Jautājums: Varbūt kādam ir uzņemts Ogres rajons? Un ja konkrētāk tad pats sākums Ogres rajona šilte, līdzās meitenes tautastērpos ar puķēm rokās, un vēlāk koris "Gājputni" (Zils karogs, pa priekšu karognesējs, katrā pusē tautumeita). Ja Jums kas ir ieziņojiet, jo ir ļoti vajadzīga bilde no malas!
LMR:Ja godīgi, tās es skatījos, bet gribētos kaut ko profesionālā un rezuolūcijas līmenī pilnīgāku.
Šaubos , vai kāds profesionālis ies Tev savus pilnizmēra failus pa velti dalīt. Un Ogres Ziņu reportieri E. Boķi vismaz formāli var uzskatīt par profesionāli- tomēr tas viņam maizes darbs. Kaut gan bildē ar amatieru klases Canon 400D- labi, ka redakcija viņam vismaz tādu nopirka, jo pirms tam nabags bija spiests strādāt ar Fuji S7000 kompaktkameru.
Tak labi, ne jau par dalīšanu ir runa. Tas tur vēl mazākais. Formāli... nu zini, ja tomēr tos darbiņus paskatās... Tad jau ģeniālas ir, kur pats pa priekšu gājienam paskrēju.
Nu jā, šinī ziņā žēl,ka cilvēks tomēr ir tik ļoti atkarīgs. Zaķei starp citu bildes neko, vienīgi sevi tur īpaši neredzam.
LMR : Tomiņ brīdi pagaidi , te "Ēnā" sež un texstus cītīgi lasa kexs kurš lielijās ka esot visus 35.000 Nobliezis ar visiems karogiem utt. šim esot 10000 kadru 80Gb tikai no gājien, Ot izliec redzamā vietā Tel vai Epastu . Domaju ka ilgi nebūs jāgaida kad vinš tevi uzmeklēs. Bet īstenībā vari viņam uzmākties reku šeit www.draugiem.lv...
Tik nemēģini neko teikt diskusijas sakārā izbanos tevi nafig par šā Krutuma apšaubīšanu Pie reizes paskatisim vai sim tiešām kautkas ir vai tik skaļi bļauj!
Lunis - no kurienes šis blieza un kādā virzienā? Tā kā biju gājis no Dailes teātra līdz pat Vanšu tiltam, varbūt es arī esmu kādā kadrā? LMR - jau atbildēju, ka man nekas diemžēl nav.
Ir tada samērā pasūdīga vieta Mcdoneļa balkons otrajā stāvā Neesot varejis pat padzerties vislaik esot "Filmējis" un lielijas ka neviens tur vairak nav laists kaut gribētāju est bijis daudz Iedomajies dragāt 7h bez apstājas no viena punkta 10000 kadru Manējie Francijas un Krievijas olēģi ņirdza teica ka tas esot riktīgs "Ložmetējnieks" bliezt tā no viena punkta , esot jāpiesaka Ginessa Bet tur vaig paintresēties pie paša , visi jau par šo ņirdz bet istenībā ideja nav slikta no tā viņa Ds III plakātus var dragat
Jā, biju iegājis un apskatījies. Sapratu virzienu. Es tur arī netālu biju, bet mani redzēt varētu tikai no mugurpuses. Jēga nekāda. Bet es tur palasīju - Tu šo esi nokaitinājis, ka šis piesolījis Tevi sūdzēt tiesā par goda un cieņas aizskaršanu. Vai viņš pa mākoņiem neplivinās? Es pat teiktu, ka labāks rakurss būtu bijis uz kāpnītēm kā Aero-Kalniņš nevis tik augstu no balkona. Nē - es jau netaisos neko tādu atkārtot, bet Kalniņa ideja ar tām kāpnēm - to es nevaru aizmirst. Tādam kopējam (deju kolektīva, kora vai vienalga kāda kolektīva) pārskatam - vismaz 3-4 bildes, kā šie iet garām. Pirmais kadrs - nosaukums, karognesējs, otrs kadrs - pirmās rindas pa diagonāli, nākošais - nākamās rindas, tā lai sejas var redzēt. utt. Jo tāds augšējais rakurss no balkona - pēdējās rindas vispār nevar redzēt. Un skatītāji malās - pārāk daudz liekas informācijas. Kāda jēga pirkt tādu bildi, ja dalībnieki sevi tajā nevar ieraudzīt un seju atpazīt? Tiklab varētu nopirkt no tv kādu fragmentu ar izvēlētā kolektīva gājienu, ja kādu interesē. TV par to nav padomājusi?
ngng - tv fragments ir domāts nevis kā bilde, bet gan no visa vairāku stundu gājiena (vai vienalga no kāda koncerta) 5-10 min fragments, kurā būtu redzams izvēlētais koris, dejotāji, muzikanti utml. Ja kāds dalībnikes pēc 10-15 gadiem grib atcerēties, kā piedalījies dziesmu svētkos, tad vienīgais, kas viņam varētu būt, ir viena bildīte no balkona? Papildus variants varētu būt tv fragments. Tā ir tā doma. Vai Tev ir kāds cits priekšlikums?
Linkman : Tur jau tie podi sakot ar to ka VIETA BEIGTA Dziesmu svetkus fočēju profesionāli kopš ~1990 gada diesmu svētkiem tai laikā šancējam kopā ar to pašu Airo Kalniņu Izdevniecībā LIESMA tā savukārt izdeva lielos prezent Albumus pa Dziesmu svētkiem tad vissi dabujam riktigi norauties Katru rītu izdalija paku filmas ,nostastija vajadzigos kadru aprakstus. Man bij 70-200/2,8 NIKON bliezu dejotaju portretus Daugavas stadiona ,Lielajā estrāde, asisteju kur koleģi bildej uz lielajiem formatiem 9x12 , 6x17 tam pasjam Airo Kalninjam , Balodim ,Lacim vel taja laika stureju vienigi pro Dipu labori LV pec Bildesjanam pa naktim Apstradaju desmitiem E-6 120 filmu NO PASAKUMA . Tiesji tad sapratu KAPEC vecakie kolegji STAIPA TREPES jo punkti AUXSTAKI par 2x cilveka augumu PILNIGI GARAM ja negrib tasit BAIGOS KOPSKATUS Tapatas GAJIENOS velams PERSPEKTIVS skatu punkts NEDAUDZ no augsjas un Perspektiva , vieniga izeja TREPES pie pasjas ielas malas viss citss ir GARAM Kopuma esmu lidzdarbojies 4-5 dziemusvetku gramatu projektos ko tasija Liesma , Avots , Fotocentrs un vertigakais ka tolaik caur manam rokam gaja 100% visi sjo gramatu JELIE / GATAVIE matrereali kas lava LAB izpetit KĀ vecī bildējuši KO DOMĀJUŠI Konkrētais kexs PR specss , nav fotogrāfs nekad tads arī nebus viņam vienkārši nav spēju pārāk NERADOŠ ,šabloniska "Ciparīga" domāšana ,skaudīgs uz citu panākumiem. Taču izcilas ANALĪTIĶA spējas baigi labi prot apkopot informāciiju skaitīt ciparus izrēķināt visādas fiškas apstrādāt milzīgus kvantumus ar infu , bet RADOŠĀ potenciāla diemžel viņam nav ,esmu pēc viņa paša uzaicinājuma mēginājis parādīt kā strādā ar studijas gaismām un APLAUZOS šis vienīgais kurš NESPĒJĀ IEDOMĀTIES RADOŠAS / NEREĀLAS lietas tas ir IEDOMĀTIES KO VAIG PANĀKT Kinostudija tādi arhaiski pusizdeguši lukturi meģinājām mēs pamatā divu veidu ĻOTI ASAS vai ATSRAOTAS gaismas no ATSTAROTĀJIEM ,konkrēts kexs bija VIENĪGAIS kam konkrēti nekas nepieleca sim vienmēr vajadzēja SPILGTU BEZĒNU GAISMU jo spilgtāk jo labāk pārējie mēģiņaj pielāgoties tam ko es tur ākstijos ar ēnām kontrastiem un atstarotājiem. Beigās vēl nokoļija numuru pēc kura es vairs neturpināju pēkšņi vienā brīdī sāka brekt ŠITO NEVIENS NEBILDĒ tā MANA IDEJA !! Iedomājies KOLEKTĪVĀ FOTO SESIJA šitā sākt murgot ,CIRVIS Kadam jabut IDEJU trukuma lai peksni kolektiva sesija pageretu NEBILDET vinja idejasReku bilde kā tur tās lietas notika , šie bildē www.erfoto.lv...www.erfoto.lv... www.erfoto.lv... www.erfoto.lv... www.erfoto.lv... Pēc šis "sadarbības" sapratu dzekam nav radošo spēju baig skaudīgs uz citu panākumiem Vislielākais ļaunums ko nodara kapitāli čakarē Modeļu foto tirgu , mani tas neskar nedarbojos brīvajā tirgū mani klienti viņam nav zināmi taču te daudzi var pastastit kā konkrēts keks iespamojot simtiem skuķu albumos noliek ieprieksējo bildētāju momenta piedava SAVUS "Daudz kvalitativkus" pakalpojumus. Viņam nav pieredzes šai jomā jo LAI KO VIŅS NESTĀSTĪTU pirms 3 gadiem bildēja ar PANASONIC LUMIX Zieptrauku apgalvojot ka krutākā kamera pasaulēs bildes bij "Ceļojumu iespaidi" ļoti labā tehniskā līmenī Par iesūdzēšanu vienmer esmu teicis TIK UZ PRIEKŠU tā būs jautrākā tiesas prāva Latvijas vēsturē kā Lamers ar pāris gadu pieredzi kam naturāli sakāpis galvā mēģinās pierādāit kā viņš ESOT VISU IEMĀCIJIS turpat vai visiem LV fotogrāfiem kas pirms viņa neko nav mācējušu ,protams ES no viņa esot visu iemācijies pirms viņa 20 gadus ķepu sūkāju ar nevienam nevaidzīgu diplomu tā ši stāsta Taka plēšamies VESELS BARS ar šo nevis tāpēc ka viņš mums kautkā būtu intresants vienkārši šis KAPITĀLI ČAKARĒ CILVĒKIEM PRĀTUS modeļiem smadzenes ar saviem nepieredzējuša iesācēja tekstiem brutālu citu darbu nolikšanu modeļu acīs Istenībā agrāk džeks bij normāls kexs visadam tehniskam fiškām analītiskām lietām, bija smukas ceļojumbildītes BET tiko nomainija ziepi pret kautkādu spoguleni sāka pirmos skuķus knipsēt TĀ VISS sajutās pekšņi advancētāks par vissiem neticamas ambicijas galvenais ka nepamatotas Man doma ka buss bijis pie kada Psihoterapeit kas ieputis ESI KRUTAKAIS PASAULE uz sji punkt pamata plesjas ar visiem kas tuvuma un taluma Varbūt kautkur esmu vainigss NU PATIK man sjitādus "Krutus Lamerus" kaitinat un lecinat tāču sjis gadijums pienem parak kliniskas formas
Vari būt 100% parliecinats visus šos tekstus vinš izlasīs jo parasti visur "Sēž ēnā" zem kautkāda Fake nika bez bildēm un filtrē kur kāds ko par šo vai foto saka Ta tas ir visos LV foto portalos ,BILDES viņs reāli nekur neliek iemīļotais teksts viņam "Visi zog manas idejas" neesmu vairs muļķis tās atklāt
Mjā. Ko tik Tu visu neesi piedzīvojis un kur piedalījies. Par to pēdējo tekstu - visi zog manas idejas - atcerējos dažus citātus: - - - Citātu sākums - - - Michael Langford: "... Kompozicionālo spēju attīstīšana palīdz izveidot saprotamāku un specīgāku jūsu bildes būtību. Mācieties no citu meistaru fotogrāfijām, taču neļaujiet viņu redzējumam kļūt par jūsu paša reakciju uz objektiem. Sargieties no verdziskas viņu stilu kopēšanas." Uz to savukārt A. Lapins atbild: "Tas nav tā. Pamēģiniet nokopēt Bressona vai Uelsmana stilu. Tam jums būs vajadzīgi desmitiem gadu neatlaidīga darba, varbūt pat visa dzīve. Bet tā paša Bressona stila kopēšanai vispirms vajadzētu saprast, kur slēpjas šis stils, un tas ir ļoti un ļoti grūti. ... Mākslinieki apmācību laikā kopē meistaru gleznas. Fotogrāfam par sliktu nenāktu pamēģināt nokopēt kādu klasiķu darbus. ... Piemēram izmantojot Adamsa zonu sistēmu, pamēģināt parādīt visas tonalitātes un faktūras ainavu uzņemšanā. ... ... ko gan visu nevar ieraudzīt, šķirstot fotožurnālus. Ja gribās, lūdzu - pamēģiniet, atkārtojiet. Taču divi nosacījumi: izdarīt to ne sliktāk, kā citiem. Un otrs - un jebkurā gadījumā, ja jums izdosies labāk, paslavējiet sevi un pamēģiniet turpmāk rakt vēl dziļāk. Ja atkārtot citu paņēmienu ir tik vienkārši, ar ko tad šeit lepoties? Un kāpēc gan burtiski atkārtot to, ko dara citi, ja jūsu mērķis - atrast savu, izveidot savu personīgo stilu? Tad sāciet ar to, lai atteiktos no ārējiem efektīgajiem paņēmieniem. Vislabāk nepārtraukti atgriezties pie klasiķu darbiem, lai IEMĀCĪTOS TAJOS MĀKSLAS SAPRAŠANU. Jo saprašana - tas nav paņēmiens, to nevar atkārtot, katrs to atrod atsevišķi." - - - Citātu beigas - - - Tā kā aizsargāt kaut kādas idejas vai apstrādes paņēmienus, tas ir nereāli un par to brēkt vai pārmest citiem - tas ir bezjēdzīgi. Saprašana, kā skatās meistari - tas ir galvenais. Tādā ziņā Luni Tev ir baigi veicies, jo, ja esi asistējis pieminētajiem vīriem un pēc tam redzējis jēlmateriālus, kas "ļāva izpetīt KĀ veči bildējuši, KO DOMĀJUŠI" - tas nu ir tāds mācību materiāls, kas nevienā grāmatā un nekādā fotoskolā nebūs izklāstīts, Prakse ir baigi svarīga. Sava stila izveidošanai ir nepieciešama nevis paņēmienu kopēšana, bet gan fotogrāfijas saprašana. Tas viss gan neattiecas uz pieminēto gadījumu par dziesmu svētkiem, bet Tavs garais komentārs atsauca atmiņā pieminētos citātus.
Linkman : Perties par kautkadu IDEJU SPERSJANU var tikai lot aprpbezots vai truls cilveks. Man nekad nav trucis ideju es isteniba neko daudz nedomaju taisu KA PATIK Tapec tadi individi kuri sjausmig uzsverti cepas par kautkadu savu IDEJU spersjanu vai apatrades vai bildesjanas panemienu izmantosjanu izsauc man vienkarsji njirgu. Nekad nevienam neesmu slepis ka es ko taisu man prieks ja kads var uztasit tapatas un vel jo labak ja var paspet manus variantus Man vienakrsji patik talantigi un gudri cilveki un neciesju aprobezotus idiotus seviskji tadus kas megina ierobezot vai aplikt citus talantigakus
Beidz Fridi , es vienkarsji tos esosjos balstuss pietiekami labi pratu izpurinat uz sjo spejam un izmantot to sava laba Atskiriba no sjiem kam negribejas neko stastit es varu muldet visju pec kartas
Friidis : Palasi tekstiņus , man baig aiskustināj kad Vards man atsutija uz tiem linku Lasiju un rēcu
# Vaards: 2007.12.13 @ 14:52:39
Labs spams! ))
Patīk šadi jautājumi:
> Dreef, ja drīkst jautāt, kur var aplūkot Tavas bildes un kuros fotogrāfijas konkursos Tu esi uzvarējis?
No tiem var secināt, ka cilvēki tiešām vērtē fotogrāfus pēc aparāta. Super duper verķi tak nedrīkst neviens iegādāties, ja viņš katru otro mēnesi nav Nacionālajam Ģeogrāfiķim uz vāka.
Dreef, aizej nokaunies!
# Qued: 2007.12.13 @ 14:52:58
Dreef, vai tu esi pārliecināts, ka tevi apskauž un grib nozagt tavas idejas? # Sic: 2007.12.13 @ 14:55:32
Vaards, es vēlējos uzzināt kur es par šo kungu varētu uzzināt kā par fotogrāfu. Un, manuprāt, vienīgā iespēja kā to izdarīt ir aplūkot bildes. # Dreef: 2007.12.13 @ 14:56:21
Sic: Nu labi, tad tu esi iespļāvis šādiem Latvijas fotogrāfiem sejā: Gundega Dege, Andrejs Vahruševs, Eduards Nipers, Andrejs Zavadskis, Rihards Puriņš utt., kurus personīgi pazīsu un no savas puses izsaku atvainošanos par šī necienīgā amatiera rīcību, kas māk tikai vāvuļot, bet vēl pats neko nav izdarījis.
Luni, nejem ļaunā, bet , neskatoties uz to, ka pazīstu un gana cienu Jūs abus, tomēr no malas šī diskusija šķiet diezgan smieklīga. Tāds nenormāli puicisks lecīgums un lielīgums. Tādēļ arī atļāvos "iestrēgt"
Friidis : Es atkal par visju to njirgajos un kaitinu sjo un sjis taicami uzskruvejas. Kapec es to daru , a man nepatik ka vins skukjiem bore ka visi citi salidzinajumu ar vinju ir nemaklulji un NAVA NEKAS Es personigi uzskatu ka vinjam lidz Gundega Dege, Andrejs Vahruševs, Andrejs Zavadskis ir kā lidz mēnesim , vins pats neko APTUVENI tadu ka sjie nevar un nevares uztasit. NEKAD Tapec ari saku sjo kaitinat par to "Svetku gajienu" un kolegji draudzigi piebalsoja , jo zinu pietiekami labi ka NO TURIENES kautko labu uztasit it LOTI PROBLEMATISKI kur nu vel stastit ka nobliezis 35.000 dalibniekus . Bet cipars 10000 kadru 7h izsauc nezinu lidzjutibu kamerai
ngng:Draugos man nejauši nav gadījies neviena kaut cik smuka zaķa profils, kurā zināmais kungs D. nebūtu labsirdīgi izteicies par vizuāli pozitīvajām meitenes īpašībām. Tas šķiet dīvaini, ja izejam no viedokļa, ka laba manta pati sev reklāmu sagādā, bet, no otras puses, ja salīdzina ar Portreti mārketinga aktivitātēm un Pluumes pozitīvismu, tad laikam jau pareizais ceļš vien ir.
Cik viņš meitenes pa pliko nobildējis un cik Ogres patriarhs F., pēdējā gada laikā, ko?
Kolēģis "ar daudzām sejām un nikiem" aizmirst vienu būtisku niansi- "Ogres patriarhs", atšķiībā no daudziem citiem, necenšas pozicionēt sevi, kā dižu fotomākslinieku! Ir luste- pabildēju, ja nav luste- man pilnīgi pietiek ar ģimenes un krimfoto...
ngng : Spamot jau neviena nav aizliegts pietam meitnem patik ka vinjam paglaimo Cita lieta ka daudzos gadijumos seko Privara vestule ar teksti par neprofesionaljiem kas tasijusji "Smukulisja bildes" bet vins esot Ists Profesionalis un varot satasit DAUDZ PROFESIONALAKAS Ja skukjis saka ka nee bija Tads un tads Profss tad sjis zraiz sak apspriest kas neprofesionals tais kadross un ka vispar paikji par to varot maksat , es saku REALI ne viens vien blogeris saskaries ar sita frukta "PR stilu" cik esmu lasijis daza laba asaka vardu parmainja tur notiek TACJU puikam ir teicams panemiens sjis IZBANO OPONENTU un tad sak likt valja SAVU TAISNIBU a tas nevar neko preti pateikt Nju suskjis vienvarsakot riktigs A Fridis savas plikas meitenes jau izbildejies vins taga bildes SMUKAS LIGAVAS un VEDEJMATES
ngng: Linkman, mani savā ziņā vienmēr pārsteidz tas, ka fotogrāfam iesaka mācīties no fotogrāfiem, bet no režisoriem, piemēram, no Fellini (m/b foto pateicīga nodarbe) nekad. Vai tas būtu apzināti?
Apzināti? Mhmm. Kino un fotogrāfija. Divas dažādas pasaules, bet apstādināts kinokadrs ir tā pati fotogrāfija. Par Fellini man jāsak tā, ka man ir 1986. gada izdevums "Fellini's Faces", kuru izdošanas gadā arī nopirku, nu jau vairāk kā pirms divdesmit gadiem. Es nezinu teikt, kā un vai vispār no tās grāmatas esmu kaut kā iespaidojies, bet tās Faces varu šķirstīt turp un atpakaļ un neapnīk. - - - Fellini grāmatas ievadā par sevi raksta: "Es vēlētos visas šīs planētas sejas redzēt: es nekad neesmu apmierināts, un ja mani apmierina kāda seja, es vēlos to salīdzināt ar citām sejām, ar visām sejām, kuras vispār ir. Tā ir absolūta neiroze." - - - Un tad, kad atver to Felini grāmatu kādā lapā, kur dubultajā atvērumā parādītas 32 dažādas sejas, tad tas ir fascinējoši.
Linkman:Kino un fotogrāfija. Divas dažādas pasaules ...
no 1 1/2-es dažādas, no 2. 1/2-es nē. tā tehniski ņemot fotogrāfija 24-25 X s. tā lingvistiski /angliešu valodu domāju/ ņemot fotogrāfija - rakstīšana ar gaismu nepieminot vai raksta kustīgu vai nekustīgu bildi - skat. master of photography - operators inscenētājs, STILL photography.
Linkman: ... bet apstādināts kinokadrs ir tā pati fotogrāfija.
fizolopiski ņemot nepiekrītu. apstādināts kinokadrs ir foto kadrs izrauts no filmas un ar to pašu no sava dabistiskā operatora un režisora radītā konteksta. fotogrāfija incenēts kautkas vai apstādināts kinokadrs no notikuma. nu, tas kadrs no filmas /ja grāmatā, bieži filmas uzņemšanas laikā tapis foto un labi, ja fotogrāfam pieticis prāta nostāties blakus operatoram un apmēram tikpat platu stiklu paņemt un jocīgi, ja vertikāls/ un tas foto atšķirīgās attīcībās ar esošo vai izmurgoto / konstruēto realitāti.
Jeeeeeeeeeeee!!! Es atradu "Puļemjočika" skatus!! www.fotoo.lv... Nieka ~60 Bildes !! šitā izgāzties no 10000 tikai 60 sudigas bildes ,teicami var redzēt ka vieta bijusi NATURĀLI SŪDĪGA
Lunis:Jeeeeeeeeeeee!!! Es atradu "Puļemjočika" skatus!! www.fotoo.lv... Nieka ~60 Bildes !! šitā izgāzties no 10000 tikai 60 sudigas bildes ,teicami var redzēt ka vieta bijusi NATURĀLI SŪDĪGA
Te gan laikam jāpiekrīt Lunim- kā katra atsevišķa bilde konkrētam cilvēkam noteikti interesēs, bet kā fotogrāfa veikums- diemžēl "širpotreb" (plaša patēriņa prece)...
Bet biznesa funktiers protams nav sliktss , vienigi neredz kur tas riktigi ir un cilveki parsvara skatas prom uz otru pusi Tacju stilam "Trapiju noverosjanas kameras redzesloka" teicams veikums , vares skaitit "Dalibnieks 9654" "Dalibnieks 10784" ka jau teicu no sjitā kautko radošu "Maksla" var negaidit bet KAPOSTS gan jau buss nesliktss Bildes Ka disneilendas karuselī
apskatīja luņa norādīto linku, un... šprotes bundžiņā izskatās smukāk, kā nekā profi tās tur saliek)) pilnīgi neizteiksmīgas bildes, bet....ja kāds tajā gājienā atrod sevi, tad 2o kapeikas atmiņai jau nav žēl maksāt. p.s, zem tā linka ir cita fotogrāfa bildes, tām nav ne vainas, ja kas...
Lunis:Bet biznesa funktiers protams nav sliktss , vienigi neredz kur tas riktigi ir un cilveki parsvara skatas prom uz otru pusi Tacju stilam "Trapiju noverosjanas kameras redzesloka" teicams veikums , vares skaitit "Dalibnieks 9654" "Dalibnieks 10784" ka jau teicu no sjitā kautko radošu "Maksla" var negaidit bet KAPOSTS gan jau buss nesliktss Bildes Ka disneilendas karuselī
A vai puisim nevar rasties problēmas ar autortiesībām, ka viņš 10000 cilvēku bildes izliek pārdošanā, nevienam neprasot atļauju par to? Lūdzu bildē mani, bet ja pārdod, tad lūdzu mazliet padalies.
UldisS : šitais puisis advancets šai jautājumā , viņam tādi līgumi kā paraksta tad tirgo kam gribi un kādā kontexstā gribi Gan būs atradis likumos caumuru kur "Dari ko gribi" bet īstenībā tā ir publiska vide BILDĒ un tirgo KO GRIBI ja uzreiz neiebilst
Man tas balkona rakurss šķiet par augstu. Savukārt acu augstums ir pārāk zems rakurss. Vai kaut kur nav redzamas AeroKalniņa bildes no kāpnēm? Par UldisS pieminēto. Fotobankās jābūt līgumam, ja pārdod bildes ar cilvēku (modeļu) portretiem, bet kā tad ir ar šādām bildēm? Reāli ar visiem bildēs redzamajiem cilvēkiem nenoslēgsi līgumus. Viena lieta ir publicēšana, bet pārdošana? Vai pārdošanai nevajadzētu būt saskaņotai ar organizatoriem? Kāda ir prakse šādos gadījumos? Nu re - kamēr rakstīju jautājumu, Lunis jau uzrakstīju komentu iepriekš.
Lunis:Friidis : Es atkal par visju to njirgajos un kaitinu sjo un sjis taicami uzskruvejas. Kapec es to daru , a man nepatik ka vins skukjiem bore ka visi citi salidzinajumu ar vinju ir nemaklulji un NAVA NEKAS Es personigi uzskatu ka vinjam lidz Gundega Dege, Andrejs Vahruševs, Andrejs Zavadskis ir kā lidz mēnesim , vins pats neko APTUVENI tadu ka sjie nevar un nevares uztasit. NEKAD Tapec ari saku sjo kaitinat par to "Svetku gajienu" un kolegji draudzigi piebalsoja , jo zinu pietiekami labi ka NO TURIENES kautko labu uztasit it LOTI PROBLEMATISKI kur nu vel stastit ka nobliezis 35.000 dalibniekus . Bet cipars 10000 kadru 7h izsauc nezinu lidzjutibu kamerai
Nezinu gan Luni - par manām bildēm, ko modele ielika draugos, bez norādes uz fotogrāfu utt, viņš izteicās atzinīgi. Tā ka visus gan nenoliek. Esmu redzējis arī citiem fotogrāfiem veltītus atzinības vārdus, no viņa puses. Parasti jau vells nav tik mells, kaa maalee.........bet vispār, par tām jūsu lielcīņām, es piekrītu Frīdim. Iekš PM to visu kārtot būtu korektāk
Lunis:UldisS : šitais puisis advancets šai jautājumā , viņam tādi līgumi kā paraksta tad tirgo kam gribi un kādā kontexstā gribi Gan būs atradis likumos caumuru kur "Dari ko gribi" bet īstenībā tā ir publiska vide BILDĒ un tirgo KO GRIBI ja uzreiz neiebilst
Luni: šoreiz ņifiga. Tu droši atceries, pirms gadiem bija diskusija par to, ka unīšu tualetēs un arī uzlaikošanas kabīnēs bija novērošanas kameras un tauta par to sāka šūpoties. Tā diskusija tika juridiski izbeigta tā, ka uz lielajām durvīm ir uzraksts, ka šajā (privātā) ēkā darbojas videonovērošana un attiecīgie ļautiņi redz kā tu pielaiko apenes vai pačurā. Tu vari neiet uz turieni un to nedarīt, čurā citur. Bet, neviens nedrīkst šādi iegūtas bildes bez manas, tavas, dajebkura bildē esoša piekrišanas tiražēt, publicēt, kur nu vēl pārdot. Tas, ka tu nezini, ka tavu bildi pārdod, nenozīmē, ka tu esi devis piekrišanu. Faktiski tam vajadzēja būt vienam no DzSv biroja darbiņiem, ka jebkuru DzSv bilžu PĀRDOŠANA ir jāsaskaņo ar bildēs esošajiem, vai viņus pārstāvošiem. Bildē savām vajadzībām uz veselību, bet ja gribi taisīt naudiņu- ir jāpadalās.
Lunis: ... tā ir publiska vide BILDĒ un tirgo KO GRIBI ja uzreiz neiebilst
Te nu Lunim ir taisnība - tā ir publiska vide. Taču ja kāda bilde tiktu izmantota reklāmā, tad bez saskaņošanas ar tajā redzamajiem cilvēkiem nebūtu pieļaujama?
NilsS : NETICESI par manām arī jo nezinaja KAS BILDEJIS Smiekligakais ka piebilda ka PAC butu tocno tapatas bildejis un momenta piedava PATS UZBILDET , kaut kadu laiku ieprieksj gan bij sjo Modeli prasti atsjuvis ar texstiem ka tadas vins nebildejot un tadas sjim nevaigot un vispar vina neliekoties vinjam perspektiva ,iedomajies kada skuķim bij medus maize ka pec tam vel 3 dienas nevarej no sa atsuties vislaik plijies virsu ar bildesjanas piedavajumiem un grudis savu nejauko ligumu bet baigas atsjuva gan Kad pec paris dienam sjeit izcekoja kam bildes pieder tad gan saka skukjim 3 NAKTI stastit ka "Vins man vissu iemacijis " es biju bez ieksjam no smiekliem un meicja ar iedomajies sjim 3 nati bij liecies BAIG SVARIG pavestit ka VISI NO VINJA VISU IEMACIJUSIES Esmu Modelju sadalja Draugos ne taja kas vinjam pieder bet Otraja lasijis ka dzeki sjim biete sola par vinju bilzju apdisjanu ko sjis modeljiem suta Man gan greks zeloties es parasti bildes taisu par naudu ar noteikumu ka nekur mans vards neparadisies un ari esmu no pasutitajam dzirdejis ka sjis PASLAVE un pec tam uzreiz pats piedavajas , man stili daudz un dazjadi tehniski panemieni un kameras ari taka IZCEKOT praktiski nevar ne pec kadiem parametriem pat ne pec EXIF Viss ko var redzet ir tasitss pa Free prieksj sevis hobija pec , keoemrciju nekad ne paturu ne radu Taka drosji zinu ka sjis tev visur loznja un cekolas , vizdrizak "Mekle idejas" pasjam tak nav
Man vinja persona nelikas ne cik intresanta pec KINOSTUDIJAS kadu gadu neko par sjo nezinajuu KAMER vins saka citus aplikt Modelju diskusijas un grust pilnigu tuftu par sji Foto zanru DROSJI varej mani tak GRAMATU GUDRIBAS jo dzive ta nekas reali nenotiek
Lunis: ... tā ir publiska vide BILDĒ un tirgo KO GRIBI ja uzreiz neiebilst
Te nu Lunim ir taisnība - tā ir publiska vide. Taču ja kāda bilde tiktu izmantota reklāmā, tad bez saskaņošanas ar tajā redzamajiem cilvēkiem nebūtu pieļaujama?
A kāda starpība- reklāma pa miljonu vai 10x15 pa 20 santīmiem?
mja. bildes apskatiju. neesmu fotografs, bet nu... es nepirktu. IMHO, daudz labakas bus no kada, kas mala staveja ar slr-like ziepi kaut vai. 1Ds III sevi te neattaisno.... plakanas un raibas bildes. shodien ka reizi gaju garam tam balkonionjam, nu, kad cilveku tai laukauma maz, tad i butu neslikta paparazzi vieta no maka logiem, piemeram, shaut ka ministrs satiekas ar zhurnalisti pie Laimas pulkst.
Ja kādu interesē bildes, tad šeit varbūt kāds no dalībniekiem sevi var atrast. Ielāde bez maksas. www.flickr.com... Kā norādīts DzSv biroja mājas lapā: www.dziesmusvetki2008.lv... Fotogrāfijas ir izmantojamas ar atsauci uz fotogrāfiju autoriem un Dziesmu svētku biroju.