forum.gif
Apmācības par un ap filmām
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Apmācības par un ap filmām
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 11.07.08 13:14
 citēt
Sveiki, dārgie blogeri!

Esmu pamanījis, ka pēdējā laikā daži nobriedušāki vīri un sievas no fotobloga izmēģina savu roku bildēšanā ar filmu. Drošvien lielākai daļai no viņiem bija ierastās problēmas iegādāties kameru ar kuru tad uzņems lieliskos foto, bet vēl lielāka problēma varētu būt kādu mantu tad bazt iekšā pašā aperātā.

Gribēju divas lietas piedāvāt.

Vai kāds nebūtu ar mieru uztaisīt lekciju (par maksu, bet bez lielas peļņas) par filmiņām? Resketīvi biežāk izmantojamās LV, kam viņas domātās.. kādus paraugus parādīt un tādā garā.

Otra lieta, ka es pats to varētu izlasīt :) Tikai tad ir kautkas jāuzmeklē... pagaidām neesmu vēl sācis tāpēc neateiktos no kādiem linkiem par šo tēmu.

PS. Pašam intresē vidējais formāts, jo esmu kļuvis par viena tāda rijēja īpašnieku.
Publicēts: 11.07.08 16:30
 citēt
Nez ko tur var stāstīt par tām filmiņām :)
Ja vien zin filmiņu nosaukumus, tad jau internetā var atrast katrai paraugbildes kādas...

Ja melnbalto pats tīstā, tad tās rezultāta variācijas ir neierobežotā skaitā, un tā jau ir cita fotoskola...

Ja grib smukas krāsas, visdrizāk jāšauj kāds diapozitīvs - vislabāk Velvia (ISO 50), laigan, bildējot ar diapozitīvu, gaisma ļoti precīzi jāmēra - šī tipa filmiņa kļūdas nepiedod. Diapozitīvi vispār padārgs prieks - pašas filmiņas ir dārgākas par C-41, un attīstīšana arī ir no Ls 2.50 gab.

Ar krāsu negatīviem vieglāk, tiem dinamiskais diapozons lielāks, var arī kļūdīties ar gaismu, rezultāts būs ciešams. Pēc personīgās pieredzes sakarīgas filmiņas ir Fuji Superia, Kodak Portra...

Vislabākā skola tomēr ir pašam pamēģināt pa pārītim no katras izbildēt, un tad jau var redzēt, kurai kāda puse ir stiprāka.
Publicēts: 11.07.08 16:40
 citēt
To arī domāju darīt.

Par to meklēšanu nebūtu smuki iet uz veikalu un skatīties ko piedāvā pierakstot nosaukumus. Biju vecrīgā Fuji veikalā tur itkā forši arī apstāstīja, bet izvēle tur paslikta.

Jāskatās.

Tiko vienu diapozitīvu izbliezu testējot kameru un tiešām nejedzīgi dārgi + 0.30Ls par kadru jāmaksā, lai ieskanētu 6mpix bildīti... nav tas nopietni...
Publicēts: 11.07.08 17:00
 citēt
man mājās no vecajiem laikiem daudz palikuši. Tos ir doma saskanēt iekšā.

Feini jau ir, bet viņus labāk izmantot tikai tad, ja tiešām zini ko bildē un kādam mērķim.

Ja jāskanē ir salonā viss tad ir baigi dārgi tas viss pasākums. Lai dabūtu labu izšķirstpēju nepieciešams šķirties vismaz 1Ls pa kadru, kas man šķiet baigākā nauda. Pamēģinot pats ieskanēt kādu kadru tā arī nesapratu kāpēc tādi cipari.
Publicēts: 11.07.08 17:03
 citēt
ox3r:man mājās no vecajiem laikiem daudz palikuši. Tos ir doma saskanēt iekšā.

Feini jau ir, bet viņus labāk izmantot tikai tad, ja tiešām zini ko bildē un kādam mērķim.

Ja jāskanē ir salonā viss tad ir baigi dārgi tas viss pasākums. Lai dabūtu labu izšķirstpēju nepieciešams šķirties vismaz 1Ls pa kadru, kas man šķiet baigākā nauda. Pamēģinot pats ieskanēt kādu kadru tā arī nesapratu kāpēc tādi cipari.

Nū, ja par filmu 36ls, tad tomēr par pārdesmit filmām jau var atpelnīt tīri sakarīgu skeneri, tomēr šauro gan :)
Publicēts: 11.07.08 17:12
 citēt
nu beidz par pārdesmit filmām sanāk ļoti labs skaneris, kura iespējas neizsmelt, ja vien nedrukāsi bildi uz mājas sienas. Un tādā gadījumā arī kads nemaksās tikai vienu latu vien.

Tu pats kur skanē iekšā?
Publicēts: 11.07.08 17:19
 citēt
pats darba pamegjinaju ar Espon 4490. nav verts mocities ar tad alimenja skeneri, nav. bilde ka izsmereta, asuma vispar nav nekur.
Publicēts: 11.07.08 17:22
 citēt
Tas pārdesmit filmiņu ieskanēšanas cenā.

Par 400ls var iepirkt domāju, ka ļoti labu skaneri.

Intreses pēc varēšu ieskanēt un ielikt šeit kādu bildi. Tikai jāsabildē kautkas laika gaitā.
Publicēts: 11.07.08 17:25
 citēt
400ls man uz doto bridi nav. un latu par kadru maksat pagaidam ir ta ka ir...
Publicēts: 11.07.08 17:27 labots
 citēt
piekrītu, ka 400Ls nav maza nauda, bet izbrīnu rada tas, ka tādas cenas tai skanēšanai.

Cik lielāk izšķirtspējā pa kādām naudām un kur tu skanē filmu?
Publicēts: 11.07.08 17:27
 citēt
Stacijaa aiz Rimi tur tipa skaneekjot uz 6milj pa kaukaadiem dazhiem latiem visu filmu neesmu meeginaajis bet meitene dievojaas ka taa arii ir
Publicēts: 11.07.08 17:32
 citēt
plato?
Publicēts: 11.07.08 17:32 labots
 citēt
Es elkorā skanēju pa 2,50Ls (laikam kautkas tāds bija vai pat 1.50Ls)

to filmu, kas man ir reportāža ielikta. Ir ok 6mpix ir un filma pati bija slikta, bet tur neko daudz no tās bildes ārā neabūsi un tad pazūd vispār jēga no platās filmas, jo viņu parasti ņemt dēļ filinga un kvalitātes
Publicēts: 11.07.08 19:00
 citēt
normāla fotoskola par filmam nav uzrakstāma vienā vakara, tā ir ļoti plaša un niansēm pilna tēma.
Tā virspusēji jau var nograpstīties, bet vai tam ir jēga.
Cik sodien daudz ir to kam tas reali interesē un ir pacietība....
Ja tā interese ir reāla un patiesa par m/b filmām var pasēdet un padzert teju
šeit
www.bendiks.lv...
par filmām kolõrā jau ir grūtāk, varētu meģināt pie Kundziņa.
99% tie kas sodien vel mokās ar filmu, izdara tik daudz ka hvz kkā mērot to izšauj, attīsta jau kads cits un noskane vel kads cits un pie rezultata vainīgi ir visi izņemot autoru.
Filma, tas ir entuziasms, dzīvesveids, ticības jautājums, nav jēgas ļurinaties, ja tev pietrūkst pacietības un līdzekļu savam attīstīšanas bundulītim un ķīmijai utt.
Publicēts: 11.07.08 19:07 labots
 citēt
Tātad, rekur ir divi kadri, neapstrādāti, orģināli, skenēti ELKOR PLAZA pa Ls 1.50 par visu filmu (atseviški maksāju 55sant par CD, bet ja dod līdzi savu USB flašu tad jāmaksā tikai par skenēšanu)

Spriediet paši cik skeni ir labi/slikti, bet ņemot vērā ka par 36 kadriem 6Mpix samaksāju Ls 1.50...

www.astrologi.lv...
www.astrologi.lv...
Publicēts: 11.07.08 19:25
 citēt
ir ok, ja pietiek ar tādu izšķirtspēju.
Publicēts: 11.07.08 19:34
 citēt
nezinu,vai plato,bet šauro skanē JVK uz Šarlotes ielas... tiesa gan,kopš marta neesmu tur rādījies,kādas tagad ir cenas,nezinu.
Publicēts: 11.07.08 19:38
 citēt
un kādas bija?
Publicēts: 11.07.08 19:40 labots
 citēt
ja nekļūdos,kaut kas ap 3ls par attīstīšanu+skanēšanu+ierakstīšanu CD.

EDIT: tagad ir 3,4ls par filmu+1ls par indexprint.Vēl arvien neatkarīgi no kadru skaita.
Publicēts: 11.07.08 20:24
 citēt
a kādā izšķirtspējā tiek ieskanēts? JPG vai TIFF?
Publicēts: 11.07.08 20:44
 citēt
6mpix,JPEG.
varētu varbūt pat kādu iemest.. jāizdomā tikai kur hostēt.
TIFF it kā var sarunāt,bet tad jau cenas ir kosmoss.Kādam vienam kadram mosh var,vairāk nē.
Publicēts: 11.07.08 21:04
 citēt
brieža ielā 0.30Ls par 6mpix TIFF failu ~ 16mb, bet nereāli daudz savācās uz platās filmas nemaz nerunājot par šauro.

Tā gan nav šitā topika tēma, jo skanēt filmas man tagad ir kur. Vajaga tikai pašas filmas :)
Publicēts: 11.07.08 21:16
 citēt
ox3r:brieža ielā 0.30Ls par 6mpix TIFF failu ~ 16mb, bet nereāli daudz savācās uz platās filmas nemaz nerunājot par šauro.

Tā gan nav šitā topika tēma, jo skanēt filmas man tagad ir kur. Vajaga tikai pašas filmas :)

tev ir skaneris? :)))
Publicēts: 11.07.08 21:23
 citēt
:face-glasses:
Publicēts: 11.07.08 21:35
 citēt
Ja nu kādam intresē rekur ir dažas dipi ieskanēti

fotoprieks.lv...

tas ar nosaukumu dip.jpg ir kautkāds galīgi vecs 35mm dips
Publicēts: 11.07.08 22:12
 citēt
ox3r:.. tikai pašas filmas :)

redz kur arī visa sāls;)
Publicēts: 11.07.08 22:24
 citēt
ox3r:ir ok, ja pietiek ar tādu izšķirtspēju.

Nu, ja grib nopietni drukāt tad protams jānes visa filma, bet ja vajag apstrādāt, tad jau varbūt var atļauties to latu par kadru...
Publicēts: 11.07.08 22:27 labots
 citēt
offtopiks :face-monkey:
Publicēts: 11.07.08 22:40 labots
 citēt
cite] ox3r:Ja nu kādam intresē rekur ir dažas dipi ieskanēti

fotoprieks.lv...

wahhh... ku skaisti , ar visu exif imprintu :)
Publicēts: 12.07.08 10:36
 citēt
jā tas exif ir feina lieta, kas bieži vēlāk informatīvos nolūkos var noderēt.
Publicēts: 12.07.08 11:48
 citēt
njaa, smuki!
domajams, ka ar manu palidzibu varesi kaut mazliet skeneri atpelniit! rezultats OK!
Publicēts: 13.07.08 14:49
 citēt
Sakomplektējiet grupu un rakstiet vēstuli Bendikam. Galu galā filmiņu utml. tirdzniecība ir viņa rūpals, gan jau atradīs laiku noturēt priekšlasījumu.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):