Nu tā mīlīši, esmu novērojis, ka šeit neviens nepievērš šai kategorijai uzmanību. Es saprotu, ka auto un moto fotogrāfija ir specifiska padarīšana, bet manuprāt arī labi darbi paliek bez pienācīgas uzmanības. Gadījumos, kas kaut kas ir slikti objektīvus komentārus un izgl'itojo'su kritiku iegūt ir nereāli. Saprotu, ka automašīnas un moči nav smukas meičas, mazie spalvainie dzīvnieciņi/bučmūlīši, plikņi vai elpu aizraujoši dabasskati... Jautājums - varbūt šāda kategorija ir jālikvidē vispār? Vai uzrīkot plenēru part auto un moto bildēšanu un palūkot rezultātus, kas sanāk... Tēma ir interesanta, bet ne tik sarežģīta, kā ēdienu foto...
Autori kautrīgi, jo publika ar jau šo kategoriju parasti negribīgi vērtē... Moš toc uzrīkot konkursu par auto/moto tēmu. Sabildēt modeles žaketē viena lieta, bet uzbildēt auto/moto - statisku, braucošu... Tas būtu sarežģītāks uzdevums...
Sportu kā tādu bildēt ir daaaaudz sarežģītāk. Vēl jo vairāk dinamisku ātri noritošu... Velosportu bildējot daudziem būs tehniskas dabas ierobežojumi, bet statisku vāģi vai moci nobildēt tik lielai sagatavotībai tehniskā ziņā nevajadzētu būt (protams nerunājam par studijas auto/moto bildēm)...
Ar auto bildētājiem viss lielākoties ir skaidrs - šie cilvēki nenormāli fano par auto un viņiem pietiek ar to, ja bildē ir labi saredzami spoileri, tuninga kantoru uzlīmes utt. Respektīvi, ja bildē ir saskatāms kruts auto, tad viņi arī bildi uzskata par baigi lielsko. Pārējiem bilžu vērotājiem ar nedaudz kritisku attieksmi tā nešķiet. Es par labu auto bildi uzskatu tādu bildi, kurā auto var aizstāt, teiksim, ar lielu mucu un tā vienalga izskatās labi
Es zinu daudzus, kuriem patiešām tā arī ir - vajadzīgs tikai auto tajā fočenē. Proti - es zinu tos, kas var nobildēt to auto tā, ka nobildēta muca izskatītos tikpat neizteiksmīgi, kā arī tos, kas atradīs mašīnai vai mocim pareizo rakursu un perspektīvu padarot automašīnu daudz pievilcīgāku nekā tā pati mašīna/mocis vidēji statistiskajā bildē... Un tātad - kur problēma pamē'gināt šo uzdevumu - nobildēt auto tā, lai tā vieta varētu būt jebkurš paliels priekšmets, tā, lai būtu smuki...
P.S. Ja saki, ka daži balso par attēloto vāģi, tad par bildēm citās kategorijās jāteic - bieži vien laurus plūc meitenes dabas dotais smukums un piemīlīgums, plikņiem plikums, dzīvnieciņiem dzīvnieciņu mazuļu gīmīši utt... Neredzu īpašas atšķirības...