Esmu budžeta klases fotogrāfs, kam fotogrāfēšana ir vaļasprieks. Pārsvarā interesē fotogrāfēt ceļojumus, kādus pasākumus vai tusiņus, makrosi vai vienkārši dabu/pilsētu, kā arī HDR. Ir doma iegādāties Canon 450d.
Kādu objektīvu labāk ņemt - Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS - Kit objektīvs vai Sigma AF 18-50mm f/2.8 EX DC Aspherical IF - pieņemama cena, atšķirībā no Canon es zaudēju IS, bet iegūst F2,8. vai Tamron AF 17-50mm f/2.8 SP XR Di II LD Aspherical [IF] (Canon)
Nez vai kaut ko dārgāku varēšu atļauties, bet varbūt ir vēl kādi varianti? Domāju, ka šis objektīvs tiks lietots visvairāk.
Otrs objektīvs - macro/portreti/tele(?) - Sigma AF 105mm f/2.8 EX macro DG - domāju, ka normāla izvēle. vai Canon EF 100 MM F2.8 USM MACRO - dārgāks variants
Es, kā konkrēts iesācējs iepirku šo, www.the-digital-picture.com... pārlasījos visus par un pret, beigās kvalitāte, cena ebay+ svars noteica izvēli, vēl paņēmu Tokina 12-24 f4
no tiem trim laikam ka Tamron jāņem,par Sigmu pārāk daudz strīdīgu viedokļu.IS pie tāda garuma nu toch nav vajadzīgs... a par macro,man domāt ka ar Sigmu pietiks.. lai gan,varbūt labāk tomēr vispirms tele paņemt,būs vairāk pielietojams.
Vēl viens variants ir Canon EF 17-40mm f/4.0 L USM, daudz labāks variants par Tamron? Kā ir F4 pret F2.8? Cena laikam ir maksimums, ko varētu atļauties par objektīvu, laigan, ja ņemu teleobjektīvu, ar kuru varētu normāli fotogrāfēt macro režīmā, tad uz tā rēķina varētu nopirkt daudz maz nopietnu standartobjektīvu.
Kā ir ar teleobjektīviem+macro - Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG HSM II Macro Lens
Nem SIGMA 2,8 un buss labi , IS prieksj pamatnieka diapazona ir galigi neaktuals jo TUMSA vins tapat neko nestabilize a pamatniekam nekada liela kratisjanas amplituda gaisma tapat nav Optimals TURISTA komplektss ja nesi nolemis telot ezeliti foto tehnikas stiepeju ir KAMERA + Sigma AF 18-50mm f/2.8 EX DC Aspherical IF + 70-300 SIGMA APO MACRO un kada cupinja karsju kuras musdien beidzas un viens akulators rezerve. Ja tiesjam esi makro fans utt tad var nemt Sigma AF 105mm f/2.8 EX macro DG kurs gan taka vairak butu portretnieks ne tik daudz macro.
Palasot krievu forumos atsauksmes par 450D, sanāk, ka Canon 450D un Canon1000D ir problēmas fokusējoties ar F/2.8 un gaišākiem stikliem, jo tam AF devējs ir kā ziepenēm - pēc kontrasta principa, lai nodrošinātu lētāku LiveView, nevis kā pārējiem modeļiem - pēc fāzu starpības, kas nodrošina precīzāku un ātrāku mērījumu. Ja kāds netic, salīdziniet pašā Canon lapā 40D, 400D un 450D un 1000D attiecībā uz Autofokusu. Canon uzskata, ka lētajām spogulenēm neviens tāpat neliks virsū prof. stiklus
vilis007, nejauc pirkstu ar to otru, kas sākas ar p LiveView ir LiveView, un tur arī izmanto contrast detection metodes, normālā režīmā spoguļkamerās tomēr izmanto phase detection autofokusa sensorus. Tā kontrasta fiška ir papildus bonus nevis trūkums!
7-point auto focus with f/5.6 cross-type center point
Tas nozīmē, ka kamerai ir 7 phase detection autofokusa sensori, bet papildus tam centrālais autofokusa punkts ir jutīgs gan pret horizontālām, gan vertikālām līnijām - faktiski sakrustoti 2 parastie sensori Tici man, nevienam ziepītim nav tādas autofokusa sistēmas un, ja salīdzina ar daudziem Canon konkurentu ražojumiem, secināsi, ka daudziem sākuma līmeņa aparātiem vispār ir tikai 3 AF sensori ...
- Canon 450D Body - Tamron AF 17-50mm f/2.8 SP XR Di II LD Aspherical [IF] (Canon) - SIGMA 150 mm D2.8 EX DG Macro HSM For Canon - Canon EF 70-200mm f/4.0L USM
- Canon 450D Body - Tamron AF 17-50mm f/2.8 SP XR Di II LD Aspherical [IF] (Canon) - SIGMA 150 mm D2.8 EX DG Macro HSM For Canon - Canon EF 70-200mm f/4.0L USM
Domāju, ka būs ok.
Nemāku spriest par to Sigma 150mm, un vai 450 ir diži labāks par tās pašas sērijas priekšgājējiem, bet Tamron un Canon izvēle ir visumā saprātīga - price/performance objektīviem tiešām ir laba