forum.gif
RAWs
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / RAWs
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 16.07.08 15:22
 citēt
Vot baigā bēda....
Bildējot ekonomijas nolūkos pārslēdzu režīmu RAWs - un tagad normāli neredzu bildes - laitrūms neatpazīst un neviena cita programma arī ne...

Un vispār - RAWs ir RAW small? (moš tas pavisam kkas cits)
Vai ir iespējams kkādā veidā tās bildes ielādēt caur laitrūmu? HELP :face-sad:
Publicēts: 16.07.08 15:24
 citēt
nikonam tādu briesmoņu ar visām attiecīgajam problēmām nav, cik man zināms... :)
Publicēts: 16.07.08 15:30
 citēt
300tajam nikonam ir kaadi 4 raw paveidi !

Lutums, capture arii neredz?
Publicēts: 16.07.08 15:33
 citēt
kāds tev foķiks? Kāds fails iznāk ārā no foķika? Ķipa paplašinājums

RAW aizņem vairāk vietas un ar ekonomikas taupīšanu kopā neiet
Publicēts: 16.07.08 15:36
 citēt
ox3r, raw dazhaadie paveidi arii bishk taupa! bet nu nosaciiti ljoti maz, kad paskata, cik katraa variantaa var vienaa kartee iebildeet.
Publicēts: 16.07.08 15:37
 citēt
fotoaparāts 40d, tur ir variants RAW un RAWs

Visādus draivus salādēju - nekā...
Publicēts: 16.07.08 15:37
 citēt
ja Tev canon 40D, tad nevis RAWs, bet gan sRAW! Small RAW uz kautkādiem tur 1928xciktur pixeljiem! Un lightroom atpazīst ideāli - uzspied check for update! Un Photoshopam ir taads plugins Camera Raw 4.3.1 un arī nekādas problēmas ar raw failiem!
Publicēts: 16.07.08 15:52
 citēt
Paldies, paprovēšu

Točna sRAW
Publicēts: 16.07.08 15:54
 citēt
dansiga:300tajam nikonam ir kaadi 4 raw paveidi !

Nu, tie ir RAW+jpg (dažādos lielumos), vai ne? Bet ne taču kaut kādi īpaši RAWi?!
Publicēts: 16.07.08 15:54
 citēt
ja, kas tad PM!
Publicēts: 16.07.08 15:59
 citēt
alvils:
dansiga:300tajam nikonam ir kaadi 4 raw paveidi !

Nu, tie ir RAW+jpg (dažādos lielumos), vai ne? Bet ne taču kaut kādi īpaši RAWi?!

Tip īpaši rawi, raw tik kkā samazināts
domāju, ka zviedzha vai kāds cits gudrs cilvēks tev varētu izskaidrot
Publicēts: 16.07.08 16:02
 citēt
Lutums:domāju, ka zviedzha vai kāds cits gudrs cilvēks...

šitas man patīk! :face-wink:
Publicēts: 16.07.08 16:03
 citēt
Lutums:
alvils:

Tip īpaši rawi, raw tik kkā samazināts
domāju, ka zviedzha vai kāds cits gudrs cilvēks tev varētu izskaidrot

Zviedzha jau pareizi pateica - es tikai spamoju. Man šis jautājums nav aktuāls. Manam D200 ar visām iespējamām RAW izvēlēm viss ir skaidrs. :) Un jā, par pašu zviedzju runājot, es šitā čatojot atgriezos pie vecajām pārdomām par to, cik dažāds priekšstats par cilvēku rodas onlainā salīdzinājumā ar to, kāds tas ir/var būt dzīvajā. Jo, piemēram, te netā zviedzha liekas (vismaz man) tāds baigi drūmais onka, ar ko joki mazi (ja tādi vispār mēdz būt), bet dzīvajā šis izrādās galīgi lādzīgs (nu, vismaz man likās ļoti nāis), ar jokiem un reflektoru, ko nežēlo citiem pieturēt, ja vajag, tādejādi pats paliekot bez bildēšanas (lai gan reflektors ta bija viņa paša paņēmies līdz). Es to novērtēju! ;)
Publicēts: 16.07.08 16:03
 citēt
dansiga:ox3r, raw dazhaadie paveidi arii bishk taupa! bet nu nosaciiti ljoti maz, kad paskata, cik katraa variantaa var vienaa kartee iebildeet.

Mazāk kā JPG jau tikuntā viņš neaizņem vietu :) Savādāk no viņa nav jēga.
Publicēts: 16.07.08 16:06
 citēt
upssss - mana kljuuda ... jaa - izradaas RAW + 3 dazhaadi jpg ... (es gan shamos nelietoju - vai nu tiiru RAW vai JPG)
Publicēts: 16.07.08 16:08
 citēt
dansiga:upssss - mana kljuuda ... jaa - izradaas RAW + 3 dazhaadi jpg ... (es gan shamos nelietoju - vai nu tiiru RAW vai JPG)

es arī. :) bet vispār jau - tikai RAW. :D esmu izprovējis tikai pārējos režīmus, kad nopirku kameru. bet nelietoju.
Publicēts: 16.07.08 16:13
 citēt
ir jau iespēja kompresēts raw un nekrompresēts. D200 tas ir ap 9mb un 15 mb laikam
Publicēts: 16.07.08 16:13
 citēt
dansiga:... (es gan shamos nelietoju - vai nu tiiru RAW vai JPG)
sava loģika ir lietot abus. jpg redzi vai vērts čakarēties ar konvertēšanu un ja čikeniekā priekš konkrēto vaidzību, lieto uz veselību un netērē planētas resursus uz konvertēšanu.
Publicēts: 16.07.08 16:20
 citēt
paldies, alvil! :)

alus no manis!
Publicēts: 16.07.08 16:22
 citēt
zviedzha:paldies, alvil! :)

alus no manis!

Drīzāk jau te pienāktos Tev no manis. :)
Publicēts: 16.07.08 16:27
 citēt
Man jau patīk tie džeki, kas nopērk 10Mpix kameras un tad skopuma dēļ nenopērk normāla izmēra atmiņas kartes un bildē 2.5Mpix režīmā :)
Jo sRAW tieši to nozīmē - bildei ir daudz mazāk pikseļu :)
Ja normāls RAW aizņem savus 10 - 12MB, tad sRAW aizņem 5 - 8MB, toties pats lielākais un kvalitatīvākais JPG apmēram 3 - 5MB ...
Publicēts: 16.07.08 16:34
 citēt
Man RAW apskatīšana aizņem apmēram tik pat laika, cik maza JPG apskate, ja vien runa nav par 21Mpix bildēm ...

Annir:dansiga - raw+jpg ir kruta - var pa fikso apskatiit mazus jpg failus, ja ir 400 bildes noblieztas, tad vius rawus taisiit valjaa tomeer bik iebremzee
Publicēts: 16.07.08 17:26 labots
 citēt
sandijs:Man RAW apskatīšana aizņem apmēram tik pat laika, cik maza JPG apskate, ja vien runa nav par 21Mpix bildēm ...
no manas 1/2-ses nebūs /runas par 21Mpix/. a mans vieweris īstenībā rāda mazu tifiņu, kurš vai nu rawā notjiharīts vai vieweris uztaisa.
Publicēts: 17.07.08 11:36
 citēt
Annir, .... kaapec jaapiemeeslo karte? Es peec kartee sabildeetaa nopumpeeshanas kompii - uztaisu folderii JPG un tur sakonverteeju visas RAWaa fotografeetas bildes.
Publicēts: 17.07.08 11:37
 citēt
harald, labaak deldeet karti, ja?;-)))
Publicēts: 18.07.08 16:00
 citēt
Agraak bildeeju tikai jpg formaataa, bet kopsh tiku pie veel vienas atminjas kartes (8GB), taa bildeeju raw+jpg :) Iemaaciis man Dansiga ar photoshopu darboties, vismaz vareeshu maakslu taisiit :D
Publicēts: 18.07.08 16:10
 citēt
ERA:Iemaaciis man Dansiga ar photoshopu darboties, vismaz vareeshu maakslu taisiit :D

:D :D :D

Ja nav gluši parasta pjanka tad cenšos izmantot RAW.
PS. To sRAW izmēģināj 1mo reizi - vot i sanāca joks :)

PPS. Paldies zviedzha vēlreiz, viss čikiniekā - nostrādāja, dabūju savas bildes :face-angel:
Publicēts: 18.07.08 16:18
 citēt
sandijs:Man jau patīk tie džeki, kas nopērk 10Mpix kameras un tad skopuma dēļ nenopērk normāla izmēra atmiņas kartes un bildē 2.5Mpix režīmā :)
Jo sRAW tieši to nozīmē - bildei ir daudz mazāk pikseļu :)
Ja normāls RAW aizņem savus 10 - 12MB, tad sRAW aizņem 5 - 8MB, toties pats lielākais un kvalitatīvākais JPG apmēram 3 - 5MB ...

es vislaik bildēju JPEG Small un Fine :D man simts gadus nevajag piebāzt tā jau piebāzto kompi ar nevajadzīgiem liela izmēra failiem :) nu vienīgais pie stārķiem uzliku Large :face-surprise::face-grin:
Publicēts: 18.07.08 16:21
 citēt
Nu ja, Lutum, es tak no Photoshopa gandriiz neko nejeedzu un taapeec arii nelietoju :) Bildes apstraadaaju fotoaparaatam liidzi naakushajaa Olympus programmaa ;)
Publicēts: 18.07.08 17:40
 citēt
sandijs:Man jau patīk tie džeki, kas nopērk 10Mpix kameras un tad skopuma dēļ nenopērk normāla izmēra atmiņas kartes un bildē 2.5Mpix režīmā :)

A vot ir jeega....citreiz naakas veselu chupu lielveikalam interjeru safocheet....a pasutitaajam vajag tikai majaslapai bildites. Normaali sabliez sRAW un miers ar baltaa balansa korigesanu. Nezinu kaa tev, bet tas sRAW ir nodereejis.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):