Sāk parādīties interese par platā gala gaišajiem fiksiem priekš kropa. 20-30mm
Cik esmu skatījies tad šajā diapazonā sigmai ir 20, 24, 28mm fiksi, un visi 1.8, Canonam ir 24mm 1.4, bet tas laikam nav manā cenu robežā pagaidām! Tokinai kaut kas ar laikam ir/bija.. Katrā ziņā uz f2.8 negribu skatīties, ja fikss tad vismaz 1.8.
Kādas atsauksmes no lietotājiem par 20mm 1.8 sigmu?
Forumi jau palasīti un review apskatīti, bet bieži vien tur tie lietotāji šķiet pārāk neobjektīvi.. Lai arī kadi tur viņi būtu interesē pašmāju viedoklis.
Lietoju Canon 28/1.8 un Sigmas 20/1.8. Abi ir diezgan OK, ja ņem vērā, ka platleņķi. Visādā ziņā labāki par dārgajiem L vai EX zoomiem savā diapazonā. Sigmai ir problēma ar iekšējo gaismas atstarošanos
šī ir ar f/1.8 ... teiksim tā, tas ir platleņķis tad ar f/1.8 var mierīgi fočēt, ja neprintē lielas bildes... salīdzinājumā ar 50mm f/1.8 nejūt tik daduz šmuci...
Jā... vnk tajā diapazonā nekā jēdzīga priekš tumšiem brīžiem nav... piedevām 20mm var mierīgi ar 1/30sek bliezt. Vnk. man tajā diapazonā ir 12-24 f/4 ... tomēr starpība liela f/4 vai f/1.8 ... Ja man tajā diapazonā būt kāds f/2.8 zooms tad moš arī nevajag, man grūti teikt...
sasar:TU labāk pastāsti, kāpēc 17-50 2.8 nomainīji pret 17-40 4? :face-surprise:
17-50 mīnusi: sūdīgs IQ, lēns autofokuss, diezgan plasmasīga uzbūve un netur viņš tādas slodzes, sāka parādīties pirmie uzbūves defekti. Zinu, ka 17-40 ir par 10mm mazāk un tumšāks, bet tomēr L klase, Canon, cita saderība, izturīgs pret nokrišņiem, ērtāks, labāk balansēts un ar domu nākotnē, ka varētu derēt kādreiz FF.