Sveiki. Pārbraucu pāri forumam, bet informāciju par šo lietu man neizdevās atrast. Man interesē cilindriskās platleņķa lēcas, kas skata leņķi izvērš tikai platumā, augstuma leņķi nemainot - tādējādi neveidojot distortion (izliektas vertikālās un horizontālās līnijas). Gribētos šādu cilindrisku lēcu savam EOS'am. Varbūt kādam ir nojausma kur tādas var dabūt, un kāds ir terminoloģiskais nosaukums viņām? Paldies jau iepriekš.
Kadreiz bij izdeviba pamacities ari kino projekciju 3 Tehniskas skolas Ogres filiale tur sjitais bij iemilota izklaide Paltekrana kinisjiem jau filma tada pati ka parastajiem tika bilde visji isstiepti cisinji tad projektoram bij specialas mainamas lecas nju ta vienkarsji uz sarnira viena otrai blakus kuru ta pec griezjamaa kinisja tipa uzmeta prieksja un no cisinjiem visji parvertas par normalu plekrana kino Kadreiz sadi kinisji bija visjos rajonu centros un viena otra bagataka kolchoza klubaa Kads var iedomaties cik Krievu laikos Ogre bij Kinoteatru?? 5 Gabali !! Ogre Kinoteatri kur grieza platekrana kino kartiga zaale , Trikotazjas kombinata liela zale , Jaunogres bernu sanatorija-skola bij savs kino ~150 Berniem kur grieza riktigus bojevikus uz Platekrana tada Tagadeja Tutas nama un Saulstaru sanatorija un visusr tur grieza KARTIGU platekrana kiniti!! Ari Keguma bij savs kino un Lielvarde , Madliena , Suntazjos visjur bij kartigi platekrana kino verkji
Kaa taga atceros ka Jaunogre bernu sanatorija notika labie seansi uz kuriem saskreja ne tikai visji tur dzivojosji "Sikie" no 13-18 gadiem + personals bet ari Ikskiles maxslinieki utt. Jo tur vesa miera reizi nedelja dzeki bij pasakusji krukjit Felini , Antonioni un visadus Francju neirealistus , es tur BERNU SANATORIJA noskatijos sakot no Amarkorda un Orkestra meginajumam lidz vsiem iespejamiem Kartusjiem un Blefiem utt. Dzeks kas tur grieza bij no maxslinieku gimenes un vins logiski nema tika SPECIFISKAS filmas ko pasja Ogres kino nevareja radit "Lumpenju publikai" bet Sanatorija varejm mierigi noskatities sezjot uz ednicas keblisja bet platekkrana varianta, BIJA JAUTRI
ja nav kur atkāpties, taisa `panorāmu` Turklāt neticu, ka on-the-field (darbiņā) tas būs ļoti ērti un tik precīzi sastiķēti objektīvi uz optiskās ass (šitais objektīvs 2x lielāks par digi-bodiju)