forum.gif
raw
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / raw
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 24.02.06 16:28
 citēt
ir kaads arii kas _tikai_ raw`aa daraas?
Publicēts: 24.02.06 22:18
 citēt
paldies visiem par atsauciibu :mrgreen:
Publicēts: 26.02.06 18:01
 citēt
es gandriiz visu laiku raw focheeeju...

offtopic :)

vai tu neizpaliidzeetu man ? :) Pasaki man luudzams adresi tam imagebank, kuraa var bildes iegaadaaties par 1 $ gabalaa :))

jau ieprieksh pateicos ! :)
Publicēts: 26.02.06 20:28
 citēt
laikam raws nav diezko populaars amatieru aprindaas ghgh

es te nesen iebridu dpreview, tur bija links uz mega aptauju par raw formaatu, man likaas ka tas velk uz jauna standarta taisiishanu, kas butu populaaraaks un eertaaks par tagadejo raw. ..
Publicēts: 27.02.06 07:34
 citēt
nu vot. es pameginaaju paris dienas pabildet tikai rawaa... :? ir savas priekshrociibas, bet liidz ar to naak arii dazji side-efecti klaat...
man kaut kaa neaiziet veel :roll: pa leenu man skjiet tas viss process saliidzinaajuma ar jpg.
bet rawam ir daudz labu priekshrociibu par ko arii ielikshu skolu... moka vairaak cilveeki saaks ari to lietot.. 8)
Publicēts: 27.02.06 10:08
 citēt
rawu iesaku lietot tad ja bildi grasies paardod vai taisiit izstaadi kur buus jaaprintee lielaa izmeeraa... lielaako priekshrociibu uzskatu ka nav jpg artifakti , jo labojot bildi tie paliek ar vien pamanaamaaki (ja lieto jpg) un tas ka var wite balance uzstaadiit seezhot un dzerot maajaas teeju pie datora.

to Preteklis : paigidi veel, mosh uzradiisies kaads ar forchaam cela bildeem un gribees tev notirgot pa lielo piki... ;DDDDDDDDDDD

iesaku labaak aiziet uz latgaliiiti un pa 5Ls nopirkt photo clipart disku ar teemu "celi"... jo diskaa buus vairaak bilzhu jo mazaaka formaata tie buus...

paldies ! Tu neatbildeeji uz jautaajumu .. latgaliites zeen :P :twisted:
Publicēts: 04.03.06 23:12
 citēt
ps 9 tas bija -> cs2 :? :roll:
Publicēts: 07.03.06 21:21
 citēt
Atlichnij Raw redaktor/konvertor
freeware pritom
na digital photo priznan luchim chem photoshopovskij
skacahtj
www.pixmantec.com
Publicēts: 24.07.09 14:48
 citēt
Oj, ku inchiigi tagad liekas vakardienas posti! :)
Tagad gan laikam visi tikai rawaa bildee.. :D
Publicēts: 24.07.09 15:21
 citēt
es 90% fočēju RAWā. Nu un ? Ne tas kruta, ne pošla - tā tas ir un viss. Bet man tā patīk labāk, jo manuprāt lightroom ir visērtākā un ātrākā apstrādes proga bildēm.
Publicēts: 24.07.09 15:38
 citēt
Kas ir jpg?
Publicēts: 24.07.09 17:08
 citēt
Galvenokārt RAW + JPEG. Sākumā man likās ka jpeg fine ir pietiekami labs, bet domas mainījās.
Vairs nevaru iedomāties kādu naktī mēnessgaismā bildētu kadru tikai jpeg formātā...daudz zaudētas informācijas, kura vairs nav atgūstama...
Publicēts: 24.07.09 19:02 labots
 citēt
Kopš sāku ar cs4, kam ir vēl daži raw konvertēšanas palīgrīki (it ipaši Clarity ), tagad RAW 100% +jpg pēc ieskatiem (lai naf ķēpa atdot kontrolkadrus)
Publicēts: 24.07.09 21:07
 citēt
Nu, es bildēju gandrīz tikai RAWā. Ar Jepegu pat salīdzināt nevar. Izņemot tos dažus retos gadījumus, kad obligāts temps un nav nepieciešama max kvalitāte.
Publicēts: 24.07.09 21:37
 citēt
GG:Ar Jepegu pat salīdzināt nevar.
salīdzināt jau nu gan var un veiksmīgāk kā Forda 1940. gada kloķvārpstu ar tēju pret traku mīšanu!
Publicēts: 25.07.09 00:22
 citēt
Edzjus, Raw ir kā negatīvs... un ne tikai, ka vari apstrādāt vairāk un kvalitatīvāk, bet arī tāpēc, ka sāc piedomāt par izmanototo vietu... nebildē visu pēc kārtas, dzēs sūdus un piedomā pie katras bildes - protams, ja nav dievdesmit 32 GB kartes, tad gan varētu būt pofig:) (vienīgi pēc tam, vajag kompim cietos pirkt uz nēbēdu)... Patiesībā visai veselīgi - es ļoti izjūtu disciplīnu!
Publicēts: 25.07.09 03:54
 citēt
Es arī tikai raw, izņemot gadījumus, kad jāfočē garas sērijas, tad saprogrammēju fotoaparātu tā lai jpg vairs nav jāapstrādā!
Publicēts: 25.07.09 09:14
 citēt
Senders:Edzjus, Raw ir kā negatīvs... un ne tikai, ka vari apstrādāt vairāk un kvalitatīvāk, bet arī tāpēc, ka sāc piedomāt par izmanototo vietu... nebildē visu pēc kārtas, dzēs sūdus un piedomā pie katras bildes - protams, ja nav dievdesmit 32 GB kartes, tad gan varētu būt pofig:) (vienīgi pēc tam, vajag kompim cietos pirkt uz nēbēdu)... Patiesībā visai veselīgi - es ļoti izjūtu disciplīnu!
Nu Edžus pēc 3 gadi beidzot būs ticis skaidrībā ar tiem dīvainajiem rawiem! :D :D :D
Publicēts: 25.07.09 13:32
 citēt
he he, beidzot kads tik pamaniija cik sena teema izceelaas.. :D
Publicēts: 25.07.09 15:43 labots
 citēt
edzjus:ir kaads arii kas _tikai_ raw`aa daraas?

nu ir! :)
a ko tagad? draudzēsimies? :*

*nu it kaa jau vareetu to visaado drazu (lasiit zemaak) shaut jepegaa,
bet sava rakstura un spiitiibas deelj laiku teereeju (taa vismaz mana sieviete saka :) )
bliezjot rawaa arii visaadu drazu
Publicēts: 25.07.09 19:30
 citēt
hmm ... taads jautaajums, it kaa RAWs buut kaut kas ekskluziivs, luxus vai kas tml! kad vajag smuki, bildeeju RAWaa, kad bildeeju drazu (tusinjus, dzerstinjus un tml pasaakumus) tad JPGaa.
Publicēts: 25.07.09 21:54
 citēt
un vēl labāk nefočēt tusus ar dslr... labāk izbaudīt pašu tusu :D
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):