forum.gif
Nikonistu sapņu liste ?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Nikonistu sapņu liste ?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 26.06.08 02:23
 citēt
Kāda ir Jūsu (jautājums Nikonistiem) ir objektīvu sapņu liste ?
Publicēts: 26.06.08 02:27 labots
 citēt
nu Dansigas sapņu liste ir šitā: Nikkor AF-S 17-55mm f/2.8 G IF-ED DX

Manā fotoveicī (Holandē) īpašnieks teica, ka tā IR viena no labākajām Nikkor lēcām :face-glasses:

P.S. paša piederu pie kanonistiem :face-surprise::face-grin:
Publicēts: 26.06.08 02:32
 citēt
manaa uzskataa shiii leeca leenaam izmirs. jo pieder skaitaas pro leeca un pro segments leenaam aizpildaas ar d3,d3x,d3h un diemzheel 17-55 ir crop leeca, kas nomirs taa pat kaa leenaam mirst D2x
Publicēts: 26.06.08 02:40
 citēt
krops nemirs... mārketings nepieļaus!!! :face-devil-grin:

Bet runājot par topiku - daļēji stulbs jautājums - protams, ka dargākos, gaišākos un asākos - visu klāstu.
600/VR, 300/VR, 85/1.4, 14-24/2.8
Publicēts: 26.06.08 02:44 labots
 citēt
Jā, jautājums par 17-55 DX ir diskutabls, tāpat kā par 12-24 DX! Esmu daudz par viņu (17-55) esmu domājis un lasījis, un kaut kā nevaru iztēloties iztērēt 1k Ls par viņu.

Mana sapņu liste prioritārā secībā:

1) Nikon 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR Zoom Nikkor Lens + 77mm protection filter + TC-20E II (un ar šitajiem blandīties ap lidostām + D40 parastais, bez X). Liekas, katra Nikonista must have, cik esmu skatījies, gandrīz visiem ir, bet ja nav, tad esošā alternatīva tiek salīdzināta ar šo.

2) Nikon 14-24mm f/2.8G ED AF-S Nikkor Wide Angle Zoom Lens (nu jā, jautājums par protection filtru)

3) Nikon 24-70mm f/2.8G ED AF-S Nikkor Wide Angle Zoom Lens + 77mm protection filter

4) Fisheye kaut kāds.

14-24 vietā var būt arī 17 - 35 vai 12-24 DX

p.s. Avots: file:\\\C:\Documents and Settings\Martins\Desktop\nikonliste.txt :D
Publicēts: 26.06.08 03:34 labots
 citēt
nu jaa man ar bij doma nemt 2) Nikon 14-24mm f/2.8G ED AF-S Nikkor Wide Angle Zoom Lens (nu jā, jautājums par protection filtru)
bet deel taa ka plato visbiezhaak lietohsu dabas bildeeshanai shim polarizaacijas neuzkruuveet, nu un tad sanaaca panemt Nikon 17-35 2.8 + sigma 12-24 (sigma tumsha un ar nevar uzskruuveet bet platais riktiigs un FF straadaa un pamatiigi leets un kvalitaate nav tik traka)

manaa listee palika tikai pēdējā svarīgā lēca ->
Fisheye AF Nikkor 16mm f/2.8D Autofocus Lens
un ja nebūs kur naudu likt gribētos : AF-S Zoom Nikkor 14-24mm f/2.8G ED AF Lens
un Telephoto AF DC Nikkor 135mm f/2.0D Autofocus Lens
Publicēts: 26.06.08 09:39
 citēt
Nav jau grūti atrast labāko Nikon tehniku, bet domāju ka mani nākamie pirkumi varētu būt... AF-s 70-200 f/2.8 VR un Nikon D3 ... pēc tam jāskatās kā izskatās esošie objektīvi, jo neesmu fočējis ar FF....
Publicēts: 26.06.08 09:45
 citēt
ja kaads man izskaidrotu - kaapec juus tik ljoti lamaajat to cropu? ar ko pilnaa matrica ir tik daudz labaaka?
Publicēts: 26.06.08 09:52 labots
 citēt
A kādi plusi ir kropam? :D

FF ir cits diapazons, cita jūtība, krāsu kvalitāte, lielāks gaismasjūtīgais laukums. Tas nozimē ka kvalitatīvākas bildes pie augstākiem ISO. Pavisam cita telpas izjūta un asuma dziļums. es domāju, ka šie ir pieteikami labi argumenti par labu FF! ;)
Publicēts: 26.06.08 10:01
 citēt
cropa lēcas filmkamerai neuzlikt :(
un dažkār pabildēt ar filmu gribās, ai kā gribās :)
Publicēts: 26.06.08 10:02
 citēt
nu jaaaa ...... Billy taa jau mes varam sapnjot par hvz ko ;-)))) Un - vai parastais skatiitaajs to spees pamaniit? Domaaju ka nee;-))))

Annir, tu mani nomierinaaji ;-))))
Publicēts: 26.06.08 10:03
 citēt
un vispār jau labāk tomer ir fix focus ne zoomi.
Publicēts: 26.06.08 10:15
 citēt
atkal bazars ne pa tēmu...

PS: gaida ZS dāvanā 600/VR
Publicēts: 26.06.08 10:16
 citēt
Annir, tu mani veel vairaak nomierinaaji :-)))
Publicēts: 26.06.08 10:17
 citēt
dansiga:nu jaaaa ...... Billy taa jau mes varam sapnjot par hvz ko ;-)))) Un - vai parastais skatiitaajs to spees pamaniit? Domaaju ka nee;-))))

Annir, tu mani nomierinaaji ;-))))

Vairs jau tur nav ko sapņot... Tā ir realitāte un ikdiena. Un spēj gan pamanīt to atšķirību pat arī parasts skatītājs, jo bildeir dzīvāka! ;)
Publicēts: 26.06.08 10:18
 citēt
labi labi - nopirkshu to 17-55 (varbut pat shodien) - tad pastaastiishu ;-) da gan jau pashi redzeesiet;-) aaa un pirkshu veel vienu - Nikkor 105/2.8 VR macro
Publicēts: 26.06.08 10:21
 citēt
Billy, realitaate ir taada, KA ..... nu neuzskatu par vajadziibu teereet kaut kaadus 3000 Ls vai vairaak, ja tas nav pamatdarbs;-)
Publicēts: 26.06.08 10:37
 citēt
1200Ls 5d! :P
Publicēts: 26.06.08 10:42 labots
 citēt
dansiga:Billy, realitaate ir taada, KA ..... nu neuzskatu par vajadziibu teereet kaut kaadus 3000 Ls vai vairaak, ja tas nav pamatdarbs;-)

A tu nevēlies citiem parādīt, ka vari iztērēt 3000 Ls? :)
Un ja pareizi saprotu, drīzumā gaidāms brīnums D700, līdz ar to pilnā kadra oriģijas varēs pieņemties spēkā! :D
Un kad patērētāju straumes līkne sasniegs pīku un ieņems lejupejošu tendenci, nāks Annir solītie brīnumi un atkal varēs tērēties! :D
Publicēts: 26.06.08 10:47
 citēt
3000 Ls iztereet? Ljogko - pusstundas laikaa;-pppp iedod tikai sievietei naudu ;-)))) ... (ekk - taapeec mann neviens ar nedod;-((( ... )
Kas buus naakotnee - naakotnee arii domaasim ;-) Un es izsaku tikai savu viedokli un domas, neuzspiezhot taas citiem - citi var fotografeet uz pilnajaam matricaam atspeerushies ;-))))
Publicēts: 26.06.08 10:54
 citēt
Ken Rockwellis jau pirms pāris gadiem par šito tā arī izteicās - vispirms Nikon mārketings liks cilvēkiem iztērēt naudu par DX stikliem, bet pēc tam no tiem pašiem cilvēkiem paņems naudu par FF stikliem. :D
Publicēts: 26.06.08 11:03
 citēt
Annir, neee - es tagad esmu uzlikusi tabu 2 veikaliem ... kurpju (iepirkti nupat kaa 3 paari) un taxfree smarzhu veikali ;-)
Publicēts: 26.06.08 11:38
 citēt
a sauc kaa gribi ;-))))
Publicēts: 26.06.08 11:52 labots
 citēt
Billy:A kādi plusi ir kropam? :D

FF ir cits diapazons, cita jūtība, krāsu kvalitāte, lielāks gaismasjūtīgais laukums. Tas nozimē ka kvalitatīvākas bildes pie augstākiem ISO. Pavisam cita telpas izjūta un asuma dziļums. es domāju, ka šie ir pieteikami labi argumenti par labu FF! ;)

nuja, tieshi taa ! Peec tam, kad ikdienā sāku šancēt ar ar 5D es sapratu, ka vairs NEKAD nepirkshu fotoaparaatu ar mazo matricu......atšķirība ir pat ļoti jūtama.......teoretizējot neuzzināsi - ar ko FF atšķirās no crop
Publicēts: 26.06.08 12:31 labots
 citēt
Mandalay:krops nemirs... mārketings nepieļaus!!! :face-devil-grin:
mārketings ta mārketings, bet kļūs FF pieejamāks, profesionāļi un īpaši advancēti mīlētāji pāries uz FF, bet ne visai advancēti mīlētāji negribēs tik lielu naudu izgrūst par stiklu.

dansiga:ar ko pilnaa matrica ir tik daudz labaaka?
wiskas, bet kaut tikai par izšķiršanu domājot /teorija, bet tāda, kura sakarā ar praksi!/ - gvelžam te par stikliem, tas labs, tas ne visai - bet no FF stikla 1/2-kadra matricas gadījumā izmantojam tikai 1/2 no tā, ko stikls uzzīmē. tiesa, to labāko /izejot no aprēķina, ka vidū stikls labāk zīmē/.
Publicēts: 26.06.08 12:38
 citēt
Beedarts:nu Dansigas sapņu liste ir šitā: Nikkor AF-S 17-55mm f/2.8 G IF-ED DX

Manā fotoveicī (Holandē) īpašnieks teica, ka tā IR viena no labākajām Nikkor lēcām :face-glasses:

P.S. paša piederu pie kanonistiem :face-surprise::face-grin:

Tu straadaa fotoveikalaa Holandee?? kuraa pilseetaa, naakoshotrdien braucu uz Amsterdamu
PS. Latvijaa var dabuut Amsterdamas un Niiderlandes karti, savaadaak jaanjem portatiivais liidzi ar visu google karti
Publicēts: 26.06.08 13:10
 citēt
Beedarts, cik lētāk (ja vispār ir) ir pie jums tie stikli?

A nafig nikonam jārasē jaunie stikli? It kā līdz šim nikons bija tikai krops... filmai ta vajadzēja stiklus... re kur visi populārie 50/85/105/300/70-200/500/600 ir FF stikli

Ko es tagad gribu, dabūt 500-ku pa puscenu, jo `II VR` versija iznāca.
Publicēts: 26.06.08 13:35
 citēt
takš ir jau! :) [135/2 laikam bez VR, pārējie tele ir VR]
šaubos, ka gaišiem fiksiem 50/85 liks VR. Tiem akurāt lielie smagie stikli iekšā. Turklāt perfomance ziņā ļoti asi pat uz kropa (matus var pat saskaitīt)

DX - budžets, FF -profiem. Fiksus parasti lieto vai nu profi, vai nu īstenie amatieri. parastā tauta turēsies pie DX formāta un šams neizmirs, bet diez vai dempingos FF cenas. Re kur 5D nemaz cena nekrīt. D700 cena vēl tālu no `labi un ne dārgi`.

tad jau labāk pakrāt un nopirkt lietoto digi-pakaļu, ja gribās īsto `plato`.
Publicēts: 26.06.08 15:08
 citēt
mandaly: 5d cenas krīt gan...
Publicēts: 26.06.08 19:06
 citēt
Nikon Nikkor AF DC 135mm f/ 2.0D Lens

nu izklausās jau spēcīgi.. :)
Publicēts: 26.06.08 19:23
 citēt
Publicēts: 26.06.08 20:01
 citēt
sapņu stiklu liste tik gara, ka visus tajā pieminētos stiklus nemaz lāga vidēja izmēra etažērē nevar salikt.
kādu no tiem, ar kuriem stirnas pakaļas caurumu no 200 m attāluma var uzbildēt, arī gribētos.
Publicēts: 26.06.08 22:27 labots
 citēt
marruciic:Nikon Nikkor AF DC 135mm f/ 2.0D Lens

nu izklausās jau spēcīgi.. :)

Pirmais - si optika ir paredzeta profesionaliem. Otrais - nav paredzetra sporta. Vinu specialitate - still-life un portreti. Portretos - neviena cita optika pasaule nedod tik softu rezultatu ka si (Leica formata kameram). Ja, ta ir AF optika, bet NIKON pat piedava lietot to ka manualo fokusa optiku jo tai ir DC iespeja. Iznemot 105mm tadas ficas nav nevienai citai optikai un cik man ir zinams NIKON vairs nerazo so lielisko stiklu, tikai izparddod krajumus.
Portretos 135 2.0 DC dod labaku rezultatu neka 80-200 2.8
Publicēts: 26.06.08 23:34
 citēt
nu ja jau siekalojās, tad var pieminēt arī 200/2 SWM-VR ;)
konfektīte! :D
Publicēts: 26.06.08 23:57
 citēt
sapņu liste?
īsti neiebraucu andre idejā, kam tas viss un kāda tam jēga
sapņu liste - tas kā nav bet gribētos?
man gribētos lielo skapi ar visiem Nikon objektīviem iekšā, lai varētu iemēģināt un reāli saprast kas ir kas. :)
Un tam par godu es uzsaucu vecu gruzīnu tostu:
,, Lai vienmēr mūsu vēlmes saskanētu ar mūsu iespējām! tad dzīvosim ilgi un laimīgi!,,:face-wink:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):