Es samainīju pret 17-85 F4 IS, lietoju vēljoprojām, nav ne vainas (bišku asāks varēja gan būt, bet ir o.k) - tagad tik esmu nolēmis nomainīt pret F4 L stiklu, a moš pret kko gaišāku - vēl neesmu izlēmis.
Nu puis tu gan dod vala... man bija 2 Sigmas, tagad nomainiju tiesi pret 17-40 F4L un secinu ka man nebus 3 sigma... Protams viss atkarigs no konkreta ekseplara, ka paveicas utt, bet personigi es neredzu jegu no 2.8 Sigmas, ja ta bilde kaut cik asa ir no F8...
17-40 ja tumss, bet cena/kvalitate - ir pat loti OK
ps ja neesi pat roka turejis iemet sludinajumu ka uz dienu iznomasi, gan jau kads atsauksies...
mxs, Tu nekļūdies ar to "kit objektīvu"? tas gadījumā nav 17-85 mm vai 18-55 mm, jo 17-55 patiesībā ir f/2.8 IS USM, kas maksā ap 600 Ls. es tādu lietoju kit objektīva vietā, ir varen labs, lai arī atsevišķās situācijās uz kropotās matricas drsuku par šauru.
es neesmu lietojis to 17-40. par labu runā kaut vai tas vien, ka L stikls... un der pilnajai matricai, bet citādi - gaismasspēja mazāka, diapazons mazāks, nav stabilizācijas...
mxs:UN vēl viens jautājums, vai tas tiesa ka Latvijā canon objektīviem ir tikai 1 gada garantija? Vēl neesmu izdomājis vai sūtīt no USA vai pirkt LV (@ laptop.lv) :face-plain:
2 gadi jābūt, pēc likuma mazāk nevar būt. Vienk. var būt, ka ražotāja garantija ir 1 gads, bet 2. gadā garantiju jānodrošina pārdevējam.
nepareizi - likums Eiropas Savienībā nosaka, ka jaunai precei ir jābūt ražotāja garantijai, kas nedrīkst būt mazāka par 1/2 gadu, bet pircējam ir tiesības 2 gadu laikā vērsties pie pārdevēja ar defektu, kas traktējams kā garantijas problēma. Tiesības vērsties pie pārdevēja 2 gadu laikā nav tas pats, kas obligāta pārdevēja garantija 2 gadi...
mxs:UN vēl viens jautājums, vai tas tiesa ka Latvijā canon objektīviem ir tikai 1 gada garantija? Vēl neesmu izdomājis vai sūtīt no USA vai pirkt LV (@ laptop.lv) :face-plain:
Es 70-200 nemu no US - protams, ka "letaja varianta" nu nav garantija, ir kartona lapele tuksa... Letakajiem i-net veikaliem ari LV tirgojas ar to pasu US "garantiju"... un tel Nr.ar ceribam un sapniem.. ceru, ka man nebus viniem jazvana, ja nu kaut kas!
Bet nemot no net veikala - tev nav Canon garantija, tev ir net veikala garantija (vairuma gadijumu) un ir forsi, ja ir net veikals, bet, ja vins vairs vai nav... tad ir ka ir
Secinajums - ja ir bik lieka naudina labak nemt no canon centra
Labs stikliņš... prasās tikai FF, lai līdz galam izbaudītu. Uz filmenieka riktīgi rullē. Galvenais, ka lēts, pietiekami ass un ļoti laba konstrukcija. Nekas ārā nenāk, jo ir iekšējais fokusēšanas mehānisms. Prasās, protams, 2.8, it īpaši, kad polarizatoru uzliek virsū, bet kaut kā neceļas rokas maksāt 3x vairāk par 16-35 2.8L... Ja tev neprasās kaut ko garāku par 64mm, kas būs uz tava cropa, tad ņem vien ciet.