NEpārdošu ,bet paturēšu sev ,lai mācītos ar to strādāt (wizulis iedvesmoja ) Hmmmm.... nevaru atrast labu manuāli kā pareizi rīkoties .. par iso utt... (man tiešām gribās iemācīties ) Vai kādam nav palicis atmiņā kaut kas ? Kur lasīja par un ap fočēšanu ?
principa laikam jasak ar to butu ka noperc 12 kadru filminju. paskaties vai maaki to ielikt aparaataa, tad izbildee un skaties vai tam zenitam nav kaada vaina, vai sledzis strada normali, vai neskraapee filmu vai nav kada skirba pa kurieni gaisma nak ieksaa.
Zenīta eksponometrs visdrīzāk jau ir miris. Ja ir kaut neliela poņa, kas ir diafragma, un kas ir slēdža laiks, un kā tie attiecas savā starpā, tad ekspozīcijas mērīšanai ieteiktu izmantot f16 likumu.
Ja jau tik ļoti kārojas tās sadomazohiskās darbības ar veco "lamatu" Zenītu, jāiepērk kāds eksponometrs, vai vēl labāk -par tādu eksponometru izmantot digiziepi (ar sajēgu). Bet labāk tomēr ieet ss.lv vai dzīvajā komisijas bodē Lācplēša 52 (Čakmarijas krusta rajonā) un nopirkt kādu lēto mehānisko japāņu vai vācu spoguļkameru (20-40 Ls robežās). Man kādreiz viņas bija diezgan daudz tirgojamas, taču apnika tā padarīšana un nodevu komisijā tai pašā Lāčplēšielā. Ar tām vismaz var pamācīties filmu nostaļģiju bez liekas nervu bojāšanas... Un dažām pat eksponometrs nemelo
Frīdim 100% taisnība. Par Zenit jūsmo tie, kas nav turējuši rokās tā paša gadagājuma aizrobežu ražojuma fotokameras. Tā pati Minolta - ir lērums modeļu, kuriem der 50 gadu garumā izmantota standarta bajonetes objektīvi, kas nozīmē čupām nedārgas lietotas lieliskas kvalitātes tehnikas ebejā un citur.
Kādēļ man tērēt naudu un pirkt vecu aparātu ,ja man ja utāds ir ! + 2 objektīvi ! Es vēlos ar šo pašu iemācīties :P Tēvs fotogrāfēja un bija labs ,tad kāpēc lai man nebūtu :P 40 ls arī ir nauda ko es gribu pataupīt un piekrāt klāt priekš D40
Fausts: visu ko varēja jau paskaidroja ,bet viens ir ka izstāsta otrs ,ka dabon pats izlasīt :P nu un cik labs nezinu
Un tagad Tu gribi, lai foruma dalībnieki pa visiem kopā iemāca Tevi fotografēt? Tas ir apmēram tas pats, kā prasīt, lai forumā iemāca braukt un nokārtot tiesības! (viena līdzīga tēma jau bija, nupat viena paslinka jaunkundze prasīja citiem garus referātus viņai drukāt. Forumā palīdz risināt konkrētus un specifiskus jautājumus, nevis veic ābečnieku apmācību no nulles)!
Fausts: visu ko varēja jau paskaidroja ,bet viens ir ka izstāsta otrs ,ka dabon pats izlasīt :P nu un cik labs nezinu
Un tagad Tu gribi, lai foruma dalībnieki pa visiem kopā iemāca Tevi fotografēt? Tas ir apmēram tas pats, kā prasīt, lai forumā iemāca braukt un nokārtot tiesības! (viena līdzīga tēma jau bija, nupat viena paslinka jaunkundze prasīja citiem garus referātus viņai drukāt. Forumā palīdz risināt konkrētus un specifiskus jautājumus, nevis veic ābečnieku apmācību no nulles)!
referātus neesmu prasījis un neprasīšu ! BEt gan prasīju par rakstiem kurus ir lasījuši cilvēki ,kas viņiem ir palīdzējuši ... ''Kur lasīja par un ap fočēšanu ?'' Jo pats neko labu neesmu atradis !
Aizkāp uz tuvāko bibliotēku un paskaties... gan jau kāda padomju laiku grāmata par bildēšanu būs.Pamatlikumi tur būs apskaidroti,lai saprastu,kā veidojas bilde,pietiks.Pēc tam jau varēs arī domāt,kā no vnk labi eksponētas bildes mākslu taisīt.
Fausts:.... labi .. ja nesaprot ,ka prasa kur labāk ... close thx ,kas palīdzēja ! zo nomierinies nevajag stresot
Faust, neabīžojies nu, ka tauta pārmet pārāk plašu jautājumu uzdošanu. Ja esi Ogrē, varu kaut uz pirkstiem pārdesmit minūtēs kautkādus ābeces pamatus apklārēt, bet nedod dies to "varoņdarbu" -tekstā rakstīt...
Beidzat ārdīties ,ja nevarējāt palīdzēt tad nevajadzēja kaut kādas Te pretenzijas izteikt ,negrib palīdzēt ... nevajag ,neviens jau nespiež jums :P Kā nekā ... beidzot atradu to kas man interesē ,pēc pamatīgas meklāšanas .... pamati .... :face-monkey: danke ,kas centās palīdzēt :P