Ko taadaa gadiijumaa labaak iepirkt apmeeram taadaas pashaas naudaas??? 100 - 400 sigma likaas nedaudz par daargu.... es te palasiju forumus par 50 - 500 sigmu... kaa ar vinju iisti ir? trakoti garshs diapazons mm (X10) kas noteikti nav iipashi labi, pat slikti. un tumsshs esot, bet bildes tik trakas neesot... jeb labaak Nikon 80 - 200 f2.8 un 1,4 vai 2 extension tube ? Jo buutu labs gaishs stikls un ne visai tumsshs garais gals....
Šito stiklu vēl Latvijā nevar dabūt. Tas ka tipa viņš jau ir dažos internetveikalos neko nenozīmē, jo viņš jau tur parādījās kau kad apīļa sākumā. Sigma ir palaidusi pārdošanā tikai šo modeli priekš Canon, Nikonam viņa sola jau no maija sākuma un visu laiku atliek iznākšanas datumu. Pašlaik liekas, ka bija kaukāds jūliju beigu datums, kad varētu būt pārdošanā.
Sorr Mandalay nepiemineeju... taatad tu saki ka augshmineetie ir ok... bet sigmas hiperzuumus ka tu saki nav veerts iepirkt... nu nav nikonam leetu zoomu nav... bet tas arii ir labi.. 300 vai 400 man nederees - jo ar fiksim ir kaa ir dziivnieki nav taadi briinumi kuriem var pizagties tik tuvu cik atljauj zuums. taapeec gribu kautko taadu kur no sleepnja var pazuumot..
Prasmes šeit ir pats galvenais. domāju arī ar 300mm/4+1.4 var iztikt... photosig.com ļoti daudz piemēri. `zūmot` neizklusās nopietni. tad tiešām pērc hiperzūmu un esi laimīgs.
Tur jau taa lieta ka man nevajag hiper zuumu ... es mekleeju 150 500 kas ir labs zooma diapazons, razjotaajs varbuut ne tas labaakais, bet tomeer... kad izraadijaas ka taada nav naacaas mekleet alternatiivas... taadeelj jautaaju kam ir bijusi saskarme ar kautko taadu./.. principaa dziivniekus apchakareet ir ljoti gruuti... taadeelj vajag taa lai vismaz ir kautkaads zuums lai var pavilkt jamos tuvaak... nedusmo Mandalay....
Dziivnieki nav putni - putniem viegli ir pieiet tuvaak... dziivnieki ir ljoti tramiigi, jo sevishkji muusu pusee kur vinjus stipri mediii.. bet parkaa bildee kur jamos audzee - nav sportiski... svariigs ir process...
Lielos zīdītājus mierīgi var bildēt ar 300mm objektīvu, ja kas. Un bez zooma. Vismaz cik zinu lielākā daļa dabas fotogrāfu tā dara. 500mm kvalitatīvs objektīvs ir liels un neērts. Dzīvnieku fotografēšanā svarīgāk par optiku ir to atrašana un vieta, ieskaitot slēpņus. Vēl nepiemirsti, ka dzīvnieki aktīvi ir parasti ļoti agri no rīta vai vēlu vakarā, kas nozīmē, ka vajag gaišus objektīvus. Vēlams f/2.8, f/4 mūsu platuma grādos var izrādīties par tumšu.
Jebkurā gadījumā teleobjektīviem kvalitāte korelē ar cenu. Zooms, ne zooms, sigma, nokor vai canon. Labi Sigmas teleobjektīvi kvalitātes ziņā neatpaliek no līdzīgas klases (un cenas) Canoniem vai Nikoriem. Sigma 50-500 ir optiski līdzvērtīgs Canona 100-400. 150-500 ir optiski sliktāks. Tā vismaz stāsta. Fiksfokāļi parasti ir vieglāki un labāki optiski ar retiem izņēmumiem -- Sigmas 300/2.8 ir nedaudz sliktāks par 120-300/2.8. Ipaši tumšiem objektīviem ieteiktu izvēlēties modeļus ar stabilizāciju. Vasarā apmākušās dienas laikā mežā no rokas ir ļoti grūti pat ar nestabilizētu 300/2.8 bildēt.
tieši tāpēc tev nebūs vajadzīgi visi 50..499mm... vajadzēs vismaz 500mm un uz augšu mūsu mežos diez vai ko ar 300mm izdosies. Jābūt lielai veiksmei un zināmas vietas. Cik laukos esmu dzīvojis, savā dzimtajā vietā pa padsmit gadiem neesmu redzējis ne alni, ne lapsu. ļoti reti stirniņas no 200m. Tas tā, ja domā, ka izkāpsi no auto un baigi sāksi bildēt.
Agri - cienu tevi kaa dabas fotograafu - sevishkji putnu - tieshaam labas bildes... Regulaari iechekoju arii tavu lapu... un ir ok putnu sugas latvijaa ir vairaak kaa dziivnieku... diemzjeel...
taa arii rakstiju ka gribu zveteet no sleepnja uz tripoda. Saki ka 300 ir ok? Ir kaadi konkreeti modelji ko vari ieteikt? Protams man budzjets nav tuukstotis naudinjas... taapeec sapraata robezjaas par jau piemineetajiem 650 ls ir kautkas normaals.. ? Zinu ka tu ar Canon un filmu aparaatiem straadaa bet varbuut esi ko dzirdeejis par normaalu stiklu Nikonam?
Nee Manadalay - tur jau taa lieta ka neesmu sveetdienas bildeetaajs kas izkaaps no auto un aiziet... taapt esmu jau papeetijis gan vinju takas gan vietas kur vinji dziivojaas gan pielietojis visaadas iebaroshanas... tikai tad nebija fotoaparaata - seedeeju un ar binokli jamos veeroju... bet gribas arii kaadu bildi uztaisiit..
Hmmm pastaasti ko tuvaak par to EX ar ko labaaka??? EX (EX Lens) The exterior of this lens is EX-finished to denote the superior build and optical quality, and to enhance its appearance. tikai aarpuseee uzlabots kautkas kaads tur sakars ar optisko kvalitaati un kaa tas uzlabo sniegumu?
Nikon D80 tachu var lietot ar stkliem kuriem ir tikai AF nevis AF-S? Nu respektīvi ar abiem? Cik zinu tad D40 nedarbojas autofokuss ja ir tikai AF jamajam vajag AF-S.