgu fotogrāfu Rīgas ielās...

www.youtube.com...

Rīgā drošvien kādam jaunam čalim vienu ieblieztu, pretii drošvien sanjemtu ar kāju pa seju.
Publicēts: 19.06.08 10:47
 citēt
Taisam ielu plenēru? Teiksim, savācas 10 vai 20 fotogrāfi, iet pa Rīgas cilvēkpilnākajām ielām un bildē visus garāmgājus... :) Varētu būt jautri.
Publicēts: 19.06.08 12:50
 citēt
Latvijā tāds puisis kā Jānis Ulbiks jau sen bildē šādā stilā. Tiesa nav sen redzēts un cerams nav fotografējis Maskavas rajonā. Pēdējais raksts par viņu ir saistībā ar Lomogrāfiju: www.delfi.lv...
Publicēts: 20.06.08 00:16 labots
 citēt
Rekur man šodien sanāca šitā! :D :D

Kat ka neizdodas ievietot te bildi: billyart.net...

Nedaudz pārrēķinājos ar zibeni, bet gan jau nākamareiz būs labāk! :D
Publicēts: 20.06.08 00:21
 citēt
es pats esmu ko lidzigu darijis, tik zibenu neizmantoju, ne visai man maksligas gaismas
Publicēts: 20.06.08 18:13
 citēt
Billy: Nedaudz pārrēķinājos ar zibeni, bet gan jau nākamareiz būs labāk! :D

Un ko tad Tu gribēji ar to zibeni? Izgaismot visu fonu? :face-wink: :face-grin:
Publicēts: 20.06.08 19:37
 citēt
fū, es jau domāju, ka vienīgā domā, ka apkārt nav tik sisti ļautiņi... ;)
Publicēts: 20.06.08 21:05
 citēt
SL:fū, es jau domāju, ka vienīgā domā, ka apkārt nav tik sisti ļautiņi... ;)
Ar ko atšķiras sisti no nesistiem ļautiņiem? :face-wink:
Publicēts: 20.06.08 21:11
 citēt
sasar:Gribētu redzēt kādu līdzīgu fotogrāfu Rīgas ielās...

Kad būsi šeit, varam pastaigāt pa Vecrīgu līdzīgi. :face-wink: :face-grin:
Publicēts: 20.06.08 21:32 labots
 citēt
īstenībā, labprāt!

PS. Billy bildē krekliņš ''I Love Boys'', vienam džekam, pirms gadiem 10 bija līdzīgs. Angļu valodu gan viņš savā vecumā vel nebija apguvis...
Publicēts: 20.06.08 21:34
 citēt
Linkman:
SL:fū, es jau domāju, ka vienīgā domā, ka apkārt nav tik sisti ļautiņi... ;)
Ar ko atšķiras sisti no nesistiem ļautiņiem? :face-wink:

pārlasi. padomā. :)
Publicēts: 20.06.08 21:57
 citēt
SL - tāpēc pastāv komunikācija, lai izklāstītu savas domas. Un tieši tāpēc es nesapratu - vai Tu mani pieskaiti pie sistajiem vai nesistajiem? :face-wink:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):