Sveiki. Vakar izbraukaju Igauniju un man radās kāds jautājums. Cik liela nozimē fokusa radīšanā ir diafragmai? Joka pēc biju uzstādijis diafragmu ~4 un atkarībā no apstākļiem tik slēdža ātrumu mainīju (diena bija saulaina) Objektīvs- 18-200 (sigma) 3,5-6,3. Visās bildes(gandrīz) es redzu,ka nu nav tas asums kaut kā. Kā piem,esmu bildējis cilvēku ar max zoom ar fotoaparātu rokās (objektam) bet nevar pat izlasīt kas tas ir pa aparātu Vai tas tiešām varētu būt dēļ manas muļkibas ar to diafragmas uzstādīšanu?
Visā visumā esmu atzinis tik vienu Sigmas ražoto objektīvu 10-20, pārējie kkā nerullē Pašam kkur krājumos mētājas 70-300 - nu ritīgs mēsls, asums labākajā gadījumā ir līdz kkādiem 150...
kad ķeries pie sava /pārējo atzīšanas/ akta, palūkojies, lai uz objektīva būtu rakstīts EX - redzēsi, ka vismaz 1/3 ierullēs stipri smagāk par puskadra 10-20 zoomiņu
Visiem +/- dārgiem stikliem ar izšķirspēju viss ir ķēda priekš kropa 13mpx. Bet uz dullo likt `davai es tagad visur likšu f/4` nu gan neizklausās prātīgi. F jāliek tāds, kādu prasa kompozīcija. landskeips f/8 platajam, portrets 200/2.8 un t.t.
neasumu un trīcekli ļoti labi atšķirt, tā kā bildes studijā.. (visticamāk fočē un skatās 100% kropu uz monitora lētai hiper-sigmai)