Es atvainojos, bet nenācu te reģistrēties un publicēt savus darbus (tas nav te reģistrējoties obligāts nosacījums). Tajos pašos draugos var apskatīties manas fotogrāfijas, Erfoto, Photo.net, katalogos, žurnālos, Web lapās utt. Lai galīgi nejustos apdalīti, tad piemērs: www.justmobile.com.au Un to ko Kinostudijā fotografējām: misfitsaudio.com... (meitene ar zobenu). Kas Lunim sanāca var pameklēt viņa darbos (nedarbos). Lai jums veicas ar fotogrāfiju publicēšanu un konkursu rīkošanu ar Luni. Mani tas diemžēl neinteresē.
Tas, protams, ir katra izvēlē, likt vai nelikt bildes. Fotoportālus es uztvera kā savas vizītkārtes (vai portfolio) variantu. Un kāpēc gan šī portālā lietotājiem būtu jātērē laiks, lai kaut kur citur klīstu un kaut ko meklētu? Viens klikšķis un redzama autora galerija. Ja nav, tad nav. Šeit ir pietiekoši daudz labu autoru, lai apskatītu viņu pēdējo un kopējo veikumu.
dreefs ir labs cilveeks, bet dazhreiz vinsh neinformeetiibas peec riikojaas slikti.
imagine studijas sakumaa bija tik dazhas gaismas un softi, tikai peedeejais tik iegaadaats frenselis un viss paareejais. un pirms maniim frensesli veel bij daudzaas citaas studijaas. imagine studija iekaartota daudz labaak par maneejo, jo es neesmu miljonaars lai atlautos visu to labaako un dargaako ko konkreetais razhotaajs piedaavaa. bet ne jau tehnikas esamiiba ir fotograafa liimena radiitaajs, bet gan darbi....
esmu arii saskaaries ka vairaaki cilveeki kuriem esmu bildeejis gan kaazas, gan portretus suudzaas ka dreefs liek sliktus komentaarus, brauc augumaa ka foni likti klaat utt (kaut arii to nekad nedaru)
un nesaprotu kapeec abi piemin to saluuta konkursu. shaada tipa konkursos uzvereet ir laimes speele, kur nedz prasme, nedz tehnika, ne vaards tiek skatiits.
Laikam nav dūmi bez uguns. Kaut gan kāds ķīmiķis forumā esot piebildis, ka dūmi esot arī bez uguns, tikai tad skābeklis pietrūkstot. Kurš gan grib un kāpēc samazināt skābekli?
Kā neinformētības pēc var rīkoties slikti - tas kaut kā ir savā starpā saistīts ;-)? Tad es saprotu kādēļ Lunis tā rīkojas . Ja sākumā Imagine studijā vairāki gaismu komplekti ar kuriem var darboties vairāki fotogrāfi dažādās telpās paralēli skaitās maz, tad gribētu redzēt kas darās Andrez studijā ;-). Un ja savs gads Fresnel lēca studijā arī skaitās maz, tad nu neko - gribēju tikai pateikt, lai Lunis nenoliek Imagine studiju, jo tur tas jau bija, kamēr Portreti.lv studijā tas ir pieejams tikai tagad. Ja komentārs: fons izskatās kā zīmēts vai tamlīdzīgi, skaitās slikts komentārs, tad kādam ar uztveri ir pavisam švaki ;-). Un biju novērojis, ka tieši Andrez zem manis fotografētajām bildēm bija sarakstījis sliktus komentārus, kurus modele pēc tam izdzēsa (ne es ko prasīju, ne man viņa par to sūdzējās, ne man kas interesē, bet tas ir fakts) ;-). Dažas modeles dēļ šādiem komentētājiem pat slēpj autoru un tad pēkšņi darbi izrādās baigi labie ;-). Bet tas viss ir tikai normāli. Komentēju es tiešām daudz un reizēm kaut ko aizrādu, kas fotogrāfiju padarītu labāku manā izpratnē. Vienmēr esmu komentējis fotogrāfijas, kritizējis, izteicis viedokli visās vietās kur esmu, kaut vai erfoto, photo.net, draugiem.lv vai vienagla kur un nekad neesmu apgalvojis, ka to es nedaru ;-). Un to es turpināšu darīt kā arī par manām bildēm regulāri izsakās kaut vai tajos pašos draugos. Reizēm atbildu un cilvēks sapratis savu kļūdu pat palūdz izdzēst viņa komentāru. Bet fotogrāfu nekad neaplieku! Pat pēdējā gada laikā neskatos kas fotografējis, ja arī tur tas būtu pierakstīts, jo tas būtiski iespaido viedokli - tiek vērtēts fotogrāfs nevis darbs. Reizēm var atpazīt kāda fotogrāfa rokrakstu vai vēl ko interesantu un to arī pateikt. Es komentēju darbu vai modeļa veikumu. Tādēļ fotogrāfam var būt veiksmīgāki darbi un ne tik veiksmīgi, kas ir tikai normāli. Arī modeļi dažās bildēs izskatās interesanti un dažās ne tik veiksmīgi. Tādēļ tā nav nekāda pašreklāma, jo pašreklāma būtu tikai slavinājumi bildēm un modeļiem. Un ja modelis saka, ka tā nav, tad man visam ir pamatojums un savu viedokli varu pierādīt/apstiprināt - pāris reizes šādi arī ir sanācis ;-). Man nav mērķis par visiem priecāties un teikt cik viss ir forši, ja var būt foršāk - tādēļ arī daudzi ir neapmierināti un meklē kašķi. Arī tas reizēm ir jautri ;-). Reizēm gadās nepareizos vārdus pielietot un atkal mani pārprot. Piemēram, vienreiz urakstīju, ka interesanti samuhļīts (vai kaut kā tā). Bet samuhļīts laikam tika saprasts kā kaut kāda datorapstrāde un kā slikts komentārs ;-). Manā izpratnē tur bija interesants kadrs noķerts un ar gaismiņām specefekts iegūts, kas izskatījās kā samuhļīts un tādēļ interesanti ;-). Un ja man prasa padomu kas ko kā fotografē, tad savu iespēju robežās arī konsultēju vai tā arī pasaku, ka neko par to nezinu. P.S. Andrez: fonu likšana klāt taču nav nekas slikts, vai arī esmu kaut ko garām palaidis ;-)?
Kā bija tas teiciens - mērķis attaisno līdzekļus? Katram savi mērķi un attiecīgi līdzekļi tā sasniegšanai. Kādi kuram ir mērķi, tas ne vienmēr ir skaidrs, rezultātā izmantotie līdzeķļi var iegūt dažādas interpretācijas.
Dreef- te jau pacēla jautājumu par šīs tēmas spama lērumu. Es pats jau arī šad tad paspamoju, bet šitik gigantiskus tekstus šeit un daudz kur citur man nav pa spēkam ražot, pat garlaicīgu diennakts dežūru aizpildot. Pa kuru laiku tad Tu paspēj veikt slavenā fotogrāfa tiešos pienākumus? Jebšu Tavs Marks to dara automātiski bez Tavas klātbūtnes?... Lunis jau arī visur garos palagus raksta, be viņam takš nav ar fotografēšanu jāņemas- tikai EU-busineess...))
Linkman:Man tātad būtu - Linkmanospamogramma? Bet saitei būtu snabospamogramma?
Štirlicam- "Saitei..." ir "peldošais kods"- iilgāk par pāris nedēļām uz viena nika nespēj noturēties- laikam jau pa to laiku paspēj kādam ieriebt un jātin makšķeres...))
Palasīju bišķi, un ausīs sāku dzirdēt E. Liepiņa dziesmu... Ķiļķēns un klimpa. Profesionālajā fotogrāfijā naf svarīgi, ko, kā, cik kvalitatīvi, cik mākslinieciski fotogrāfē... bet svarīgi ir cik par TO vari saņemt... un nekad profesionāli kurpnieku nevajag salīdzinēt ar kurpju modes dizaina mākslinieku. Vai tad grūti ievērot trīs jēdzienu??? 1. amatieris (bilžuko, bet nepelna) 2, profesionālis- baro sevi un iztiek no foto 3. fotomākslinieks, kas ieliek darbā sirdi. (un te var būt no pirmā, un no otrā punkta)