Varētu lūdzu ieteikt man priekš canon eos 400d labu macro objektīvu un objektīvu ar kuru es varētu nofotogrāfēt cilvēkus, dabu un tādas lietas kvalitatīvi? pirmā spoguļkamera tapēc īsti nezinu kādus objektīvi ir labāki. :face-plain:
1. Labs <> lēts 2. Viss vienā nikad nikad nikad naf laps....
Kautgan domu gaajiens makro - daba (jo kukaiņu pasaule arii ir dabas zastaavdalja un tur pumpuriņi visādi) - tādas lietas (nu tur visādas nerātnas ķermeņa detļas ))) ) - bet cilvēkus gan ar makro tā kā nevaidzētu bildēt ja nu vieniigi dermataloģiju studē...
+ as tik gaisu maisu, jo mkro naf mans lauciņš....
Nu es varu Tev tikai ieteikt Canon 50mm f1,8. Giaš, derēs portretiem, dabai, bet makrō īsti nederēs. Atbilst kategōrijai - labs, lēts. +/-60Ls Lietojams sākot no f2,8
Jau kadus 2-3 gadus lietoju CANON EF 50mm f/2.5 Compact Macro neko sliktu nevaru teixt ZVERIGI ASS + bez kadiem papildus pribambasiem 1:1 macro. Blusu bildesjanai sjoto var iemaukt otradi Minimala asjuma diastance 0.23m
real:Varētu lūdzu ieteikt ... labu macro objektīvu un objektīvu ar kuru es varētu nofotogrāfēt cilvēkus, dabu un tādas lietas kvalitatīvi? ... tikai ne pārāk dārgus.
jūs lasīt mākat? civils jau prasīja infu par diviem bibjiem...
bet ja tā, tad cilvēki un daba varētu arī neietilpt vienā kategorijā... dabu (ainavas) parasti jau bildē ar kādu platleņķi portretus ar kādu vismaz 50 mm, labāk 85 mm, reizēm pat 105 mm bibi tiesa visai smuki sanāk arī ar labu telebibi, tākā sanāks vien domāt vismaz par trim/četriem bibjiem vienu macro, jo portretiem varētu būt par asu mazliet vienu platleņķi dabasskatiem vienu portretnieku un/vai telebibi