Billy, nu nebūtu viņam tieši tādas pašas fotogrāfijas, jo to tehniku var dažādi saprogrammēt un viņam nav nekādas pieredzes un arī atbildības par rezultātu. Sen senos laikos, kad fotogrāfējām uz ORWO filmas (labākā ko varēja dabūt), paši attīstījām filmas un kopējām fotogrāfijas, pasūtītājs maksāja tikai par fotogrāfijām un nevis par grozīšanos ar fotoaparātu viesu vidū. Fotogrāfa maciņa biezums bija tieši atkarīgs no pasūtīto bilžu daudzuma - nevis kā šodien vispirms nauda un tad kā sanāks.
Annir:ngng - ideaali! Buus konkursinsh - tikai jaizdomaa kaada vareetu buut balva
Es ierosinu - LIELS āmurs, ar kuru sasist Haidukla D5, jo minētais verķis, kā jau pats vecmeistars te čakli pierāda ir pilnīgi lieks vietā ņemam ūberforšo ziepi
Kāpēc jāpērk liels āmurs??? ja šo tekstu , ko citēju ir rakstījis LIELS āmurs, un pie tam vēl sūdabrālis , ja var ko tādu uzrakstīt... būs jāpadomā... Un tagad dažas it kā anekdotes no dzīves:- Nu kā bildes no kāzām? Eh, kādas tur bildes, labi ka māsasdēls ar savu ziepīti mums uzbildēja... esot šim noplīsis kaut kāds tur disks, bet naudiņu esot iztērējis remontam
Kompozicionāli var labas bildes uzņemt arī ar ziepīti, bet ar marku un 5d var uzņemt kompozicionāli un tehniski labākas bildes... es te steigā laikam ne par tēmu... bet mārketings un menedžments nav saistībā ar ar tehnikas kvalitātēm ... diemžēl arī ar fotogrāfa radošo varēšanu ...
Kawazoe-Taiki:Kompozicionāli var labas bildes uzņemt arī ar ziepīti, bet ar marku un 5d var uzņemt kompozicionāli un tehniski labākas bildes... es te steigā laikam ne par tēmu... bet mārketings un menedžments nav saistībā ar ar tehnikas kvalitātēm ... diemžēl arī ar fotogrāfa radošo varēšanu ...
+Kawazoe-Taiki Bet tikai ja taisām bildi 40x50 cm un lielāku, ja 10x15 , tad atšķirību neatradīsi.
dr:"Tie kas bija kāzās kā viesi un naf dabujuši nevienu bildi, tādu āzi uz savām, vai savu tuvinieku kāzām neņems. " Par to jau rūpējas un maksā jaunais pāris, vai paši mutīgie viesi, nevis tas "āzis".
Es ierosinu - LIELS āmurs, ar kuru sasist Haidukla D5, jo minētais verķis, kā jau pats vecmeistars te čakli pierāda ir pilnīgi lieks vietā ņemam ūberforšo ziepi
Kāpēc jāpērk liels āmurs??? ja šo tekstu , ko citēju ir rakstījis LIELS āmurs, un pie tam vēl sūdabrālis , ja var ko tādu uzrakstīt... būs jāpadomā... Un tagad dažas it kā anekdotes no dzīves:- Nu kā bildes no kāzām? Eh, kādas tur bildes, labi ka māsasdēls ar savu ziepīti mums uzbildēja... esot šim noplīsis kaut kāds tur disks, bet naudiņu esot iztērējis remontam
domā, biedri Haiduk, domā tieši šis process, it kā mūs no primātiem esot padarījis par homo sapiens PS ar nepacietību gaidam foršās kāz/ziepjbildes......
Jā, bet es tieši par to arī biju domājis, ja zoodārzā primātam uzkārtu plecā krutu spoguleni, tas arī noteikti paceltu roku un divus pirkstus izplēstu!!! Un par kāzu bildēm- jaf sen pats tās nebildēju (ar vienu mazu izņēmumu 07.07.07), bet daudz esmu redzējis... zagsā nogriezti pakauši, elkoņi un daudz citas drazas kadrā... un kam- jaunam pārim un vedējiem... un fotogrfēts ar kruto spoguleni. Smadzenes un spēju kadrēt ar ātrumu 3 kadri sekundē, spiežot ar pirkšt 3 reizes, krutais aparāts neuzlabo... atceries šito puisīt. Pārskati savas bildes, un ja tur viss naf tā kā es saku, tad turpini rakstīt, ja ir tā kā es saku, trenējies. Tikai nieklabis noliek citu cilvēku, viņa domas un viņa spējas, nepazīstot, nezinot viņa darbu!!! Kaut vai te piemērs- Pelle uzrakstīja par kursiem... un ciki Koziņecu neaptaisīja , viņu nepazīstot. www.fotoblog.lv...
Billy, piedod, bet manās kāzās es nebildēju A, kur tavus darbus var redzēt (bet ne izlasītos pāris labākos), rādi priekšzīmi, ieliec vienu kāzu reportāžu.
andre:un man saka ka es ar diviem D3 par daudz prasu ..
Bet paga! Kāzu fotogrāfam maksā par aparatūru vai par bildēm? Ja mārtiņš ar kodak 3.1Mpix ziepīti ir spējīgs uztaisīt glītākas bildes, nekā maksims ar savu D3 vai mark III, tad cepuri nost (un arī visus klientus) mārtiņam! vai ne tā? ja tavs labais aparāts palīdz ražot labākas bildes, tas ir lieliski. bet, ja nejēdz uzbildēt neko ahujenna krutu, nav arī pamata prasīt ahujennāko piķi, pohuj, kāda tev kamera. bildes jāvērtē, nevis aparāti!
Nu gan saspamojuši.... Pēc savas pieredzes (aptuveni) - no kāzu fotogrāfa parasti gaida 90% reportāžas 10x15 cm ( kas, kur, kā, ar ko) un 10 % mākslas (ko droši var palielināt un pie sienas piekārt). Un lielu daļu reportāžas normālā dienas gaismā mierīgi un pietiekami kvalitatīvi var uzcept ar minēto Fuji 9600 (un pat vēl vienkāršāku verķi). Vienīgi grūti paredzēt situācijas, kad tas aparāts var izrādīties "pa īsu"- sarežģītas gaismas, ātras kustības pustumsā utml. Bet priekš tam jau ir nopietnāka tehnika, kurai jabūt vienmēr kaujas gatavībā. Pats dažreiz vestes kabatā iemetu veco Canona (A95) ziepīti, lai "avārijas" vai pīppauzes gadījumā ir pie rokas. Bet iet peļņas darbā TIKAI ar ziepi (sorry- "advancēto kompaktkameru") , manuprāt ir necieņa pret sevi un klientu- līdzīgi, ka ar veco Golfiņu uz taksista darbu pretendēt...