forum.gif
Dilemma
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Dilemma
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 01.07.08 13:59 labots
 citēt
Šobrīd esmu nobriedusi iegādāties jaunu fotoaparātu, bet vēl neesmu īsti izlēmusi, kas būtu labāk. Lieta tāda, ka ir iepatikušies divi modeļi - Canon Powershot A650 IS un Pentax K200D - un vēl īsti nevaru saprast, vai tiešām esmu nobriedusi pirkt spoguleni. Katram savi plusi un mīnusi. Pentax šķiet labs variants man kā iesācējai, arī šobrīd lietoju Pentax Optio S5i, kas nebūt nav tas sliktākais (ērti var nēsāt līdzi un bildes arī sanāk tīri ciešamas). Taču Canon liekas būs vienkāršāks un nebūs jāiegulda papildus līdzekļi, taču tam ir maz izaugsmes iespējas. Arī cenas aršķirība ir visai jūtama.
Būtu ļoti jauki, ja varētu saņemt pāris tiešām objektīvus komentārus, lai varu izdarīt labāku izvēli. Varbūt ir vēl kādi līdzīgi modeļi par līdzīgām cenām (nepārsniedzot 400Ls robežu). Tikai, lūdzu, pieraksties arī kādas tiem ir priekšrocības un kādiem mērķiem tie der vislabāk, kādi tiem trūkumi.
Publicēts: 01.07.08 14:06
 citēt
+Annir
Publicēts: 01.07.08 14:06
 citēt
Ak jā, un ja tomēr ņemt Pentax, vai ar 18-55mm kit būs O.K.? Vismaz sākaumam.
Publicēts: 01.07.08 14:14
 citēt
eat-you-alive:Ak jā, un ja tomēr ņemt Pentax, vai ar 18-55mm kit būs O.K.? Vismaz sākaumam.

Labāk klausi Annir un pērc kādu lēto nikonu ar normālu (nevis kit) stiklu! ;)
Publicēts: 01.07.08 15:10
 citēt
Nu vot taa meegina te cilveeku savaa ticiibaa jeb sktaa ievilkt :D
Publicēts: 01.07.08 15:12
 citēt
eat-you-alive:Ak jā, un ja tomēr ņemt Pentax, vai ar 18-55mm kit būs O.K.? Vismaz sākaumam.

Ņem Pentax, viņam vēlāk var piemeklēt ne-pa-dārgu naudu labus vecos manuālos objektīvus.
Publicēts: 01.07.08 15:29
 citēt
briedis:

Ņem Pentax, viņam vēlāk var piemeklēt ne-pa-dārgu naudu labus vecos manuālos objektīvus.

Tipa Nikonam to nevarētu... :)
Publicēts: 01.07.08 15:38 labots
 citēt
mazāka izvēle jau nu būs gan.. turklāt,Pentax ir antišeiks bodijā,kas ar manuālajiem bildējot ļoti palīdz.Kā arī tā sauktais "trap focus",kad spiežot slēdzi un griežot fokusa riņķi,tajā brīdī,kad ir fokuss,slēdzis nostrādā.Super lieta.
Katrā gadījumā,es par Pentax.
p.s. ja vajag,var iedot paspaidīt savu K10D,galīgai pārliecināšanai :D
Publicēts: 01.07.08 17:31
 citēt
alvils:
briedis:ote]

Tipa Nikonam to nevarētu... :)

lētajiem nikon ir norubīts viss, lai iepriekšējo gadu stikli nebūtu lietojami - gan gaismas mērīšana, gan kardāna piedziņa AF

nekas neiet

sliktajam pentaxam tas viss iet gan....
Publicēts: 03.07.08 17:06
 citēt
es ar par pentax'u :face-smile:
Publicēts: 03.07.08 18:35
 citēt
Maris:

lētajiem nikon ir norubīts viss, lai iepriekšējo gadu stikli nebūtu lietojami - gan gaismas mērīšana,......

kopš kura laika ir norubīta gaismas mērīsana?
Publicēts: 03.07.08 22:42
 citēt
D50 nejūtot stiklu bez kontaktiem exponometru nedarbina - manuālie neiet

ganjau d40 u.t.t. tāpat

tājau ir speciāla opcijas likvidēšana ne /neiekļaušana/ - pentax mēra gaismu hoķ ar noņemtu stiklu

d200/300 dara visu - lētuči ne
Publicēts: 03.07.08 23:51
 citēt
smieklīgi lasīt te dažus komentus - cilvēks grib iegādāties PIRMO spoguleni, a viņam mēģina iestāstīt, ka jādarbojas ar manuālajiem objektīviem.
Kāpēc tas būtu jādara 21.gadsimtā normālam fotomīlim? Lai pārvarētu mākslīgi radītās grūtības un pasludināt sevi par Mākslinieku?
Cenā ap 150-200Ls var dabūt ļoti labu lietotu Nikon D70 vai D70s ar visu kit sktiklu, kas būs GANA labs iesākumam (un ar visām funkcijām).
Publicēts: 10.08.08 16:16
 citēt
Paldies par visiem komentāriem!
Tomēr izšķīros par PENTAX un esmu ļoti apmierināta. Tagad tikai atliek mācīties un labāk iepazīt savu jauno draugu un tā iespējas :).
Publicēts: 10.08.08 16:20
 citēt
kuru modeli tad nopirki? :)
Publicēts: 10.08.08 16:56
 citēt
eat-you-alive:Paldies par visiem komentāriem!
Tomēr izšķīros par PENTAX un esmu ļoti apmierināta. Tagad tikai atliek mācīties un labāk iepazīt savu jauno draugu un tā iespējas :).

Welcome to comunity :face-smile: Tu izdarīji pareizu izvēli! Mūsu rindas aug :face-glasses:
Publicēts: 10.08.08 17:51
 citēt
shvaboc:kuru modeli tad nopirki? :)

K200D :)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):