10 štukas eiro par printētu bildi lielā izmērā. tā neko. tāpēc jau šamais pametis lietaino Londonu un apmeties saulainajā oranžajā zemē. bet bildes jau arī ir patiešām labas (un datorgrafika ir tik izcila, ka nemaz tik viegli ne pateikt, ka tā ir datorgrafika. tā tiešām ir datorgrafika?).
Wizulis:ko tu tajā bildē tieši nesaproti kā panākt? Ilga expozīcija ?
nebūs tik vienkārši. ilga ekspozīcija sapludinātu visu cilvēku gūzmu pilnīgā plūdumā, bet tur roku kontūras ir skaidri redzamas un necik saplūdušas. ilga ekspozīcija panāk to pārējo cilvēku tecējumu, plūdumu, bet ne izteiktas kontūras atsevišķām cilvēku sejām vai rokām. tur ir kāds cits triks. varbūt iemidžina laiku pa laikam ar zibeni uz rokām?! bet tad rokturis būtu balts kā krīts... es pievienojos briedis jautājumam: kā ellē var tādu efektu panākt? mož kāds zin!? ja jā, nav ko slēpt sveci zem omes brunčiem, jābliež augšā fotOskola (vai vismaz pāris vārdos ideja jāizklāste te)!
Oho, žetons alvilam (man pašam slinkums bija raksīts, kāpēc tā nevar būt vnk gara ekspozīcija), par zināšanām arī
Itkā varētu būt mega-multi-ekspozīcija Bet tad man liekas tur tie cilvēki tik labi neizgaismotos kā fons. Ja piem tas sastāvētu no 20 ekspozīcijām, tad rokai būtu jābūt 20x tumšākai par fonu, jo to tak pāreksponēu 1x, nevis 20x kā fonu...
pareiz. neienāca prātā tāds variants, ka visa kustība laiku pa laikam varētu apstāties. un arī neraustīties, par cik atbalstās pret rokturi... hmm. derētu izmēģināt.
Jā tas ir reāli kexs pie kura gribēju pamācīties bet man neizdevās neko vairāk kā paklausīties pāris uzsstāšanās studentiem. Salīdzinoši mazpazīstams bet UNIKĀLS visās jomās ar tādu spēku gan reportāžas gan studijas gan mode. Dzīvojās tad starp Eiropu un USA vislaik. TAČU man izdevās pilnīg nejauši sačomoties ar vienu viņa skolnieku asistentu kurš bij ļoti līzdīgu stilu un manierēm ot no tā ar daudz ko noderīgu paņēmu Būtībā man Eiropas foto ir tik 3 cilvēki kuri man arkatīgi patīk gan stilā gan izjūtās pirmais ir Cecil Beaton pats krutākais Angļu 20 gadsimta fotogrāfs Jeanloup Sieff un Helmut Newton . Ar pēdējiem diviem ir sanācis arī tikties dīvaina izjūta kad esi tuvumā cilvēkam kura darbi tevi fascinē un klausies ko vinš saka un tavējās lietu izjūtas un funktiers izrādās sakrīt ar viņejo , SUPER!
Man patīk vecie klasiķi Brassai, Dino, Kērtešs. Arī Bresons, protams, taču viņa bildes ir tik ļoti izvazātas pa visām vietām, ka nav itin nekāda atkalredzēšanas prieka.
sasar : Tas dzeks Stefan Rohner starp citu reizem sastopams ari Latvija un JA VELIES pec Bloga plenera gan jau var meginat paspet sos sastapt Ludza ja paveicas ari paklausitieswww.photoschool.lv...