Autortiesību likumu gaida grūti laiki sastopoties ar lietotāju ievietotu saturu. Autoriem ir jāmaina domāšana, jo pateicoties jaunajām tehnoloģijām informācijas apmaiņā, tiek sagrauti vecie biznesa modeļi. Mani sajūsmina daļas vietējo "fotogrāfu" sūkstīšanās par zagtām bildēm, zagtām idejām utt. Tai pat laikā būtu gana interesanti uzzināt cik toperanti ir aizvainotie pret citu intelektuālo īpašumu: filmām, grāmatām, programmām. Pieņemu, ka lielākā daļa šejieniešu bilžu apstrādei izmanto Adobe Photoshop. Un cik no viņiem to ir nopirkuši?
Tikko bilde ir ielikta internetā, vienalga, kur -- tā tā ir padarīta publiski pieejama visiem tā lietotājiem, neierobežotu laiku un ir ārpus ievietotāja jebkādas kontroles. Ir bērnišķīģi satraukties par modelēm, kā te daži dara. Nav ko solīt, to ko nevar izpildīt.
Savas internetā ievietotās bildes tā arī uztveru -- tajā formātā tās ir faktiski ir "public domain". Lai arī juridiski, neko tādu nēesmu atļāvis un neļauju. Nezinu, kur tās nokļūst un kā tiek izmantotas. Man, piemēram, gadās uzzināt par savas bildes publikāciju, saņemot žurnāla autoreksemplāru Ir jāmaina domāšana par sava satura izplatīšanu, pieejamību un aizsardzību.
didam:ak34 Man piemēram radās tīri sportiska interese, kā kāds var tapt sodīts par bilžu izmantošanu bez atļaujas, un vai viegli likt viņas izdzēst no kāda saita. Šajā gadijumā uzrakstiju saita adminam lūgumu izdzēst bildi uz kuru ar kādas stundas laikā saņēmu atbildi. un tās manas štruntīgās bildes man nav žēl lai zog
Zinot likumdošanu, domāju, ka šajā gadījuma būs grūti kādu sodit, jo tu jau nezini pret ko vērsties tiesā. Pirms iesniegt pieteikumu tev ir jānoskaidro irbites identitāte.
ngng, runa ir par ATTIEKSMI! lai arī kādi mani foto knipši, nav vienalga, kur katram ienāks prātā tos publicēt. tas no cilvēciskā viedokļa skatoties... ar savu mantu rīkojies kā gribi, ja tas attiecas uz svešu, tad bez vienošanās nu nekādi...
Haiduks:xxacis... bet te ir redzama tieši fotoblog slēpta reklāma , un tekstā ir norāde uz avotu!!! ...bet irbiite slikta meitene- naf manējās nevienas
žēl Tevis, Haiduk, bet gan jau Tevi kāds būs sadzirdējis...
xxacis:ngng, runa ir par ATTIEKSMI! lai arī kādi mani foto knipši, nav vienalga, kur katram ienāks prātā tos publicēt. tas no cilvēciskā viedokļa skatoties... ar savu mantu rīkojies kā gribi, ja tas attiecas uz svešu, tad bez vienošanās nu nekādi...
Var jau kā strauss dzīvot ar galvu smiltīs un nerēķināties ar to, kas notiek apkārt. Realitāte gan ir tāda kāda tā ir. Šobrīd visi it kā vecie, bet patiesībā ~ 50-30 gadus jaunie biznesa modeļi saistībā ar autortiesībām piedzīvo grūtus laikus. Domāju, ka to gadi jau ir skaitīti. RIAA, LAKKA u.c. organizāciju aktivitātes tik pieliks pārs gadus to dzīvei. Koncepcija, ka ar mākslu un autortiesībām uz bildēm kā tādām un mūziku var pelnīt naudu nav pat 50 gadus veca un līdz 100 gadu jubilejai nenovilks. Ilgtermiņā izdzīvos tie, kas sapratīs, kā jaunajā tirgus situācijā var pelnīt. Tikko klausījos vienu podkāstu par fotogrāfiju. Tur stāstīja, ka ASV fotogrāfa vidējā bruto alga gadā ir 26 000 USD. Foto bizness ir pasaulē ir ar nenormālu konkurenci un ja fotogrāfs nav gatavs 80-90% sava laika tērēt pārdošanai un mārketingam, labāk lai meklē citu nodarbošanos.
Kā jau teicu, aizkartie autori var sūdzēt tiesā lietotāju irbiti un mēģināt no viņas kaut ko piedzīt. Tomēr ja ieliec bildi internetā publiskai apskatei, tad rēķinies ar to, ka tā būs "aizgājusi" tautās, ja kādam iepatiksies. Ja gribas sargāt savas bildes, tad nav ko izlikt tās internetā visu apskatei.
Es teixsu jaa , man nav nekadu problemu likt manejas i-neta PIRMKART es lieku tikai savus "Hobijdarbus" jo man vinmer ir bijis princips AR KOMERCIJAM lielities pie lameriem nav stilss jo dumi spidinaties ar DARBU kur cilveki rada HOBIJU , vai ari ja lieku kautkur neta piemeram pasutitaja vajadzibam bildes vai izteiktus komerc produktus vinam virsu ir riktigas udenszimes tadas ko laikieteilpigi vakt nost ja gadijuma kads robots vinjas uzkertu un atrastu neindekseta servera sadaljaa. Varbut tas notiek tapec ka es apsaluti nodalu KOMERCIJA / HOOBIJS kas daudziem nu nekadi nesanak bet man sanak labi un parasti ja ko taisu tad tie gandriz vienmer ir ieprieksj apmaksati pasutijumi ,par darbu talako likteni man nav intreses ta ir PASUTITAJA PROBLEMA ja vinjam ko nosper. Tacju savu ta teikt "Hobij izpausmi" lai sper kads kam ta patik , ja izmantoss KOMERC nolukos iesudzesju tiesa par NEPADALISJANOS AR PIKJI vai mana varda izmantosjanu savas nespejas spodrinasjana , bet ja kadi sikie vai vel nez kas tos kolekcione UZ VESELIBU mani tas nerausta. Pec serva statistikas daudz darbu ir salinkoti un ar atsaucem uz mani man tas tik pienes papilduss konkreti sagatavotus intresentuss A ja liekam kautko tadu ko var znatot ari cutur ka ticu sacakarejam ar Lieliem fakucjiem ka sitam jautrajam bildukam piemeram www.kurzeme.com...
Erotiska rakstura materiāli - sacerējumi, iespiedizdevumi, attēli, datorprogrammas, filmas, video un skaņu ieraksti, televīzijas un radio raidījumi, kuros attēlots vai aprakstīts cilvēks vai viņa darbība tādā veidā, lai izraisītu lasītāja, skatītāja vai klausītāja iespējamo dzimumtieksmi.