Mozj kolegjim var palidzet , veselibas problemas utt Gan jau ka vienkarsji "Stimuls" nebij pietiekosji vilinosj bijis lai cakaretu sev smadzenes un garigo ar svesjam kaaazam Ogres rajona cjupam nesliktu kolegju kam tik paradi kaaazas tak texsti par "Aizrunātais fotogrāfs" visdrizak ir apsalutss fuufels Gan jau ir CJUPA gribetaju sarosijusies VARU DERET tik top mellets LETAKAIS! Es te tik ta spamoju , uz KAZAM nepretendeju , savus simtus esmu vinjas atbildejis ,RIEBJAS LAI VEICAS APTAUJAA!
man i pieredze tajā 1/2-sē - Lielvādē vienas kāzas bildēju /ar Pentax SuperProgram/, kurās Pilsums bija pavedējtēvs un Bergmanis /Andris, ne Ingmārs/ vedējmātīte vai otrādi.
Jocīgi. Tad varbūt iemesls ir tas, ka sestdienās visas baznīcas jau aizņemtas, var vairs tik uz piektdienām sarunāt. Bet es šo piektdien bildēšu vienas kāzas, un tās ir piektdienā tieši tāpēc, ka pareizticīgo (arī latvieši, bet pareizticīgie). Savukārt kā viesis esmu uzaicināts uz kāzām Latgalē, katoļu baznīcā, tur viss normāli - sestdienā.
Piektdien precēties ir gudri ! Shēma sekojoša - piektdien pieliec seju, sestdien atej, svētdien atpūties no visa - pirmdien strādā. Ja mūli pielej sestdien, nereti gadās šaize.......es dzirdēju, ka vienās kāzās, kuras bildēju, otrā dienā esot bijuši 4. CSN viesiem. Tā iet, ka jābrauc uz mājām, gibi vai nē
fotogrāfs tak tāpēc arī ir fotogrāfs, ka katru dienu dara savu darbu - fotografē. Tas ka amatieriem darbdienās ir cits darbs un brīvdienās ir haltūra, nenozīmē, ka precēties drīkst tikai brīvdienās.
vienreiz kāzas un vienreiz bēres esmu latviešu pareizticīgajiem bildējis. 2 vai 3 draudzes Rīgā.
Nupat biju vispār nesaprotamās kāzās- latvietis precēja krievieti (bet gana latviskotu) un šamie to fiksēja divreiz- papriekš pagasta domē un pēc tam baptistu draudzē latviski un krieviski+ vēl draudzes amerikāņu viesi angliski. Saturam ne vainas, bet tehniski gan nepatīkami- viss notika nojumē koku ēnā ar spilgtas saules pleķiem un saspiestā teritorijā ar bērnu bariem zem kājām. Ar mokām nupat fotošopā tiku tam procesam cauri...
Istenībā ir reportāža KĀ Frīdis strādā šai pasākumā un apstakļi tiešām iskatās PILNĪGS ČAU Reportaža tai portāliņā gan vāja iesācēja izpildijuma bet EXSTREMU var saprast . www.ogrenet.lv...
Andreass:fotogrāfs tak tāpēc arī ir fotogrāfs, ka katru dienu dara savu darbu - fotografē.
fotogrāfs nav ātrā palīdzība, arī kāda brīvdiena pienākas.
Harald, nu takš Tavos gados jau būtu jāzin, ka arī ātrajiem ir brīvdienas, pateicoties "slīdošajam grafikam". Bez brīvdienām strādā tika Mašas tantes "točka"...))
Friidis:Harald, nu takš Tavos gados jau būtu jāzin, ka arī ātrajiem ir brīvdienas, pateicoties "slīdošajam grafikam". Bez brīvdienām strādā tika Mašas tantes "točka"...))
Tie nu gan ir klaji meli - arī tante Maša mīl atlaist un paņem brīvu...
Friidis:Harald, nu takš Tavos gados jau būtu jāzin, ka arī ātrajiem ir brīvdienas, pateicoties "slīdošajam grafikam". Bez brīvdienām strādā tika Mašas tantes "točka"...))
Tie nu gan ir klaji meli - arī tante Maša mīl atlaist un paņem brīvu...
Kad tante Maša paņem brīvu, tirgo djadja Vaņa- šis bizness ir nepārtrauktā cikla...
haralds:ienreiz kāzas un vienreiz bēres esmu latviešu pareizticīgajiem bildējis. 2 vai 3 draudzes Rīgā.
Nupat biju vispār nesaprotamās kāzās- latvietis precēja krievieti (bet gana latviskotu) un šamie to fiksēja divreiz- papriekš pagasta domē un pēc tam baptistu draudzē latviski un krieviski+ vēl draudzes amerikāņu viesi angliski. Saturam ne vainas, bet tehniski gan nepatīkami- viss notika nojumē koku ēnā ar spilgtas saules pleķiem un saspiestā teritorijā ar bērnu bariem zem kājām. Ar mokām nupat fotošopā tiku tam procesam cauri...
Es bildēju kāzas, kurās krievu izcelsmes latviski runājošs puisis precēja latviešu meiteni. Viņi laulājās pareizticīgo baznīcā. Visi draugi runāja latviski, radi no puiša puses - krieviski, viņiem arī bija tulks, kas pasākuma norisi tulkoja uz krievu valodu. Pareizticīgo baznīcā (tajā lielajā, kas uz Barona ielas, blakus Haiduka pirtiņai), kur logi ir augstu un maz, gadījumos, kad pa šiem logiem iespraucas gandrīz necik gaismas, jo ir apmācies, vienīgais apgaismojums ir sveces. Zibspuldzi lietot nedrīkst (ja jau pats bilžu pasūtītājs pirms ceremonijas pateica, ka labāk nezibsnīt, lai netraucētu procedūru, tad loģiski, ka zibspuldze off). Gandrīz neiespējami kaut ko nobildēt. Un tad nāk apgaismība, ka D3 ir nepieciešams (ne jau, lai tēlotu kruto vai lai prasītu daudz naudas, aizbildinoties, ka tehnika jāatpelna), jo, ja ISO mazāks par 800, pat ar ekspozīcijas kompensāciju +5, bildes visas pilnīgi vienādas (Berlīnes kvadrāts).
Es bildēju kāzas, kurās krievu izcelsmes latviski runājošs puisis precēja latviešu meiteni. Viņi laulājās pareizticīgo baznīcā. Visi draugi runāja latviski, radi no puiša puses - krieviski, viņiem arī bija tulks, kas pasākuma norisi tulkoja uz krievu valodu. Pareizticīgo baznīcā (tajā lielajā, kas uz Barona ielas, blakus Haiduka pirtiņai), kur logi ir augstu un maz, gadījumos, kad pa šiem logiem iespraucas gandrīz necik gaismas, jo ir apmācies, vienīgais apgaismojums ir sveces. Zibspuldzi lietot nedrīkst (ja jau pats bilžu pasūtītājs pirms ceremonijas pateica, ka labāk nezibsnīt, lai netraucētu procedūru, tad loģiski, ka zibspuldze off). Gandrīz neiespējami kaut ko nobildēt. Un tad nāk apgaismība, ka D3 ir nepieciešams (ne jau, lai tēlotu kruto vai lai prasītu daudz naudas, aizbildinoties, ka tehnika jāatpelna), jo, ja ISO mazāks par 800, pat ar ekspozīcijas kompensāciju +5, bildes visas pilnīgi vienādas (Berlīnes kvadrāts).
Divas reizes krievvalodigiem esmu kaazas focheejis....viss, nefocheeju vairs vinjiem, atsaku. Visaadas nianses un fiskas, kuras es shiem nepaarzinu un ir bijushas stulbas situaacijas kur izgaazhos kaa lohs. Arii MEGA ticiigiem atsaku (jehovieshi utt)....tur citreiz tajaas ceremonijaas var shirmis aiziet ciet.
Divas reizes krievvalodigiem esmu kaazas focheejis....viss, nefocheeju vairs vinjiem, atsaku. Visaadas nianses un fiskas, kuras es shiem nepaarzinu un ir bijushas stulbas situaacijas kur izgaazhos kaa lohs. Arii MEGA ticiigiem atsaku (jehovieshi utt)....tur citreiz tajaas ceremonijaas var shirmis aiziet ciet.
Nu nez- esmu bildējis vismaz 3 krievu baznīcās- katedrālē, Gogoļa-Turgeņeva un Dubultos- un ne reizes nekādu pārpratumu, "batjuškas-popi" cilvēcīgi un atsaucīgi, bliceni neviens neaizliedz. Protams, uzvesties pienācīgi visur jāprotas.
Lunis:Istenībā ir reportāža KĀ Frīdis strādā šai pasākumā un apstakļi tiešām iskatās PILNĪGS ČAU Reportaža tai portāliņā gan vāja iesācēja izpildijuma bet EXSTREMU var saprast . [url=http://www.ogrenet.lv/galerija.php?p=7546&i=1
Jā,]http://www.ogrenet.lv/galerija.php?p=7546&i=1 Jā,[/url] Lunis autoram pa purnu. Nu būs jāmaina profila bilde - nevar vairs uz visiem noraudzīties no augšas.