Bildēju, patīk (ne proces), bet laimīgās sejas, kas pēc tam uzslavē bildes :face-angel:
Pieprasījums mazs, jo mazs portfolio.
Pārsvarā bildēju pasākumus ("firmu" balles, sporta spēles, ZS balles, atklāšanas, foto stūrīši) vnk. sadarbojos ar divām pasākumu organizatoru kompānijām un tad tās arī mani nogrābj, ja klientam vajadzīgs fotogrāfs.
Pieprasijums ir, bildeju.. Bildesanas process patiik, bet apstrades process kaitina.. tapec censos bildet ta lai maksimali maz jaapstrada.. 30 % parasti ir lidzigas, vai nederiigas, parejie 70% parasti ir labi. Lielakaa skade ir ja jastrada ar videooperatoru kopaa.. Piekritu visiem kas saka ka laika parasti ir pa maz..
VB:... kopš vairs ne ar filmu, maz sanācis ... nevarētu teikt, ka tas būtu īpaši gudri ...
atdot (-)-vus? nu, kam kāzas, tas lai kopē vēl, ja sakāro, saglabāt visus negatīvuas un varēt atrast pie vajadzības - sehr kompliziert. tā man pirmā doma bija, kādēļ man PC vajag /par bildēm pīslī tad vēl tā nopietni nedomāja/ - datu bāzei par (-)-viem ar ailītēm "kurā kastē" "Nr kura". protams, atstāt pa bildei priekš fortpeļa nebūtu skādējis.
Oskarz:Lielakaa skade ir ja jastrada ar videooperatoru kopaa.
par ko ir sāpe - lien Tavā kadrā un dzen ārā no sava?
Lielakaa skade ir ja jastrada ar videooperatoru kopaa.[/quotepar ko ir sāpe - lien Tavā kadrā un dzen ārā no sava?
Man ir vieglāk- ja videooperators azartā aizmirst par mūsu kāzu sākumā panākto džentlmeņu vienošanos par savstarpēju netraucēšanu un pārāk nekaunīgi lien kadrā, izmantoju hokeja spēka metodēm līdzīgus paņēmienus (masa un gabarīti to atļauj).Pāris "atgādinājumi" un vairs nelien...)) Bet tāda traucēšana jau vairāk raksturīga neprofesionāļiem no radu pulka ...
tas ka lien kadrraa to es arii vel tieku galaa.. bet.. lielaakaa skaade jau sakas tad kad shie saak korigeet jauno paari pec saviem ieskatiem, kas man parasti nekaa neder...
Nu nezinu , tas retas reizes pedejos gadus parasti nakas kopa sancet ar labiem operatoriem zinamiem TV profiem. Paris reizes pat ar veselam 3 BETACAM kameram un rezisoru gadijas kazu pasakums. Laikam tik vienreiz esmu REALUS idiotus saticiss pietam dzekam bij lielā SONY ciparniece kuru vins galigi nemaceja stradat un pari tīnīte "Fotogrāfe" ar KIT komplektu foceja kautkadu bezsakaru , parejais par Operatoriem greks zeloties. Isteniba par Operatoriem vaig griesties pie "NEDZERAJS" vins mums viens no spicakajiem TV operatoriem Regiona skaitas sakuma fotografs apsolvejis 34 profeni tad Kulturas Akademiju oparatorus tad LNT . TV3 jau daudzus gadus sance ar BETu aizdikja televizijas biroja no manas puses vislabakas atsaukmes , BAIG IESAKU!
Es fotografeju kāzas un man patīk.Un liekas jocīgs Kleina apgalvojums, ka kāzas var visi.Tur ta lieta, ka nevar.Ja varetu - tad blieztu visi.Bet veselai virknei ir, kam nepatīk un ātri iestājās rutīna.Reti kurais spēj fotografēt ilgi, labi, interesanti.Es ar intresi vēroju Andreja darbību.Un ceru, ka viņām vienā brīdi neapriebsies, bet viņš jau ir izdarījis pareizu izvēli - bildēt mazāk, bet dārgi.Pašai man šogad sanāca dažādu iemeslu dēļ bildēt un ņemt darbus vairāk, kā uzskatu par pareizu.Un risēju ar to, ka kāzas var nogrudināt. Bet muļķīgi ir teikt, ka kāzas var bildēt jebkurš. Jebkurš nevar nobildēt tā, lai patīk klientam, kuram varb;ut ir pilnīgi atšķirīga gaume un tajā pašā laikā - bildēt arī priekš sevis un savam priekam.Man pagaidam, vairāk vai mazāk, tas izdodās.Nevaru lepoties ar neskaitāmiem simtiem kāzu sabildētām un nemaz ar negribu.Bet 9 gadu laikā īsāk vai garāk esmu sabildējusi diezgan daudz pāriem.Agrāk - draugi pasauc, paziņas piedāvā un filmas lielāko tiesu atdevu.Jo kāzas bij sākumā tikai kā gadījuma darbiņš.Bet tagad man patīk.Dažkārt nē un neizdodas.Bet kopš digitālā - 3 gadu laikā esmu safotogrāfējusi daudz vairāk, kā jebkad.Riebjas pēcapstrādes process, jo man patīk tikai fotografēt.Un varbūt apstrādāt dažas bildes vairāk, bet reālā dzīve prasa visas apčubināt. Bet jebkurā gadījumā - nevar bildēt jebkurš.Kleins tā var runāt, jo pats vispār kāzas nebildēTas ir tāpat, ka es varētu apgalvot, ka jebkuru var iemācīt fotografēt studijā.Labāk/ sliktāk - bet jebkuru...
Par operātoriem.Man nekad neviens netraucē.Ir jābūt tad galīgam amatierim vai ambālim ar video kameru rokās, bet visi profiņi strādā tā, ka cenšas netraucēt.Un es netraucēju viņus.Cita lieta, ka kāzās jau tā vedēji un jaunie velta maz laiku foto.It kā norunā vienu, bet beigās - kā parasti, laika navUn ja vēl ir video cilv;eks, tad obligāti mums vēl abiem savā starpā būs ciņa par laiku priekš foto/video.Katram savs darbs jaizdara un katrs centisīs maksimāli sev laiku iegūtUn ja man ir maz laika dots, tad lai piedot operatori - es palieku egojiste
Nu un, ka bliez?Paradi man , cik no tiem safotografe, nevis sabliezj?Bliez es ar maku.Pilnigi jebko.Bet safotografet - tikai nedaudzas jomas, lietas,sferas...
portiz:Nu un, ka bliez?Paradi man , cik no tiem safotografe, nevis sabliezj?Bliez es ar maku.Pilnigi jebko.Bet safotografet - tikai nedaudzas jomas, lietas,sferas...
Parādi, nerunā........pa 9. gadiem šim tam eksponējamam vajadzētu būt........
NilsS : Atver LA un vissus LA pielikumus un daudzus sieviešu izdevumus un PASKATIES Vari meklēt zem vārda "Līga Vasiļūna" atškirībā no pustazvona Dreef kurš spēj parādīt 2 rēcīgus linkus ar "Izgriestiem feisiem" šitais cilvēcīņs var palejopties ar DESMITEM TŪKSTOŠU līdzīgu izgriestu štruntu gan Latvijā gan pa visu pasauli jo ikdienā tasa produkciju veselam mediju koncernam un lielai bilžu servisa aģentūrai, simtiem vāku bilžu grāmatu ilustrāciju daudzām jo daudzām isstādēm es pat neņemos vissu uzsskaitīt jo pats ar viņu esmu piedalijies vairākos projektos ko atškirībā no kautkādiem iesācējiem mēs ne par ko arkatīgi exskluzīvu neuzskatam un neuzskaitām Rēcīgākais ka tas skuķis pa visam pa starpu pamanijies 2 bērnus piedzemdēt un vislaik intensīvi strādat JĀ un atsķirībā no "Krutā pustazvona" nekad ar to nav lielijies bet vienkārši VISI REDZ un VISI SAPROT un visiem "skuķiem pēc kārtas" šai nav jāuzmācās jo pasūtītāji PAŠI mekļe un piesakās ja runa iet par LABU MEISTARU
Lunis:NilsS : Atver LA un vissus LA pielikumus un daudzus sieviešu izdevumus un PASKATIES Vari meklēt zem vārda "Līga Vasiļūna" atškirībā no pustazvona Dreef kurš spēj parādīt 2 rēcīgus linkus ar "Izgriestiem feisiem" šitais cilvēcīņs var palejopties ar DESMITEM TŪKSTOŠU līdzīgu izgriestu štruntu gan Latvijā gan pa visu pasauli jo ikdienā tasa produkciju veselam mediju koncernam un lielai bilžu servisa aģentūrai, simtiem vāku bilžu grāmatu ilustrāciju daudzām jo daudzām isstādēm es pat neņemos vissu uzsskaitīt jo pats ar viņu esmu piedalijies vairākos projektos ko atškirībā no kautkādiem iesācējiem mēs ne par ko arkatīgi exskluzīvu neuzskatam un neuzskaitām Rēcīgākais ka tas skuķis pa visam pa starpu pamanijies 2 bērnus piedzemdēt un vislaik intensīvi strādat JĀ un atsķirībā no "Krutā pustazvona" nekad ar to nav lielijies bet vienkārši VISI REDZ un VISI SAPROT un skuķiem nav jāuzmācās jo pasūtītāji PAŠI mekļe un piesakās
saprotu, ka tukšais pustazvons, nu ir tavs atskaites punkts, jeb mērvienība, it visiem Planētas fotogrāfiem es viņa vietā kļūtu lepns, par tik respektējamu sasniegumu PATS Lunis tak ievērojis
Par planētu es nekad neesmu runājis , es pietiekami daudzus gadus esmu pāstrādājis arpusē citos tirgoss lai būtu labi informēts par norisēm CITUR kaut vai tepat kaimiņos. Labi zinu KĀPĒC ļoti labi speci tik aizbrauc un pazondē dažus gadus padzīvo un atgrežas atpakaļ uz LV. Katrā atsevišķā vietā ir TIK DAŽĀDI līmeņi un vajadzības un vari būt droš LV eiropas mazo valstu kopējā kontexstā ir STABĪLI virs vidējā. un DROŠI parspēj ar daudzas 3x lielākas valstis. LV tirgus un viens no viss atvērtākajiem jo pārējos iespiesties ir PRAKTISKI neispējami bez attiecīgiem papīru kalniem. A šo es pieminu tāpēc ka man patīk par viņa muļķibu ņirgāties. Lai pierāditu savus apgalvojumus viņš mēdz ieslīgt pilnīgā marazmā tas mani uzjautrina vīnš iepin tajos vissu kas pie rokas pat neiedomājoties cik muļķigā gaismā tas nostāda tos ko viņš iepin , domā kāpēc es neko no viņa nekomentēju vienkārši zinu ka vislabāk tie teksti runā paši par sevi un vissus čomus viņs iegāž parsūtīdams viņu tekstus visiem pēc kārtas ARĪ TAVUS Esi jau tu kautkur līdzīgs viņam BET kā fotogrāfs vinš salidzinjaumā AR TEVI ir pilnīgs autsaiders
Kaazas fotografeet tomeer ir baigaa atbildiiba, jo nepaluugsi tak, lai atkaarto ceremoniju, ja kaut kas nogaajis greizi. Kaazu fotograafam jaabuut modram visu pasaakuma laiku, jaaprot laikus noreageet, jaapiemiit arii labi skaljai balsij un speejai izdancinaat jauno paari un kaazu viesus peec sava praata (lai kopbildee neblenzh kur nevajag). Vispaar kaazas esmu maz bildeejusi, bet patika to dariit. Tikai taa atbildiibas nasta biedee, taapeec pagaidaam neuznjemos to dariit. Apmierinaaja taads variants kaa maasiicas kaazaas - oficiaalajai daljai un daljai neoficiaalaas daljas bija noliigts fotograafs, a mani ieceela par "Modro aci", taa kaa bildeeju ko un kaa gribeeju, censhoties nemaisiities pa kaajaam oficiaalajam fotograafam Bildeejot draudzenes kaazas (vai pareizaak sakot jau peec kaazaam) sapratu, ka skatiishanaas kameras acii un momentu kjershana, man laupiijusi pasaakuma baudiishanu...
Te var piebilst tikai vienu- kāds būsi pats, tada būs pasaule ap tevi... kāzas fotografēt ir ļoti interesanti, ja esi par to sācis domāt laicīgi... ar vedējiem un jaunajiem jaf laicīgi atrunājis visas tās nianses, kas kāzās ir saistītas ar fotogrāfu... un kāzu pasākuma galvenajam režisoram ar to ir JĀRĒĶINĀS... kazas, kā pasākums aizpeld niansēs no atmiņas... foto, ja to neiznīcina ir MŪŽIGS. Un pēc 10 gadiem tikai bildes ļaus gremdēties atmiņās tā pa īstam. No 65- 85 gadam regulēri bildēju... Tad 20 gadus vispār aparātu rokā neņēmu (šomēnes ir divu gadu jubileja, kopš atsāku bildēt), un tagad esmu vienas kāzas bildējis. Tā, kā 6,7dienu gribu būt kopā ar ģimeni, tad pagaidām labprāt atsaku, vienīgi, ja nu kādam ir bezizeja, kā pagājušo gadu 07.07.07. Bet lielīt, vai noliegt šo darbību ir muļķīgi, lai neteiktu stulbi!!! KĀDAM TAS DARBS IR JĀDARA!!!
Teikšu tā- kāzas fotogrāfēju TĀPĒC, ka pēc tam ir baigais (neizskaidrojams) emocionāls pacēlums (iespējams, par padarīto, ka jaunajiem prieks, iespējams, ka vispār tāpēc, ka kaut ko esmu padarījis- paliekošu...nezinu, bet patīk).
Pēdējā laikā pilnīgi visas kāzas (pārsvarā rezervētas pagājušogad par tā gada cenām) fočēju ar studijas gaismām, akumulatoriem un asistentu (vairumā kadrus- dienā bremzēju slēdzi ar ND filtriem, lai palēlinātu sinhronizācijas laiku, saglabājot salīdzinoši vaļējas diafragmas un mazu asuma dziļumu, kur tas nepieciešams). No tā izriet, ka man gribas sagādāt cilvēkiem prieku par bildēm, un tam nav gandrīz nekāda sakara ar naudu, jo asistents un gaismas principā ir kā bonuss.
Konkurence mani ne uztrauc, ne interesē /ja tam bija veltīts šis topiks/, kādu desmitu vai vairāk kāzu šogad esmu pārforvardējis citiem fotogrāfiem.
Juročka što stoboi! Pateikšu mammai! Redzot tavus pēdējā pusgada darbuss iedomājos kā tas ar blicēm un sēdinātu fragmu isskatās Oooo Oooo SMUKI Nju nezinu istenībā jau Andrez tas ir MĀKSLA , ja vēl Portreti izrādās koļī mākslu moz es ar kādreiz asākušu kāzas bildēt "Drakulas līgava" stīlā teiksim LAPS LAPS man sāk patikt jaunās vēsmas
Lunis: ... Nju nezinu istenībā jau Andrez tas ir MĀKSLA, ja vēl Portreti izrādās koļī mākslu moz es ar kādreiz asākušu kāzas bildēt "Drakulas līgava" stīlā teiksim LAPS LAPS man sāk patikt jaunās vēsmas
Ha ha - bet prims tam ko Tu rakstīj: "KAZAS NEBILDEJU jau kadus 7-8 gadus MANI TAS GARLAIKO izteniba truls un galaicigss pasakumss RUTINS DARBS". (Lunis citāts) Bet ja biku pamēģina piešaut mākslu, tad nemaz tik truls un garlaicīgs tas kāzu pasākums nav. Izklausās nereāli, bet to gan es gribētu redzēt, ja Lunis kādās kāzās atsāks fotogrāfēt.
Linkman : Oooo ja pasākums solīsies būt intresants nevis "Foto radiem seņčiem kolēģiem" bet kautkas DULLS mierīgi izbrīvēšu laiku un uzbildēšu. Kādreiz es Fotocentra studijā ko līzdīgu bildēju kad gadijās ART noskaņoti pārīši. Vecājie kolēģi bij varen sašutuši. Reiz man līgava Zaļā kleitā ar Oraņdžiem matiem un līgavainis Sarkanā uzvalkā ar zaļu cilindru un dzeltenām kurpēm stāvējā tukšā tumšā paviljonā kura baltā grīda bij nostaigāta fotosesijā ar melniem žābakiem kā ledusgabals un turējā pa abiem rokā degošu Spīdola rādio Pāris bij no Zviedrijas speciāli braucis pie manis , citreiz atkal atbrauca pāris kurš bij kautkādā prostrācijā apkārt tādi idiotiski vedēji un skaļi seņči visi viesi kautkādi SEŅČU "Vajadzīgie" cilvēki. Par cik man bija paredzēts bildēt tikai PĀRI bez kautkādas kavalkādes bet tie prom nevācās es uztasiju tādu variantu , uzliku pāri ar tuksā paviljona ~70m2 vidū viens pret otru ra vienu rozi atvēru sienā logu un uzliku spotu pilotgaismas uz pāri tad saliku visu to "Vajadzīgo" bandu aiz viņiem un teicu kad pateikšu tad jānāk uz mani bet nedrīks iet starp mani un pāri . Nispiedu tā kautkādus 9 kadrus 6x7 , un tiešām sanāca ko biju iecerējis SMUKS PĀRIS AR ROZI un vispakārt kustīgs bezsejainss pūlis. Ot tā kādreiz darijoss SMUKI Oi reiz tādu joku nokoļiju , uzplijās viens jokains pāris dakteru Nodaļas vadītāja un galvenās ārstes deļiņu bij nocēlusi kārtējā "Māsiņa" nju tipa stāvoklī esot bet nu pēc skata tāda dirsa ka tik turies. Mums bij bildēšanai kautkur sadrukāts gandrīz kubikmetrs zaļo naudiņu uz plāna papīra. Nju tad bildējot kolēģe atstiepa šo kasti un nolikām grupas priekšā un jaunais pāris tipa sviež pikī gaisā visa grupa tāda normāla bet jaunā "Vedekla" ar naudas čupu rokā izkatījās PATIESI labi Reizēm žel ka neko nepaturu BET tas tik rosina jaunas idejas
Cik nu man nācās no trim pēdējām kāzām runāties ar vedējiem un jaunajiem, tad tendence bija tāda, kā neviens no viņiem negribēja braukt uz fotostudiju. Ar aicinājumu - uztaisi mums tādas tipa totosesijas bildes brīvā dabā. tipa andrez wedding art bildes. Kā jau pats Andrez iepriekš pieminēja - vedēji fotogrāfēšanai praktiski neparedz nekādu laiku. Un ja pēkšņi ir trīs minūtes brīvāks brīdis, jaunie saka - taisam fikso fotosesiju. Un kad sāc bīdīt jaunos kadrā, parādās vedēji un saka - klau pietiks - mums jāiet (jābrauc) tālāk.
Lunis:Nu nezinu , tas retas reizes pedejos gadus parasti nakas kopa sancet ar labiem operatoriem zinamiem TV profiem. Paris reizes pat ar veselam 3 BETACAM kameram un rezisoru gadijas kazu pasakums. Laikam tik vienreiz esmu REALUS idiotus saticiss pietam dzekam bij lielā SONY ciparniece kuru vins galigi nemaceja stradat un pari tīnīte "Fotogrāfe" ar KIT komplektu foceja kautkadu bezsakaru , parejais par Operatoriem greks zeloties. Isteniba par Operatoriem vaig griesties pie "NEDZERAJS" vins mums viens no spicakajiem TV operatoriem Regiona skaitas sakuma fotografs apsolvejis 34 profeni tad Kulturas Akademiju oparatorus tad LNT . TV3 jau daudzus gadus sance ar BETu aizdikja televizijas biroja no manas puses vislabakas atsaukmes , BAIG IESAKU!
vai tik gadījumā ne par Viesturu runā no LTV1? neviens operators nevar būt ideāls, bet esam sastrādājušies!
saiteuznabu:Portiz kādu bildi parādīja, Nil, nezini?
portiz:Man tiesham slinkums rakaties, tikai tadel, lai kaut ko pieraditu Bet dazas vecas bildes, kas uznjemtas 2006.var redzet te - www.precos.lv... Vismaz nebus jaliek Man uz kompja bildes neglabajas, tad man jasledzas klat, jamekle un jazog laiks kaut kam citam.Ziemaa, kad mazak bus darama un klusaks(es parasti novembros atpushos un neko nedaru), tad sabazishu kaut ko.Jo nedaudz mans bildeshanas stils ar mainas tomer visu laiku.
saiteuznabu:Portiz kādu bildi parādīja, Nil, nezini?
portiz:Man tiesham slinkums rakaties, tikai tadel, lai kaut ko pieraditu Bet dazas vecas bildes, kas uznjemtas 2006.var redzet te - www.precos.lv... Vismaz nebus jaliek Man uz kompja bildes neglabajas, tad man jasledzas klat, jamekle un jazog laiks kaut kam citam.Ziemaa, kad mazak bus darama un klusaks(es parasti novembros atpushos un neko nedaru), tad sabazishu kaut ko.Jo nedaudz mans bildeshanas stils ar mainas tomer visu laiku.
njjjjjjjja, Andrez bildē uz pusi īsāku laiku, vinja stils tiešām ir mainījies gadiem ejot, bet parādīt ir ko.............
PS atskaitot Tevi, te neviens nerunāja par kaut kā pierādīšanu gribējās tak redzēt - ko var panākt 9. gadus fočējot kāzas :face-angel: es, piemēram, tās bildēju nieka pusotru gadu un lāga nav ar ko palielīties Un ja vēl Lunis tā slavē...........
Lunis: ... Mums bij bildēšanai kautkur sadrukāts gandrīz kubikmetrs zaļo naudiņu uz plāna papīra. Nju tad bildējot kolēģe atstiepa šo kasti un nolikām grupas priekšā un jaunais pāris tipa sviež pikī gaisā visa grupa tāda normāla bet jaunā "Vedekla" ar naudas čupu rokā izkatījās PATIESI labi Reizēm žel ka neko nepaturu BET tas tik rosina jaunas idejas
Mhmm - tā jau varētu dažādus aksesuārus paķert līdzi - krēsls, matracis, aizkari, makšķeres, velosipēds. novuss, utt. utml. lai kaut ko neparastu izveidotu brīvā dabā. Atkarībā no tā, kādi hobiji jaunajiem patīk.
ERA : Mana prakse ir dazji gadijumi ka BILDEŠANOS atkarto un VIENA kad atkartoja visu ceremoniju jo LIGAVAI nepatika ka vinjai iskatas kazu kleita. Tika dabuta cita klaita un pec nedeljas tika PARBILDETS viss sakot no ceremonijas Zaxsa un lidz gimene grupas bildei Studijaa!! Iedomajies cik varej izmaksat Frizuras kautkadam 6 sievietem un pukju kalnss un masjina un brauciens uz Siguldu man samaksaja 2x pilna apjomaa!! Esmu visju ko piedzivojis Gan to ka Ligavainis ka ieta ta aiziet no kazam gan tapatas ari Ligava. Nozog Ligavu pilnig ar galiem un tapatas ari Ligavaini. Par standarta Latvju mordabojiem nemaz nerunajot. Reiz mes ar Operatoru Aleksandru sedejam uz Pirts jumta un sjis filmeja un es bildeju ka pagalma kaujas ladi ~50 kazu viesi kuri pilniba izdemoleja gan Pirti gan savus autinjus divainakais ka klope sakas jau pec mičošanas ka mes jau tasijamies taka prom un piķi jau ijām saņemuši. Tam bildēm pakaļ neviens tā arī neatnāca. Ilgākais laiks pēc kura savāktas bildes ir 10 Gadi. Dzeks atnāca un savaca bildes un filmas uz 10 gadu kazu jubileju no arhiva Labakais ka tas bildes pa tiem 10 gadiem bij neskaitmas reizes pardotas izmantotas vsiiespejamakos kazu izdevumos un drukas darboss Ir tads ļoti labs un VIP aprindās iecīnīts kāzu fotogrāfs Normunds kurš IK REIZ bildējot jauno pāri saka "Nesatraucieties ar katru nākamo reizi ši procedūra paliek arvien vienkāršāka" vai kā Andrez bij rakstīts piedāvājumā "Pastāvīgiem klientiem atlaides"
Mjaa, nu dziivee jau gadaas visaadi... Kas var atljauties paarbildeeties, tas paarbildeejas Kaazaas arii visaadi cunduri var gadiities Tavi staastinji iz dziives allazh ir nepaarspeejami Bet peec 10 gadiem pakalj bildeem naakt gan ir taa diivaini, tad jau vareeja vispaar nenaakt