Man nepatika paaraak lielais uzsvars uz kailfoto. Martinam ir daudz dazaadu citu sizetu darbi. Kaapeec jaauzsver tiesi kailfoto?
Tapat manupraat sizets bij negodiigs tiesi pret modeleem. Piemeeram ar modeli ir vienosanaas ka bildi var izvietot, piemeeram tikai krievijas saitos, bet te peeksni vina paraadaas LV raidiijumos... ko vina varbuut nemaz neveeleejaas... Jo LV veel joprojaam tomeer nav tik briivs skatiijus uz kailfoto. It seviski laukos! Lauki laikam arii bija sii raidiijuma meerkauditorija un attieciigi politiskais malipulatora riiks.
Veel nepatika noraade uz Latvijas pilu un muizu izmantosanu, kas bija netiesa noraade uz naudas izskeerdeesanu. Es pats biju klaat vienaa no saadiem publiskiem pleneeriem, ko riiko Anna Maria.
Taapat varam padiskuteet raidiijuma sagatavosanas laiku. Kaapeec tas tapa tiesi tagad utt. Martinam sii nodarbe jau ir gadiem, tad kaapeec sis raidiijums netapa pirms gada? Vai saads piemekleets raadiisanas laika arii nav politisks riiks?
MartinK: p.s. Ja modele jūtas aizskarta, ka TV tiek publicēta viņas bilde, tad kas tur ir - viņa tātad atzīst, ka tā bilde viņu apkauno ja?
Bilde jau neapkauno, bet diemzeel nedziivojam mees tik briivaa valstii. It seviski ja modele piemeeram naaktu no kaada lauka miestinja, tad lauku ciemataa tad vinu ilgi un dikti aprunaatu. Diemzeel liela dalja cilveeku ir aprobezoti..
Bilde jau neapkauno, bet diemzeel nedziivojam mees tik briivaa valstii. It seviski ja modele piemeeram naaktu no kaada lauka miestinja, tad lauku ciemataa tad vinu ilgi un dikti aprunaatu. Diemzeel liela dalja cilveeku ir aprobezoti..
Vai tā ir TV3 žurnālista vaina, ka tāda sabiedrība? Sabiedrībai nav liegts attīstīties!
Kāpēc tu domā, ka aprunās? Varbūt tieši otrādi - apbrīnos par to, ka fotogrāfējās pie paša ministra kunga!? Par ko es sliecos stipri vairāk!
Varbūt TV3 regresā varēs sūdzēt tiesā Izglītības Ministriju par to, ka TV skatītājs nav pietiekami izglītots foto izpausmju vērtēšanā?
Pirms nedēļas bija līdzīgs sižets ar A.Šleseru, kurā viņš normāli paskaidroja, ka šoferītim tā gadījās un viss, vai kāds šodien vēl par to runā? Vai šoferiem bija jāiet streikot un tiesāties dēļ izpostītās šofera privātās dzīves?
Visādā ziņā tiešām gribētos redzēt tos juristu argumentus, kuri tiks izmantoti tiesā. Kā jau teicu, vnk. intereses pēc.
Šo sižetu var analizēt no dažādiem aspektiem - no raidījuma un žurnālistu reitinga pacelšanas, lielāka skandāla izraisīšanas, tiesāšanās izraisīšanas, politiskām spēlēm, no likuma par autortiesībām ievērošanas viedokļa, utt. utml. Viens šāds aspekts varētu būt par vārdu -rātns- un -nerātns-, kas vairākkārt pieminēts raidījumā, un par to. kādā kontekstā tiek parādītas bildes. Tā sakot nevis no bilžu fotogrāfiskā viedokļa, bet gan no fotogrāfiju veidošanas viedokļa. Paņemam latviešu valodas literāro vaŗdnīcu un noskaidrojam, kas ar šo vārdu ir domāts. Tātad nerātns (no www.ailab.lv... ): 1. Tāds, kas palaidņojas, blēņojas, tāds, kas ir nepaklausīgs (parasti par bērnu); tāds, kas nemitīgi kustas, trokšņo. 2. Pārgalvīgs. 3. Tāds, kam ir divdomīga, nepieklājīga, parupja nozīme. Un vēlreiz izlasam trešo - divdomīgi, nepieklājīgi un parupji. Es nesaprotu, cik jābūt ir aklam vai kurlam, lai šo - divdomīgi, nepieklājīgi un parupji - attiecinātu uz fotogrāfa un modeļu attiecībām neuztvertu kā goda un cieņas aizskaršanu? Pārlasot MartinK rakstīto - izskatās, ka šis jauneklis laikam nav precējies. Un šādi pārmetumi tv var tikai radīt nevēlamu spriedzi, pārmetumus un strīdus ģimenē. Kā fotogrāfa, tā arī modeļu. Un žurnālistiem ir pilnīgi pie kājas, kas notiek pēc tam, ka tik dabūt informāciju un parādīt to provokatīvā gaisotnē. Kamēr esi viens un brīvs, par to šādu uzmanību varētu priecāties. ka esi nokļuvis tv ekrānos ar saviem darbiem un varbūt ir pilnīgi vienalga, kādā kontekstā parāda bildes.
No vienas puses aizstāvēja MR par to, ka tas ir normāls hobijs un utt, ka īsti nekā peļama un neestētiska tur nav, bet no otras puses par ko pavilka asāk bija par to, ka interesantāki par pašām bildēm ir komentāri uz kuriem MR esot atbildējis sīkumos un ar tādu visnotaļ ( kleksis ilgi meklēja pareizo vārdu lai to rakturotu, bet tā arī palika pie) ļoti pikantiem un varbūt detalizētiem komentāriem.
Tiesasanas procesam sai gadijuma nav nekada sakara ar valsts amatpersonu, bet gan ka jau mineju, ar autortiesibam. Tas gan mums vel ir berna autinos.. Dazi muziki kaut ko megina darit lietas laba. Ir stridi par precu zimem,patentiem ( taa gan ir mazliet cita joma)..Un tas ari viss.. Jo TV, zurnalistiem un citiem lidzigiem ir nosplauties par autora tiesibam un citiem tamlidzigiem sikumiem
Šeit vēlreiz dialogs starp AP un MR. AP: Kā Jums ar to fotogrāfēšanu sākusies. Kā, kā tas tā iet? MR: Viņa sen jau ir. AP: Sen jau ir? Jūs pats fotogrāfējāt tās fotogrāfijas? MR: Es nemēdzu izlikties ar citiem vārdiem. AP: Ā, kad Jūs tos aktus fotogrāfējāt? MR: Sen. AP: Sen? Tad, kad Jūs bijāt ministrs vai tad, kad jūs nebijāt ministrs? MR: Es atvainojos, tas nav Jūsu jautājums. AP. Nē, tas ir mans jautājums. Es jautāju tagad. Kad Jūs bijāt ministrs vai tad, kad jūs nebijāt ministrs? MR: Gan, gan. AP: Kā Jūs sameklējāt tās modeles? MR: Mhmm. Manupārt, ka tas ir katra fotogrāfa tīri personīgas lietas. Komentāri. 1. -Kā Jums ar to fotogrāfēšanu sākusies. Kā, kā tas tā iet?- Kas iet? Kā iet fotogrāfēšanu sākusies? Varbūt pamācīties uzdod precīzus jautājumus. 2. Izklausās pastulbs jautājums: -Jūs pats fotogrāfēt tās fotogrāfijas?- Nē, to noteikti darīja kāds cits. Kā izskatās - fotogrāfēt fotogrāfijas? 3. MR pavelk AP uz zoba - tas nav jūsu jautājums. Varētu būt kā atbilde uz jautājumu par "pats fotogrāfējāt fotogrāfijas". Un šajā brīdī pats AP ir samulsis un uztraukumā vēlreiz atkārto to pašu jautājumu - kad bijāt vai nebijāt ministrs - ka knapi vispār var saprast. Dikcija švaka. Varbūt iet pamācīties skaidras valodas izrunas treniņos. 4. Secinājums. Izskatās, ka AP jau ir šos jautājumus iepriekš sagatavojis, divus it kā neitrālus ievadam, bet tad pašam balss trīc, kad uzdod pēdējos jautājumus. Izskatās, ka suns zina, ko ēdis.
aitinaa:Jo TV, zurnalistiem un citiem lidzigiem ir nosplauties par autora tiesibam un citiem tamlidzigiem sikumiem
Pilnīgi piekrītu, jo pats esmu ar to saskāries, kad redzu savu foto, kas publicēts bez norādes uz autoru. Ne tikai drukātos medijos, bet arī internetā fotogalerijas. Un tāpēc vēl jo vairāk ir dusma par līdzīgiem gadījumiem, kas tieši mani neskar. :face-plain:
varam uzrakstīt publisku vēstuli uz NP Latvijas fotoamatieru vārdā par savu sašutumu attiecībā uz žurnālistu neētisko rīcību, demonstrējot TV pārraidē kailfoto, iepriekš to nesaskaņojot ar modelēm!
dr:Aitinaa, un daudz vari nosaukt tādus, kas rada un no tā dzīvo (piestādot rēķinu par katru gabaldarbu vai pārdodot savus darbus pa vienam vien, nevis strādājot algotu darbu pie kāda un saņemot mēnešalgu)? Aizdomīgi daudz to autortiesīgo AUTORU palicis.
jaaa, varu gan nosaukt. Tikai nav nepieciesamiba. Un tikai ar foto sodien nopelnit ir loti gruti
Eliks:varam uzrakstīt publisku vēstuli uz NP Latvijas fotoamatieru vārdā par savu sašutumu attiecībā uz žurnālistu neētisko rīcību, demonstrējot TV pārraidē kailfoto, iepriekš to nesaskaņojot ar modelēm!
Superideja. Pilnīgi piekrītu un atbalstu. Lieku savu parakstu.
Linkman:Šeit vēlreiz dialogs starp AP un MR. AP: Kā Jums ar to fotogrāfēšanu sākusies. Kā, kā tas tā iet? MR: Viņa sen jau ir. AP: Sen jau ir? Jūs pats fotogrāfējāt tās fotogrāfijas? MR: Es nemēdzu izlikties ar citiem vārdiem. AP: Ā, kad Jūs tos aktus fotogrāfējāt? MR: Sen. AP: Sen? Tad, kad Jūs bijāt ministrs vai tad, kad jūs nebijāt ministrs? MR: Es atvainojos, tas nav Jūsu jautājums. AP. Nē, tas ir mans jautājums. Es jautāju tagad. Kad Jūs bijāt ministrs vai tad, kad jūs nebijāt ministrs? MR: Gan, gan. AP: Kā Jūs sameklējāt tās modeles? MR: Mhmm. Manupārt, ka tas ir katra fotogrāfa tīri personīgas lietas. Komentāri. 1. -Kā Jums ar to fotogrāfēšanu sākusies. Kā, kā tas tā iet?- Kas iet? Kā iet fotogrāfēšanu sākusies? Varbūt pamācīties uzdod precīzus jautājumus. 2. Izklausās pastulbs jautājums: -Jūs pats fotogrāfēt tās fotogrāfijas?- Nē, to noteikti darīja kāds cits. Kā izskatās - fotogrāfēt fotogrāfijas? 3. MR pavelk AP uz zoba - tas nav jūsu jautājums. Varētu būt kā atbilde uz jautājumu par "pats fotogrāfējāt fotogrāfijas". Un šajā brīdī pats AP ir samulsis un uztraukumā vēlreiz atkārto to pašu jautājumu - kad bijāt vai nebijāt ministrs - ka knapi vispār var saprast. Dikcija švaka. Varbūt iet pamācīties skaidras valodas izrunas treniņos. 4. Secinājums. Izskatās, ka AP jau ir šos jautājumus iepriekš sagatavojis, divus it kā neitrālus ievadam, bet tad pašam balss trīc, kad uzdod pēdējos jautājumus. Izskatās, ka suns zina, ko ēdis.
bet Linkman , kā tu domāji, ši raidijuma mērķis ir radīt sensāciju no it ne kā.....
Eliks:varam uzrakstīt publisku vēstuli uz NP Latvijas fotoamatieru vārdā par savu sašutumu attiecībā uz žurnālistu neētisko rīcību, demonstrējot TV pārraidē kailfoto, iepriekš to nesaskaņojot ar modelēm!
Superideja. Pilnīgi piekrītu un atbalstu. Lieku savu parakstu.
labradors: ... kā tu domāji, ši raidijuma mērķis ir radīt sensāciju no it ne kā.....
Mērķus, es domāju, mēs nekad neuzzināsim. Mēs tikai varam izteikt savu apsvērumus. Mērķi būs cēli no žurnālistu viedokļa, taču tā ir tikai aisberga redzamā daļa. Virtuves (mediju un vēl kādi citu) mērķi būs zināmi tikai personām, kas tajā darbojas. Un patiesos mērķus neviens neatklās. Iepriekš forumā seit jau tika izteiktas versijas par mērķiem, piemēram: 1, žurnālistu un raidījuma reitinga celšana 2. tv medija, kurā žurnālisti strādā, reitinga celšana 3. kādas partijas politiskās spēlītes 4. provocēšana uz tiesāšanos, lai turpinātu rakt iesāktajā virzienā 5. utt utml ar cēlākiem un mazāk cēlākiem variantiem.
labradors: ... kā tu domāji, ši raidijuma mērķis ir radīt sensāciju no it ne kā.....
Mērķus, es domāju, mēs nekad neuzzināsim. Mēs tikai varam izteikt savu apsvērumus. Mērķi būs cēli no žurnālistu viedokļa, taču tā ir tikai aisberga redzamā daļa. Virtuves (mediju un vēl kādi citu) mērķi būs zināmi tikai personām, kas tajā darbojas. Un patiesos mērķus neviens neatklās. Iepriekš forumā seit jau tika izteiktas versijas par mērķiem, piemēram: 1, žurnālistu un raidījuma reitinga celšana 2. tv medija, kurā žurnālisti strādā, reitinga celšana 3. kādas partijas politiskās spēlītes 4. provocēšana uz tiesāšanos, lai turpinātu rakt iesāktajā virzienā 5. utt utml ar cēlākiem un mazāk cēlākiem variantiem.
Piekrītu ka neatklās, bet tas tāpat ir skaidrs man un tev, un ar citiem, tā ir diagnoze-politika, žēl ka no tā tik cieš arī citi, ne tikai MR un šoreiz modeles visvairāk, bet šai gadijumā foto kā māksla ar, iedomājies ja tev piedāvātu ministra posteni, nu tad bez maz vai jāmet bildēšana pie malas, tiktu izķidātas tavas ceļojumu bildes, sāktu interesēties šie žurnālisti par kādiem līdzekļiem, pa kuru laiku u.t.t., kur nu vēl kailfoto bildes....
ai, lai ko ari turpmāk darītu, tas sižets ir parādīts un izskanējis...... Un diemžēl padarit to par nebijušu nav iespējams. Tik vien kā izdarit secinājumus
Nu ja šeit interese mans viedoklis,tad varu teikt,ka biju šokā,ka man sāka zvan't un ziņot,jā es zināju,ka manas kailbildes ir vairākos foto saitos,un zināju kā audotorijai tika radītas,jebkurā gadījumā,ne mūsu pelēkai masai,kuriem galvi''nās iedzīts stereotipa jēdzieni,un protams,tas mani tracināja,ka man jācieš kā trešai personai,jo kā galvenais mērķis bija ne jau modeles,bet gan Mārtīņš,bet uzsvērts nezkāpēc bija par modelēm,rādot bildes,pat īsti nesaprot,kam īsti tā demonstrācija bija vajadzīga,bērniem,penšiem,mietpilsoņiem,jo kad raidijums sākās,skaidri un gaiši bija uzteikts,nākamie sižeti nebūs bērna acīm skatāmi,20.00 parasti bērniemrāda,vakara raidijumus,ne jau kailbilžu sēriju..............laikam gribēju bērnus jau pieradināt pie mūsu vides,kur jau paši mediji ir kā zsalkuši pēc kailuma,un klusibā tīksminās,kā reāģēs mietpilsoņi,sevīm līdzīgie līdzgaitnieki....................Es noteikti atbalstu vēstuli
Cilvēki,tikko kaut kas ir parādījies internetā, tā tas ir kļuvis pieejams visiem tā lietotājiem! Visticamāk uz ilgu laiku. Parasti pat pašam ievietotājam ir maz kontroles par to. Gan teksti, gan bildes tiek saglabātas meklētāju datu bāzēs un citos arhīvos. Pirms ļaut izvietot savus kalfoto internetā, par to ir jāpadomā. Tās bildes būs pieejamas apskatei pat tad, kad autors tās būs izdzēsis no visām lapām, kur pats ielicis.
Personīgi pazistu cilvēkus, kas darbina robotus, kuri apstaigā publiskas interneta lapas, vāc tur pieejamo informāciju un bildes, sasaista visu kopā izmantojot epasta adreses un exif datus. Pieņemu, ka dažreiz arī to visu krossreferencē ar kādām nozagtām privātām datubāzēm, kas viņiem ir pieejamas. Tā ka domājiet pirms kaut ko publicējat vai ļaujat publicēt internetā Tas tur būs ļoti ilgi un ārpus jūsu kontoles
Vēstule uz NP „Latvijas fotoamatieru vārdā” būs produktīvs un, iespējams, jau gaidīts atbalsts jebkura iepriekš uzskaitītā (vai cita) žurnālistu vai viņu iedvesmotāju mērķa īstenošanai. (Zinu, ka ar šo piesakos par mello avi baltu jēriņu pulkā).
Orks - kas par muļķībām. Žurnālisti tādu reakciju un analīzi no fotoamatieriem nevarēja paredzēt. Tik gudri gan viņi nav. Ja nebūs Tavs paraksts, tad lai modeles izdara secinājumus attiecībā par portretiem.
Linkman, priecātos, ja man nebūtu taisnība, bet... Parakstu kaudze lietā, kurā atrisinājums iespējams tikai tiesā, vienmēr izrādās medus maize pretējai pusei. Gadījumi zināmi. Šoreiz Tv pat nekas nebūtu jāparedz, pietiek palasīt mūsu bazaru. Gaidīta tika šūmēšanas, konkrēto vietu un izpausmi, protams, diez vai paredzēja, bet scenārijā iekļaujamies. „Analīze” mums bija sākumā, kad Lunis taisījās piepalīdzēt meitenēm uz tiesu, parakstu vākšana nav reakcija, bet diezgan tiešs sava nespēka apliecinājums. Faktiski būsim atzinuši, ka nejaudājam aizstāvēt meitenes caur tiesu, tad nu ņemam uz masu un raudāšanu. Modeles neknipsēju, pat nepazīstu, tas gan nekavē atbalstīt meitenes vismaz ar kādu skeptisku domu - ja nu noder.
Linkman, es neesmu precējies, tas tiesa, bet vismaz visas draudzenes ir bijušas ļoti laimīgas, ja kāds viņām piedāvā fotogrāfēties, un es esmu bijis tas, kuram jāklausās pašu modeļu stāsti par to, ka tas ir ļoti labi un super. Nevaru iedomāties, kāpēc labi ir tad, ja ģimenes vīrs fotogrāfē citas sievietes un neviens to nezin, bet slikti ir tad, ja visi to zin? Kur ta pazuda lielā pārliecība? Kāpēc viens autors darbus liek izstādēs ar plinīgi kailām sievietēm un tas ir labi un izstādes atklāšanā ir kopā ar sievu?
Mani uzjautrina jūsu centieni taisīt dubultmorāli... tāds puiku bariņš, kas ies pārmācīt tos, kuri uzdrošinās darīt to, kas viņiem nepatīk.
metrapole, piem., es neesmu nekādīgi pasargāts no tā, ka mani nofilmēs uz ielas un parādīs Panorāmas sižetā ilustrācijai par tematu "Daudzi jaunieši ir narkodīleri".
Mani kā foto amatieri satrauc citu foto amatieru tieksme ierobežot informācijas un viedokļa brīvību, vēlme cenzēt mediju viedokli! Es absolūti neesmu un negribu būt kopā ar jums šajā nostādnē, aicinu arī citus rūpīgāk padomāt! Aizstāvēt savu viedokli un skaidrot modeļu fotogrāfēšanas būtību - ok, uz priekšu! Pats bieži vien skaidroju draugiem un paziņām, ka tas tā nav, kā viņi iztēlojas pirmajā brīdī.
MartinK:Linkman, es neesmu precējies, tas tiesa, bet vismaz visas draudzenes ir bijušas ļoti laimīgas, ja kāds viņām piedāvā fotogrāfēties, un es esmu bijis tas, kuram jāklausās pašu modeļu stāsti par to, ka tas ir ļoti labi un super. Nevaru iedomāties, kāpēc labi ir tad, ja ģimenes vīrs fotogrāfē citas sievietes un neviens to nezin, bet slikti ir tad, ja visi to zin? Kur ta pazuda lielā pārliecība? Kāpēc viens autors darbus liek izstādēs ar plinīgi kailām sievietēm un tas ir labi un izstādes atklāšanā ir kopā ar sievu?
Mani uzjautrina jūsu centieni taisīt dubultmorāli... tāds puiku bariņš, kas ies pārmācīt tos, kuri uzdrošinās darīt to, kas viņiem nepatīk.
metrapole, piem., es neesmu nekādīgi pasargāts no tā, ka mani nofilmēs uz ielas un parādīs Panorāmas sižetā ilustrācijai par tematu "Daudzi jaunieši ir narkodīleri".
Mani kā foto amatieri satrauc citu foto amatieru tieksme ierobežot informācijas un viedokļa brīvību, vēlme cenzēt mediju viedokli! Es absolūti neesmu un negribu būt kopā ar jums šajā nostādnē, aicinu arī citus rūpīgāk padomāt! Aizstāvēt savu viedokli un skaidrot modeļu fotogrāfēšanas būtību - ok, uz priekšu! Pats bieži vien skaidroju draugiem un paziņām, ka tas tā nav, kā viņi iztēlojas pirmajā brīdī.
Nesaprotu priekš kam Tevi jāpasargā no Panorāmas, ministrs tak neesi, bet ja būtu ....., tad noteikti pat apģērbtas meitenes nebildētu....
palasot velreiz komentarus ir skaidrs, ka runa ir ne tikai par autortiesibam, bet gan ari par interneta vidi un noteikumiem tajaa. Diemzel nav jau taa, ka internets ir kaut kas atrauts no realas dzives un tur var darit ko grib... Un tas, ka kads vac info un bildes jau nav attaisnojums nelikumibam. bet ja musu valsti autortiesibas ir berna autinos, tad ko turvispar runat par internetu- regulejuma nav tikpat nekada. pedeja laika paradas kaut kadi zeli pikstieni par bernu drosibu un aizsardzibu......
To MartinK,tās bildes nebija nobildētas garāmejot Mārtiņa R studijas logiem,tur tā starpība ir,ka tas nebija nejauši,tās bija bildes radītas,ne jau lai rādītu aprobežotai tautai,kuriem uzspiež uzpirktās medijas viedokļus,tā ā nejauc divas dažādas lietas,pareizi Labradors teica,tad ju tev arī ir sāpīga tēma narkotisms,redz mani tas nesatrauc,jo nēesmu ne dzērāja,ne smēķetāja,un ne narkomāne,bet kailbildem ir atsevišķa vieta,kur demonstrēt,ne jau tv,bet gan izstādēs,lai autors var pamatot katrai bildei ideju un būtību,ja esi fotogrāfs,tad labi zini,ka gribi sniegt savu ideju par foto tā,lai to nepārprastu citi skatītāji.................
MartinK: [...] Mani kā foto amatieri satrauc citu foto amatieru tieksme ierobežot informācijas un viedokļa brīvību, vēlme cenzēt mediju viedokli! Es absolūti neesmu un negribu būt kopā ar jums šajā nostādnē, aicinu arī citus rūpīgāk padomāt! Aizstāvēt savu viedokli un skaidrot modeļu fotogrāfēšanas būtību - ok, uz priekšu! Pats bieži vien skaidroju draugiem un paziņām, ka tas tā nav, kā viņi iztēlojas pirmajā brīdī.
Kāda te runa par informācijas vai viedokļa brīvības ierobežošanu? Neviens negrib ierobežot brīvību, bet gan likt saprast, ka jebkurai brīvībai ir robežas ko nedrīkstētu pārkāpt. Ir arī tādas lietas kā moprāle un ētika. būtu interesanti dzirdēt pašu žurnālistu viedokli par savu kolēģu "veikumu". Man kā skatītājam arī žēl, ka daži žurnālisti, kas pretendē uz t.s. "analītisko žurnālistuku" mani piečakarē ar pilnīgi dzeltenu sižetu. Ja vēl var mēģināt saprast skeletu meklēšanu kāda ministra skapī, tad žēl, ka netiek respektētas citu cilvēku - modeļu - tiesības. Modeles un fotogrāfs taču vienojas kur un kā tiks izrādītas fotogrāfijas un nedomāju, ka viņas piekristu izrādei TV nemaz nerunājot par raidījuma kontekstu, kas būtu uzskatāms par cieņu aizskarošu.
ngng:Bez īpašām pūlēm tekstos sazīmēju 5-6 Mārtiņpaklausīgus modeļus vai fanus/cīņu biedrus, kuru skaļās balsis šķita ne visai objektīvas, tieši caur to, ka labi paziņas. Ja žurnālists nav ass, meklējošs un piekasīgs, viņš nemaz nav žurnālists. Jums tādi patiktu gan, vai ne, kas omēm mantras dudina, par kopprodukta pieaugumu, kas nekad neparādās maciņā. Metodes, nu, katram metodes savas. Mērķi arī savi. Gan žurnālistam, kas rok centīgi, bet bez labas lāpstas, gan kungam, kas pārsvarā specializējas meiteņu fotografēšanā. Man jau gribētos domāt, ka projektiem ar domu pietiktu ar vienu pašu modeli, ar kuru ilglaicīgā sadarbībā varētu izprovēt visus mākslas radīšanas paņēmienus, pretstatā procesa baudīšanai, kā no malas izskatās.
Apbēdināšu- esmu tikai juriste ( un pat ne gluži autortiesibu jautājumos) un nekāda te modele kā dažs labs domā.... tikai- nu mēdzu iesaistīties dažādos sabiedriskos procesos, iet uz vēlēšanam, nebaidiīies iztiek savu viedokli un būt mazākuma/un būt reizēm mazākuma pusē.... konkrētais gadijums cita starpa ir ari ļoti interesants juridisko peripetiju dēļ, nemaz jau nerunājot par ētiku......
aitinaa : Uii labi skan "esmu tikai juriste" tad jau tu mumss tads riktig plesigs vilcēns kas maskējās zem "aitinaa" Baig laapss vismaz jautri man bija , nez kapec vismaz vienu reiz biju iedomajiess ka zem aitinaa jauki butu figuret tadai riktig saltai un bezkompromisu plesigai juristei ES PROTAMS SMEJOS
Jā, pavisam droši apgalvoju – fotografēšana ir mans hobijs, kam veltu ļoti daudz sava brīvā laika. Un nesaredzu šeit nekā slikta. Vai ainavu, ziedu, cilvēku (tajā skaitā arī aktu) fotografēšana ir sliktāka par citiem hobijiem? Piemēram, šņabja dzeršanu vai „zālītes” pīpēšanu? Ir dzirdēts, ka viens otrs masu mediju pārstāvis ar šādiem „hobijiem” aizraujas gana aktīvi...
pret vilkiem ar vinju pashu lidzekljiem vispar, labi uzrakstiits, patika lasiit. sizhets bija debils. pasaucu vecakus paskatities abi skatijas platam acim un nesaprata A KAS TAD TUR TAAAAADS IR?!