forum.gif
Pentaxista problēmas ar Canon 40d RAW
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Pentaxista problēmas ar Canon 40d RAW
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 18.07.08 18:27
 citēt
Man ir mazliet smieklīga problēma ar Canon 40d. Ja es izvēlos bildēt RAW plus jpg, aparāts ieraksta divus identiskus jpg, bet, ja izvēlos tikai RAW, tad gan viss kārrtībā - ir RAW.

Īsti vīri jau manuāļus nelasa, bet es atvēru pat to, taču skaidrāks man nekas nepalika. Vai tur ir kāds āķis or what? Neticas, ka varētu būt kameras defekts.
Publicēts: 18.07.08 19:30
 citēt
hmm.. pamegini uzlikt jaunu firmwari... pats nekad neesmu lietojis RAW+Jpg, bet pameginashu notesteet... anyway tai nevajadetu buut raksturigai problemai!
Publicēts: 18.07.08 19:33
 citēt
Stāv jau jaunākā - 1.0.8.
Publicēts: 18.07.08 19:42
 citēt
Šķiet nāksies nest uz garantiju.
Publicēts: 18.07.08 20:52
 citēt
Kā tad ir pēc reliģijas maiņas, vai ir tā ka Canon pret Pentax ir UHH? Moš jāaizdomājās :)
Publicēts: 18.07.08 21:09
 citēt
ArmandsK:Kā tad ir pēc reliģijas maiņas, vai ir tā ka Canon pret Pentax ir UHH? Moš jāaizdomājās :)

Grūti ko vēl teikt, bet pēc k20d šitas Sapops liekas kā ziepis ar drausmīgu ergonomiku!
Publicēts: 18.07.08 21:23
 citēt
vesturz:
ArmandsK:Kā tad ir pēc reliģijas maiņas, vai ir tā ka Canon pret Pentax ir UHH? Moš jāaizdomājās :)

Grūti ko vēl teikt, bet pēc k20d šitas Sapops liekas kā ziepis ar drausmīgu ergonomiku!

interesanti būs palūkot atšķirības fotogrāfijās - pentax un canon no viena autora :face-glasses:
Publicēts: 18.07.08 21:35
 citēt
Principā, ja domā pamest Pentax fronti, tad labāk skatīties uz nikon d300.
Es izdomāju, ka gribēsies arī ēst un paņēmu šito!
Publicēts: 18.07.08 22:27
 citēt
Interesanti, man te viens taisaas mainiit ticiibu preteejaa virzienaa :)
Publicēts: 18.07.08 23:07
 citēt
Koba:Interesanti, man te viens taisaas mainiit ticiibu preteejaa virzienaa :)

Es ticu... ticu! :face-crying:
Publicēts: 21.07.08 13:38
 citēt
Tā! Problēmu daļēji atrisināju! Uz vistas ir gan RAW, gan jpg, savukārt uz XP ir divi vienādi jpg. Pie tam - uz ne viena vien pīšla ar XP.

Paguglēju, bet nekur tāds jautājums neuzpeld. Daudziem problēma, ka cr2 failiem nav preview, bet ne šāds joks.

Any ideas?
Publicēts: 21.07.08 13:45
 citēt
nekope caur kameru, kope ar lasitaju. man ari ta bija, ka rawus no kameras neizvilkt bez lasitaja, jo konverteja uz jpg... ar dslr gan esmu tikai paris reizhu spelejies, tapec nezinu - ta jabut vai kaa.
Publicēts: 21.07.08 13:50
 citēt
vesturz:Tā! Problēmu daļēji atrisināju! Uz vistas ir gan RAW, gan jpg, savukārt uz XP ir divi vienādi jpg. Pie tam - uz ne viena vien pīšla ar XP.

Paguglēju, bet nekur tāds jautājums neuzpeld. Daudziem problēma, ka cr2 failiem nav preview, bet ne šāds joks.

Any ideas?

kā jau teica versatile nopērc lētāko Cf lasītāju... RAWs jau nav domāts priekš tiem, kas bildes ar vadu kačā un auto režīmu lieto! :D
Publicēts: 21.07.08 13:55
 citēt
Billy:
vesturz:Tā! Problēmu daļēji atrisināju! Uz vistas ir gan RAW, gan jpg, savukārt uz XP ir divi vienādi jpg. Pie tam - uz ne viena vien pīšla ar XP.

Any ideas?

kā jau teica versatile nopērc lētāko Cf lasītāju... RAWs jau nav domāts priekš tiem, kas bildes ar vadu kačā un auto režīmu lieto! :D

Nu tas taču nav normāli, ka caur vadu nevar dabūt RAW. mļe.
Publicēts: 21.07.08 14:13
 citēt
a tu velc caur to stulbo Xp programmatūru? Pamēģini tos CD, kas tev nāca līdz ar kameru.. tur labi softi bilžu importam! Vari arī izmantot laitrūmu.
Publicēts: 21.07.08 14:14 labots
 citēt
Billy:

Sapopam laikam - IR!
Starp citu pašiem logiem ir visai cienījams softs, kas rāda RAW. Saucās Microsoft® RAW Thumbnailer and Viever Version 1.0
Ļauj aplūkot rawu bez spec softa mapē, kā arī atvērt lielāka izmēra aplūkošanai, kā arī piedāvā saglabāt kā JPEG...
Vienreiz ir noderējis, kad CaptureOne uzskatīja, ka RAWS ir bojāts un ģenerēja to ar gļukiem...
Publicēts: 21.07.08 14:24
 citēt
Billy:a tu velc caur to stulbo Xp programmatūru? Pamēģini tos CD, kas tev nāca līdz ar kameru.. tur labi softi bilžu importam! Vari arī izmantot laitrūmu.

Es izmantoju pašu vienkāršako copy + paste varaintu! huļ**, man instalēt dažādus papildus softus! Sākās... vēl jau varēja, pilnam komplektam, naudu par tādu softu atsevišķi paņemt.
Publicēts: 21.07.08 14:53
 citēt
a xp jau aktivize to savu cameras atpazishanas softu un tadejaaadi tur ari neatpaziist RAW!
Publicēts: 23.07.08 15:15 labots
 citēt
Man ar taada pati vaina ir ar 30D, RAW+JPEG vietaa divi JPEG :face-monkey:

Kad lieku no sava Pentax K10D, nav nekaadu probleemu :face-grin:
Publicēts: 23.07.08 15:16
 citēt
a tikai raw bliezhot - problemu nav, ja kas.
divaini gan kaut kaa..
Publicēts: 23.07.08 15:30
 citēt
kanons 40D ir inficeets ar pentaksa viirusu. noskanee kameru ar Panda AntiVirus, tas liidzees :)
Publicēts: 23.07.08 15:31
 citēt
sevi arīdzan noskenēšu...
Publicēts: 24.07.08 10:46
 citēt
kā jau tika minēts, tad vieglākais un ērtākais risinājums ir iegādāties atmiņas karšu lasītāju un caur to ielādēt bildes datorā.
šī pati problēma ir gandrīz visiem Canoniem, ja ielādē caur vadu. Arī 2000 WIN neatpazīst raw failus.
Publicēts: 24.07.08 11:08
 citēt
zili brīnumi, man ir C350D, brālim C40D, nav novērotas šādas problēmas.varbūt aizej uz Canon centru, tur var mēģināt parunāt.paziņam C300d pārinstilēja, parādījās ISO 3200-izrādās viņam iekšā plate, kas spēj vilkt vairāk nekā fotikam[C300D] rūpnīcā uzstādīts.varbūt viņi var palīdzēt arī Tev, vēlams kāds kanāls.manējais pašlaik ir ASV.
Publicēts: 24.07.08 11:47
 citēt
palaidniex:
Billy:

Sapopam laikam - IR!
Starp citu pašiem logiem ir visai cienījams softs, kas rāda RAW. Saucās Microsoft® RAW Thumbnailer and Viever Version 1.0
Ļauj aplūkot rawu bez spec softa mapē, kā arī atvērt lielāka izmēra aplūkošanai, kā arī piedāvā saglabāt kā JPEG...
Vienreiz ir noderējis, kad CaptureOne uzskatīja, ka RAWS ir bojāts un ģenerēja to ar gļukiem...

nezin cik nu labs. man kad bija 40D ar savu jauno RAW formāta versiju, tad šis "Microsoft® RAW Thumbnailer and Viever Version 1.0" nesaprata viņu. Pieļauju, ka ar vecākām RAW versijām viss varētu būt Ok.
Publicēts: 24.07.08 20:00
 citēt
negatIvs:zili brīnumi, man ir C350D, brālim C40D, nav novērotas šādas problēmas.varbūt aizej uz Canon centru, tur var mēģināt parunāt.paziņam C300d pārinstilēja, parādījās ISO 3200-izrādās viņam iekšā plate, kas spēj vilkt vairāk nekā fotikam[C300D] rūpnīcā uzstādīts.varbūt viņi var palīdzēt arī Tev, vēlams kāds kanāls.manējais pašlaik ir ASV.

jā 300D ar kreiso firmwari tā varēja, bet par 40D un pat ne 20D,30D nekas tāds vairs nav dzirdēts! ;)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):