forum.gif
Bowens Fresnel focusing spot
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Bowens Fresnel focusing spot
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 01.07.08 23:48
 citēt
Interesenti tagad var iemēģināt roku studijā ar šitādu uzparikti :

www.adorama.com...

Jāpiezīmē, ka ražo ļoti interesantu gaismas kūli, kuru vielgi kontrolēt, un kurš nav nemaz tik ciets, kā varētu iedomāties.
Publicēts: 02.07.08 00:03
 citēt
nebija lētāk nopirkt plastmasa fresneli par kapeikām?...:face-monkey:
Publicēts: 02.07.08 00:09
 citēt
Mandalay:nebija lētāk nopirkt plastmasa fresneli par kapeikām?...:face-monkey:

Tādam droši ka nebūs diafragmas.
Publicēts: 02.07.08 00:42
 citēt
nepagaja ne gads kad portreti sho iegadaajs. baigi laba manta viens no miisktaakiem starp asajiem reflektoriem ! zheel ka tik izmeers mazinsh pashai fresnel leecai
Publicēts: 02.07.08 10:17
 citēt
pēc šitiem:

www.dedoweigertfilm.de...

fresnel lēcu lampām, kurnu vel zipenēm vispār virsū negribas skatīties

tikai tik cik jauda
Publicēts: 02.07.08 15:02
 citēt
He he m sjitais tak Andrez studijas sturi uz gridas metajas vel ziemā, apskatiju izpetiju nju tads nopietnais verkjis smags un dargs:) Bet darbam jau laab noder ja baigoss spotuss vaig :) Ot Portrets vares iret apsalut pizzz KRUTAKO studiju , nevieni Imagines skunji blakus nestaves:):)
Publicēts: 02.07.08 15:16
 citēt
Maris:pēc šitiem:

tikai tik cik jauda

Šitāds man neliels ir, paredezēts zipenēm. Fresnelis mīkstāks.
Publicēts: 02.07.08 15:18
 citēt
andre:nepagaja ne gads kad portreti sho iegadaajs. baigi laba manta viens no miisktaakiem starp asajiem reflektoriem ! zheel ka tik izmeers mazinsh pashai fresnel leecai

Līdz šim iztiku ar lēcu sistēmu, pieliekamu pie zibspuldzes, līdzīgu kā Gobos, tikai lielāku. Tomēr Fresnelis dod mīkstāku spotu, labāk patīk.
Publicēts: 02.07.08 18:38
 citēt
Tas viss sīkums, labak pastāsti ka tev izdevās sev tādu PR iebīdīt televizorā! :) Tagad droši, ka no fočēties gribētājām ne atkauties nevari?
Publicēts: 02.07.08 21:39
 citēt
Portreti - studijas blicenes Tev ir kādas - arī visas Bowens? Mājas lapā Tev rakstīts 9 gab. Vai nav par daudz? Tad jābūt baigam spečukam, lai šito visu gaismas parku pārvaldītu un uzstellētu. :)
Publicēts: 02.07.08 22:12
 citēt
Linkman:Portreti - studijas blicenes Tev ir kādas - arī visas Bowens? Mājas lapā Tev rakstīts 9 gab. Vai nav par daudz? Tad jābūt baigam spečukam, lai šito visu gaismas parku pārvaldītu un uzstellētu. :)

Aurora. Bajonete Bowens. Par daudz nav.
Publicēts: 03.07.08 00:12
 citēt
Mhmm. Es Lunim vienā bildē redzēju baigo softboksu - gandrīz apaļš, bet tomēr kantains. Kā viņu sauca - oktagons laikam. Baigi lielais. Gandrīz divi metri. Tāds Tev arī ir? :face-wink:
Publicēts: 03.07.08 01:19
 citēt
vieniigi tizli ka tas frenselis neiet uz auroras, jaazaaģē viskautkas nost...
Publicēts: 03.07.08 02:30 labots
 citēt
Andre - Tu arī ar Aurora fotogrāfē? Kam tas frenselis vajadzīgs, ko ar viņu dara? Tas ir fonam domāts vai kam? Piedodiet par tik prastu jautājumu, es nav strādājis studijā. ;) Portreti - tu taču varēji parādīt kādus foto ar frenseli un bez frenseļa. Kāda šķirba starp tādiem foto? Piemēram fotosesija ar frenseli. Būtu skaidrs, kas tas tāds par pričendāli. :face-wink:
Publicēts: 03.07.08 08:42
 citēt
Linkman... kāda problēma?
Ņemam konjaku un srunājam ar Juri vizīti.
Man arī interesē kādas iespējas.
Publicēts: 03.07.08 11:41
 citēt
Eltons:Ņemam konjaku un srunājam ar Juri vizīti.

Juris gribēs konjaku, kas maksā ap 100 Ls. Pēc pirmām trim glāzēm viņš noteikti vairs nespēs tālāk neko sakarīgu apstāstīt par studijas tehniku. ;)
Publicēts: 03.07.08 11:42
 citēt
Portreti:
Maris:pēc šitiem:

tikai tik cik jauda

Šitāds man neliels ir, paredezēts zipenēm. Fresnelis mīkstāks.

nenu tie uzliekamie jau jauki - bet īstais brīnums ir tās viņu pastāvīgās gaismas ar punkta gaismu, fokusējošu atstarotāju un divām kustīgām lēcām - no hipar asas gaismas līdz softboksam ar vienu verķi + kādus kelvinus gribi

vopšem tā classic, 200 un 400 sērija

Rīgā tādus 3 dažadus (nu ne no tiem pilnīgākajiem) iepazīšanās komplektus uz 24h var paņemt izprovēt - inde tā ir inde...

pēc tam ar zipenēm ir sajūta kā kad ar kāju pēdām liktu diegu adatā ievērt - ar tām DEDO lampām aš gleznot var
Publicēts: 03.07.08 11:45
 citēt
luchik:Daudzi ar AURORĀM fotografē, daudzi par AURORĀM runā :)

Mhmm - paga, paga, Auroras ir blicenes, ar tām izgaismo, bet ne jau fotogrāfē. Var jau būt , ka fotogrāfē, bet par to nekas nav dzirdēts. Par Auroras kuģiti varam nerunāt, tas fotostudijas gaismošanai ir biku par lielu. :face-wink: Kā tad ir tā blicenēm - kvalitātes un cenu līmenis apmēram tāds Walimex, Aurora un tad Bowens kā labākais un dārgākais? :face-glasses:
Publicēts: 03.07.08 12:45
 citēt
Linkman:Kam tas frenselis vajadzīgs, ko ar viņu dara? Tas ir fonam domāts vai kam?

fresnelis ir tā pati lēca, tikai nedaudz savādāka uzbūve (sastāv no N-riņkveida tievām lēcām), tāpēc tā veido paralēlu mīkstu gaismu, nevis kā parastajai lēcai - taisns un precīzs stars (kas ir parastajā optikā), kas veido izteiktas/asas ēnas.

iedomājies softboksu, bet kā kontrolējamu prožektoru.
Publicēts: 03.07.08 16:49
 citēt
Mandalay:
Linkman:Kam tas fresnelis vajadzīgs, ko ar viņu dara? Tas ir fonam domāts vai kam?

fresnelis ir tā pati lēca, tikai nedaudz savādāka uzbūve (sastāv no N-riņkveida tievām lēcām), tāpēc tā veido paralēlu mīkstu gaismu, nevis kā parastajai lēcai - taisns un precīzs stars (kas ir parastajā optikā), kas veido izteiktas/asas ēnas.

Ok. Paldies par skaidrojumu. Ņemam, portretu. Ko un kā fresnelis izgaismos labāk nekā softbokss? Parādiet man dažas neapstādātas bildes - vienas ar softboksu, citas ar fresneli izgaismotas. Un abas divas kā zīmējošas gaismas. Vai kāds var parādīt? :face-wink: Luchik - jā jā - es daudz ko neesmu dzirdējis, bieži vien atbildes uz jautājumiem arī pašam jāatrod. :face-smile:
Publicēts: 03.07.08 17:15 labots
 citēt
Luchik - tad parādi, kas ir savādāk, gaismojot ar vienu un ar otru. :face-wink:
Pats jautā, pats meklē atbildes.
Atbildes daļēji atrodamas šeit:
1. This 200mm Fresnel lens produces that classic Hollywood style of lighting unique to Fresnel spots.
2. forums par Fresneļa spotiem un kā tos izmantot: photo.net...
3. Tajā pašā forumā ieteiktā grāmata, www.amazon.com... , kuru pašķirstot apmēram var nojaust, kādu gaismu veido fresneļa spots. Ja tajā ir vēl diafragma, tad šī spota diametru vēl varētu regulēt. Mhmm - interesanti gan.
Tad jau sanāk, ka šo varētu izmantot kā zīmējošo gaismu, taču ar to vien nepietiek. Vēl būtu vajadzīga kāda izlīdzinoša gaisma, varbūt kāds spots uz matiem un vēl fona gaisma. Tā ir vai nav studiju spečuki? :face-smile: Re, kur Michael Freeman par optiski precīzogaismu raksta: Speciālajai gaismas sistēma Dedolight piemīt precizitāte izveidot noteikti definētu gaismas formu tā, ka tā netraucē citas esošās gaismas komponentes. Vēl tur dažas bildes piemēros. Ja - es gan neesmu strādājis, bet tas fresnelis un dedolight tehnika - baigi labā lieta. Bet dārgs arī. :face-wink: Varētu kādu holivudas portretu uztaisīt. Tikai nav vajadzīgo gaismas avotu. :face-crying:
Publicēts: 04.07.08 10:41
 citēt
Linkman:Mhmm. Es Lunim vienā bildē redzēju baigo softboksu - gandrīz apaļš, bet tomēr kantains. Kā viņu sauca - oktagons laikam. Baigi lielais. Gandrīz divi metri. Tāds Tev arī ir? :face-wink:

Octabox. Ir.
Publicēts: 04.07.08 10:41
 citēt
andre:vieniigi tizli ka tas frenselis neiet uz auroras, jaazaaģē viskautkas nost...

Man blakus serviss, nozāģēju, ka nemetas!:)
Publicēts: 04.07.08 10:42
 citēt
Eltons:Linkman... kāda problēma?

Ņemat 25 Ls.
Publicēts: 04.07.08 10:43 labots
 citēt
Linkman:
luchik:Daudzi ar AURORĀM fotografē, daudzi par AURORĀM runā :)

Mhmm - paga, paga, Auroras ir blicenes, ar tām izgaismo, bet ne jau fotogrāfē. Var jau būt , ka fotogrāfē, bet par to nekas nav dzirdēts. Par Auroras kuģiti varam nerunāt, tas fotostudijas gaismošanai ir biku par lielu. :face-wink: Kā tad ir tā blicenēm - kvalitātes un cenu līmenis apmēram tāds Walimex, Aurora un tad Bowens kā labākais un dārgākais? :face-glasses:

Aurora un Bowens apmēram vienādi. Auroru ražo Koreja, Bowens Ķīna.
Publicēts: 04.07.08 10:53
 citēt
Linkman:
Mandalay:e]

Ok. Paldies par skaidrojumu. Ņemam, portretu. Ko un kā fresnelis izgaismos labāk nekā softbokss? Parādiet man dažas neapstādātas bildes - vienas ar softboksu, citas ar fresneli izgaismotas. Un abas divas kā zīmējošas gaismas. Vai kāds var parādīt? :face-wink: Luchik - jā jā - es daudz ko neesmu dzirdējis, bieži vien atbildes uz jautājumiem arī pašam jāatrod. :face-smile:

No softboxa nebūs KONCENTRĒTAS gaismas kūlis.
Publicēts: 04.07.08 11:04
 citēt
Linkman:Luchik - tad parādi, kas ir savādāk, gaismojot ar vienu un ar otru. :face-wink:
Pats jautā, pats meklē atbildes.
Atbildes daļēji atrodamas šeit:
1. This 200mm Fresnel lens produces that classic Hollywood style of lighting unique to Fresnel spots.
2. forums par Fresneļa spotiem un kā tos izmantot: photo.net...
3. Tajā pašā forumā ieteiktā grāmata, www.amazon.com... , kuru pašķirstot apmēram var nojaust, kādu gaismu veido fresneļa spots. Ja tajā ir vēl diafragma, tad šī spota diametru vēl varētu regulēt. Mhmm - interesanti gan.
Tad jau sanāk, ka šo varētu izmantot kā zīmējošo gaismu, taču ar to vien nepietiek. Vēl būtu vajadzīga kāda izlīdzinoša gaisma, varbūt kāds spots uz matiem un vēl fona gaisma. Tā ir vai nav studiju spečuki? :face-smile: Re, kur Michael Freeman par optiski precīzogaismu raksta: Speciālajai gaismas sistēma Dedolight piemīt precizitāte izveidot noteikti definētu gaismas formu tā, ka tā netraucē citas esošās gaismas komponentes. Vēl tur dažas bildes piemēros. Ja - es gan neesmu strādājis, bet tas fresnelis un dedolight tehnika - baigi labā lieta. Bet dārgs arī. :face-wink: Varētu kādu holivudas portretu uztaisīt. Tikai nav vajadzīgo gaismas avotu. :face-crying:

Domāju, ka daudz praktiskāka par šādu spriedelēšanu forumā ir dažu stundu padarbošanās studijā, ja ir vēlme kaut ko IZPRAST no augstākminētā. Vari pat piesaistīt kādu, kurš kaut ko paskaidros (mani)! :)
Publicēts: 04.07.08 12:19 labots
 citēt
Portreti:
Eltons:Linkman... kāda problēma?

Ņemat 25 Ls.

Tas sanāk kā? 15 Ls par 3 stundu īri un vēl 10 Ls par konsultāciju. Bet ja mēs gribam tikai nokonsultēties - tad tikai 10 Ls. Ja divatā, tad katram no galviņas 5 Ls. Vispār der. Eltons - uuuuu? Ejam pie Portreti ciemos, ka mēr viņš nav pārdomājis. :face-wink:
Publicēts: 04.07.08 12:26 labots
 citēt
Portreti:Domāju, ka daudz praktiskāka par šādu spriedelēšanu forumā ir dažu stundu padarbošanās studijā, ja ir vēlme kaut ko IZPRAST no augstākminētā. Vari pat piesaistīt kādu, kurš kaut ko paskaidros (mani)! :)

Man tā pieeja ir tāda - vispirms saprast, ko es gribu? Un es gribu veidot portretus. Kas tam būtu nepieiešams - ne tikai dabiskā, bet arī studijas gaimas. Tātad vajadzētu nedaudz teorijas, lai vispār sāktu saprast, ko un kā darīt studijā. Teorija un saprašana un tad prakse. Norise pamēram tāda. Bez zināšanām studijā - tā tāda bakstīšanās un naudas izmešana vien būs. Protams, var izmantot 'learning from doing' vai 'metodom tika' darboties, bet es domāju, ka šis nav tas gadījums. :face-wink:
Publicēts: 04.07.08 12:52
 citēt
Linkman:
Portreti:

Ņemat 25 Ls.

Tas sanāk kā? 15 Ls par 3 stundu īri un vēl 10 Ls par konsultāciju. Bet ja mēs gribam tikai nokonsultēties - tad tikai 10 Ls. Ja divatā, tad katram no galviņas 5 Ls. Vispār der. Eltons - uuuuu? Ejam pie Portreti ciemos, ka mēr viņš nav pārdomājis. :face-wink:

Protams, ka tā arī var! Tikai labāk būtu nevis vienkārši pakonsultēties, bet gan pakonsultēties studijā. ;)
Publicēts: 04.07.08 12:52
 citēt
Linkman:
Portreti:Domāju, ka daudz praktiskāka par šādu spriedelēšanu forumā ir dažu stundu padarbošanās studijā, ja ir vēlme kaut ko IZPRAST no augstākminētā. Vari pat piesaistīt kādu, kurš kaut ko paskaidros (mani)! :)

Man tā pieeja ir tāda - vispirms saprast, ko es gribu? Un es gribu veidot portretus. Kas tam būtu nepieiešams - ne tikai dabiskā, bet arī studijas gaimas. Tātad vajadzētu nedaudz teorijas, lai vispār sāktu saprast, ko un kā darīt studijā. Teorija un saprašana un tad prakse. Norise pamēram tāda. Bez zināšanām studijā - tā tāda bakstīšanās un naudas izmešana vien būs. Protams, var izmantot 'learning from doing' vai 'metodom tika' darboties, bet es domāju, ka šis nav tas gadījums. :face-wink:

Tam arī paredzēta konsultācija, lai nebūtu "metodom tika".
Publicēts: 04.07.08 13:00 labots
 citēt
Portreti:Protams, ka tā arī var! Tikai labāk būtu nevis vienkārši pakonsultēties, bet gan pakonsultēties studijā. ;)

Protams - varētu arī sakasīties līdz studijai. Ja nu vienīgi kāds modelis uzrodas, kas ļautos 2-3 stundas fočēties. Ja Eltons atrod kādu modeli un tad teoriju ar praksi savieno - mhmm - varbūt tiešām izkustēties no sava slinkuma? Mans domās ... :face-wink:
Publicēts: 06.07.08 11:04
 citēt
Linkman:
Portreti:Protams, ka tā arī var! Tikai labāk būtu nevis vienkārši pakonsultēties, bet gan pakonsultēties studijā. ;)

Protams - varētu arī sakasīties līdz studijai. Ja nu vienīgi kāds modelis uzrodas, kas ļautos 2-3 stundas fočēties. Ja Eltons atrod kādu modeli un tad teoriju ar praksi savieno - mhmm - varbūt tiešām izkustēties no sava slinkuma? Mans domās un runās ar Eltonu, vai ir kāds modelis padomā.:face-wink: Eltonam pieteikts. Redzēs, ko viņš teiks. :face-wink: Jā, nākosnedēļ varētu. Eltons tālāk sarunās ar Tevi. Pie reizes iemēģinām šito Fresneļa spotu. Gribu es holivudas portretu uztaisīt. :)

Eltons...Eltons...Eltons...

Klau, moš nemoci sevi, ņem savu mīļoto Eltonu par modeli! :)
Publicēts: 07.07.08 13:16 labots
 citēt
Elton - negribi būt par modeli un atpestīt mani no mokām? :face-wink: Par fotosesiju man ir trīs vēlmes 1. high key 2. low key 3. holivudas portrets. Portreti - Tavā studijā var šādus uztaisīt ar Tavu palīdzību? :face-smile:
Publicēts: 07.07.08 15:05
 citēt
kaa izskataas holivudas portrets?
paraugbildes un taa?
Publicēts: 07.07.08 17:51 labots
 citēt
Linkman:Elton - negribi būt par modeli un atpestīt mani no mokām? :face-wink: Par fotosesiju man ir trīs vēlmes 1. high key 2. low key 3. holivudas portrets. Portreti - Tavā studijā var šādus uztaisīt ar Tavu palīdzību? :face-smile:

Fotosesija 2 cilvēkiem (tev un Eltonam)- 60 Ls.
Publicēts: 07.07.08 19:31
 citēt
"Fotosesija 2 cilvēkiem (tev un Eltonam)- 60 Ls."
...
Katram pa tridcatņiku soli tikai?!
Da nū... nevajag, paldies!
Vismaz man.
Publicēts: 07.07.08 20:18 labots
 citēt
alksnis:kaa izskataas holivudas portrets?
paraugbildes un taa?

www.flickr.com...

galu galā: google!!!
Publicēts: 08.07.08 00:18
 citēt
Eltons:"Fotosesija 2 cilvēkiem (tev un Eltonam)- 60 Ls."
Katram pa tridcatņiku soli tikai?!
Da nū... nevajag, paldies!
Vismaz man.

Paldies. Man arī nevajag. Portreti var portretēties pats savā studijā. :face-wink:
Publicēts: 08.07.08 12:45
 citēt
Portreti:
Linkman:

Protams - varētu arī sakasīties līdz studijai. Ja nu vienīgi kāds modelis uzrodas, kas ļautos 2-3 stundas fočēties. Ja Eltons atrod kādu modeli un tad teoriju ar praksi savieno - mhmm - varbūt tiešām izkustēties no sava slinkuma? Mans domās un runās ar Eltonu, vai ir kāds modelis padomā.:face-wink: Eltonam pieteikts. Redzēs, ko viņš teiks. :face-wink: Jā, nākosnedēļ varētu. Eltons tālāk sarunās ar Tevi. Pie reizes iemēģinām šito Fresneļa spotu. Gribu es holivudas portretu uztaisīt. :)

Eltons...Eltons...Eltons...

Klau, moš nemoci sevi, ņem savu mīļoto Eltonu par modeli! :)

:face-devil-grin::face-devil-grin::face-devil-grin::face-devil-grin::face-devil-grin: ideāls koments :face-grin:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):