Ja sekotu šai loģkai, šim portālam dienas vidū būtu jābūt gandrīz mirušam. Tikai nestāstiet -- "es drīkstu, bet ministrs nē." Bet nu nekas pārsteidzošs tas nebūtu. Pie mums lielākā daļa fotogrāfu sirgst ar dubultmorāli.
Kādēļ sacēuši jezgu,kur patiesībā tā doma, ir pavisam cita,drīzāk lai aizdomātos,kāds liktenis gaida arī citus,ka veido foto mākslu,jā es esmu vainīga utt,priecājaties un tīksminaties,ja jums tīk,bet viss ir tiktāl sabiezināts,ka paši neredz īsto realitāti,beidzam diskutēt,kas jau sen ir noticis,un neatgriezenisks,katrs zinam savas kļūdas,jo no savām vislabāk ir mācīties
metrapole:Kādēļ sacēuši jezgu,kur patiesībā tā doma, ir pavisam cita,drīzāk lai aizdomātos,kāds liktenis gaida arī citus,ka veido foto mākslu,jā es esmu vainīga utt,priecājaties un tīksminaties,ja jums tīk,bet viss ir tiktāl sabiezināts,ka paši neredz īsto realitāti,beidzam diskutēt,kas jau sen ir noticis,un neatgriezenisks,katrs zinam savas kļūdas,jo no savām vislabāk ir mācīties
Kādus citus? Politiķus domāji? Ja esi politiķis, tad jārēķinās ar sekām bildējot kailas sievietes un ievietojot to bildes publiski pieejamas visam internetam. Diezgan loģiski, ka JL, kā nojaušu pēc konteksta, kam Roze nodarīja pāri cīnījās un cīņas gaitā izvilka šādu kārti. Vēl jo vairāk, ka visi kailfoto ir google + "mārtiņš roze" attālumā. Kāda tur vaimanāšana par modelēm un visādām blakustiesībām. Šis jau bij tāds nevainīgs politisks triks ar pilnīgi neprofesionālu izpildījumu. IMHO šādai lietai ir daudz lielāks potenciāls politiskajā PRā, kā jaunlaicēni spēja realizēt.
Ja es būtu kailas sievietes sabildējis būdams publiska persona, tad rēķinātos ar sekām. Tas pats attiecas uz modelēm kas pie ministriem bildējas.
Annir:ak34 - redz - man meenesha beigaas apreekjina algu peec padariitaa, cik esmu izrakstiijis reekjinus klientiem. taapeec es varu pa nakti straadaat un dienaa seedeet blogaa. vai otraadi. ar ministriem, piedod, ir drusku savaadaak un nemaz nevajag meegjinaat man mesties virsuu
Ministrs ar var palikt 10 min pēc darba, ja par daudz nočatojis darba laikā
Varbūt paužam savu atbalstu, rādot pozitīvu piemēru? Sižetā un diskusijā pamanīju 2 lietas: 1) foto autors nejūtas ērti, kad jautā par viņa hobiju, 2) modeli aizskar, ka bildes rāda TV, nevis izstādē, kur tām īstā vieta.
Varbūt jāsarīko aktu izstāde (šī un citu autoru, kas gatavi parakstīt vēstuli) un jāparāda, ka mēs lepojamies ar to, ka pēc darba spējam būt radoši. Lepojamies, nevis mulstam. Un cieņa pret modelēm ir viņu foto izstādē, nevis TV. Un uzaicinām Jaunalksni un kaut vai visu TV3. Laikam jau nabadziņi nesaprot, ko dara. Ko darīt- grūta bērnība.
Tā vietā, lai raudātu par tumsu (acīmredzamu tumsonību), iededzam sveci
(Man tiešām šoks, ka biju vēl tik labās domās par raidījuma veidotājiem. Nesen viņi noraka vienu medicīnas projektu- īpaši neiedziļinoties. Nodomāju- nu labi, ne katrs ir mediķis. Nu bet vismaz Jaunalksne kaut kā ar kulturālu cilvēku asociējās. Bet sižeta autors tik jauniņš, naivs un nepieredzējis, ka to var ārstēt tikai laiks)
Agrāk bija žurnālisti diez gan centīgi, bet acīmredzot tam zuda jēga, diži jau kāds no žurnālistu kritizētājiem ir novērtējis laba žurnālista darbu un pateicis paldies vai vismaz sācis domāt (kas ir žurnālista galvenais mērķis).
Kapri:Varbūt jāsarīko aktu izstāde (šī un citu autoru, kas gatavi parakstīt vēstuli) un jāparāda, ka mēs lepojamies ar to, ka pēc darba spējam būt radoši. Lepojamies, nevis mulstam. Un cieņa pret modelēm ir viņu foto izstādē, nevis TV. Un uzaicinām Jaunalksni un kaut vai visu TV3. Tā vietā, lai raudātu par tumsu (acīmredzamu tumsonību), iededzam sveci
Lieliska doma. Neturiet sveces zem pūra, velciet laukā un veidojiet izstādi. Man gan nav nekādas nopietnas sveces, ko rādīt, bet reportāžu par šādu izstādi gan es droši varētu izveidot.
Labāku PR katastrofu, par ministra rīkotu kailu sieviešu foto izstādi laikā, par kuru jāpiekrīt, ka ekonomikas situācija ir ļoti sarežģīta un cilvēki, maigi sakot, ir nervozi, es nevaru iedomāties...
Viena no galvenajām mūsu valdības nelaimēm ir tā, ka ministriem nav laika normāli strādāt. Viņiem tiek atvēlēts parasti ļoti īss laiks, poa kuru jācenšas ātri-ātri kaut ko izbīdīt un parādīt savu nozīmīgumu, kamēr nav nomests no amata.
Normkālai, plānveida darbībai, laika nav - un tas ir perversi! Jo normāli strādājot, ir iespējas arī normāli atpūsties, t.sk. nodarboties ar jebkādu hobiju, būt kopā ar ģimeni, laqsīt sēnes - da jebko. Doma, ka ministram "sarežģītā ekonomikas situācijā" ir jāveic nez kādi bŗīnumi, jāstrādā 24 stundas diennaktī, jāiet slimam uz darbu- nav īsti saprātīga
MartinK: ... par ministra rīkotu kailu sieviešu foto izstādi ...
Kāpēc ministra rīkotu izstādi? Fotoblog rīkotu izstādi !!! Piedalās, kam ir ko rādīt un kas grib piedalīties. MartinK - Tev ir ko rādīt? Rādi. Vai varbūt gaidīsi, kad Latvija sasniegs Eiropas valstu vidējo labklājības līmenī?
MartinK: ... par ministra rīkotu kailu sieviešu foto izstādi ...
Kāpēc ministra rīkotu izstādi? Fotoblog rīkotu izstādi !!! Piedalās, kam ir ko rādīt un kas grib piedalīties. MartinK - Tev ir ko rādīt? Rādi. Vai varbūt gaidīsi, kad Latvija sasniegs Eiropas valstu vidējo labklājības līmenī?
Skaidrs, pārpratu. Jā, tā ir laba doma. Nē man nav un nebūs ko rādīt.
Linkman:Alvils - izlasi vēlreiz: .... 19. pants. Autora darba izmantošana bez autora piekrišanas un atlīdzības 6) tiek izmantots publiski pieejams vai izstādīts darbs. ... Un tagad es Tev pajautāšu - ja Tavus fotodarbus izmantotu jebkur un jebkādiem mērķiem bez norādes uz Tevi un bez atlīdzības, vai Tu tam piekristu?
Manas bildes tikko pa kluso izmantoja francūži savā jaunajā filmā par Rīgas maukām. Ilgi un pa visu ekrānu.
ngng:Tad jau tagad Portreti modelēm spazmveidīgas ciešanas ((c) VB) un nenomazgājams kauns uz mūžu, ne? Un man šķita, ka bīstamo profesiju saraksts ir patiess. Nu, policisti, ugunsdzēsēji, sabiedriskā transporta vadītāji, mediķi utt. Nē, izrādās, arī modeļjankas un modeļannas.
Portreti:Manas bildes tikko pa kluso izmantoja francūži savā jaunajā filmā par Rīgas maukām. Ilgi un pa visu ekrānu.
Pa kluso saki, ja? Mhmm - tad jau Tev pamatīgs PR veidojas. Un rinda pie fotostudijas garantēta. Tad jau Tev vajag kādu cilvēku, kas tos topošos fotodarbus apstrādās. Vai tad tiešām nebija nekādas norādes uz Tevi ka autoru? Tu blefo. Noteikti kā paparaci padarbojies.
Bet tad sarunāts, ka no kritizētājiem un autortiesību neatļautas izmantošanas kritizētājiem pēcāk atkaujies Tu. Vai, ka dzēsīs Tavu profilu, nevis manu. Es ielikšu atsauci, ka foto iedevis Linkman. Tā der? Gribi kadru, paciet arī neērtības, ok?
Nav viss sarunāts. Tavs foto, arī atsauce uz Tevi kā autoru. Schnircka foto rādīja ar norādi uz autoru, nevis uz kādu citu autoru. Nemīkstojies, parādi savu darbiņu bez visādiem papildus noteikumiem. Fotoblogā ir foto ievietošanas noteikumi - pēc tā viss arī notiek.
Annir:Linkman - par ko bija sizhets? par ministru vai fotograafu? Ja par fotograafu - tad laba reklaama!
Bet ja par ministru - tad sanāk slikta reklāma? Un kāda reklāma Metrapolei? Turpmāk modeles pirms fotogrāfēsies, jautās, kur jūs un par ko strādājat. Ā, jūs esat ministrs? Vai varbūt būsiet? Varbūt bijāt? Nē, tad jūs mani nefotogrāfēsiet un bildes nekur nepublicēsiet. Ja nu modeles ir kādā plenērā un vispār nezin, kādi un no kurienes ir fotogrāfi un kādi ir to amati un kur parādiesies modeļu bildes? Tā kā modeles jautājiet fotogrāfiem par fotogrāfa darba vietām un amatiem.
Tas nav nekāds brīnums, ka fotogrāfiju asociē ar autoru. Un ja autors pat ir labs kā fotogrāfs un darbs ar modeli ir šedevrs man būs psiholoģiska barjera uztvert darbu ja māsters ir sūdabrālis.
VB:Tas nav nekāds brīnums, ka fotogrāfiju asociē ar autoru. Un ja autors pat ir labs kā fotogrāfs un darbs ar modeli ir šedevrs man būs psiholoģiska barjera uztvert darbu ja māsters ir sūdabrālis.
Var arī citādi skatītiies - māsters ir māsters, bet bilde ir pēdējais mēsls, bet tā kā uz to mēslu skaties asociatīvi caur māstera prizmu, tad bilde būs šedevrs. Tā kā ir jēgas šad tad aizmirst, kas ir autors un uztvert bildi tikai un vienīgi kā bildi.
ngng - nemaz neizvairies. No sākuma raksti: "Kapri, es varētu ielikt vienu mākslas kadru ... Gribi tādu bildi redzēt te, ko?", bet tagad pēkšņi - "par to kadru aizmirstam". Ok, par to kadru aizmirstam, bet šo gadījumu es noteikti neaizmirsīšu - vispirms Tu piedāvā, bet tad pats atsakies.
ngng - ja Kapri būt atbildējis, Tu tāpat stāstītu tās pašas pasakas kā man vai arī citas un bildi neieliktu. Būtībā nekas nemainās - Tu piedāvā un tad atsakies. Tātad soda sankcijas attiecība uz Tevi - Tev jāieliek divas bildes galerijā. Par atteikšanos no šīm soda sankcijām un bilžu neievietošanu - trīs bildes, utt. Un kaut kad nespēsi to izturēt un atkal izdzēsīsies, lai dzēstu visus parādus un sapelnītos soda punktus. Tad veidosies jauns 'ng3' vai '3ng' vai 'ngngng' (vai ng_ngng vai ng_ng_ng vai en_ga vai en_gaa). Kaut gan foršāk būtu 'ng_kubaa'. Bet autortiesības uz šiem nosaukumiem manas. Nemaz neiedomājies šos nikus izmantot bez manas 'piekrišanas.
noskatījos raidījumu, lasu un nesaprotu, par ko vāramies? sižetā nekādu uzbraucienu modelēm nejūtu un kādēļ būtu viņas aiztikt, jo mērķis jau ir Ministrs!? Cita lieta, ja raidijumu redzēja, kāds, kam par Ministru svarīgāka persona ir kāda no modelēm, bet tad tā jau ir personīga problēma....
ngng:Starp citu, ngngng jau ir izveidots un aizņemts. Par šī nika nesankcionētu lietošanu šajā sarakstē no Tevis 1 kaste Piebalgas alus. Neesmu jau nekāds lētais. ngng dzēš profilus tāpēc, ka nespēj izturēt garlaicīgo izdzēšanos pa bildei, :face-monkey:
Kur -ngngng- ir izveidots un aizņemts? Fotoblogā tāda nika vēl nav. Varbūt neesmu pamanījis. Un ja nav - pasteidzies, citādi es to niku tūliņ blogā uztaisīšu. Ja gribēsi nopirkt pēc kārtējās sevis izdzēšanas, tad no Tevis 2 (divas) kastes, lai iet - arī Piebalgas alus. Vispār dīvaini Tu darbojies - vispirms ieliec bildes un tad visas izdzēs. Tas atgādina kaut ko no krievu armijas, kad nebija ko darīt - vispirms izraka bedri un tad pēc tam to aizbēra.
stings:noskatījos raidījumu, lasu un nesaprotu, par ko vāramies?
Neviens ne vārās, ne cepās. Šeit skaidri un gaiši rakstīts - diskusijas. Vārīšanās un cepšanās ir virtuvē.
nu visu jau nevajag iztulkot un saprast tieši, vai piesieties pie vārdiem tā parasti dara, ja nav, ko iebilst, pēdējais ierocis diskusijā.... tas bija mans tēlains raksturojums, kā tas viss izskatās no malas cik sapratu, tad putra ir gatava,t.i. gribēju teikt - vēstule
Jā - par vēstuli. Tā esot gatava. Izlasīju. Piekrītu. Nekādas korekcijas man neprasās. Vairāki jautājumi: 1. Kuri ir tie, kas parakstās? 2. Cik ilgs laiks paredzēts parakstiem jeb līdz kuram laikam vajadzētu gatavu vēstuli ar parakstiem? 3. Vai vēstules nosūtīšana notiek nākošajā nedēļ\a vai pēc dziesmu svētkiem - vairāk taktikas jautājums. Es vairāk domāju - jo ātrāk, jo labāk. Nav ko vilkt garumā. Vai tomēr savākt vairāk parakstus un sūtīt, ja ir kādi 100 un vairāk paraksti. Ja ātri tas nenotiks, tad pēc dziesmu svētkiem notiek vēstules izsūtīšana. 4. Vai to veidot kā atklātu vēstuli un nosūtīt preses medijiem un interneta ziņu portāliem? Kādi priekšlikumi? Kādas domas par šiem jautājumiem?
taa - veestule ir pie manis u ir jau 10 paraksti (to viduu Valdis Brauns, Gunars Binde un Jaanis Knaakjis) .... Tie kuri mani nesatiks sestdien Aluuksnee - luudzu idejas kur un kad satiekamies, lai parakstiitu!