Taupīgā latvieša jautājums - kādam nav gali canonā vai kur citur, kur varētu dabūt 1Ds Mark III par ļoti labu cenu. Lai lieki netērētu laiku varu pateikt, ka ir iespēja atvest no ASV bez muitas, kas būs 3,5K Ls, var dabūt IT bez PVN, kas būs 3,8K Ls, tāpēc visus piedāvājumus virs var nepiedāvāt.
Nu i gan ~4000Ls ir tas ko vinju Reli Eiropa var dabut dileri vairumtirgotaji. Zemaka cena ko esmu dzirdejis ir ~4150Ls ar garantijam. Nedomaju ka reali ir vinju dabut zem 4000Ls vismaz Eiropa stradajosju garantiju NOTEIKTI NE. Ja esi sapircis riktigus stiklus kas maksa X000 skaitli nezinu vair ir jega meginat meklet kautko peleku un ka likums no glukainam nesakalibretam partijam. Sadas klases tehniku perk tikai ar pilnu servissu un garantiju. Isteniba ar LETO otiku ar sjo verkji pat ipasji nav ko darit sjausmigi labi redz visus optikja defektus un efektus. Taka komplekta ar vinju iesaku TIKAI FIKSUS vai sudigaka gadijuma L serijas jaunos modeljus kur vissi letak par 1000Ls nemaz nemaksa Man ar vinju sanaca smiekligs storijs , tiko biju sanemis un uzmetu kantora 50mm/f 1,2 Sabildeju sekretari uz balta fona. Atveru uz Apple Cinema HD 30 ekrana un SKATOS kaatavu mati baigakie jokainie gruzji ne gruzji kautkas jocigs nu domaju Viss dzeki itka mana klatbutne vissu testeja nekadu sudu nebija . Bet kautka iedomajos paluret OPTIKJI un ka tavu mati 50mm starp pecam tiko manami puteklisji nu MIKRO un sjistais viss bij izlidiss uz Fona ka prieks ka neasi tumsjaki plekji Tas stikls starp citu maksaja 1200Ls ar 100% rupnicas putekliem
Mark III par ļoti labu cenu. Lai lieki netērētu laiku varu pateikt, ka ir iespēja atvest no ASV bez muitas, kas būs 3,5K Ls, var dabūt IT bez PVN, kas būs 3,8K Ls, tāpēc visus piedāvājumus virs var nepiedāvāt.
Es saprotu : ja ir nauda un gribēšana tad iet un pērk ,bet nevis diņģējas par sīkumiem ,vai tas pats princips nopērk mersi un naf naudiņas par ko ieliet degvielu)))
Nu ja tu saki, ka nebūs, tad neko... visdrīzāk ņemšu IT (dažu iemeslu pēc man PVN Itālijā nav jāmaskā, kas ir 20%), jo ar garantiju būs vienkāršāk nekā uz Ameriku pēc tam izskraidīt - katrā gadījumā 300 Ls to neastvers.
Izlasiet likumu par PVN. Tur tā PVN maksāšana vai nemaksāšana ir diezgan nosacīta. Kaut kāds reāls ieguvums naudas plūsmā sanāk tik, ja ir PVN pārmaksa, kuru negrib pras'ot no valsts. Savādāk nav lielas starpības -- pērc ar PVN LV vai bez PVN ES un to nākamajā mēnesī pārskaiti VIDam
Bet nu diez vai tik sarežģītam aparātam kā 1Ds mēģināt ietaupīt kapeiku, lai pēc tam jātos ar potenciālajām garantijas lietām .... Lai arī daudz ko pērku ASV, visus savus DSLR esmu pircis šeit uz vietas. Kaut vai, lai izlabotu 1D AF problēmu vajadzēja stiept aparātu ar visu garantijas lapu un pavadzīmi. Ja pasūta to no Vācijas, tad ja ne pirmajā gadā, tad otrajā vietējais Canon serviss uz garantijas remontu vai apkopi sūtīs uz Vāciju vai to veikalu, kur pirkts
Tad jau laikam prātīgākais ņemt itālijā, jo būšu vēl 2 gadus šeit, tieši tik cik būs garantija. Grāmatvedis neesmu, bet cik no lekcijām atceros, tad pērkos un reģistrējot māšinu (vai jebko citu, ko liec uz pamatlīdzekļiem) uz firmu, tad varēja prasīt no valsts PVN atkmaksu (vai kā tas reāli notiek firmās, kuras kaut ko pārdod, tad uz PVN summas lielumu uz nākamajām pārdotajām precēm tas PVN nav jāpārsūta VIDam, jo tie stavstarpēji dzēšās)... bet nu labi - spams tas viss ir. Par Marku izlemts, nav ko tur daudz galvu lauzt.
pērkot no citas eiropas valsts,maksā cenu bez pvn,tad kad pārdosi to šeit,būs jāpieliek pvn,tā vismaz ir bijis ar traktoru,auto,izejvielām,kurus esmu pircis ne Latvijā.savādāk tā cena būtu daudz lielāka,ja katra starpniekvalsts liktu klāt savu pvn.
Jā, bet joprojām neesmu saņēmis atbildi uz jātājumu, kāpēc Latvijā dzīvojošie cilvēki pārmaksā par lietām, kuras lieto - leduskapis, auto, fotoaparāts, kurpes utt, ja var aizbraukt uz tuvāko kaimiņvalsti un nopirkt stipri lētāk (-PVN tiesa)? Tu ekoists, piemēram, kur leduskapi pirki - lv vai leišos?
Par ledusskapi runājot,viņam pvn ir salīdzinoši mazs,lai brauktu uz lietuvu,neatmaksājas.Un vēl jāņem vērā,ka tas attiecas tikai uz juridiskām personām,pvn maksātājiem.Tā kā fiziska persona samaksā pvn jebkurā valstī,kur tāds nodoklis tiek uzlikts.
Senders:Jā, bet joprojām neesmu saņēmis atbildi uz jātājumu, kāpēc Latvijā dzīvojošie cilvēki pārmaksā par lietām, kuras lieto - leduskapis, auto, fotoaparāts, kurpes utt, ja var aizbraukt uz tuvāko kaimiņvalsti un nopirkt stipri lētāk (-PVN tiesa)? Tu ekoists, piemēram, kur leduskapi pirki - lv vai leišos?
Citā valstī PVN var nemaksāt ja tev ir Latvijas VIDa (vai jebkuras citas ES valsts) izdots PVN maksātāja numurs. Ja tāda nav -- pārdevējs iekases PVN.
Nu ta beidzot mēs sapratāmies... Cik šī saita lietotāju ir juridiskas personas?! Nedomāju, ka daudz, tāpēc arī turējos pretī līdz pēdējam... par to, ka var nemaksās ir tiesa, tikai man tas neder (kā privātpersonai) un arī daudz no šeit esošajiem ir tā pat...
OK, labi, ka viss noskaidojies, varam slēgt topiku. Taupīgais latvietis ir aizdzīts, var sākt tērēt naudu...
Man jāsāk runāt kā Lunim - bija tāds gadījums vienreiz: Kad vēl tikai sāku strādāt, pārdevu es vienam klientam diezgan jaunu portatīvo datoru (tam laikam) un pēc pāris mēnešiem, kad ar viņu sazinājos citā lietā, ieminējos, ka tā dumi sanācis, bet cena tam datoram, ko viņš nopircis ir nokritusies uz procentiem 15 - 20% (tagad tā nebūtu darījis). Viņam to datoru vajadzēja darbam un viņš tikai pasmaidīja un pateica, es to datoru esmu atpelnījis 3 reizes pa šo laiku - vai tu tiešām domā, ka bija vērts gaidīt?!...
Un par jaunu kastīti runājot - pat pēc Mark III iznākšanas Mark II cena nemaz nepaspēja īpaši nokristies, jo viņu vairs nevarēja nekur dabūt... šāda līmeņa aparāties cenas mainās ļoti minimāli. Tā nav tāda prece, kur galveno lomu spēlētu cena.