Viss jau atkariigs no bildes un no taa ko veelas dariit tad jau tie solji ir dazhaadi . Vins variants taisa HDR ja ne pilna meeraa tad var paplashinaat dinamisko diapazonu no viena vai vairaakiem RAW, Taapat var rakstiit vai izmantot ctu rakstiitos action liidziigi kaa photoshopaa Sharps straadaa dusku itkaa savaadaak nekaa parastais sharps PS, Varbuut subjektiivi liekas ka Blacks un Highligts ar kaukaa smukaak pievilkt Lightroomaa, Starp citu tiko uzliku jauno beta vers paapeetiit liekas ka tur daudzas no funkcijaam var pielaagaot ne visai bildei bet pielitojot brush.
Ar tiem gatavajiem skriptiem taapat ka photoshopaa dazhreiz ir veerts netaa vinjus savilkt un peectam soli pas olim paskatiities un paanalizeet kaa kkursh ko realizeejis kaadreiz taadus briinumus gadaas ieraudziit ka i praataa neienaaks kautkad akal pasham taas viltiibas noder
vienalga kā pilnīgs amatieris to rawa jēgu nesaprotu, ja man ir tusiņš sabildēts rawā tad iet tam pāri vēl 300 bildēm un katru bakstīt - naah, tā jau slinkums viņas visas skatīties
vienalga kā pilnīgs amatieris to rawa jēgu nesaprotu, ja man ir tusiņš sabildēts rawā tad iet tam pāri vēl 300 bildēm un katru bakstīt - naah, tā jau slinkums viņas visas skatīties
Nau jau obligaati tusinsh RAWA jaabildee un kapeec tad samais jaabildee ja pasham peectam negribas uz to skatiities, bet ja nopietni var jau tur arii skriptinju uzrakstiit piemeeram lai vinsh visaam bildem piemeero vinas un taas pashas funkcijas
Tusiņu jau RAWā nebildēšu. Tā kaut ko sirdij... Cik saprotu bildi maksimāli jācenšas uzlabot RAW (pie CS3 ir kaut kāda papildproga) varbūt labāk kādā citā. Ar laiku jau ielauzīšos pac, bet baigi noderētu tjipa "paņemam šo izdaram to, atveram to, aiztaisam šito". Un mēģinot iesaeivot, JPEG formātu man pat nepiedāvāja... īsāk sakot peros:face-monkey:
nu kaa piemers, tikko beidzot ieinstaleju capture nx. nobildēju bumbu, gan jpg gan rawu, ieliku tai raw bakstiiklii, piemeeroju levels&curves , sharpoju un ansharpoju un tapat beigas jpg bilde man patiik labak vai ari ta raw ir ar smiekliigi sikam izmainam, kuras tikpat labi var ari PS'aa izdarit ar jpg failu
Es parasti bildeeju RAW + JPG tad starplaiks vienkaarshi paskatos cauri kauko uzreiz redzu ka RAW man no vinja tocna nebuus vajadzigs dzeeshu vinjus aaraa un tad kas paliek skatos ko gribaas pa smuko tad protams darbojos ar RAW paarejaas kaa saka s pivom potjanet, ja galiigi kaukas mazsvariigs vai napietiekoshi gigabaitu uz kartes JPG un ja liekas ka buus forsh kadrs man uz aparaata magiskaa podzinja RAW un viena bilde jau ir RAW+JPG
Nu jaa parasti vienkaarsh no RAW dabuju to jpg biku tiikamaaku nekaa vinja naak no kartes , isak sakot man taatad jpgs ar kuru saaku kautko dariit ir tuvaaks veelamajam nekaa saakumaa
Kaa jau augstaak rakstiju man lieas ka shiis lietas sharp blacks temperatuuras kaa arii cik pamaniiju konverteeshana uz BW tur ir korektaakas var jau shopaa ar njemties bet tas prasa vairaak laika un tomeer liekas ka gruuti panaakt vajadziigo efektu
Taapat ar temperatuuraam var kraameeties ar kraasu slaanjiem Hue un visu ko bet man piemeeram paskatoties uz bildi kur nav pareizs baltaa balanss uzreiz nav sajeegas kaa vinju dabut labaa , jaasaak kauko eksperementeet
Par cik 80 % bilžu ir iekš RAW, tad ja pa fikso ar reportāžu bildēm es daru tā - dabonu iekš Lightroom, 1) diapazona korekcijas - baltā un melnā punktus iedzenu normā, varbūt paspēlējos ar Clarity un Vibrance, uzlieku Sharpening masku, visbiežāk pa kontūrām, tad ja vajag veicu horizonta taisnošanas, crop , tad vēl salieku Copyright un visas bldes uz jepegu 900x600, ~ 150 kB un bildes internetam gatavas ! Ja taišu ķipa pa smuko, tad uz PS3 ! Reizām arī daru tā PS3- File, open as , camera raw - raw apstrāde,tad uz PS3, apstrāde, ja netam uz jepegu, ja drukai, tad uz tifu ! .. nu tā kaut kā !
Nu, ir arī citi softi, kas strādā ar RAW, un padara daudzu bilžu koriģēšanu ļoti vienkāršu. Piemēram Phase One Capture One. Ļoti tīkams un intuitīvs softs. Daudz vienkāršāks un nesarežģīāks par Lightroom
es visu vienmer bliežu raw un raw arī turu arhīvā, ārā neko nedzēšu. Ja vajag kādam iedot bildes tad līdzīgi kā aprakstīts visas uzreiz exportēju uz jēpegu, 800pix pa garāko malu kvalitāti 80 un 72ppi. Ja kādam sagribas smuku lielu bildi tad rawā sagrozu visu kas jāgroza (parasti gan dikti maz grozu) tad tiff 300ppi 16bit uz PS. Un tad, atkarībā no vietas kur taisīšu izdruku vai nu 8bit tiff 300ppi vai arī full size jēpēgā. Lūdzu rakstīto neuztvert kā pareizo variantu, viss metodom tika,
Es pieturos pie viena no 2 scenārijiem, atkarībā no situācijas:
1) Ja man ir, pieņemsim, 100 bildes, no kurām gribu atlasīt 1 - 15 bildes, tad sāku ar to, ka RAW'us apskatu ar bezmaksas rīku IrfanView, kas RAW'us parāda tādus, kādi tie nāk no kameras un dara to ļoti ātri. Pēc vai jau apskates laikā bildes pa vienai velku Photoshopā, apstrādāju, saglabāju gatavos variantus kā PSD (lai saglabātos apstrādātie slāņi un kvalitāte), samazinātās versijas saglabāju kā JPG.
2) Ja bildes ir daudz un nepieciešams apstrādāt lielu daļu no visām, tad izmantoju jau pieminēto LightRoom, kur var nodefinēt savus presetus un tad tik dragāt ... Rezultātu eksportēju kā JPG.
glazers:Par cik 80 % bilžu ir iekš RAW, tad ja pa fikso ar reportāžu bildēm es daru tā - dabonu iekš Lightroom, 1) diapazona korekcijas - baltā un melnā punktus iedzenu normā, varbūt paspēlējos ar Clarity un Vibrance, uzlieku Sharpening masku, visbiežāk pa kontūrām, tad ja vajag veicu horizonta taisnošanas, crop , tad vēl salieku Copyright un visas bldes uz jepegu 900x600, ~ 150 kB un bildes internetam gatavas ! Ja taišu ķipa pa smuko, tad uz PS3 ! Reizām arī daru tā PS3- File, open as , camera raw - raw apstrāde,tad uz PS3, apstrāde, ja netam uz jepegu, ja drukai, tad uz tifu ! .. nu tā kaut kā !
Kā Tu iedzen iedzen melnā/baltā punktus???? Rawshuterā, to varēja bet Lightroomā???