forum.gif
Saules blende.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Saules blende.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 17.07.08 10:18
 citēt
Sākšu uzreiz ar to, ka no tehnikas es neko nesaprotu. Tāpēc, ja sarunāju kādas glupības, lūdzu pietaupiet izsmieklu un laidiet to gar ausēm :)

Vienvārdsakot, man ir Nikon d50 un man vajag to saules blendi. Cik es saprotu tāds nākot tik līdzi ir objektīvu, right? Bet nu jā, uz sitienu objektīvu nevaru nopirkt, un caur e-bay pasūtīt arī nesanāk, jo rīt jau braucu prom, kur saules ir dafiga, bet pabildēt neko tai saulē īsti nevarēs. Es lūk tagad nesaprotu, ko iesākt, ko darīt. Varbūt kādam ir, un var par attiecīgu samaksu aizdot, varbūt kāds zina, kādu viltīgo kantorīti, kur tomēr šamos var iegādāt - nu vienalga kas man varen līdzētu!!

Jā, un neiesakiet to, kur pats uzdari ar savām meistarīgajām roķelēm. Tādu negribu :)

Hmm, nu es ceru, ka kāds to manu sāpi sapratīs :)
Publicēts: 17.07.08 10:22
 citēt
Nu tas, ka Tev ir Nikon D50 - tas ir tikai apsveicami - prieks par Tevi!

Bet saules blende ir katram objektīvam savādāka - atkarīga no izmēriem - tas ir objektīva diametra! Šis skaitlis arī pasaka cik lielu blendi Tev vajag!

Šito gan nesapratu - "uz sitienu objektīvu nevaru nopirkt"? A kā tad Tu taisies bildēt, ja Tev nav objektīvs? Ja Tev ir objektīvs - da jebkāds, tad noteikti viņam var pielikt saules blendi, tikai jāzin mm!

mdfoto.lv ir blendes nopērkamas!
 citēt
iekš pasuti.lv ir visādas saules blendes, ja ir uz vietas tad var dabūt uzreiz! tev tikai jānoskaidro kāda blende der tavam objektīvam un tāda jānopērk!
 citēt
saules blende ir plastamas trubiņa, ko pieskrūvē pie objektīva, lai saule lieki nespīdētu objektīvā.
Ja Tev nav objektīva, tad Tev nav kam pieskrūvēt saules blendi un tā Tev nav vajadzīga.
Ja Tev nav objektīva, tad Tev nav ko pieskrūvēt arī Nikon D50 un arī tas Tev nav vajadzīgs.
Comprende? Right?
Publicēts: 17.07.08 10:35 labots
 citēt
meklē šeit:

www.nikon.lv...
Publicēts: 17.07.08 10:37
 citēt
Nē nu ir man objektīvs :D Vai vai vai :) Bet nu standarta kits, kur tās blendes nebija. Hmm, par pasuti.lv paldies, eju skatīties.
Publicēts: 17.07.08 10:39
 citēt
bez blendes var arī iztikt, ja nebildē pretgaismās un tā, ka saulei ir iespēja vispār trāpīties objektīvā piemēram no sāna. Bildes sanās, tik varbūt dažas nebūs tik kontrastainas un pāris būs flāre, bet dzīvot jau var! ;)

Ja uz ašo vajag tad vari mēģināt aiņemties no kāda. tad jāsāk ar to kāds objektīvs tev ir, pieņemu, ka nikon kits vai ne?
Publicēts: 17.07.08 10:44
 citēt
Publicēts: 17.07.08 10:45
 citēt
Jā, nu tas pats standarta kits, neatceros kādi tur tie cipariņi bija uz tā objektīva. Nu es jau arī cerēju, ka uz pāris nedēļām varētu aizņemties no kāda, jo pēc tam tāpat ar laiku ir doma pirkt jaunu objektīvu un tad arī kopā ar to blendi uzreiz.
Publicēts: 17.07.08 10:50
 citēt
Jā, zviedzha, esmu skatījusies un tur pa smieklu naudu šitie verķi ira, bet paskaties uzmanīgāk ko es saku - man nav laika pasūtīt, es rīt no rīta lidoju prom uz divām nedēļām. Notūļojos līdz pēdējam un tagad vajag atrast uz sitienu.
Publicēts: 17.07.08 10:57
 citēt
piedod, zandymama, ne man nikons, ne es Rīgā (pieļauju, ka Tu esi Rīgā), bet nu - gan jau kāds palīdzēs, ja varēs! :)
Publicēts: 17.07.08 11:00
 citēt
laicīgi vajag domāt.. es domāju, ka būs labi arī bez blendes! ;) tūristi tak braukā ar Canon 400D un kitiem visur un nevienam līdz šim uz tā mazā nesmur edzējis blendi! ;) Un bildes arī sanāk.. takā no stresss..
Publicēts: 17.07.08 11:04
 citēt
Nu bet!!! Es jau tā otro gadu braukāju apkārt un bez blendes bildēju, bet rezultāts mani pēc tam neapmierina. Un vienalga man, ar ko tur citi tūristi apkārt braukā! Jā, zinu ka vajadzēja laicīgi domāt...domāju, domāju, bet darīt sāku tikai šodien.

Paldies, zviedzha. Cerēšu, ka tiešām kāds labvēlis uzpeldēs.
Publicēts: 17.07.08 11:21
 citēt
Kamēr te diskusija tūlīt ritēs jau 2. stundu, būtu paspējusi aizskriet līdz Elkor Plaza un pielaikot visas tur pieejamās blendes ...
Vēl uz Lāčplēša ielas, šķiet ap 50. numuru, bija foto komisijas bodīte ar visādiem krāmiem ka biezs - arī tur var ieskriet ar savu kameru un objektīvu rokās, krāmēt virsū blendes ar atbilstošo diametru un uztaisīt bildes pie max plata leņķa - ja stūri nav tumši, tad pērc tik nost.
Publicēts: 17.07.08 11:27
 citēt
var paveikties un atrast kādu skrvējamo blendi uz 58mm! ;) ArtursD tāda ir..
Publicēts: 17.07.08 11:49
 citēt
sandij, tu esi pārliecināts, ka tam kit objektīvam veikalos var atrast kaut ko tādu?! Cik nav sanācis ieiet kādā bodē, tad nekad nekas tās nav viņiem. Sūta mani uz e-bay :(
Publicēts: 17.07.08 11:54
 citēt
+Annir, pats taa reizem izlidzos.
blakus topika Sandijs iemeta linku uz papira blendi.
nav jau nekada rakjeshzinatne ta blende.
lachplehsa 54 - neslikts variants.
Publicēts: 17.07.08 11:59
 citēt
Pārvietoju savu komentāru, nejauši ne tur ierakstījās ...

Lūk, lens hood 2 mīnūtēs:
www.lenshoods.co.uk...
Publicēts: 17.07.08 12:07
 citēt
Nu jā, kā tad - rociņa maza tukla un neveikla - ne es to aparātu vienā rokā noturēt varu, ne kā.
Labi, skaidrs ar jums - paldies jebkurā gadījumā :)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):