forum.gif
netieku gudra... ko ņemt
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / netieku gudra... ko ņemt
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 14.07.08 09:35
 citēt
Pagaidām uz mana CANON 400D stāv kit objektīvs 18-55 (ja nemaldos), bet sāk gribēties iepirkt ko lielāku. Un tad nu sākas lielākā problēma, jo nespēju izdomāt kas būtu priekš manis labāks (vajadzīgs tikai hobijam) - vai piepirkt piemēram Canon 55-200mm f/4.5-5.6 EF II USM vai tomēr pirkt ko universālāku, piemēram, Canon EF 28-200mm f/3.5-5.6 USM vai Tamron 18-250mm F/3.5-6.3 AF Di-II LD Aspherical (IF) Macro (Canon), Tamron AF 18-200mm F/3.5-6.3 XR Di II LD Aspherical [IF] MACRO /Model A14/ (Canon). Varbūt jūs ko varat ieteikt? :face-wink:
Publicēts: 14.07.08 09:54 labots
 citēt
meenesgaisma:Pagaidām uz mana CANON 400D stāv kit objektīvs 18-55 ...

saki stāv?:face-wink:
Publicēts: 14.07.08 10:00
 citēt
nepiesienies vārdiem :face-kiss:
Publicēts: 14.07.08 10:02
 citēt
par so apspriedos maajaas...nonaacam pie sledziena, ka vajag 3 gab, tad bus laime pilniba, vienu - portretnieku, vienu platolenkji un vienu zoom 80-200. A kuru , lai iegada pirmo, par to vel stridamies...Laikam jau viens objektivs visiem gadijumiem nederes..taa lai buutu smuki:).
Publicēts: 14.07.08 10:11
 citēt
Taisniiba, viens objektiivs nederas .. lai gan nezin kads ir Canon 28 - 300 f3.5 - 5.6 L IS .. :face-plain:
Cik dzirdeets un arii pameegjinaats tad prieksh platlenjkja labs esot Sigma 10 - 20, pat ieliek Canon 10 - 20
videejais , Canon 17 - 85 F4 - 5.6 IS un taalais 70 - 200 F4 L
Ja man buutu jaaiesaka, ko lai njem, tad es kko shaadu piedavaatu .. :/
Publicēts: 14.07.08 10:13
 citēt
no vienas puses tā ir... labāk, ka šaurāki diapazoni..bet no otras puses - tā objektīvu maiņa jau ar ne pie kā laba var nenovest :face-grin: īpaši, ja brauc ceļojumos uz smilšu zemēm :face-grin: tā nu tagad domāju... :face-plain: ko darīt...
Publicēts: 14.07.08 11:00
 citēt
paskaties , ko piedava fotonoma.lv - izirre un pamegini, tad skaties, kas pasai patiik...varbut kaads var aizdot ko pameginat..??
jaa, ja brauc celjojaamaa - nav baigais prieks nemitigi mainit objektivus. :face-plain:
Publicēts: 14.07.08 11:03
 citēt
Eliza_Lace: ... vajag 3 gab, tad bus laime pilnibā ...:).
man ir vairāk, tomēr laime (vismaz pilnīga) pa objektīvu līniju kavējas.
Publicēts: 14.07.08 11:07
 citēt
meenesgaisma:no vienas puses tā ir... labāk, ka šaurāki diapazoni..bet no otras puses - tā objektīvu maiņa jau ar ne pie kā laba var nenovest :face-grin: īpaši, ja brauc ceļojumos uz smilšu zemēm :face-grin: tā nu tagad domāju... :face-plain: ko darīt...

Ja Tev tiešām regulāri jābraukā ekskursijās uz zemēm ar nejaukiem laika apstākļiem, varbūt ir vērts noupurēt kvalitāti un sākumam nopirkt to hiperzūmu 18-200(250). Kvalitāte viduvēja, bet dzīvē vienmēr noderēs. Pēc kāda laiciņa papēti, kāds fokusa attālums Tev sanāk vispopulārākais un tādam fokusa attālumam nopērc kvalitatīvu zūmu vai pat fixfokāli. Otrs nedārgs variants- nopērc , piemēram nedārgo, bet diezgan iecienīto Sigma 70-300 APO Super Macro II- būs gan tele, gan bišku makro (1:2). Var lēti nopirkt mazlietotu, jo daudzi iziet līdzīgu apgreida ceļu (man arī bija šis variants)- pēc tam mazāk zaudēsi uz pārdošanu. Vispār jau (ja fotointerese šķiet nopietna), labāk uz viduvējo optiku netērēties, jo ar laiku tāpat gribēsies ko labāku un zaudēsi pārdodot.
Viens no "gana labi un mēreni dārgi" variantiem Canonam varētu būt EF 17-40/L+ EF70-200/4L un pa vidu 50/1,4 vai 1,8 fiksfokālis (pašam tāds variants). Un vēl ieteikums- ja pieņem iespēju, ka nākotnē ar foto ņemsies nopietni un varbūt pāriesi uz kādu Canon 5d (7D) utt, centies pirkt objektīvus tikai pilnajam formātam (un filmai). Minētie objektīvi der FF.
Bodiji mainās, bet labi objektīvi paliek uz igiem laikiem!
Publicēts: 14.07.08 11:56
 citēt
ja gribaas tikai garaaku, tad hiperzuums derees. nebuus objektiivi jaamaina un lieks svars liidzi jaastaipa. kad vajadzees gaishaaku, tad domaas.
Publicēts: 14.07.08 12:45
 citēt
haralds:
Eliza_Lace: ... vajag 3 gab, tad bus laime pilnibā ...:).
man ir vairāk, tomēr laime (vismaz pilnīga) pa objektīvu līniju kavējas.

taa laime atkariiga no pieredzes un vajadzibu apzinashanaas man domaat..:)),
Publicēts: 14.07.08 15:22
 citēt
meenesgaisma:no vienas puses tā ir... labāk, ka šaurāki diapazoni..bet no otras puses - tā objektīvu maiņa jau ar ne pie kā laba var nenovest :face-grin: īpaši, ja brauc ceļojumos uz smilšu zemēm :face-grin: tā nu tagad domāju... :face-plain: ko darīt...

Nuu tev jau tas matricas kratiitaajs ir :D so nevajadzeetu buut probleemaam, lai gan kaa ir .. neko labu neesmu dzirdejis :D un tik traki kaa 5d jau nav :D
Publicēts: 14.07.08 16:00
 citēt
Eliza_Lace:taa laime atkariiga no pieredzes un vajadzibu apzinashanaas man domaat..:)),
sure! itkā jau laime neatkarājas tiešā veidā ne no objektīvu skaita, ne no diapozona, kuru tie nosedz. bet nu gadās, ka nevaru /vismaz ātri/ pietecēt tuvāk, piezoomēt a ne - domāju uz garāku stiklu, nelien viss kadrā un nav kur atkāpties - domāju uz platāku, par tumšu - domāju uz gaišāku, par par mīkstu bilde - domāju uz asāku.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):