1.Vai tu gribētu strādāt pie bilžu pēcapstrādes, montāžas? 2. Cik Ls par dienu darba tu gribētu pelnīt? 3. Vai tu saproti, ko nozīmē tāda frāze, apmēram "create new layer> fill with 50% neutral gray> mode> overlay"? 4. Ja saproti, vai vari pateikt, kādā gadījumā to 3. punktu varētu lietot? 5. Ja 3. un 4. ir tumša bilde, vai māki rīkoties ar slāņiem un maskām, vismaz elementārā līmenī? 6. Vai tu esi smukiņa?
Sākšu no galvenā, es varu būt diezgan smukiņa profesionāli darbojos šajā jomā, pats varu daudz ko iemācīt, gribu saņemt vismaz 30Ls dienā domāju, ka varu dabūt vēl trīs smukiņas čiksas
1. ja labi maksā 2. 25 - 30 vismaz 3. Y. 4. Y. parasti iztieku bez. kad padomā krāsu intensitāti mazināt. 5. 3. un 4. ir ne pavisam tumša bilde. māku rīkoties labāk ar maskām, nekā ar slāņiem. 6. nē, glīts no vaiga.
Darbu ar Pro datorprogrammām esiet gatavi darīt par (sākot no) 20 LVL dienā?.... Ja ar dienas darbu mēs saprotam 100% intensitāti un no līdz, tad tas ir sviests...
UldisS:Darbu ar Pro datorprogrammām esiet gatavi darīt par (sākot no) 20 LVL dienā?.... Ja ar dienas darbu mēs saprotam 100% intensitāti un no līdz, tad tas ir sviests...
kurs ir gatavs par 20Ls dienā? :O fuj dempingotāji! ko nozīmē 100% intensitāte? 6st. darba slodze dienā + 15 min. pārtraukums ik pēc 2 stundām?
UldisS:Darbu ar Pro datorprogrammām esiet gatavi darīt par (sākot no) 20 LVL dienā?.... Ja ar dienas darbu mēs saprotam 100% intensitāti un no līdz, tad tas ir sviests...
kurs ir gatavs par 20Ls dienā? :O fuj dempingotāji! ko nozīmē 100% intensitāte? 6st. darba slodze dienā + 15 min. pārtraukums ik pēc 2 stundām?
Par 100% intensitāti - nu nemāku paskaidrot, varbūt pilnīga atdeve, jo tev par to maksā. Pat ja runa ir par 6 stundām, tad sanāk 3,33 LVL stundā... Pārtraukumi, piedod, pa nullēm...
1. Nē, bet, ja ļoti labi maksā, varu. 2. No 7 Ls/stundā. Tad varētu painteresēties par papildus bonusiem - bezmaksas alus utml. 3. Saprotu. 4. Nemaz nevaru iedomāties. Nekad iepriekš neesmu tādas manipulācijas veicis, parasti režīmā Overlay izmantoju slāņus, kas aizpildīti ar kaut ko, kas vairāk atgādina krāsu nekā neitrāli pelēko. Taču tikko pamēģināju un konstatēju, ja tukšam leijerim pielietojot minētās darbības nosauktajā secībā, iegūstam pelēku slāni. Savukārt, pēc tam slāni pārslēdzot režīmu no Normal uz Overlay, vizuāli nekādas izmaiņas nenovēroju. Un par šito es varētu saņemt naudu? 5. Varu. 6. Nē.
Par cik pavars es slinks medzu iet est uz stura bistro mani kaiminji vairums darija ta pat Viena edienreize man izmaksaja videji ~30-40 Eur edu divreiz bistro un pusdienlaika kautkadu bulku ar zaljumiem pa ~5-6Eur+ Vīns ~5Eur tas ir kopa noedu noedu ~90Eur dienā uz darbu braucu ar Autobussu ~5 Eur diena. Dzivoklis kadus parasti ireju maksa 1500-2000Eur menesi. + Kino , + + nju vel ~1000 Eur menesi kopa 2700 Paika + 2000 Dzivoklis + 1000 Kabatsnauda = 5700 Eur dalam ar Dienu skaitu nju ta pieticigi runajot runa varetu sakties no ~200Eur dienā GRIBU PELNĪT!
1.Vai tu gribētu strādāt pie bilžu pēcapstrādes, montāžas? JAA 2. Cik Ls par dienu darba tu gribētu pelnīt? 35 Ls/st ieskaitot laiku , ko pavadu fotoblogā 3. Vai tu saproti, ko nozīmē tāda frāze, apmēram "create new layer> fill with 50% neutral gray> mode> overlay"? NEZINU:face-angel:, BET LIETOT MĀKU 4. Ja saproti, vai vari pateikt, kādā gadījumā to 3. punktu varētu lietot? VARU... kad jālabo stulbi uzlikta gaisma lai kaut cik izskatītos pēc glamūra. 5. Ja 3. un 4. ir tumša bilde, vai māki rīkoties ar slāņiem un maskām, vismaz elementārā līmenī? 6. Vai tu esi smukiņa? NEATDOŠOS
Jāapstrādā kādas 3-4 bildes dienā: fona nomaiņa, kreatīvi visādi pribambasi. Stilu varētu nosaukt par "fantasy". Pamatā studijas foto, attiecīgi pieskaņojams viss, sākot ar gaismas virzieniem, beidzot ar fona krāsu. Pribambasi jāizvieto tā, lai bilde izskatītos telpiska, resp, tie jāblūro. Visādi jūras okeāni, kaijas, faktūriņas, akmeņi un cita draza velkomēti.
Ar milzīgu oriģinalitāti jāspīd nebūs, ar laiku varēs izmantot savas templates. Samaksa varētu būt 5-15 Ls par bildi, atkarībā no sarežģītības pakāpes un rezultāta.
Idejiski iesaku ievērtēt Kassandras darbus fotosaitā un fotodomā, kā arī var uzmest aci: www.youtube.com...
Varbūt tad vari atbildēt arī KAM un KO es reklamēju...?
Doma ir elementāri vienkārša: cilvēki bieži ir gatavi maksāt diezgan ievērojamas naudas par bildi, kura satur šo te drazveida fona nomaiņu utml. Nav tā, ka es pats to nevarētu, bet man reāli RIEBJAS ķimerēties šopā, nav pacietības. Tāpēc arī interesējos...
Kaut kādā ss.lv tādas profesijas kā "datorgrafiķis" vispār nav, ir tikai "dizainers" un tie ņemas ar 3D interjeru. Kur meklēt?
ngng:Jā, pētījums interesants. Daudz nosacījumu, visai maz prasību par apstrādi, nu, piemēram, par baltā, pelēkā un melnā punkta vai pat punktu salikšanu. Vai par ātru masku izveidošanu pie sarežģītām kontūrām. Leijerīši ir primitīvākais posms.
No vienas puses, tādam darbam prasās zinošu cilvēku, tātad - speciālistu. Speciālists savā jomā jau ir savā vietā. Ja to grib aizvilināt no esošās nodarbes, tad, kā minimums, atalgojumam jābūt lielākam. Speciālista atalgojums par pilnu darba dienu nebūs mazāks par 100 Ls un uz augšu. 20 Ls uz tā fona izskatās pēc kabatas naudas.
Piedod man, bet laikmetā kad lai nestāvētu uz vietas, nedēļā jāapgūst vismaz viena programma, nosaukt fotošopa layeru bīdītāju par speciālistu....
Instruktāža 1h un ražo!
Un domāju, ka 5-15 Ls par vienas jau uzņemtas bildes apstrādi, kur netiek prasīta supa dupa inovācija ir pat ļoti labs cipars! Speciālists, kas saņem 100 Ls dienā, uz šādu piedāvājumu pat pēc būtības neskatīsies, bet kādam citam tas var būt pirmais solis ceļā uz 100 Ls/d.
Pārāk maz informācijās... lai pateiktu, vai ir vērts ņemties, ir jāredz piemēri (galarezultāts un ishodņiki normāla formāta). Studijas apgaismojumus precīzi savietot ar fona apgaismojumu PS nevar (jābūt lielai kolekcijai fonu ar dažādiem apg. lai piemekļēt atbilstošāku) - ar 3Dmax var, bet tas ir ne vienas dienas darbs. Krāsas un kontrastus piedzīt nav sarežģīti, ar ēnām gan ir japasēž ilgāk. Karoče vis būs atkarīgs no "piekasīšanas" līmeņa. Oblīgātas prasības studijā uzņemtām bildēm - fona krāsam ir jābūt pretēja diapazona un viegli "lasāmu" pamatgaismas virzienu... ar sarežģītam studijas gaismām fons vienālga izskatīsies, kā fototapetes. Jā kas, raksti PM - man patīk "mocīt" PS par naudu.
Vai tad te nav bijis jāmāk pareizi izgriezt personu un ielīmēt fonu ar dažādu sapludināšanu, nevis gaismu un ēnu apstrāde? Šāda stila bildes var apskatīties www.platinumvs.com. Daudziem patīk šādas kolāžas.
GDbravo:man vairaak interesee gabalu darbs nevis pa dienaam...piemeeram vaig no vienas sesijas 15 labaakaas bildes apstraadaat...cik tas maksaatu ?
5ls , kontrasti , krasas , nonjemt pumpas u.c sikas fignjas , nomainit galvas , samainit vietam , proti specigaka datorgrafika 10 ls . Nepleesishu , daudzi jau teiks ka neko nejedzu bet apskaties bildes galerija , balta lapa 20 min =]
Nesaprtotu , ko visi tā grib plēst , šaubos vai reāli diži "Lieli " speciā;loisti te ir . Pats ar Ps nodarbojos 1 gadu nopietni ir sava majaslapa [url=www.photoguru.lv]www.photoguru.lv[/url] , esmu parveidojis dafiga bildes , bet uzskatu , ka esm uapguvis 20% no vis , tākā paši skattaties , daudzi jau saka ka esmu profs , ir talants , bet nu es tā nedomāju , reāli esmu redzejis , ka fotogrāfi un it īpashi Billy atceros , liku tiesham labus darbus bet vinshj verteja visulaiku 111 vai dzest , kamer citi lika izcili un patiik , taka nicinajums vinjam pret datorgrafikjiem bija . Reali esmu sastapi 4 datorgrafikjus tiesham labus , ar interesantu pieeju ....
1 gadu un apguvis 20 % tad jau laikam esi seedeejis pie photoshop 24 stunda diennaktiii savos 10 gados straadaajot apmeram 10-12 stundas dienaa ar photoshop nenjemshos apgalvot ka esmu apguvis vinju par 20% ja taa par photoshop zinaashanu jautaajums cik pluginus esi uzrakstiijis prieksh photoshop shajaa laikaa
Janbo:Nesaprtotu , ko visi tā grib plēst , šaubos vai reāli diži "Lieli " speciā;loisti te ir . Pats ar Ps nodarbojos 1 gadu nopietni ir sava majaslapa [url=www.photoguru.lv]www.photoguru.lv[/url] , esmu parveidojis dafiga bildes , bet uzskatu , ka esm uapguvis 20% no vis , tākā paši skattaties , daudzi jau saka ka esmu profs , ir talants , bet nu es tā nedomāju , reāli esmu redzejis , ka fotogrāfi un it īpashi Billy atceros , liku tiesham labus darbus bet vinshj verteja visulaiku 111 vai dzest , kamer citi lika izcili un patiik , taka nicinajums vinjam pret datorgrafikjiem bija . Reali esmu sastapi 4 datorgrafikjus tiesham labus , ar interesantu pieeju ....