forum.gif
GPS USB uztvērējs
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / GPS USB uztvērējs
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 17.06.08 16:38
 citēt
Čau!

6dien braucu eirotripā un vajadzētu drošībai un labsajūtai iegādāties kādu GPS uztvērēju. Atmetu domu ar LCd ekrānu, jo tad sanāk lieki pārmaksāt, jo man ir iespēja izmantot portatīvo datoru mašīna + kartes progarmmatūru var izvēlēties kādu gribu nevis tikai to ko piedāvā tā firma, kam uztvērējs.

Tad jautājums būtu tāds kāds uztvērējs ir labs ? :)

Skatos uz GlobalSat DG-100, jo tam ir iespēja pieslēgt ārējo antēnu. Esmu dzirdējis, ka reizēm ar to signāu ir tā pašvaki.

Ko varat teikt šajā sakārā?

Tad vēl par programmām jautājums. Kādas jūs iesakiet?

MS autorute, Js Baltija ... kādas vēl?
Publicēts: 17.06.08 17:05 labots
 citēt
Publicēts: 17.06.08 17:08
 citēt
"Ļoti svarīgs elemets fotogrāfijas radīšanā ir aparatūrai, ar ko jūs strādājat." Arī GPS uztveereejam :D
Publicēts: 17.06.08 17:31
 citēt
Ko man ar to linku/frāzi ieskākt?
Publicēts: 17.06.08 17:40
 citēt
labs uztveereejs ir tavaa galvaa, taapeec iesaku nopirkt jaanja seetaa karti un aidaa :)

un fraaze ir no shii foruma, no tehnikas sadaljas apraksta. gps - burzinjsh :)
Publicēts: 17.06.08 17:49
 citēt
Es sliecos krā likt, bet tik liels burziņš, lai liktu burziņā un nolēmu ielikt šeit.

Bet labs ir pietiek spamot labāk kādu ieteikumu.
Publicēts: 17.06.08 18:59
 citēt
ērtāks būs bez vada uztvērējs. Karte Microsoft AutoRoute 2007
Publicēts: 17.06.08 19:13
 citēt
baigi ērtais ir maziņš ar bluetooth (ja nemaldos), to var pieslēgt pat pie mobila telefona. Vot tikai kur tādu dabūt?
Publicēts: 17.06.08 19:51
 citēt
Netā tādi ir un nav arī tie dārgākie, tas viss būtu labi tikai domāju vai par to kvalitāti ko tāds mazs pipļuks var dot.

Bet man intresē konkrētāk kāds modelis vai arī vismaz parametri kuriem tiešām jāpievērš uzmanība. Tur satelītu skaits ko vienlaicīgi viņš uztver. Ir kam ir 20 ir kam 50... iespējams ar 20 ir vairāk nekā sajēga un tie 50 tikaičakarēs visu un mazāka "jauda" būs uz katru
Publicēts: 17.06.08 20:26
 citēt
Jo vairāk satelīti, jo laika mbija labāk.

Man ir Holux (modeli nepateikšu). Uzmetu uz paneļa un miers. Ik pa kādāi stundai uzkarās, bet tad ir tikai jāizrauj vads un jāiesprauž atpakāļām. Kopā viss aizņem 15 sekundas ar pāratrašanos. Ja nav nekādas problēmas "restartēt" to, tad iesaku.

Braucu no MN uz CO caur visādiem puteņiem, aizām un citiem mātes zemes brīnumiem. Nekādas problēmas nebīja ar uztveršanu, tikai tas, ka kādreiz uzkaras.
Publicēts: 17.06.08 20:35
 citēt
kas ir mn un co? :face-monkey:
Publicēts: 17.06.08 20:40
 citēt
www.xnet.lv...

kautkas tāds?
Publicēts: 17.06.08 20:42
 citēt
Vēl esi vizinājies PA baltiju ar viņu? Te "zona" nav sliktāka?

Nav nācies neko daudz ar viņiem ņemties tāpēc tādi jautājumi.

Kādu softu izmantoji?
Publicēts: 17.06.08 21:04 labots
 citēt
No GPS uztvērējiem var ieķert dajebko kam iekšā ir SiRF Star III čipsets. Galvenie parametri uz ko skatīties ir jutība un akumulatora darbības laiks, protams arī atbalstāmajiem protokoliem arī jāpievērš uzmanība. Satelītu skaitam uzmanība nav jāpievērš, jo nekad nebūs visi redzami vienlaicīgi, bet kopā viņu ir, ja nemaldos 24 vai kaut kā tā. Ja konkrēti no BT uztvērējiem tad par Globalsat BT-359 dzirdētas labas atsauksmes, bet čo ta LV bāzēs nav uz doto brīdi. Ja gribas ar vadu, tad pie [url=cgi.ebay.com...] ķīniešiem ebayā var dabūt it kā noname bet ar ar SiRF star III čipsetu + ārējā antena par ne vairāk ne mazāk, bet zem 20Ls (pārbaudīts darbībā un atzīts par labu esam).
Publicēts: 17.06.08 21:07
 citēt
Man vajaga uz 6dienu esmu jau visu nokavējis :(

Jāskatās tādi kas ir uz vietas, bet kautkādus atslēgas vārdus jau pameti. Par to paldies
Publicēts: 17.06.08 21:09
 citēt
Vēl par to vai skatīties tādu, kam var pielikt antēnu vai arī tas principā nav nepieciešams?
Publicēts: 17.06.08 21:19
 citēt
Lietoju jau apmēram gadu TOMTOM 720 ļoti labs neliels un ar visām kartēm pa eiropu vai skandināviju ārī baltija, pagaidām labākais un latviešu valodā stāsta un pat precīzs,datora ekrāns mašinā neder ir mēģināts pagrūti naf kur nolikt un neko nevar saskatīt vienīgi krēslā vai naktī.
Publicēts: 17.06.08 21:19
 citēt
Viss no jutības atkarīgs. Es domāju, ka nav nepieciešams, ja ir SiRF III.
Var jau mēģināt to BT-359 dabūt, bet man pagājušnedēļ neizdevās dabūt.
Priekšorcība BT-359 būs tā, ka varēs ar mobilo telefonu sajūgt (piedevām mobilajam nav jābūt smartphonam, bet jāvar tikai kustināt JAVA aplikācijas, jo uz javas ir tāds MOBI TRACK, kas smuki māk strādāt ar kalibrētajām kartītēm, tikai jāpaķimerējas ar kalibrēšanu būs, bet nu variants ekstrēmos gadījumos nelsikts).
Publicēts: 17.06.08 21:26
 citēt
Confina:Lietoju jau apmēram gadu TOMTOM 720 ļoti labs neliels un ar visām kartēm pa eiropu vai skandināviju ārī baltija, pagaidām labākais un latviešu valodā stāsta un pat precīzs,datora ekrāns mašinā neder ir mēģināts pagrūti naf kur nolikt un neko nevar saskatīt vienīgi krēslā vai naktī.

Man ir tāds maziņš kompītis ar 12" ekrānu un ceru, ka pārāk netraucēs. Negribas tērēt 200Ls un vairāk par to ko izmantošu dažas reizes gadā.

Blakus sēdētājs var turēt klēpī viņu vai arī kautkā iztukot kur viņu novietot.
Publicēts: 17.06.08 21:29
 citēt
Plaukssdatorss tev ira? Ja ir tad nekadu problemu INSTALE kadu karsju sistemu gribi un Aidaa. Eiropa labak iesaku TomTom Latvija , Magellan :):) Nupatas testeju visaduss gadzjetuss NJUU TAA , iznemot TomTom sistemu Latvija nekas isti korekti nestradaja un Rietumeiropa ta ar Labaa. Aizmirsti par visadiem Blutusiem tas ir gazdetomaniem , nekas labaks par vadu navaa pietam tevejss kam tendence musdien kautkur nomocjities ar nekritiss zem kajam:):)
Publicēts: 17.06.08 21:31
 citēt
Plaukstdators nav. Ir maziņš viegls portatīvais kuru arī šāda tipa vajadzībām tika iegādāts.

Baltijā ir Js Baltija un tam būtu jāiet. Un ārpusē, laikam, tad MS Autoroute.

TomTom jau PC netaisa softus, laikam.
Publicēts: 17.06.08 22:07 labots
 citēt
lietoju holux m241 baigi labais iesaku !! labaakais gps logeris + blootoosh ar portatiivo un microsoft rote karte un viss stradaa leilsiksi !

var caur usb piesleegt arii un var paraleeli gan logot gan uz portatiivo sutuiti koordinaates. ekraans laba lieta raada gan aatrumu, gan koordinaates, gan laiku (lai var ar fochuka laiku sinhronizeet, nevajadziigs dators kaa citos gadiijumos)

spreadsheets.google.com...

scilib.typepad.com...
Publicēts: 17.06.08 23:07
 citēt
www.magelan.lv...
pielauju ka nav letakaas cenas bet verkisi labi! :)
www.qstarz.com...

Sitie labi! Tiesi - BT-Q1000! Staiga un spaidi podzinu! velak piesledz pie kompja, izmantojot Google Earth redzesi kur esi bijis!
:)
Publicēts: 17.06.08 23:10
 citēt
ox3r : Nepareiz risinajums vecit:( Kad brauksi pa Bāni pa joslam vai Pilsētas straumē meklesi ielas nebuss izdevibas luret nekur citur ka tikai UZ PRIEKSJU daudzreiz parbaudits. Norausi garam nobrauktuvi no banja kas viena pec otras LIKUMS ka likts 20-30Km labakaja gadijuma. Uz banjiem apgriesjanas vietas parasti pa 15-20km. Atruminji tur citi uz strasitem kustibas intensitate un joslas krustu skerstu. Esmu visju ko meginajis no ROKAS GPS ar celju kartem un portativajiem un PAD un visadus MIO un ROUTE 66 tacju visllaba strada PAD+ TomTom softs runa skaidra LV valoda viss notiek visa eiropa.
Publicēts: 17.06.08 23:13
 citēt
Lunis: negribi padalities ar kartem? :D
Publicēts: 17.06.08 23:18
 citēt
Lunis:ox3r : Nepareiz risinajums vecit:( Kad brauksi pa Bāni pa joslam vai Pilsētas straumē meklesi ielas nebuss izdevibas luret nekur citur ka tikai UZ PRIEKSJU daudzreiz parbaudits. Norausi garam nobrauktuvi no banja kas viena pec otras LIKUMS ka likts 20-30Km labakaja gadijuma. Uz banjiem apgriesjanas vietas parasti pa 15-20km. Atruminji tur citi uz strasitem kustibas intensitate un joslas krustu skerstu. Esmu visju ko meginajis no ROKAS GPS ar celju kartem un portativajiem un PAD un visadus MIO un ROUTE 66 tacju visllaba strada PAD+ TomTom softs runa skaidra LV valoda viss notiek visa eiropa.

Drošvien Tev ir taisnība, bet negribas pirkt man pare 300Ls kautkādu lietu ko izmantošu ļoti reti.
Publicēts: 17.06.08 23:35
 citēt
Skatos, ka iespējams noemulēt Windows mobile tad arī uz tā varētu uzlikt tomtom, ne? :)
Publicēts: 17.06.08 23:38
 citēt
hmm tas brīnums atbalsta arī manu mobīlo...
Publicēts: 18.06.08 00:21
 citēt
var tač arī noīrēt 5ls dienakts.
Publicēts: 18.06.08 00:24
 citēt
10 dienas 50Ls nu i nafig :)

Pasūtīju BT-Q920 cerams būs labs, jo pārējie bija izpirkti :(
Publicēts: 18.06.08 00:33
 citēt
pameegjini IGO tie kas biezhi lietu labi atsaucas, esot eertaaka par tomtom uz PDA bez prob ja liela vajadziiba varu kautkur nosviest uz rapidas piemeeram :face-grin: autoroute paarsvaraa smagajiem lielie celji, kurzemee izskataas ka gandriiz venspils-riga soseja tikai eksistee.
Publicēts: 18.06.08 01:13
 citēt
Kad tev jābrauc un uz ciki lgu laiku :))Piekdien lidoju uz Latviju un nedēļu esmu tur ,:face-smile:ja nav ilgāk par :face-wink:30 jūniju tad varu iedot pamēģināt:face-smile:
Publicēts: 18.06.08 01:22 labots
 citēt
Pa kadiem 60-70Ls var nopirt vecaka modelja Caompaq ar vsiem uztverejiem un uzintaletam kartem:):) Tev ka vienmer bix neveicas jo pagajusjo nedelju raxstijam radidjumu par AUTO GPS un pirms tam palureju tirgus piedavajumu bija PILNS ar visadiem paris gadu veciem ACER un COMPAQ plaukstiniekiem ar arejiem uzteverejiem un dazj labs jau ar TomTom un Maichelin ieksja un visju eiropu videja cena bija no 50-100Ls atkariba no Vecumaa ar vasiem turetajiem utt. Sobrid nekas disjz vairs nav sjobrid tik sjitais paliciss www.ss.lv... bet bija kadi patsmit dazjadi .

Opss es vienkarsji bremze REKU vel dazji!!
www.ss.lv...
Publicēts: 18.06.08 02:12 labots
 citēt
ox3r:Skatos, ka iespējams noemulēt Windows mobile tad arī uz tā varētu uzlikt tomtom, ne? :)

Jaa tiesji taa uz ta liek TomTom ar visam kartem un strada ka prieks. Tiesa tur vaig kulibinu kas ikdiena ar to nemas jo tas kartes ir japrot apgreidot jo svaigak jo labak.
Publicēts: 18.06.08 03:43 labots
 citēt
apnika lasīt topikus.
ir laba lieta - telefons + caur bluetooth saslēdzams gps uztvērējs.
telefonā 1gb karte iekšā un uzinstalē uzlauztu TomTom softu virsū uz kartes...strādā ideāli! pārbaudīts.
Publicēts: 18.06.08 09:16
 citēt
+1 par zilzob gps.
Publicēts: 18.06.08 09:52
 citēt
ox3r:www.xnet.lv...

kautkas tāds?

Tieši tas.

Softs bija MS Streets & Tips 2008, bet priekš EU MS Auto Route 2007
Abi softi strādā ļoti labi, un vēl pasaka kur ir ceļu remonti un apvada apkārt (tā vismaz bija US).
Vēl Softs piedāvā izvēlēties kur var paēst, uzpildīties un tamlīdzīgas lietas (vismaz US kartē)
Vienīgā problēma ka abi softi negribēja saaugt un kļūt par vienu - līdz ar to man ir 2 softi - 2 kontinenti
Publicēts: 26.06.08 17:32
 citēt
Qstarz BT-Q1000 ir baigi laba lieta. Darbojas gan caur zilajiem zobiem gan caur vadu. Ar pilnu bateriju velk stundas ... nu ļooooti daudz. Man vēl nav izdevies nosēdināt.

Pie kam tas ir ne tikai uztvērējs, bet arī "travel recorder". T.i. tas darbojas arī standalone režīmā bez jebkāda datora. Rekorderis ar noteiktu intervālu (3, 5, 10 sec) ieraksta maršrutu, ko pēc tam var apstīties Google Earth. Baigi ērti. Piemēram braucot ar ričuku iemet kabatā, pēc tam pieslēdz pie kompja un paskaties maršrutu.
Publicēts: 26.06.08 18:41
 citēt
alksnis:labs uztveereejs ir tavaa galvaa, taapeec iesaku nopirkt jaanja seetaa karti un aidaa :)

Piebiedrojos. Paris reizes caur pus Eiropu ar masinu un nav neka labaka, par normalu kartes lasitaju pa labi no Tevis.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):