forum.gif
Diskusija Dienā
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Diskusija Dienā
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 10.07.08 23:10
 citēt
ne tikai objektīvs. arī zibspuldze. man pat telefonā iebūvētajai kamerai (tam telefonam, kuru nozaga fonofestā) bija zibspuldze. nezināju, ka mans vecais samsungs bija PROFESIONĀLA foto kamera. būtu zinājis, būtu rūpīgāk to sargājis! :D
Publicēts: 10.07.08 23:12
 citēt
es tiko iesmējos par vārdu salikumu "noņemams objektīvs". :D tak JEBKURAI kamerai var noņemt objektīvu. grūtāk gan pēc tam to pielikt atpakaļ. :D varēja jau korektāk izteikties, piemēram, "kameras, kurām objektīvus, pēc to noņemšanas, nav grūti pielikt atpakaļ". :D
Publicēts: 10.07.08 23:34
 citēt
īstenība sviests (: ja ar dslr vēl var bildēt arī bez zibspuldzes normāli, tad visi mazie ziepji 99% autorežīmā tur noteikti zibsnī nepārtraukti :) nesaprotu to loģiku
Publicēts: 11.07.08 16:44 labots
 citēt
rakstam vēl vienu vēstuli Kultūras Ministrijai? :)
i2.draugiem.lv...
Publicēts: 11.07.08 18:32
 citēt
Labāk atrodam kur var dabūt vecos plēšu aparātus, un ejam bariņā uz kādu pasākumu. Vecām plēšām nevar noņemt objektīvu, viņi nav profesionāli aparāti u.t.t. karoče noteikumiem atbilst. neatbilst vienīgi, vienīgajam loģiskajam argumentam, var traucēt citiem.
Publicēts: 12.07.08 17:15
 citēt
Visvairāk man iepatikās texts par speciālajām somām :D
Publicēts: 13.07.08 10:33
 citēt
kasparsf:Labāk atrodam kur var dabūt vecos plēšu aparātus, un ejam bariņā uz kādu pasākumu. Vecām plēšām nevar noņemt objektīvu, viņi nav profesionāli aparāti u.t.t. karoče noteikumiem atbilst. neatbilst vienīgi, vienīgajam loģiskajam argumentam, var traucēt citiem.

es piebiedrošos,man jau ir,tikai diemžēl ar noņemamu objektīvu.
Publicēts: 13.07.08 14:06 labots
 citēt
ja kāds vēlas, var piebiedroties protesta akcijai, nosūtot šodien vēstuli no sava e-pasta uz šīm adresēm: birojs@dziesmusvetki2008.lv, beztabu@betafakts.lv, (var arī uz citiem) šo bildīti:
www.shutter.lv...
Publicēts: 13.07.08 16:52
 citēt
Ot Hameleonss atkal musina uz spamu:):) Zini ka tādi aizliegumi tiek tasiti pamatā dēļ tādieme atraktīviem fruktiem kā Hameleons , teicami atceros ka kopējos pasākumos Hameleons mums bija galvenais pa kadru slampatajs un citu kopplāna piebradātājs:):) Bij pat sakamvards "Ja kadra nav Hameleons tu neesi tur bijis" :):) A mož Hameleons taga izaudziss vairs nebrada visiem pa kadru:):) Hameleon tu vairs nelien citiem prieksja?:):) Labi es smejoss , gan jau ka gudrss un vairs ta nadari:):)
Publicēts: 13.07.08 22:38
 citēt
tāk a nu davai sūti man visas savas bildes, kur es tev biju patrāpījis, a to 2 gadu laikā tikai vienu bildi esi atsūtījis :( vai tad es slikti centos? :face-devil-grin:
Publicēts: 14.07.08 00:32
 citēt
Hameleon : Labi centies labi :):) Cesnoe slovo nav man teviss vairak ka paris kadross :):) Toties tu man esi uztasijis gandriz labako portretu:):)

ngng : Pie Hameleona domu gajiena ir japierod , kad pierod tad problemu nav:):) Vismaz kaitīgs točno nav , bet reizem ir baaig jautri APKARTEJIEM kaut pasjam tocno nav jautri a apkartejie cukas vel rec:):) Es piemeram reiz pamodoss ,atveru atcis pie gultas Biktsteva pozā stāv Hameleons , man bij tik ņirdzīgi un viss miegs kā ar roku TAČU pašam vaininiekam tad točno nebij jautrs prāts a es burtisk rēcu BET šim galīg nesmieklīg bij nopietna šaize notikusies kāmēr mēs ar šo uz lāvas aliņus dzērām :):) Otā taka Hameleons mums ir Atraktīvs ekesmplārs pie kura jāpierod tas viss O.k :):)
Publicēts: 14.07.08 11:26 labots
 citēt
labi, paspamošu es arī.
1. dažiem plēšniekiem iz noņememai objektīvi.
2. gan gājienā, bet vienam džekam redzēju 35 mm Kodaku modaku ar plēšu.
3. zibspuldzi tā viegli var noņemt no aparāta, kuram to var pielikt, ja tā iepriekš pielikta.
4. vēl-1-X lēni un ar lieliem burtiem (tas tāds vācu fizolopu cienīgs pasākums, bet neko darīt) - ja lietot terminu /šajā gadījumā terminu "profesionāla fotokamera" / nepareizā un atšķirīgā no vispārpieņemtās nozīmē, jāpaskaidro. plakātā Y, mājlapā ar meklēšanu, pa matjugaļņiku N.
5. protams, katrs var pateikt, ka polšs viņam priekš vēlāk mājā izdzeršanas un ka šaunamais priekš pašaudīšanās pēc dziesmu svētkiem. bet man maz trūka no tā, ka būtu vajadzējis pa taisno no dziesmusvētku noslēguma koncerta braukt uz Apes motokrosu, kur man kamera vajadzīga.
6. tad vajadzēja kā Maximās - seifus, kuros ievieto polšus, šmeiserus profesionālās un "profesionālās" kameras, tikai bez uzraksta, ka administrācija neatbild par atstātajām vērtībām.
P.S.
bildi www.shutter.lv..., kuru (.)-tā Nr. 4 atļāvos par plakātu nodēvēt kāds jautrībnieks uztaisījis vai tādas bija novērojamas?
P.P.S.
ngng:KONCERTĀ, kur 98% svarīgākais ir mūzika...
melomānim, fonofīliem uz koncertu zavsegdatijiem 98%. fotogrāfiem un tiem, kas arī fotogrāfē 32-83,7%.

ngng:lai kungi nopērk Leica ar 50mm stikliņu (ap 1200 Ls, ja jaunus Vertu katalogā), un būs māksla, kā arī nebūs ierobežojumu ienest ...
sure! un kad citā pasākumā izsludinās, ka drīkst ienest (un pēc pasākuma iznest) tikai kameras ar zelta korpusiem, tad pirksim "Gold" Leikas, kad vēl citā pasākumā izsludinās, ka drīkst ienest tikai salātzaļas (rūpnīcas krāsojums, nekādas pašdarbības!) kameras, meklēsim salātzaļas. "i.t.d. i.t.p.", kā teica Tautas dzejnieks Ņurbulis.
Publicēts: 14.07.08 11:36
 citēt
Plakāts labs! Par to haraldam plusiņš. ;)
Publicēts: 14.07.08 11:39 labots
 citēt
alvils:Plakāts labs! Par to haraldam plusiņš. ;)
es tak netaisīju, tikai nojautāju! jeb par nodēvēšanu par plakātu?
Publicēts: 14.07.08 12:17
 citēt
par linku uz plakātu ;)
Publicēts: 14.07.08 12:49 labots
 citēt
Plakata autors ir forš Fotografs un Dizainers Gatis Vanags !:)
Publicēts: 14.07.08 13:01 labots
 citēt
nē, linku neieliku (pirmais).
dienas razbirālovkā www.diena.lv... arī paspamoju. mīļie blogeri un kolēģi pa foto līniju - es sapratu, ka mēs takš visus Brīvvalsts portālus, vortālus un sterverus varam piespamot!
Publicēts: 14.07.08 13:09 labots
 citēt
tieši tā! dažam labam fotogrāfam pat uz krūtīm rakstīts "spam":
www.fotoblog.lv...
Publicēts: 14.07.08 13:52 labots
 citēt
alvils:tieši tā! dažam labam fotogrāfam pat uz krūtīm rakstīts "spam":
salasīt gan tā pārliecinoši neizdevās, bet Y.
Publicēts: 14.07.08 13:55
 citēt
par to, ka nevar pārliecinoši salasīt, jāvaino fotogrāfs (respektīvi, es). :D bet, cik atceros, arī fotogrāfs to jau vairs nevarēja salasīt, viskijs bija darījis savu. :)
Publicēts: 14.07.08 14:00
 citēt
nav jau bildē parasti uzraksts galvenais, bet ja ir un tā kā gandriz burti pazīstami, a salasīt nevar, man mazliet dirskomforts. a vienreiz /atpakaļ pie Dziesmu svētkiem!/ Dziesmu svētku estrādei pāri uzraksts "Padomju Latvija mūžos lai dzīvo!". tad nu gadījās viena ārzemu latvieša filmu skatīt no tiem svētkiem. bija pirmos 2 vārdus nokadrējis nost.
Publicēts: 14.07.08 14:06
 citēt
Es bildējot faktiski nekad necenšos nobildēt uzrakstus. :) Atceros, ka skotijā vienu gan bildēju, bet citu nevienu gadījumu arī nesanāk atcerēties. :)
Publicēts: 14.07.08 17:27 labots
 citēt
ngng:Atvaino, nevis 98%, bet 100%.
atvainoju, bet tas bija citāts, ne mans apgalvojums.

ngng: ... ko tie, kam mūzika neko neizsaka, pulcējas tieši tur. Nafig mocīties un tēlot?

apskaņotājiem izsaka, skatuves iekārtotājiem, translācijas tehniķiem, fotogrāfiem, TV operatoriem un šašliku andelētājiem kā kuram. mokās jau tikai tie, kas mētā intelenķus un i to "nopietnās" un "avantgarda" mūzikas koncertos.

ngng:Leica ir atzīts kā kluss un precīzs reportiera instruments, kas nepiesaista lieku uzmanību.
ar tālmēra Leikām labākās reportāžas taisīja. tad, kad prese strādāja ar Nikon F vai F2 un vairums nikona - canona kašķa kurinātāju zem galda rāpoja, ja bija jau ieņemti, iznēsāti un laisti pasaulē. es jau labprāt, bet 1-kārši nevaru atļauties uzkrītošu kameru, neuzkrītošu un vēl vidēji uzkrītošu.

ngng:Izdomāt ko jaunu var mēģināt, bet nav jēgas.
ja visi tā domātu, malo togo, ka nebūtu AF un TTL mērīšanas - ja taisnība Darvinam, mēs būtu kautkādas amēmas.

alvils:Es bildējot faktiski nekad necenšos nobildēt uzrakstus.
viena lieta bildēt uzrakstus, cita, ka tas ietrāpa kadrā, bet viena burta pietrūkst vai no 5 chanal TV iznāk anal Tv.
Publicēts: 14.07.08 18:26
 citēt
man ļoti patīk lasīt komentārus šim rakstam "Dienā", kad viena un tā pati persona diskutē pati ar sevi :face-monkey:
Publicēts: 14.07.08 19:15
 citēt
Leika taisīta tā, lai var atstāt mazdēlam mantojumā, kas jau labi, bet.
Publicēts: 14.07.08 21:04 labots
 citēt
es gan neatmetīšu ne iedzimto, ne pāš- un citaudzināšanas gaitā iegūto pieklājību.
ngng:... nēsājoties pa scēnu, labāka kadra meklējumu apvējoti.
saprotama lieta, tos durikus, kuri nemāk vai nesaprot kāpēc vajag izrubīt iekšķīgo blici un nelietot ārīgo, vajag sist ar airi. tāpat tos, kuri neprot ziepenei izslēgt slēdža "skaņu" un profesionāļus, kuri uzlien uz bīnes ar VHS /Video Home System/ kameru un vēl vazājās arī, kad i nefilmē. personāli es, arī, kad akreditēts, nelienu pat uz proscēnija un baznīcā altāra daļā arī ne. bet ja man to bildi vajag, kaut 4-rāpus aizlienu, ātri izslejos kā briedis un nobildēju, nevis bildēju cilvēkus rakursā no apakšas tā, ka punķi degunā redzami. un kopš laikiem, kad Minolta 9000 bija kruta kamera, mani besī, ka citām ar integrētajiem motoriem nav iespējas uzvilkt ar roku. un besī mani, ka Nikoni skaļāk par canoniem caurmērā skan. bet tie koristi arī pa reizei jehūži - mans frends tiešaidi gadā, ka tik ne no tā paša Mežparka uz dzird, ka kaukas ne tā. izrādās - vienam tā interesē, kā skan "pa rādiō", ka panēmis līdz spidoļņiku un paslepus klausās. nu, feedback un tā.
Publicēts: 15.07.08 09:46
 citēt
No raksta sapratu, ka uz biļetēm esot bijusi zīme, ka fotoaparātus estrādē ienest aizliegts! Kur problēma?
Ja kādam mobilajā fotokamera vai īpaša atļauja tad ... bildē uz nebēdu.
Publicēts: 15.07.08 10:07
 citēt
saiteuznabu:Tevi glābj tikai piezīme "es, arī, kad akreditēts". Mūziku klausās, nevis skatās caur skatu meklētāju. Vai tas ir 10x jāskaidro, lai Tev beidzot pielektu?

Vai Dziesmu un dēju svētkos tikai dzied? :face-glasses:
Publicēts: 15.07.08 10:21
 citēt
Hameleon:
Vai Dziesmu un dēju svētkos tikai dzied? :face-glasses:

Vieni dzied un dejo, citi klausās, vēl citi šo procesu iemūžina taustāmā formātā.
Cik esmu bijusi kino, teātrī vai koncertā tik reižu tā sākumā atgādina: "Cienījamie apmeklētāji, lūdzu izslēgt peidžerus, mobilos telefonus!". Par fotoaparātiem vēl nav nācies dzirdēt, bet man neienāktu prātā teātra izrādes laikā meklēt fotoaparātu un bildēt.
Publicēts: 15.07.08 10:23
 citēt
... vēl jocīgāk būtu, ja aktieris, vai kora dziedātājs no skatuves bildētu...:D
Publicēts: 15.07.08 10:42
 citēt
Šitā tēma jau nav tikai par koncertiem un fotogrāfēšana. Mūsdienās jau cilvēki vairs neskatās kur ko drīkst. Vārdi kultūra, "etiķete" viņus vairs neiedvesmo. Ēd, runā pa mobilo, kārto dabiskās vajadzības visur kad vien instinkti par to signalizē.Un kad par šo tēmu ierosina diskusiju, tad visi kliedz par kaut kādām normām, fizioloģiskām vajadzībām un... , jo kāds rietumu vai austrumu gudrais tā esot kaut kur rakstījis. :D CILVĒKTIESĪBAS!!!
Publicēts: 15.07.08 10:43
 citēt
anarhija - kārtības māte
Publicēts: 15.07.08 14:46 labots
 citēt
saiteuznabu:Jā Dziesmu svētkos tikai dzied! Un runa ir par niansēm. Redzi, no automašīnas megabasu sistēmas paurī apdullušai paaudzei par mūzikas finesēm var nestāstīt, viņi Glāsu nespēj asinsritē tieši iešaut, tikai patērēt popsu, vienu izpildītāju ar videoklipu ar ģevkām pēc otra, jo tā šos baro, tāpēc tie nesaprot. Vai tad Hameleons sevi arī pieskaita pie mūzikas produktu patērētājiem? Pastāsti, kas ir Tavi etaloni mūzikā!
Man mūzika nav tikai klausītāja līmenis.

laikam dažādos laikos Dziesmu un dēju svētkos notiek dažādi pasākumi, bet piemēram pēdējā pasākumā, tāpat kā 50 gadus atpakaļ dalībnieki dejoja arī: www.erfoto.lv...
www.erfoto.lv... (un pēc pasākuma ne tikai dalībnieki, bet arī skatītāji).
Varbūt kādam simtu dalībnieku balsis arī sagādā estētisku baudu, man vairāk patīk profesionālie skaņu ieraksti, ko izcila kvalitātē ir spējīga ierakstīt tikai viena kompānija Latvijā un tā nav nemaz tik populāra... Es nelielīšos, joprojām esmu liels diletants šajā jomā, bet lielos vilcienos esmu spējīgs atšķirt labu ierakstu no ne tik laba.
Publicēts: 15.07.08 14:50
 citēt
"tikai viena"? vai nu tu esi uz ausīm kritis vai galīgi aptracis! pareizais vārds, kas šai sakarā (latvijas) bija jālieto, ir "neviena"!

un dzīvajā simtu vai pat tūkstošcilvēku orķestris (kori man ne TIK ļoti patīk) ir kaut kas fantastisks. neviens (arī ne LV) ieraksts tam nespēj stāties pretī, nu nekādā veidā. :)
Publicēts: 15.07.08 15:00 labots
 citēt
alvils:"tikai viena"? vai nu tu esi uz ausīm kritis vai galīgi aptracis! pareizais vārds, kas šai sakarā (latvijas) bija jālieto, ir "neviena"!

un dzīvajā simtu vai pat tūkstošcilvēku orķestris (kori man ne TIK ļoti patīk) ir kaut kas fantastisks. neviens (arī ne LV) ieraksts tam nespēj stāties pretī, nu nekādā veidā. :)

katram savs :) man bija gods dzirdēt lielas Belaccord oriģinālās matricas, kas ir no vara un pārklāti ar niķeli, ja nemaldos. Vinila plates, ko tauta parasti klausās ir tikai šo matricu kopijas. Diemžēl nebiju dzirdējis un par redzējis neesmu plašu atskaņotāju ar koka adatiņu, kas runā - daudz kvalitatīvāka par parasto - profesionālo. Esmu dzirdējis, laikam visu izdevniecību pēdējo gadu izdotus diskus (vismaz 80% no tiem). Bija iespēja arī salīdzināt arī ierakstus uz magnētiskām lentām, bet to, protams nevar uzskatīt par kaut ko profesionāli veiktu, ka jau teicu zināšanas man šajā joma ir švakas.
Publicēts: 15.07.08 17:36 labots
 citēt
elm:No raksta sapratu, ka uz biļetēm esot bijusi zīme, ka fotoaparātus estrādē ienest aizliegts!
biļeti nelietoju, nemāku teikt. pa matjugaļņiku ziņoja, ka amatieru kameras drīkst ienest.
elm:Kur problēma?

rekur aprakstīts:
www.diena.lv...
www.diena.lv...
alvils:un dzīvajā simtu vai pat tūkstošcilvēku orķestris (kori man ne TIK ļoti patīk) ir kaut kas fantastisks. neviens (arī ne LV) ieraksts tam nespēj stāties pretī, nu nekādā veidā. :)
kā hifilītiķis hifilītiķim un kā pie skaņām mazliet pastrādājis pilsonis - Y, dzīvajā, ar apskaņošanu, ar "delay", ar klepošanu un šķaudīšanu krugom rinķī, ar neraugoties uz visām simetriskajā ieejām un izejām klāesošo tīkla fonu un traucējumiem no kolektora motoriem un ar koristiem, kuri pamanās uz tiešraidi spidoļņiku paņemt līdz, lai dzirdētu, kā skan "pa rādiō". ieraksts ir ieraksts un dzīvais ir dzīvais, skat kaut "GFR" - ir, kam patīk tikai koncertieraksti, ir, kam tikai studijas. fīlings jā ar visu prezenta efektu, bet ne jau skaņas kvalitāte "dzīvajā" to rada.
Publicēts: 15.07.08 17:46
 citēt
vienkārši nevienam vēl nav izdevies dzīvo skaņu patiesi dzīvi atkārtot (nokopēt). ir labāki un sliktāki mēģinājumi, bet ne perfekti. :)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):