Sveiki. Tā nu beidzot ir pienācis laiks nopietnākas kameras-spoguļkameras iegādei... pārsvarā fotogrāfēju dabu un makro.. Pašlaik sliecos uz Nikon D80 un Oly E420. abi ar kit`a stiklu. Kādas jūsu domas??? (varbūt kādu citu??) aptuvenais budžets ir 700ls..
ka bijusais oly lietotajs viennozimigi saku ka OLY kit stikli ir labi... par nicon nezinu bet ja tev svarigs iso, tad oly bus nevietā... bet visadi citadi man patika... un oly ar double kit ir diezgan zem 700 Ls
Esmu bidlējis ar abiem! par oly vari aizmirst!!! jo salīdzinājumā ar nikon kitu viņš bija šausmīgi lēns ,un nemaz nerunājot par super ilgoautofokusu telpās! tāda nu lūk mana pieredze!!!
Man bija līdzīgi līdz nopirktu Tamron 28-75mm, divus mēnešus vēlāk to Nikkor 50mm pārdevu, jo viņš pamanījās 95% vietā uz kameras uzvietoties tikai kādus 5% vai pat vēl mazāk.
Es ieteiktu tā! ņem d80 ar kit stiklu (18 - 135) tas maksā ap 550 ls! un pa 130 paņem zibspuldzi SB - 600 ja vari atļauties tad vari izdot 200 ls uz SB- 800 zipspuldzi tad ņem to! tad kad būsi kādu laiku pafotografējis tad izdomāsi kādu stiklu pirkt labāk vai nu piemēram plato galu 10 -22 mm vai kautkādu garfokusa objektīvu 70 - 200!
tad kad tā lieta aizies un varēsi izdot ka'dus 2000 ls tad varēsi pirkt visādus tur 5d utt!!
Oly, kas sākas ar cipariņu 4, der tikai lomogrāfijai, ja žēl ir izdot naudiņu par filmām, labiem Sony objektīviem Tev naudiņa tāpat pietrūks, tā ka pievienojos coop, tikai uzreiz ņem SB-800
Smieklīga tauta! Sagroza cilvēkam galvu ne pa tēmai! Uzreiz noliek Oly! Nē, lai pateiktu, ka D80 un E-420 nav vienas klases kameras un viss! Bet nē! Oly formāts, Oly tas utt utml
+ haralds par nestandarta kadru, un arī Oly ir šausmīgais crop 2 - tas savukārt izslēdz augstu ISO lietošanu. par objektīvu bildi neko nevaru teikt, bet par body izpildījumu vidējai klasei (Pro) gan teikšu ka nepatīk.
nu bet pa 700Ls sanaaks D80 un Tamrons 28-75mm tikai tad aparaats jaanjem lietots (man pasham vasaras beigaas taads komplekts padomaa, vai arii Tamrons apvienots ar 30D)
paga, 420 ir oly saakumliimenja kamera. saliidiznaat var ar nikon D40 un jauno canon 1k. D80 imho buus klasi augstaaka kamera. te ar oly 520 jaasaliidzina. nu jaa, 4/3 standartam ir matrica biki mazaaka (crop 2x), liidz ar to bija ka oly visu laiku par vienu 'paaudzi' atpalika high iso karos. bet e3/420/520 ir jaunaas paaudzes kameras, nedomaaju ka tie kas sheit komentee 'oly suxx' ir pat testa bildes shiim kameraam saliidiznaajushi, kur tad veel pashas kameras rokaas tureejushi. bet gudri $#$# jau visi maak starp citu, visi raxta, ka zuiko digital stikli ir labi. kaa juus to zinat? bildi ar shamiem tak var tikai 'no nekam nederiigaas' (c) fotoblog oly kameras dabuut... nujaa, veel ir panaleika :P
taatad, es ieteiktu olympus e520 double kitu (555ls) standart 14-42 ir ok, es to laikam nomainiitu pret klasi augstaaku 14-54 f2.8. ja vajag ko garaaku, tad 40-150mm ar laiku nomainiitu pret 70-300mm.
bet kaapeec tad tu ieprieksh iesaki D70s, domaa, ka labaaks par D80, iespeejams ir, bet es tomeer tad D80
man D70s patīk labāk par D80, bet D70s jaunu nesanāks tik lēti dabūt, lietu gan (vēl daudz lētāk, nekā D80). Bet var jau pirkt arī D80, nekāda vaina.
tas gan lietotu D70s, var pa nieka naudinjaam dabuut, vienam draugam ir D80 un otram ir D70s, iipashi lielas atskiriibas nav varbuut uz augstiem ISO un veel shaadi taadi siikumi, bet tas atkal atkariigs ko katram vaajag
waldis:paga, 420 ir oly saakumliimenja kamera. saliidiznaat var ar nikon D40 un jauno canon 1k. D80 imho buus klasi augstaaka kamera. te ar oly 520 jaasaliidzina. nu jaa, 4/3 standartam ir matrica biki mazaaka (crop 2x), liidz ar to bija ka oly visu laiku par vienu 'paaudzi' atpalika high iso karos. bet e3/420/520 ir jaunaas paaudzes kameras, nedomaaju ka tie kas sheit komentee 'oly suxx' ir pat testa bildes shiim kameraam saliidiznaajushi, kur tad veel pashas kameras rokaas tureejushi. bet gudri $#$# jau visi maak starp citu, visi raxta, ka zuiko digital stikli ir labi. kaa juus to zinat? bildi ar shamiem tak var tikai 'no nekam nederiigaas' (c) fotoblog oly kameras dabuut... nujaa, veel ir panaleika :P