ERA : Cilvēki vispār ir DĪVAINA publika un ja spiesti vienkopus satikties 2 lidz sjim nepazistamas cilveku gruppas tad vispar medz but LOTI NEGAIDITAS izpausmes no lot labveligas atmosferas lidz klaji naidigam izpausmem. Tad vel paaicina visadu savdaus vakra vaditajus un tie savukart visadus Aktierus vai PILNIGA BEZFILMA esosjus ciganus. Tepat pierigas viesu nami noteikti varetu daudz pastastit par vietejo jauniesju iemiloto rupalu "Ciganos iesjanu" pa visam apkartnes pirtim un viesu namiem ta uz kadu 2-3 tocjku vargakos jau velk pa zemi vai nes uz placiem Man ir kadas 2-3 tadas grupinjas gadijusjas Siguldas , Adazju , Ogres apkartne. Vislaik +/- vieni un tie pasji maskas un APSALUTA AUTOPILOTAA. Tas nemot vera ka vairak pa ~2-3 kazam MAKSIMALI pa gadu pedejos ~8 gadus neesmu bildejis galigi nsaistitiem cilvekiem pietam. Taka pasakums sistematisks un planots. Savdabigs reketa paveidss jo bez kadiem 4-5 polsjiem prom nevacas tads bars uz cilvekiem ~10
Lunis Nu, ja cilveeki nebuutu tik diivaini, tad dziive nebuutu tik interesanta Runaajot par vakara vadiitaajiem - ir gadiijies buut kaazaas, kur vedeeji bija labaakie vakara vadiitaaji, kaadus vien vareetu iedomaaties. Un ir naacies sastapties ar taadiem, kas tikai bazniicaa ziedus savaac un paareejo procesu vada vakara vadiitaajs. Bet pirmajaa variantaa viss notiek kaut kaa sirsniigaak un ne tik bezpersoniski Bet tam paarim kaazu vadiishanaa bija diezgan liela pieredze, taapeec viss bija kaartiigi izplaanots Bet nu alkohols jau arii reizeem aptumsho ljauzhu praatus un visaadas glupiibas liek izdariit, kas peecaak jaanozheelo...
andre:bildeeju, patiik, bet biezhi kaazaas esmu vieniigais kas grib labas bildes. vienmeer notiek ciina ar vedeejiem vai organizatoriem par vismaz stundas laika atveeleeshanu smukumbildeem, visi saka ka laiks buus beigi knapi 15 min iedod
jaa, andre taisniba...briizjiem nevar saprast kam bildee...sev jeb jaunajam paarim )
andre:bildeeju, patiik, bet biezhi kaazaas esmu vieniigais kas grib labas bildes. vienmeer notiek ciina ar vedeejiem vai organizatoriem par vismaz stundas laika atveeleeshanu smukumbildeem, visi saka ka laiks buus beigi knapi 15 min iedod
jaa, andre taisniba...briizjiem nevar saprast kam bildee...sev jeb jaunajam paarim )
A bet tu, tikšanas reizē ar pasūtītāju pasaki, ka bildē tikai sev
nu, žurnālisti ne labāki par vedējiem - pat ?-ms acīs nepavīd, kad nosēžas tā, ka in- un ekstervējamais dabiskā veidā sanāk "žopnim" planom un ja ne paši ielien kadrā, tad vismaz ēnu iemet. kad dabūjuši interviju, labi, ja nojautā "nu, uzbildēji?". viendien atkal priecājos par cilvēku stulbumu - biju aizvilcies paklausīties, ko tie runājošie akmeņi vervelē. līdzigi izdarījos pirms gadiem 30, bet bez pretenzijas pacelt to starptautiska mēkslas prodžekta augstumos. nu, labi, "projektē" tās bildes, kā pa TV stāstīja. staigā duriki, paši met ēnas kadrā un i nepamana un bildē ar blicenēm. un ne tā, ka piemauc -4 robi, bet tā pa sirsnīgo, cik nu tām ziepenēm P. filmu laikos pa nedēļu vai 2 aizmirstu, kas tas ir, kas "nav sanācis". tagad skata uz displeja un brīnās. tikko nodomāju, ka vismaz ar SLR tik stulbi ne-1 nedara, kā skatu - onka ar SLR Canonu visu to pašu un pārliecībā, ka viņam tāds smalkāks aparāts, tā uzstājīgāk, pārmetošāk un demonstratīvāk blenž uz kameru pēc katra kadra - pa stiklu iekšā un visādi. dziesma un raidījums par to, ka onkoļi kārļi, kuriem arī ir kameras, ne visi daudz gudrāki. manu sakrālo tekstu "ziepene otrādi" arī retais saprot - tiesa, ražotāji kā sazvērējušies 2/3 ziepeņu ražo tādas, ka vertikāli pagriežot tā kā ērti gan degunam, gan nospiest, blice dabiskā veidā atrodas zem stikla.
ERA:Lunis Nu, ja cilveeki nebuutu tik diivaini, tad dziive nebuutu tik interesanta ...
Sure. ja vēl neziņoju - cilvēki mirst. ne lai turpmāk būtu miruši un precas ne tādēļ, lai turpmāk būtu precēti, bet lai būtu bildes ģimenes albūmam.
Linkman:Es bildēju un man patīk tas process, jo uztveru kā reportāžu. Pat ja tas sākas 12 dienā un beidzas 2 naktī. Un pat ja vēl jāpierēķina 4-5 stundas ceļā, lai tiktu līdz norises vietai un atgrieztos.
Gluži manas domas, un jā - FOTOGRAFEJU un patīk! Fotogrāfēju tikai tiem, kuriem patīk mani iepriekšējie darbi!
Esmu atskatījusies tās standarta bilžu kaudzes, kuras bija jānolasa tēvam no stikliem nost. Laikam no bērn;ibas ir iestājusies alerģija uz uz samākslotiem masu pasākumiem!!! Liekās skaisti piedzerties un paskatīties no malas kas ir sadarīts!!! Mani saista cilvēki personības -dažādi tipāži dažādos apstākļos vai nejaušības momentos! Reti ir tie cilvēki uz kuriem vēlētos pavērst objektīvu!!!
vispaar briinos. vot, piemeeram Lunis - pa kuru laiku jams vispaar kaut ko pabildeet var?! tak to vien dara, kaa spamo ieksh fotobloga. un neba jau pa kaadam teikuminjam... palagus drukaa. un vispaar, vechi (daamas gan mazaak), beidiet vienreiz shito ES da ES!!! shkjebina jau...
rixweber:vispaar briinos. vot, piemeeram Lunis - pa kuru laiku jams vispaar kaut ko pabildeet var?! tak to vien dara, kaa spamo ieksh fotobloga. un neba jau pa kaadam teikuminjam... palagus drukaa. un vispaar, vechi (daamas gan mazaak), beidiet vienreiz shito ES da ES!!! shkjebina jau...
Elementari kas daudz dara, tas daudz arii izdara.Lunis varetu kalnus gazt kada joma, ja visu laiku un energiju uz to koncentretu, bet...TAD KADA VELNA EC DZIVOT DZIVI, KURA NEVARI DARIT KO UZGRIBAS?Nevis tikai kaut ko, lai kaut ko sasniegtu.Vinhs jau sen ir ateicis, ka lauzj luni.Un vinjam tas labi iznak
Rekur saņēmu vēstuli draugos.Pavism netrūcīga dāmīte(spriežot pēc galeriju bildēm) man raksta: Pec *** ieteikuma griežos pie jums. Meklēju mūsu kāzām fotogrāfu (ļoti gribētos vietējo cilvēku no ***) uz 20. Jūniju ***. No 15:00-24:00. Kāzas nelielas. Vai Jūs būtu brīvs un cik maksātu Jūsu pakalpojums? Pakomentesu, ka mums vnk vajadzetu cilveku, kas pafotografes norisi. Nevajadzēs apstrādāt simtiem bilžu utt. Jo paris fotogrāfi pie kaa jau griezos, nosauca astronomiskas summas ņemot vēra, ka kaazas bus mazas, tad loti gribetos maksāt samērīgi.. Jus jau saprotat. Apstrādāt bildes varam pasi.. Gaidīsu zinu.
Šis jau ir apspriests - vadošais padoms ar šādām prasībām ir palūgt kādu brālēnu, lai sabildē pie viena. Ja reiz neko īsti nevajag, tad kāpēc vispār kaut ko algot. Sava loģika tur ir.
zavadskis:bildeeju, patiik, bet biezhi kaazaas esmu vieniigais kas grib labas bildes. vienmeer notiek ciina ar vedeejiem vai organizatoriem par vismaz stundas laika atveeleeshanu smukumbildeem, visi saka ka laiks buus beigi knapi 15 min iedod
100% piekrītu par vedējiem un organizatoriem... tā nu tas ir. Kādreiz sanāca diezgan salekties ar vedējiem, bet nu vairs neiespringstu, jo ar varu jau nepiespiedīsi.
nu ja neko nevajag un pietiek pa 5 bildēm stundā, tad paprasi kādus pieticīgus 50eur/h + pransporta izdevumi + pusdienas/launags. jpg'us ieskrāmē failiem lēvē un visi laimīgi
p.s. cilvēks, kurš tevi ieteica uz šādu nodarbi, laikam tevi ļoti nemīl