Man te radaas filosofiskas paardomas par garantiju. Bet saakshu ar lirisku atkaapi.
Vienmeer esmu uzskatiijis, ka daargas lietas (piem - bodiji, gaishie stikli) labaak pirkt veikalaa, rokaas aptaustot, uz vietas paarbaudot, paarmaksaajot, bet ieguustot reaalu veikala garantiju. Vai pirkt no liela internetaveikalaa, bet tikai ja tas atrodas tanii pat valstii kur es. eBay un leetos interneta variantus izmantoju, tikai riskeejot ar saliidzinoshi nelielaam naudas summaam (kita liimenja/cenas stikli, lietota fototehnika, refurbished tehnika). Un peerkot aizmirstu par garantiju. Taa nu sanaaca, ka kaut kas* notika ar saliidzinoshu jaunu objektiivu. Objektiivs pirkta veikalaa paaris meeneshus atpakalj 'pa daargo', ar realau garantiju... Nu tik buus, nesu stiklu uz veikalu, paraadu kas pa vainu, veikals nodroshina visu paareejo, t.i. suutiishanu un komunikaaciju ar razhotaaja paarstaavi. Tikai gaidi zvanu, 2-3 nedeelju laikaa buus viss kaartiibaa. Nepagaaja nedeelja, kaa jau zvana. Razhotaaja paarstaavis esot noveerteejis situaaciju un konstateejis defektu, kas radies mehaanisku bojaajumu rezultaataa, ko garantija nesedz. Jaamaina tas un tas, jaamaksaa buus tik un tik ...
Jautaajums, vai arii turpmaak, peerkot daargu tehniku, joprojaam paarmaksaat par 'garantiju'? Vai pirkt 'pa leeto' un, ja nu kas notiek, par remontu maksaat pasham?
* platajaa galaa paarstaaja fokuseeties >10m-bezgaliibu, kameer nesaaku bildeet ar platlenkji, pat nemaniiju ka kaut kas nav riktiig. Zemee metis neesmu, ar stipri ar kaajaam spaardiijis arii ne. . Labi, shoreiz taa remonta summa ir smiekliigi maza, bet nu domas par garantiju ir mainiijushaas.
Labi, ka padalījies, nee nu viss atkarīgs no cenas, un konkrētā pārdevēja, ja tā ir kāda korporācija ar sarkanu logo, tad nav brīnums, bet ja cits, tad tas viss individuāli jāvērtē. Piedāvājot kvalitatīvu servisu, varētu būt grūti izdzīvot Latvijas tirgū, pirmkārt, patērētājs, otrkārt, ja labi ies, uzreiz 10 tādi paši saradīsies...
Es piemēram pats pieturos pie principa, ka nopirkšu labu tehniku lētāk ar cerību, ka nekas nenotiks tai, jo viņai ir jabūt labai, (tas ir iemesls kāpēc nepērku Sigma - sūdīga kvalitātes kontrole) bet gadījumā ja kas notiks tad samaksāšu to naudu, par garantiju un rezultātā tas pats, gadijuma ja kas...
Bet ar to garantiju ir kā ir - parasti jau atrod pie kā piesieties. Kā ElKOR datoriem bija joks - ka ja putekļi iekšā garantija nesedz a kasti vaļā taisīt nevari, lai iztīrītu, jo tad momentāli garantija tiek lauzta - banānu republika
Starp citu, mans gadiijums nav Latvijaa. Jaasecina, ka garantija visaa pasaulee vienaada.. atradiis pie kaa piesieties. Vieniigi, buutu tas noticis paaris meeneshus aartaak, vareetu atsaukties uz 30 dienu money back - tas aarzemees straadaa .
Es ar esmu guvis pārliecību, ka , ja uz garantijas rēķina var manāmi ietaupīt, ir vērts to darīt. Vismaz nebūs jābojā nervi cenšoties pierādīt, kas tev pienākas. Bez tam man gadījās, ka no rokas bez papīriem pirktu kameru salaboja bez maksas, ražotājs esot atzinis savu vainu.