Majas ir Zenit fotoap. sabojajies,bet objektivs Helios 44/2. No sava D80 noskruveju objektivu un ar roku turedama meginaju fotografet,bet, protams, ka prasas sis adapteri m42, jo teiksu, ka neparociga bildesana turos Helios pie D80. Tagad ievietoju bildi,kada sanak nepieskruvejot Helios objektivu pie D80.
Santis foķē Pentax + helios un sanāk ļoti,ļoti asas bildes un superīgas krāsas. Iespējams labs eksemplārs, bet tajā pašā laikā uz paša zenit neesot pat tuvu tas.
Aizdot palietot varētu, ja zināšu, ka adosi pēctam
jaa, Santa helios ir ASS. un Anniram ir 85/1.5... mazliet CITS helioss.
Sandijs - nav slikts variants m42 objektivi, ja ir palikushi no iepr. kameras - man uz eosa vienigais tele ir no m42, kamer 70-200 nepanjemshu. a vot speciali pirkt gan neatmaksajas.
Pirkt es pirktu,tik tagad kadam draugam paludzu,lai sis paskatas ebaya,vins tur registrejies utt. Bet vai Tu pats so gredzenu esi izmantojis? Ar kadu objektivu? Vai Tev tas piesaistija?
lētāk par manis piedāvāto cenu diezin vai dabūsi. Vienīgi tas links ko iekopēju tur varētu sanākt. Tikai uz pastu jāiet utt.
Vienu reizi esmu izmantojis kautkāds zenit stikls bija standarta neko labu neaceros par to reizi varbūt tāpēc, ka jau tad man bija arī Nikon Fix objektīvs, bet Santim tas helios ir labs.
Annir:mazs dzelziitis blakus viitnei. tu uzliec diafragmu, bet objektiivs nepaliek tumshaaks - tas paliidz asumu likt. un kad spied sleedz, tad zenitam ir taada metaala plaaksniite kas uzspiezh uz objektiiva kjepinjas un tajaa briidii diafragma aizveras. taa vinsh visu laiku konstanti staav it kaa buutu 2
Ne visiem heliosime tas ir. Vecajiem nav. Vecajiem viens gredzens uz kura uzstāda fragmu, otrs gredzens ar kuru aizgriež fragmu.
bernins, iekopē heliosa pilno nosaukumu, tad pateikšu tam ir, vai nav lēkājošā.
nu nez es panjeemos ar tiem m42 un pagaidaam vismaz tas prieks noplacis, piemeeram ar zenitar 50/1.5 uz f2 paraadaas smeereejums-migla kursh pazuud uz ~F4, tai pashaa laikaa biudes ar oli un sho stiklu uz f2 ir burviigas, iznjemot leecu paarejai viss kljuust skaisti un asi tikai fokuseeshanaas beidzas pie ~1m nelaagi vai ne izseedeejos vairaakas naktis vazaajoties pa forumiem.... +kaa nez d80 buus ar fokuseeshanos? d200 jau normaali iestaasti (non cpu lens)kaads objekiivs uzlikts (mm) un vismaz redzi kuraa briidii nofokuseejies esi, pirms piefikseeju sho iespeeju diezgan gruuti gaaja, un ja grib asumu tad shaa vai taa jaagriezh vismaz uz f4 un taatad jautaajums - kaada velna peec man vajag 50nieks uz f4?! panjeemu nikon 50/1.8 un esmu sajuusmaa lielisks stikls....
Annir:vot tikai viena lieta - ja tam heliosam ir leekaajoshaa diafragma, tad nu gan tikai uz 2 sanaaks fotografeet. it kaa var nofikseet to leekaajosho, bet tad to diafragmas gredzenu vairs nevar laaga pagriezt
absoluutas muļķības
stikliem ar lēkājošo fragmu ir bloķa poga A/M
un pat ja izrok retumu kam viņas nav, vienalga adaptera korpuss nobloķē lecināmo adatu un diafragmas gredzens darbojas visiem stikliem
Annir:vot tikai viena lieta - ja tam heliosam ir leekaajoshaa diafragma, tad nu gan tikai uz 2 sanaaks fotografeet. it kaa var nofikseet to leekaajosho, bet tad to diafragmas gredzenu vairs nevar laaga pagriezt
absoluutas muļķības
stikliem ar lēkājošo fragmu ir bloķa poga A/M
un pat ja izrok retumu kam viņas nav, vienalga adaptera korpuss nobloķē lecināmo adatu un diafragmas gredzens darbojas visiem stikliem
Es pirku pirms kāda gada EOS kanonam pirku M42 pāreju pa 25ls, vajadzēja baigi steidzami, elkorā, un nesūda viņam tas korpuss nebloķēja fragmu, un tam stiklam nemaz nebija a/m pogas. Vot ar superlīmi aizķepēju fragmas coķi, vēlāk nācās skrūvēt dibenu nost un tīrīt caurumu lai atkal viņa lēkātu
Latgaliitee heliusus pa 6 Ls var iepirkt pie kam vinju tur ir daudz var izlasiit kaads patiik taa kaa var nopirkt uzreiz bez leekaajoshaas fragmas var meeginaat arii blokeet, man kaukaa laaga nesanaaca kautkaa taa fragma briizhiem streega iekshaa un nevareeja ar gredzenu mainiit nospljaavos nopirku divus citus bez leekaajoshaas a to paartaisiju par monokli