forum.gif
Darbs fotogrāfam.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Darbs fotogrāfam.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 30.06.08 17:06 labots
 citēt
Lieta tāda, ka regulāri nākas pieaicināt kādu "no malas" kā asistentu kāzās un visādās citādās darbībās. Visiem šiem cilvēkiem ir pastāvīgs darbs, tāpēc vairums no viņiem nevar strādāt tā kā man vajag, un tad, kad man vajag.

Darba pienākumi: 1.Pārnēsāt kāzās to, ko vajag pārnēsāt, un kas sver ap 20 kilo. Darbs piektdienās, sestdienās, svētdienās, nenormēts, bet pārsvarā kādas 4-6 brīvdienas vasaras mēnešos, katru mēnesi. Darba laiks- parasti neņemu fočēt kāzas, kuras sākas ātrāk par 14:00, nekad nefočēju ilgāk par 01:30. Katra trešā reize, apmēram, ir līdz svinīgajam, t.i. līdz 20:00.
2. Foto studijas apstākļos (galvenokārt bērnu foto). Darbs katru dienu, var sākt ap 12:00, līdz 21:00, reizēm ilgāk.
3. Augstākminēto fotogrāfiju ievietošana kolāžās (fotomontāža). Darbs brīvajā laikā no sesijām, iespējams veidot grafiku patstāvīgi.
4. Vizāžista darbs. Meitenes pirms sesijām ir jākrāso.
5. Fotostudijas darba grafika veidošana.

Uz doto brīdi daļu no šiem speciālistiem vai speciālistu palīgiem pieaicinu no malas, kas man aizņem papildus laiku un nervus. Varbūt varu pieņemt darbā vismaz vienu cilvēku, kas strādātu pie manis patstāvīgi?

Samaksa būtu atkarīga no padarāmā darba apjoma un spējām, orientējoši varētu būt ap 300- 600 Ls, atkarībā no darba apjoma un pienākumiem (es saprotu, ka tik universāli cilvēki ir retums un tiem pašiem droši, ka ir savs bizness). Noformēšana darbā oficiāli, ar pensiju un līgumu. :) Ar tehniku nodrošināšu.

Prasības:

1.Vēlme strādāt.
2.Vēlme mācīties.
3.Pamata zināšanas darbam ar fotoaparātu (kadrēšanas likumi, fotoaparāta uzbūve, radošie režīmi, to pielietojums).
4.Pamata zināšanas pēcapstrādē (kolāžas- maskas, slāņi).
5.Portfolio, kurā sastāv no cilvēku fotogrāfijām (ainavas, suņi, kaķi- neder).
6....

P.S. Izglītībai nav nozīmes, visu izšķir vēlme kaut ko darīt, attieksme pret darāmo un spēja saprasties ar mani un pašam ar sevi, kā arī priekšzināšanas /kas, attiecīgi, raksturo vēlmi mācīties pagātnes formā/.
Publicēts: 30.06.08 17:10
 citēt
"kadrēšanas likumi"

nja..... /amatnieks tas netiek lamāts.....tīdirīdiri/
Publicēts: 30.06.08 17:14
 citēt
Maris:"kadrēšanas likumi"

nja..... /amatnieks tas netiek lamāts.....tīdirīdiri/

Pat ja šī diskusija sastāvēs tikai un vienīgi no spamveidīgas drazas čatistu izpildījumā / kā šī, kuru citēju/, es vienalga spēšu atrast to, kas mani interesē, ja kāds mani interesējošs cilvēks te kaut ko par sevi ierakstīs. Tā kā nekautrējieties veidot saturīgu diskusiju par tēmu, ja kāds uz to ir spējīgs.

Gribu izdarīt secinājumus- vai pareizā vietā meklēju.
Publicēts: 30.06.08 17:21
 citēt
Es domāju, ka vieta pareizā. Grūti gan būs atrast tik universālu personāžu, kāds tiek aprakstīts (vizāžists + fotogrāfs + priekšmetu staipītājs + datorspeciālists (pēcapstrāde)), bet kādu, kas kaut ko no kaut kā šī spēj darīt + būt gatavs mācīties pārējo, var atrast. :) Un es domāju, ka tie, kas būs ieinteresēti drīzāk rakstīs privāti, pārējie spamos. :) Un nav jau nemaz tas tik slikti. Lai jau!
Publicēts: 30.06.08 17:24
 citēt
alvils:Es domāju, ka vieta pareizā. Grūti gan būs atrast tik universālu personāžu, kāds tiek aprakstīts (vizāžists + fotogrāfs + priekšmetu staipītājs + datorspeciālists (pēcapstrāde)), bet kādu, kas kaut ko no kaut kā šī spēj darīt + būt gatavs mācīties pārējo, var atrast. :) Un es domāju, ka tie, kas būs ieinteresēti drīzāk rakstīs privāti, pārējie spamos. :) Un nav jau nemaz tas tik slikti. Lai jau!

Domāju, ka priekšmetu staipītājs ar jebkuru no augstākminētajiem varētu būt apvienojams. DatorSPECIĀLISTU man nevajag, darbības ar programmu ir apgūstamas mēneša laikā. Ar vizāžistu varētu būt visgrūtāk, jo daudzi kautrējas pat pamēģināt. Fotogrāfēt nav sarežģīti, arī to var apgūt pāris mēnešu laikā. Galvenais klupšanas akmens, manuprāt, būtu vēlme STRĀDĀT.
Publicēts: 30.06.08 17:54
 citēt
bezmaksas sludinājumu laikrakstos var atrast mācību iestādi /eiropas attīstības skola/ kur no vienas nedēļas līdz trim mēnešiem studējot kļūst par profesionāliem dizaineriem, māksliniekiem, interjeristiem, vizāžistiem u.t.t.

tur tātad izlaidumi ir reizi nedēļā, nu ķip tikpat regulāri kā miskasti izved

kādas problēmas

a /kadrēšanas likumiem/ ar stundas garu lekciju pietiek ne?
Publicēts: 30.06.08 18:02
 citēt
ne ja nopietni uz pastāvīgu darbu cilvēku grūti atrast mainīgā apjoma dēļ - bet jaunieti piepelnīties šeit mierīgi sarunāsi

tik tas vienalga atņems laiku un nervus - tā paša mainīgā apjoma dēļ

stabilitāte var eksistēt tikai no abām pusēm netikai no darba ņēmēja
Publicēts: 30.06.08 18:35
 citēt
Maris:ne ja nopietni uz pastāvīgu darbu cilvēku grūti atrast mainīgā apjoma dēļ - bet jaunieti piepelnīties šeit mierīgi sarunāsi

tik tas vienalga atņems laiku un nervus - tā paša mainīgā apjoma dēļ

stabilitāte var eksistēt tikai no abām pusēm netikai no darba ņēmēja

Algas piedāvājums ir fiksēta tipa. Līdz ar to darba apjoms arī- resp.- ja divas dienas fočē kāzas, tad pēc tam saņem trīs brīvdienas. Kāzu datumi ir zināmi pusgadu iepriekš, laiku var plānot mierīgi.
Publicēts: 30.06.08 18:37
 citēt
interesē mani šis darbiņš. aizsūtīju jau pm.
Publicēts: 30.06.08 18:45
 citēt
un tiem jauniešiem , kas grib būt ar foto... šito laps!!!
Publicēts: 30.06.08 19:35
 citēt
Ir taads viens paziistams pie kam datorgrafikas programaas ir apguutas ne tikai meenesha ietvaros bet daudz nopietnaak, pie kam arii ci zinu vizaashista imanjas kaukaads ir katraa zinjaa interese par sho ir liela vieniigi ar darba grafikim nez kaa buus vinjam vareetu buut saaakot no piektdienas peecpusdienas liidz pirmd riitam meginaashu ar vinju sazi naaties un padot shito info
Publicēts: 30.06.08 21:04 labots
 citēt
Ja sjiatais teicams , seviskji tadam kas velas MACITIES papildinat zinasjanas praktiski pie profesionali stradajosja meistara. elinat : Tu juties varosja pastiept apgaismes tehniku un stativus 20Kg kopsvaraa?:)
Publicēts: 30.06.08 23:22
 citēt
man principa ja tas viss ir uz pleciem tad kautvai uz munamegi :D bus japiesaka sava kanditatura personiski ari :)
Publicēts: 01.07.08 00:40
 citēt
Par prasībām:
1. Ir vēlme strādāt un strādāju. Esmu kāzās fotogrāfējis no 12 dienā līdz 2 naktī. 12 un vairāk stundu darba diena kāzās ir pazīstama.
2. Ir vēlme mācīties un mācos, nepārtraukti. Vizāžistu pamatus labprāt apgūtu.
3. Ir pamata zināšanas darbam ar fotoaparātu.
4. Ir pamata zināšanas pēcapstrādē.
5. Mans portfolio par cilvēkiem ir skatāmas reportāžu sadaļā.
Varu sākt uzreiz, jo esmu brīvs, bet
ir ieplānoti ceļojumi, kas nav atceļami.
Publicēts: 01.07.08 10:49
 citēt
Luni: ne to vien esmu nesusi, un kapēc gan nepamēģināt, ja ņem pretī.
Publicēts: 01.07.08 11:01
 citēt
man šķiet, ka te tiek meklēts kāds, kas grib strādāt, nevis pamēģināt. :)
Publicēts: 01.07.08 11:06
 citēt
Alvil, nesaku, ka nevēlos strādāt, par to nav ne runas.
Publicēts: 01.07.08 13:02
 citēt
viss, metu darbu pie malas un eju strādāt! aiziet!
Publicēts: 01.07.08 14:40
 citēt
metu darbu pie malas un eju strādāt ???!!!:) tā nenotiek :) var mest slinkumu malā un iet strādāt :)
Publicēts: 01.07.08 14:48
 citēt
izrādu interesi.
Publicēts: 01.07.08 15:09
 citēt
esošo Niliņ, esošo! :)
Publicēts: 01.07.08 20:05
 citēt
aigarsa:esošo Niliņ, esošo! :)

Es jau sapratu :face-smile: un vēl pamazināmajā formā...........tik mīļi :face-grin:
Publicēts: 03.07.08 21:38
 citēt
Vai meklētais universālais cilvēks atradās? :face-wink:
Publicēts: 03.07.08 22:25
 citēt
izskatās, ka pats darba devējs notinies:)
Publicēts: 03.07.08 22:44
 citēt
Sludinājums izskatījās nopietns, bet varbūt tikai tests, kurš atsauksies, lai konstatētu piedāvājumu. :)
Publicēts: 03.07.08 23:08
 citēt
aha, kaut kāds portreti klons
Publicēts: 04.07.08 01:11
 citēt
Lunis: ... papildinat zinasjanas praktiski pie profesionali stradajosja meistara ...

Lunis - Tu varbut pat zini, kas tas ir par meistaru? :face-wink:
Publicēts: 04.07.08 15:25
 citēt
mja, nav nekaadu zinju.
Publicēts: 04.07.08 22:25
 citēt
Aizeju es pie DARBAM un skatos:
- - - Reģistrācijas datums: 30.06.2008
- - - Pēdējo reizi fotOblog.lv: 19:07 30.06.2008
Četras dienas nav rādījies. Varbūt falšais darba vietas piedāvājums? Darba tirgus analīze? Admini noteikti pie reģistrācijas varētu redzēt, no kāda ip DARBAM ir reģistrējies, tad jau arī zinātu, kas par meistaru. :)
Par darbu man ir šāds teksts ienācis:
- - -
Pašlaik izplatās jauns vīruss ar nosaukumu DARBS. Ja esiet saņēmis DARBU no saviem kolēģiem, bosa, pa elektronisko pastu vai kaut kādā citādā veidā - nekādā gadījumā nepieskarieties tam! Šis vīruss var pilnībā iznīcināt Jūsu personisko un sabiedrisko dzīvi. Ja tomēr Jūs esiet kontaktējies ar šo vīrusu, nekavējoties dodieties uz tuvāko bāru.
Pasūtiet dzērienus un pēc 3. kausa/glāzītes Jūs pamanīsiet ka DARBS ir pilnībā izdzēsies no Jūsu prāta.
Nekavējoties nododiet šo brīdinājumu 5 draugiem! Ja Jūs konstatējat, ka Jums nav 5 draugu, tas nozīmē, ka Jūs jau esiet inficējies ar vīrusu un DARBS pilnībā kontrolē Jūsu dzīvi. Šajā gadījumā nekavējoties dodieties uz tuvējo bāru un palieciet tur līdz tam brīdim, kāmēr Jums uzrodas 5 draugi.
- - -
:)
Publicēts: 04.07.08 22:34
 citēt
Linkman:
Par darbu man ir šāds teksts ienācis:
- - -
Pašlaik izplatās jauns vīruss ar nosaukumu DARBS. Ja esiet saņēmis DARBU no saviem kolēģiem, bosa, pa elektronisko pastu vai kaut kādā citādā veidā - nekādā gadījumā nepieskarieties tam! Šis vīruss var pilnībā iznīcināt Jūsu personisko un sabiedrisko dzīvi. Ja tomēr Jūs esiet kontaktējies ar šo vīrusu, nekavējoties dodieties uz tuvāko bāru.
Pasūtiet dzērienus un pēc 3. kausa/glāzītes Jūs pamanīsiet ka DARBS ir pilnībā izdzēsies no Jūsu prāta.
Nekavējoties nododiet šo brīdinājumu 5 draugiem! Ja Jūs konstatējat, ka Jums nav 5 draugu, tas nozīmē, ka Jūs jau esiet inficējies ar vīrusu un DARBS pilnībā kontrolē Jūsu dzīvi. Šajā gadījumā nekavējoties dodieties uz tuvējo bāru un palieciet tur līdz tam brīdim, kāmēr Jums uzrodas 5 draugi.
- - -
:)

:D :D :D
Publicēts: 05.07.08 23:08
 citēt
Varbūt pat labi, ka DARBAM nav pieteicies, citādi pieliptu DARBS. :face-wink:
Publicēts: 07.07.08 16:58
 citēt
:D :D :D
Publicēts: 08.07.08 00:38
 citēt
Droši vien sludinājumu ievietotājs ir kāds cits reģistrēts niks, kas tāpat vienkārši pavēro, kas šajā tēmā notiek. ;)
Publicēts: 11.07.08 16:22 labots
 citēt
hmmm... un kas ir interesanti ar tādām prasībām neviens, pilnīgi neviens nebļauj par to, ka alga ir maza :D kaut gan pusgadu atpakaļ, kad zaļiem gurķiem tika piedāvāts darbs ar mazākām prasībām un bez aparatūras staipīšanas, ar garākām brīvdienām - 80% spamotāji bija dikti neapmierināti par algas lielumu :) varbūt darba sludinājumos labāk rakstīt 300-1500Ls alga mēnesī? :) visi taču ir optimisti :P
Publicēts: 12.07.08 14:36
 citēt
Hameleon: ... kaut gan pusgadu atpakaļ, kad zaļiem gurķiem tika piedāvāts darbs ar mazākām prasībām un bez aparatūras staipīšanas, ar garākām brīvdienām - 80% spamotāji bija dikti neapmierināti par algas lielumu :) ...

Es gan nezinu, kāds toreiz bija sludinājumus, bet var būt, ka neapmierinātība bija saistība ar to, ka tajā izskanēja: zaļais gurķis nāc gurķoties ... :face-wink:
Publicēts: 12.07.08 15:55
 citēt
droši vien ka paņēma kādu no face.lv un nu jau viens stiepj kastes
Publicēts: 12.07.08 16:59
 citēt
Linkman : Ja REALI tad aprakstam atbilstosju DARBU un apjomus Latvijā REĀLI nodrosjina tikai 3 vietas par divām baig sjaubos ka vinji kautko meklee viena roba pat bix pazobojos par sjo temu uz mani taaaaa paskatijas un atbildēj ar TXT "Neredzu nevienu kas varētu izpildīt manas prasības pat ja vajadzētu" tur gadiem nostabilizējušās komandas ot par tesko IESPEJAMS bet ar maz ticāms kautgan mūs draugs Portreti ar neslinko tacju šim ar liekas tur ir savi parbauditi cilveki varbūt gribēja paplašināties , katrā ziņā neminēšu:) Es tik varu pateikt ka pēdējā puss gada laikā ir nosacīti "Meklēti" 3 labi apmaksāti fotogrāfi un viss tas izņemot vienu ir bijis ĻOTI KLUSSU sākumā noskatot vajazdīgo cilvēku tad ievācot par viņu ziņas un tikai PAŠĀS BEIGĀS iznforējot viņu par PIEDĀVĀJUMU @ IESPĒJU . Abos gadijumos tie bij PILNĪGI iesācēji būtībā tiko skolu beiguši talantīgi cilvēki jo ja tā atklāti IZDEVĪGĀK--SAPRĀTĪGĀK ir ņemt pilnīgi zaļu talantīgu iesācēju nekā kādu jau ar stiķiem un niķiem. Ot piemēram viens baig nopietns starptautisks kantoris meklāj cilvēku Foto arhīvu speciālistu @ fotogrāfu apjautājās man vai es tādu nezinu es GODĪGI smiedamies atbildēju ka zinu vienu "Dzivnieciņš" saucas un saņemu zibenīgu atbildi NEDER izrādās pirms manis arī kāds bij jau ietecis IZPĒTIJUŠI un atraduši ka NEDER jo esot PĀRĀK GODKĀRĪGS nebūšot kārtīgs strādātājs komandā. A dzēkam specializēta izglītība un pat pieredze tas neatsvēra slikto īpašibu. Beigās viņi izvēlējās meitenīti no laukiem kura tiko šogad skoliņu beigusi , motīvs vienkārš SĀKUMA LĪMEŅA zināšanas bija ieguvusi darbaspēja kautkādā praksē parādijusi . Viss skuķim sākumā puss gads taga Beļģijā rit intensīva apmācība mācību centrā un vēlāk darba līgums uz 5 gadiem un aldzinja ar 000 nulītēm. Taka ja vaig NOPIETNI strādāt tad reti kad meklē kautko vidēji pusmācītu parasti ņem iesācējus un MĀCA PAŠI no nulles vai ari LABUS SPECUSS kas jau sevi parādijuši kārtīgā darbā.
Publicēts: 12.07.08 22:42 labots
 citēt
Lunis: ... IZDEVĪGĀK--SAPRĀTĪGĀK ir ņemt pilnīgi zaļu talantīgu iesācēju nekā kādu jau ar stiķiem un niķiem.

Pilnīgi piekrītu. Esmu pats kādreiz piedalījies šādās atlasēs (kā no darba ņēmēja puses). Vēl šis zaļais ir lokāms un veidojams, bet tādi kā es (man jau drīz būs 50) - šim meklētājam profilam ir pilnīgi garām ar saviem stiķiem un niķiem, t.i. mans profils neatbilst pieprasītājam profilam. Mans komentārs ir ūzskatāms vairāk kā tests, kāda būs DARBAM reakcija. :face-wink:
Lunis: ... IZPĒTIJUŠI un atraduši ka NEDER jo esot PĀRĀK GODKĀRĪGS nebūšot kārtīgs strādātājs komandā.

Pilnīgi piekrītu. Ja komandai (varētu teikt, ka 2-3 cilvēki arī ir komanda) nepieciešams papildinājums, tad jāatrod tāds cilvēks, ka spējīgs strādāt komandā. Un tas pat citreiz ir svarīgāk nekā tābrīža meklējamā cilvēka spējas.:face-wink:
Lunis: ... ja vaig NOPIETNI strādāt tad reti kad meklē kautko vidēji pusmācītu parasti ņem iesācējus un MĀCA PAŠI no nulles vai ari LABUS SPECUSS kas jau sevi parādijuši kārtīgā darbā.

Esmu strādājis pietiekoši nopietni (ne pa foto līniju) un sasniedzis tādu dzīves līmeni, ka tagad gribētu nodarboties ar to, ko gribu un kad gribu. Attiecībā par fotolietām varētu Tev piekrist - esmu vidēji pusmācīts (ne zaļš, ne specs). No tā attiecīgs secinājums. :face-smile:
Lunis - man jau patīk Tavas analītiskās situācijas izpratnes spējas. Tu varētu būt lielisks (varbūt arī esi) loģistikas spečuks un menedžeris savā nozarē. :face-smile:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):