ak tu dieniņās, un tas viss ap un par DD Luni, Tev dotības... ku var šitā uzvilkties uz kašķi Man prātā neienāktu, par kuru pruktu ir šis stāsts. Bet vispār Luni, kaut kādu pietāti jau nu vajadzēja, kaut vai kā pret 1. 1Ds ōneri LV.
VB : Uz kaitigiem suskjiem REALI uzvelkoss , nepatik ka iesācēji deiletanti uzdodas par "Zinosjiem" ta cakarejot cilvekiem smadzenes ar aplamam infam Zini cik reali kaitigi ka sjitads uzmacas skukjiem ar saviem piedavajumiem visas malas pecak tad var atklausieties par "Fotografiem kas uzmacas meitenem" . Dzeks kura lielakais saniegums ir kautkada "Godalga" lameru konkursa savos tekstos apliek Gundegu Deģi piemēram kuras darbi ir nēmuši neskaitāmas galvenās balvas bijuši uz vākiem daudzos prestižos foto izdevumos kurai pat štatos šobrīd ir normāla publicitāte prestīža Foto žurnāla vāku!!www.draugiem.lv... Es cienu tikai tadus kas mana joma uzrada REZULTATUS neviss megina izcelties apliekot citus un stastot dumibas! Man pazistami pietiekam advanceti dzeki kas BILDE FEISUS / SKUKJU PORTFOLIO un nevienam no viniem nenak sjo darbu uzdot par kautkadu SASNIEGUMU jo tas viss ir PASES FOTO , a vo sjitam gribas izlikties KRUTAKAJAM LATVIJA ar sjada stila struntiem labakais ka sjis visur lien un balamiere ari arzemes ka PAC KRUTAKAIS un arzemnieki pec tam NJIRDZ par Latviju Svetkos uz ielas satiku vienu no saviem bijusajiem skolotajiem. Vecss žīdiņš izbijis Rīdzenieks kādreiz modes fotogrāfs viņs te bij pāris nedēļas ar mazbērniem nodzīvojis un satiekot tā skaisti man noteica "Jums te gan visiem tāds Lēto modes žurnālu stils" un beigās vēl piemetināja Neesi aizmirsis ko es tev māciju gan jau ar tāpat kā visi "Drāz tik piķi kā nemācīti diletanti" Ot tas ir tas ko ļautiņi par mus domā dēļ šitādiem "Nemācitajiem diletantiem"
NilsS : Man neneormēts darba laiks , kad nebildēju vai meičas grimējās tad sezju pie kompja un lādēju bildes uz servera un SPAMOJU Man šai ziņā labi studija bildeju pa taisno uz Kompi un netss vislaik pierubitss ,es apkart neskraidu man zinie "Darbs mājās" vai "Birojā" vai pie Klientem majas Musu biznes atkarigs no "Raala laika" konjunkturas taka neta ~16h dienakti nemot vera Laika starpibu utt
Lunis:NilsS : Man neneormēts darba laiks , kad nebildēju vai meičas grimējās tad sezju pie kompja un lādēju bildes uz servera un SPAMOJU Man šai ziņā labi studija bildeju pa taisno uz Kompi un netss vislaik pierubitss ,es apkart neskraidu man zinie "Darbs mājās" vai "Birojā" vai pie Klientem majas Musu biznes atkarigs no "Raala laika" konjunkturas taka neta ~16h dienakti nemot vera Laika starpibu utt
Luni, man gan tā šķiet,ka kāds nēģeris (vai turks) bildē Tavā vietā- lai šitādus "palagus" piespamotu visos portālos, ar 16 stundām nepietiek...))
Kolēģi painformēja, ka viens nekauņa atkal uzdarbojies fotoblogā un nācās speciāli reģistrēties un atbildēt vienam pasaku stāstītājam. Šis ir vēl pēdējais portāls kur Lunis atļaujas apmelot fotogrāfus, kas te nav reģistrēti un pat nenojauš, ka viņus aprunā. Pārējās vietās viņam visur ir atbildēts un profesionāļi jau sen rēc par šitādu ākstu un pasaku stāstītāju. Tādēļ citur viņš pasakas vairs nestāsta, bet te viņu vēl klausās un tie, kas nav lietas kursā laikam arī visam tic ;-). Tie, kas visu zina, tie tikai pasmejas par šo LPSRS darboni, kas pusei Latvijas iemācījis fotografēt, tai skaitā man, par ko stāsta visiem pēc kārtas. Bet kad aizrādīju, tad sāka stāstīt nepatiesas lietas par mani un arī citiem fotogrāfiem, kas nav viņu fanu pulciņā. Ja godīgi, tad pērku arī fotogrāfijas, jo sen jau darbojos šajā lauciņā un NEKAD neesmu redzējis Luņa profesionālās fotogrāfijas, kuras būtu vērts nopirkt, izņemot vienu, kas ir arī te fotoblogā un kurai nav īsti kvalitātes, tādēļ tādu neesmu pircis. Par fotogrāfa radošumu var spriest pēc fotogrāfa darbiem un cik radoši strādā Lunis var redzēt šajā portālā. Ārzemēs arī viņš reizēm reģistrējas, bet tur nav kam stāstīt pasakas un neviens viņa darbus atzinīgi nav novērtējis (vismaz es neesmu neko tādu redzējis – ja varat, tad apstrīdat ar faktiem ;-)). Mani fakti ir tādi, ka viņš sen atpakaļ piedalījās ar mani un vēl daudziem fotogrāfiem LTV 50 gadu fotogrāfu fotokonkursā, kur bija 5 vietas un viņš neieguva nevienu – zaudējot veselam baram "amatieru" ;-). Pēc tam viņš nolēma vairāk nebojāt savu reputāciju un nevienā konkursā viņa darbus neesmu redzējis. Pats es vienu gadu izdomāju piedalīties Latvijas fotokonkursos un iesniedzu kādos 5-os savus darbus un neuzvarēju tikai vienā, kur izrādījās vērtēja nevis darbus, bet fotogrāfus un viņu panākumus vai pazīšanās (profesionāļi zina kas tas par konkursu un tur savus darbus īsti nedod vairs – pat gada foto konferencē tas jautājums tika aprunāts). Tagad Latvijas konkursos vairs nepiedalos, jo bija vairāki fotogrāfi, kas man aizrādīja, ka ne tur lienot un man problēmas nav vajadzīgas ;-). Par Kinostudiju arī varu pastāstīt kā mūsu radošais Lunis palika aiz borta un netika uz pasākumiem vairs aicināts, aizvietojot brīvo vietu ar cietiem zolīdiem un korektiem fotogrāfiem. Palasīt daļu oriģinālos tekstus var te: www.erfoto.lv... Viņš sākumā tik gudrus tekstus sarakstīja un uzņēmās apmācības procesu, ka mēs visi noticējām un pat dalības maksu neprasījām. Beigās daži bija vīlušies, ka nekādas apmācības īstenībā nav un vairāk nepiedalījās. Tādēļ arī Lunis par dalību pasākumā maksāja tāpat kā visi citi un viņa foto rezultātus var redzēt ko viņš jau te pirmīt iekopējis. Personīgi es toreiz uzņēmos atbildību visu noorganizēt, jo sanāca tā, ka tā bija mana ideja un bija jāatbild par "sasolīto". Vēl apsolīju savus rezultātus nekādos foto portālos nepublicēt (vismaz tajā gadā), lai pārējiem būtu oriģinālas bildes ar oriģinālām idejām. Par idejām un radošo procesu labāk lai pastāsta tie, kas tur piedalījās – kas ko domāja un kas kuram sanāca. Tā kā tādi pasaku stāstītāji šādi attiecas pret foto apmācības procesu un pēc tam veic apmelošanas kampaņas (ka esot atkal pusei Latvijas iemācījis fotografēt), tad vairāk šādus pasākumus neorganizēju. Vēl tagad man raksta kolēģi un jautā vai nav paredzēts kāds šāds pasākums, jo esot sanākušas vislabākās bildes ar modeļiem. Par gaismām runājot, tad Kinostudijā bija visādi varianti un es katram konkrētam sižetam gribēju savu gaismu – tas ir kaut ko paeksperimentēt un variēt ar gaismām, nevis taisīt tās vienveidīgās bildes ar asajām ēnām, ko Lunis mums sākumā bija sakruķījis (it kā kaut ko mācētu). Ja kādam interesē, tad varu atsūtīt fotogrāfiju paraugus kā Lunis saregulēja gaismas un kādi bija rezultāti ;-). Dažiem pat patika, jo Lunis teica, ka forši ;-).
Par to ideju fotografēšanu tiešām tā bija. Es uz 5 minūtēm palūdzu nevienu nefotografēt vai bildes nekur nepublicēt, jo tas bija komercsižets, kuru kaut kad gribēju realizēt. Biju sagatavojis no mājām paņemtos aksesuārus utt., bet ideju tā līdz galam nerealizēju kā vizuāli biju iedomājies un vēlējos to kaut kad vēlāk labāk nofotografēt. Bet no visa lielā fotogrāfu bara vienīgais nesolīdais foto kolēģis bija Lunis, kas neņēma vērā manu vienīgo lūgumu par visu to organizēšanas darbu – viņš gan fotografēja, gan arī kroplīgā veidā to bildi publicējis pat šajā foto portālā. Tā kā no Luņa nekāda labuma nebija, tad uz turpmākiem foto plenēriem viņš nemaz netika aicināts un viss notika vēl gadu bez viņa – praktiski daudzas labākās bildes fotogrāfiem ir tieši no šādiem foto pasākumiem. Piemēram, pirms fotostudijas Imagine oficiālās atklāšanas: www.erfoto.lv... Pie tam Lunis vispār nav informēts par šīs fotostudijas aprīkojumu un stāsta visiem pasakas (tepat diskusiju iepriekš ieskatījos: www.fotoblog.lv...). Frensel lēca Imagine fotostudijā liekas jau ir no pašiem pirmsākumiem, kad te Latvijā reti kuram tāda bija. Tad bija Andrezam un tagad arī Portreti.lv studijā. Jurim jau pirmajā foto studijas izmantošanas reizē jautāju par šo lēcu un sajaucu to ar vienu citu. Neesmu bijis pie Andrez fotostudijā, tādēļ nemācēšu korekti salīdzināt par iespējām kura studija ir labāk aprīkota (Andrez vai Imagine). Katram savi labumi un ja māki darboties, tad jebkura fotostudija ir laba (nu atsevišķiem sižetiem tomēr platība ir svarīga). Arī portreti.lv studija ir labi aprīkota un var radoši darboties. Abās izīrējamās studijās ir ļoti pretimnākoša attieksme un iesaku abas. Par spamošanu citos albumos daļēji piekrītu – man tā ir atslodze no darba (visu laiku nevar strādāt) un reizēm jautri paskatīties reakciju. Es dienā apskatos tūkstošiem fotogrāfiju, lai radoši pilnveidotos un varētu ģenerēt kādas savas idejas. Iepriekšējo bildētāju nenolieku un nekādus kvalitatīvos pakalpojumus nepiedāvāju. Man pašam pietiek ko fotografēt (vairāk nekā 400 modeļi no kā izvēlēties) un neko papildus nepiedāvāju nevienam. Pirms vairākiem gadiem gan bija savādāk un grūtāk ar modeļiem. Bet ja kādam rodas interese draugos.lv par iespēju fotografēties, tad viņš man raksta un jautā par iespējamo sadarbību. Īstenībā es modeļus fotografēju tikai kādus 10% no sava fotografēšanas procesa, jo ir vēl daudz ko fotografēt.
Bet par modeļu tirgus čakarēšanu varu pastāstīt reālu situāciju, kas tikko notika un laikam par to arī Lunis sabesījies. Līdz šim ar manu darbu nav bijis neviens no vairākiem simtiem modeļu (tai skaitā ārzemniekiem ārzemēs utt.), kas būtu palicis neapmierināts ar rezultātu, tādēļ arī daudzi man jautā un lūdz reizēm pēc padoma. Atrakstīja man jauka meitene draugos ar lūgumu pakonsultēt par fotogrāfiem. Atsūtīja viena fotogrāfa darbu un lūdza izvērtēt vai pie viņa var fotografēties kailfoto. Es neskatos kas ir fotogrāfs, bet skatos kāda ir fotogrāfija. Paskatījos un teicu, ka pie tā fotogrāfa varētu taisīt kailfoto (nu tur precīzi neatceros tekstu), bet skatījos, ka darbs bija tīri kvalitatīvs un nav iesācēja darbs, kas tikko nopircis ziepīti (man nav ieinteresētības citiem fotogrāfiem ņemt nost darbu, jo pašam ir vairāk nekā saprašanas utt.). Vēl pateicu, ka jāredz arī citi darbi, jo pēc viena darba ir grūti spriest. Pēc kādas nedēļas vai divām atkal man jautā ko domāju par fotogrāfijiju (liekas šo): www.fotoblog.lv... Atkal neredzot autoru es tā galīgi neiebraucu un pajautāju vai tāds rezultāts sanāca manis ieteiktajam fotogrāfam? Teicu, ka stils galīgi nav tāds, baigi amatieriski un visu ko domāju ;-). Tie, protams, nebija nekādi slavējošie teksti, bet tīri objektīva kritika. Pateicu, ka nekādas idejas, seja plastmasas un kaut ko vēl – nu tāds tīri amatiera darbs. Tad vēl bilde: www.fotoblog.lv... atkal tas pats par plastmasu (nav faktūras, ko apgalvos jebkurš dizaineris, kas drukās bildi lielā formātā vai kādam, kam tā bilde būtu jāizmanto), pateicu, ka sejas izteiksme nepatīk un atkal ideja nekāda – nostājusies un koaa? Tad arī pamanīju autoru ;-). Tā aprēcos un apskatījos nākošo foto: www.fotoblog.lv... un pateicu, ka tas ir daudzmaz skatāms darbs un līdzīgā rakursā arī iespējams būtu kādu bildi taisījis. Tur par to plīšanos virsū ar kaut kādiem līgumiem utt. ir pasakas. Modele man pati rakstīja un pateicu, ka tagad nevaru nofotografēt, jo ir citi sižeti un varbūt kādreiz nofotografēšnu, kad būs piemērots sižets tieši viņai. Parādījās robs vienā sestdienā (bija lietains un vienai komercklientei vajadzīgs silts laiks, lai ūdenī var fotografēties, tādēļ viņas fotosesija izkrita) un piedāvāju viņai nofotografēties, bet tā kā viņai bija jāstrādā, tad teicu, ka darbs ir pirmajā vietā un šāda veida "izklaides" var atlikt un nekas jau nedeg – man ir ko fotografēt. Un nekādas bildes es te nečekoju – modele pati man atsūtīja saiti, lai novērtēju (lasīt iepriekš rakstīto). Vēl biki ierēcu par Luņa kārtējām pasakām zem tām savām fotogrāfijām, piemēram, ka viņš pirms pāris gadiem par TFP neko dzirdēt negribēja un teica, ka tā profesionāļi nestrādā – tikai par samaksu (vai nu modele maksā fotogrāfam, vai fotogrāfs samaksā modelei) un viņš tikai tā strādājot. Izrādās mana piedāvātā metode strādā un viņš visiem tagad dzied citu dziesmu ;-). Bet tagad pats skarbākais. Izrādās Lunis šo modeli ir "sačakarējis" un viņa vairs kailfoto nefotografēsies. Tā ir tīri fotogrāfa vaina, ka nav modeli pasniedzis skaisti, lai viņa ar to varētu lepoties un turpināt šādi fotografēties arī pie citiem fotogrāfiem. Lūk tādi fotogrāfi man reāli besī un nevienam tādus neiesaku, kaut gan iesaku daudzus. Tā ir nopietna modeļu tirgus bojāšana – ja nemāki, tad neuzņemies to modeļu fotografēšanas darbu vai arī samaksā modelim par darbu, lai ir kaut kāds labums no tā visa, it īpaši kailfoto variantā.
Par manu foto aparatūru taisnība – fotografēju paralēli arī ar Lumix ziepju trauku, jo ar filmiņām baigi dārgi sanāca (20 filmiņas mēnesī attīstīt un uztaisīt fotogrāfijas). Pirms tam fotografēju ar Zenit, Kijev un Minoltas filmiņu aparātiem jau vairāk nekā 20 gadus, tikai pēdējie 10 gadi ir tāda nopietna foto apmācība bijusi - pirms tam bija tikai tādā līmenī kā Lunim tagad. Par iesūdzēšanu tiesā ir taisnība – man sagatavoti materiāli un krājas čupiņā par slaveno "Luni". Lielākā daļa ir publiskas nepatiesas informācijas sniegšana - arī te Fotoblogā es nesaprotu kā administrācija atļauj šādi rīkoties, ja paša fotogrāfa, kuru aprunā te nemaz nav, piemēram: www.fotoblog.lv... Pa forumu būs arī laikam jāpameklē. Viss tas ir sarēķināms finansiāli un kādam zaudējumi būs jāsedz. Par to "visu iemācīšanu" par sevi pirmo reizi dzirdu, jo ar apmācību nenodarbojos, izņemot Rīgas Kinostudijā šo to pamācīju, ko kolēģi sākumā nezināja. Lunis gan visās iespējamās vietās apgalvo, ka kruti fotogrāfi pie viņa mācījušies (tai skaitā es savulaik biju šī ēzelīša lomā), bet kaut kā neviens neatzīstas, nevienu nevar nosaukt vārdā utt. Bet tas mani neinteresē, jo ja tiešām kādu viņš ir apmācījis (kaut vai jebkuru no šī fotoportāla) un tas ir Latvijā profesionāls fotogrāfs, tad par to man tikai liels prieks. Ja runājam par fotoo.lv bildēm, tad atkal Lunis parāda savu neprofesionalitāti. Varat ieskatīties kādas tur ir bildes un tās ir nevis tikai no manis, bet no vairākiem fotogrāfiem (un arī izskatās šobrīd ne no visiem), kas strādāja kolektīvi pie šī projekta – katram bija savs uzdevums. Kopā tiešām sanāca ap 10000 bildēm pa visiem fotogrāfiem kopā ņemot, bet te konkrēti var redzēt Saldus rajona fotogrāfijas, ar kuru bija noslēgts līgums. Un ja 60 fotogrāfijas no viena rajona, tad, manuprāt, tas ir vairāk nekā pietiekoši. Par mākslu nezinu – reportāža ir viens un mākslas foto kas cits. Varbūt Znotiņa darbos redzējāt mākslu? Es pat nepretendēju uz kaut kādu mākslu no šī pasākuma – vienkārši vēsturisks brīdis, kas labi jāiemūžina ;-). Ja kāds redzējis draugos nelielu kopizrāvumu no mana veikuma un vēlas vēl pastrīdēties un parādīs ko kvalitatīvāku no Latvijas fotogrāfu veikuma šajā pasākumā, tad par to varēs tikai papriecāties, ka kaut kas vērtīgs mums paliek. Piekrītu, ka biju samērā ierobežots un daudzas bildes ir samērā vienveidīgas, bet katrs vēlas redzēt sevi un tādēļ arī šādas fotogrāfijas top (kā studijā visiem vienādas). Plus nepiekrītu, ka nav vajadzīgi malējie skatītāji – tie ir vajadzīgi, lai saprastu, ka tas ir gājiens starp skatītājiem. Savādāk vari taisīt kolektīva fotogrāfijas studijā un par tādām arī priecāties – no malas fotografējot reti kuram fotogrāfam tas ir izdevies (ja kādam ir, tad labprāt apskatītos, kā viņš to realizējis). Šīs konkrētās bildes ir jāskatās vismaz A4 izmērā un tad var novērtēt gan kvalitāti, gan izpildījumu, gan visu pārējo. Varu pateikt, ka jau šobrīd kas saņēmuši fotogrāfijas man prasa ar ko fotografēts un reāli apbrīno kvalitāti/izpildījumu. Piemēram, viena no organizatorēm saņēma bildi un tā sapriecājās, ka drukāšot lielā formātā, likšot rāmī un pie sienas. Vēl viena jaunkundze no Tukuma pat savai radiniecei nopirka fotogrāfiju (kur redzama šī radiniece) un arī paspēja jau lielā formātā izdrukāt un ierāmēt – teica, ka būs ideāla dāvana dzimšanas dienā un lai es to bildi nerādot/nedodot līdz 27.07 viņas radiniecei. Daudziem pazīstamiem tāpat esmu sadāvinājis fotogrāfijas ar viņiem un viņu radiniekiem. Tādēļ ja jums kolēģi ir tikpat labas atsauksmes un apmierināti klienti, tad man par jūsu darbu ir liels prieks – kaut vairāk Latvijā tādu fotogrāfu, kuru darbs ir novērtēts un kaut vairāk mums būtu labas fotogrāfijas un fotogrāfi tiktu atzinīgi novērtēti sabiedrībā. Man ļoti jāatvainojas LMR, jo tieši viņa kolektīvs man tehnisku iemeslu dēļ nav nofotografēts (draugos.lv izskaidroju kas un kā) un ja kāds no šī lielā foto portāla to ir izdarījis, tad tas taču ir ideāli – palīdzat kolēģim. Tādēļ varu apgalvot, ka man nav visi gājiena dalībnieki, kas mani ļoti apbēdina. Filmiņu laikmetā tas reāli nebūtu iespējams, bet arī tehniski brāķi gadītos mazāk. Cerams, man te nebūs jāatgriežas un jūs paši tiksiet ar savu Luni galā, jo man kauns par tādiem fotogrāfiem Latvijā. P.S. NilS kvalitatīvu darbu no amatiera veikuma es māku atšķirt ;-). P.S.S. Atvainojos visiem par garo spamu, bet man jau apnika atkārtoties un īsāk nevarēju.
Jess jes jes ,maza nianse seit publicetos tekstus nevar izlasit ja nav registrejies šai portala , Dreef pirms nedeljas vinju citeja kadai modelei Tapec es ta centoss izdabut vinju no "Enas" taga katrs pats var izlasit Baudiet makslu sevišķi iesaku paskatities Znotiņu ar Liepiņu kuru darbi ka izrdas pēc "Krutā meistara" domām nekas diš neesot Papildinajuma nebu
Vēl es aizmirsu uzrakstīt, ka Lunis vēl ir dibinājis foto arodbiedrību (kaut ko tādu) ar tādiem pašiem pagrīdes darboņiem, kura cīnās par fotogrāfu tiesībām - tas ir lai vēl vairāk varētu šādi apmelot fotogrāfus un viņa sacītajam būtu lielāks spēks. Papildinājuma nebūs, jo šī ir patiesā informācija, kas ir apstiprināma ar faktiem (man ir personas un dokumentālas liecības visam manis sacītajam, bet Luņa sacītajam ir tikai viņa sacītais - tas ir pasakas). Un par mazo niansi neko nesapratu. Tekstus zem bildes var izlasīt jebkurš nereģistrējies lietotājs un es neslēpju, ka reizēm apmeklēju šo portālu kā nereģistrējies lietotājs. Ja neticat, tad paši pamēģinat nospiest uz visām manām saitēm nereģistrējoties. To foruma saiti es tikko pamanīju tēmu iepriekš, jo tēma Frenseļa lēca mani interesēja it īpaši foto studijā, kuru reizēm izmantoju darbam. Reģistrējos speciāli šodien šim pasākumam dēļ kolēģu ieteikuma. Visās diskusijās kurās līdz šim Lunis ir ārdījies bez manas klātbūtnes un man nācās pieslēgties, viņš veiksmīgi notinās. Tieši tāpat arī šoreiz tas noticis. Man arī vairāk nav ko piebilst. Varat vārīties savā sulā un sist viens otram uz pleca, bet reālie fotogrāfi/cilvēki strādā un netērē laiku šiem čatiem.
sasar:A es nevaru izlemt, vai lasīt tos garos penterus vai nē? :face-surprise:
Var noderēt šāda atbilde: (Dreef citāts): "... tā ir atslodze no darba (visu laiku nevar strādāt) un reizēm jautri paskatīties reakciju ... " t.i. sasar - ja vēlies atslogoties un būt uz notiekošā viļņa, tad bez lasīšanas nu nekādi.
NilsS:reālie fotogrāfi/cilvēki strādā un netērē laiku šiem čatiem. Tas gan tiesa
Skaidrs - tie, kas čato (spamo utml.), nestrādā un nav reāli fotogrāfi.
Te ir fotomīļi, lielāki un mazāki. Vai tu te redzi Kondrašovu,Kleinu, Bindi, Zernovu, Tuguļevu,Deinatu, un daudzus, jo daudzus citus slavenus LV fotogrāfus ? Pat Andre te neko neliek......es piemēram skaidri apzinos, ka esmu amatieris kādam citam varbūt , tas grauž:face-angel:
NilsS: Te ir fotomīļi, lielāki un mazāki. Vai tu te redzi Kondrašovu,Kleinu, Bindi, Zernovu, Tuguļevu,Deinatu, un daudzus, jo daudzus citus slavenus LV fotogrāfus ? Pat Andre te neko neliek......es piemēram skaidri apzinos, ka esmu amatieris kādam citam varbūt, tas grauž:face-angel:
Es arī skaidri apzinos, ka esmu amatieris. Vai kādam grauž, ka esmu amatieris un taisu tādas bildes, kādas es māku - mhmm - nav ne jausmas. Man ne grauž ne skauž, ja citi taisa lieliskas bildes. Ir ko paskatīties un papriecāties. Bet tas, ka šeit nav pieminēto vīru - žēl, ka nav. Ja viņu nav šeit, tad kur viņi ir? Vai tad kaut kur Latvijas saitēs ir profesionālu un meistarfotogrāfu portāls? Man šķiet, ka nav. Agrāk fotogrāfi devās uz fotoklubiem un diskutēja par bildēm reāli. Kā nesen Binde kādā plenērā teica, ka fotostudijā Rīga esot bijuši pamatīgi strīdi un gandrīz vai kaušanās par savas taisnības pierādīšanu. Tagad ir cits laikmets - tagad var virtuāli komunicēt jebkuram savā laikā un vietā. Tad kāpēc to neizmantot? Kaut gan attiecībā par Tugaļevu varu teikt, ka viņš bija erfoto un shutter savas bildes licis.
nē, vienkārši tas, ar pāris izņēmumiem, parāda to, ko teicu - veči, kam tā ir profesija, te nespamo. Viņiem jābildē.........nav laika un vēlmes vēl par to muldēt
ooooooo, cimds ir mests pieņemu izaicinājumu, esmu patīkami satraukts ! Tu būtu viens no spamojošajiem/atriebi alkstošajiem/ netaisni aprunātajiem profiem ? kad un kur varam saskrieties, uz vienu sparingu ?
Tu NOTEIKTI ilgus gadus trenējies Ķīnā, kaut kur kalnos, veca, sirmbārdaina meistara vadībā, tur iemācījies sist akmenjus un sastidzināt ar skatienu kā arī spamot/draudēt internetā
MartiniBaby:Man trukst vardu!!! Es jums abiem nieres atsistu!!! (sick)
ooooooo, cimds ir mests pieņemu izaicinājumu, esmu patīkami satraukts ! Tu būtu viens no spamojošajiem/atriebi alkstošajiem/ netaisni aprunātajiem profiem ? kad un kur varam saskrieties, uz vienu sparingu ?
NilsS - vai jēgas ar beibēm ielaisties? Viņām noteikti melnā josta, kas ieskauj un izceļ vidukli. Man šķiet, ka Martini Tu varētu pacilāt, tā lai sešas tonnas pa vakaru kopā sanāk.
NilsS: ooooooo, cimds ir mests pieņemu izaicinājumu, esmu patīkami satraukts ! Tu būtu viens no spamojošajiem/atriebi alkstošajiem/ netaisni aprunātajiem profiem ? kad un kur varam saskrieties, uz vienu sparingu ?
NilsS - vai jēgas ar beibēm ielaisties? Viņām noteikti melnā josta, kas ieskauj un izceļ vidukli. Man šķiet, ka Martini Tu varētu pacilāt, tā lai sešas tonnas pa vakaru kopā sanāk.
x zin, nav ne jausmas, cik šī sver :face-angel: moš varētu ar forma tagad laba :face-angel:
PS teksts par melno jostu spēcīgs gan vispār jau vajadzēja šito spamu pārtraukt
MartiniBaby - kāds Tev svars - NilsS moš Tevi varētu pacilāt un es šo procesu piefiksēšu. Man kā reize kāda modele kādai jaunai fotosesijai noderētu, ko šeit pievienot.
MartiniBaby:puikas man ir liels prieks ka jums ir jautri, bet jus jau darbiem kuros esmu esat iepazistinati pateicoties Dreef..
taaa puse, kas ir aiz fotoveidoshanas man ir nepatikama.. visss ..
Dreef, ja nemaldos, tevi gan nebildeeja bēdīgi, ka tagad tādas sajūtas PS es beidzot sapratu, ka aknu atsišana, tika piedāvāta citiem klientiem, ne man un Linkmanam
tā kā 2i bērndarznieki, mazi gailēni lecas) cits ar ar gailīšiem mēras, cits ar to pagarinātājiem auto izskatā....šajā gadījumā kuram labāki bliežamie, un labākas bildes... a davai dueli sarīkojat...noīrējiet studiju, kurā neviens nav bijis, modeli (es) , un katrs 10 bilžu sēriju sabliež, tauta novērtēs.... man kā idejas autoram tiek zaudētāja marks slabo?
Puuu: tā kā 2i bērndarznieki, mazi gailēni lecas) cits ar ar gailīšiem mēras, cits ar to pagarinātājiem auto izskatā....šajā gadījumā kuram labāki bliežamie, un labākas bildes... a davai dueli sarīkojat...noīrējiet studiju, kurā neviens nav bijis, modeli (es) , un katrs 10 bilžu sēriju sabliež, tauta novērtēs.... man kā idejas autoram tiek zaudētāja marks slabo?
Liela daļa blogeru mani pazīst kā Vilmāru Bērziņu. Man tur īpaši nav ko slēpt. Gluži tāpat saite uz nabu ir aizstājusi ngng un ir Normunds Grīnbergs. Droši vien arī nekas slēpjams nav?
Es atvainojos, ka visiem šis bija jālasa (pie tam tik garā formātā) un nevienu uz zobu nevilku (man tam nav laika). Nevienam nepatīk, ka tiek aiz muguras aprunāts (pat modele nekaunīgi atreferējusi manus tekstus Lunim, pati neapzinoties kas tas par tipu un kā viņš operē ar informāciju), tad katram jāstrebj tas ko savārījis. Meitene tiešām jauka un laba fotomodele, un tādēļ esmu speciālu rakstu uzrakstījis visām, lai tiktu filtrēti visādi amatieri/nekauņas un modelēm pēc tam nebūtu jācieš un modeļu tirgus netiktu kropļots: latfoto.lv... Cerams, tas palīdzēs pārējiem arī. Ne es te nācu lielīties ne uz zoba vilkt Luni - man tak vienalga kādas pasakas jums viņš te stāsta, tikai ne par mani, ko viņam jau esmu teicis kādas 10 reizes (viņš neklausās un tādēļ vienīgais variants ir salikt šo informāciju kaudzītē un iesniegt tiesā). Ja jau ir klausītāji, tad jau ir stāstītāji. Vienkārši nevajag mani jaukt iekšā visā tajā un sniegt nepatiesu informāciju (melus klajā tekstā lielos apjomos). Puuu: Lunim nekad Marks nav bijis un domāju viņš pie tāda nekad arī netiks, tādēļ es nepiedalos, jo nebūs godīgi atdot Marku dēļ tā, ka otram tāda nav ;-). Pie tam vienā fotostudijā jau ar Luni esam fotografējuši un tautas vērtējums arī jau ir zināms. Tāpat vienā fotokonkursā ar vienu sižetu (salūtu) esam piedalījušies, kuru vērtēja profesionāla žūrija, un arī tur rezultāti zināmi. Paši varat ar Luni sacensties varēšanā un rīkojiet konkursus cik tik jums iekšās, jo mani tas galīgi neinteresē un pusaudžu "mērīšanās" sindroms jau ir sen garām ;-). saiteuznabu: jā, iespējams papildus bonuss ir pašreklāma, jo reizēm kāds apskatās manas bildes novērtē un arī grib fotografēties. Bet ja tā būtu tikai reklāma, tad tā ir reāla laika šķiešana. Vieglāk ir ievietot sludinājumu un klientu būs kaudzēm. Zinu vairākus šādus fotogrāfus, kas lūdz man konsultācijas, ko darīt, jo ievietojuši sludinājums un bariņš pieteikušies lai safotografē kāzas, bērnus utt. Pat nezina kādu cenu lai paprasa. Tādēļ, ja vajadzīgi klienti, tad iesaku ievietot attiecīgajos portālos sludinājumus. Pats arī kādreiz esmu ievietojis un atsauksme ir milzīga.
Dreef - ja reģistrējas, būtu labi arī kādu bildi, ja ieliktu. Kaut vai ar kādām modelēm. Lunim ir bildes. Visādas nopietnas un nenopietnas. Parādi, kādas Tev ir bildes. Vienu bildi dienā - tas ir fiksi - čiks un gatavs. Vienkārši, lai redzētu kādu Tavu galeriju.